Nag-Hammadi lelet és evangéliumai miért nem kerültek ba bibliába? És miért nem hihetünk nekiek?
Hogy van az,hogy bizonyos leletekről az ember eldönti,hogy Isten szava míg másokról biztosan tudja,hogy nem az?
Multkor egy filmet láttam és végén említették. Stigam a címe ha jól emlékszem.
Van Jézus Evangélium meg Tamás Evangélium. Ezt említik a végén. Meg,hogy apokrif.
Ne,hogy más mást mondjon valaki, mint a Vatikán??
ez is elhagzik a film végén :
"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."
-akkor ez most rossz dolog, pedig nekem nagyon szimpatikus,
meg ez is: Aki e szavakat megfejti nem ízleli meg a halált
A Bibliát sem olvastam,de azt hol lehet megtudni,hogy ezekben mi áll.
Érdeks lehet,hogy miről nem akar hallani a Vatikán.
Ahhoz, hogy valamilyen evangélium bekerüljön a Bibliába, kanonizációs folyamaton kell keresztül mennie. Vagyis el kell fogadnia az adott egyháznak.
A Nag-Hammadi evangéliumokat úgy is hívják, hogy gnosztikus evangéliumok. A gnosztikusokat pedig eretneknek tartotta, tartja a katolikus egyház.
A gnosztikusok a belső szellemi meglátást tartották fontosnak. És azt vallották, hogy a test a benne lévő Isteni lélek börtöne. Hittek a reinkarnációban és a karmában.
"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek."
A tudatállapot megváltoztatásával tapasztalható.
5-ös
De,hogy tudják eldönteni,hogy valami hamis ?
Ha nem tetszik ami benne áll.
Sajnos vagyok annyira ember,hogy feltételezem, ami kicsit is megingatná a Vatikán hatalmát azt kikáltja rossznak.
Én nem tudomeldöntei semmiről ,hogy za igaz vagy sem.
De vakon hihetek.
Kételkedés van bennem.
Elvile indnekiben vagy egy kicsi Isten országából nem?
Kérdé megtalálja-e? Én valahogy így értettem.
Ha valaha is meg fogok térni akkor abban az időben amikor Ő jonak látja? Addig meg marad a "szenvedés",kételkedés?
Amíg enm vagyok felkészülve a megtérésre addig nem is fog megtörténni?
Jézus tanításának semmi köze a zsidó és keresztény vallásokhoz.
Kiderül a következő írásból.
"Ez a nép szájával közelgett hozzám, és ajkával tisztel engemet: szíve pedig távol van tőlem.
Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai"Máté 15:8-9
Jézus beszéde azóta sem változott, de a világ még mindig nem fogadja el az igazi tanításait, mert nem akar hallani róla.
"ezeket az egyház tüntette el, hogy védje a hatalmát"
Nos pont itt akadok el. Az egyházat is csak emberek vezetik. Hibák akkor is csúszhatnak be ha nem akarják.
De mi van ha tényleg azért olyan ma a Biblia,mert annó bizonyos dolgoat amnik veszélyeztették a hatalmát a nagyoknak eltüntettek, eretneknek nyilvánítottak.
Nem is feltétlenül a Vatikán hatalmás hanem az emberekét.
A kényleem és a pénz, a hatalom sokakat megszédíthet.
Vállalatok mam is kűzdnek egymás ellen.
A régiek is azért kűzdhettek,hogy az ő nézőpontjukat fogadják el és mást beállított,beállíthatták tévesnek.
Aztán amikor ahatalom az övék lett leszámoltak velük.
Eretnekek vagytok.
Senkit sem szeretnék megsérteni ,de ha megtettem bocsánat.
Csak gyszerűen furcsa,hogy az emberek el tudjá dönteni régi írásokról,hogy IstentőlJézustól származik-e vagy sem.
Az egészben a furcs,hogy ha nem egyezik a jelenlegi képpel avgy veszélyeteti a fennálló hatalmat vagy valaik hatalmát helyét akkor az rossz.
És ez megfigyelhető a sok más helyen is. A politika is ilyen. Ha nem egyezik az éppen regnáló hatalom elképzeléseivel valami akkor az rossz.
És jobban sem kínálhat,mert akkor leváltanak minket.
Ezért azt mondjuk az embereknek mi jobban értünk hozzá és ne hidjetek nekik.
Valami ilyesmire gondolok.
Kedves Kérdező!
Nagyon is értem a problémádat! Úgy gondolom, hogy minden, becsülettel az igazság megismerésére törekvő ember szembe kerül egyszer ezzel a problémával, és erre kielégítő választ kell tudni adnia magának, ahhoz, hogy igazán hinni tudjon Isten szavának.
Fejtegetéseidből világosan látszik, hogy számodra a katolikus egyház, élén a pápával, egyenlő a kereszténységgel. Tudatom Veled, hogy ez nem így van. Sajnos nagyon is igaz amiket leírtál a pápaság hatalmi törekvéseiről, és tisztességtelen manipulációiról. De téged ez ne befolyásoljon. A Bibliát nem a katolikus egyház, de még csak nem is "papok" írták. Hallottál már a Holt-tengeri tekercsekről? Ezeket 65 évvel ezelőtt találták beduin pásztorok a Holt-tenger melletti Qumrán hegység barlangjaiban. Nos ezen ókori írások egy része a Bibliában is meglévő ószövetségi írásokat is tartalmaz, és bizonyíthatóan Jézus születése előtt íródtak, és többek között épen Jézusról szóló jövendölések is vannak bennük, amelyek érdekes módon be is teljesedtek. Továbbá ezeket az írásokat összehasonlították az addig ismert legrégebbi bibliai irattal, amely mintegy 1000 évvel később keletkezett, az u.n. "Szentpétervári Kódex"-el, és mindössze annyi különbség volt a kettő között, hogy 5 szó hiányzott az egyikből a másikhoz képest, de az is úgy, hogy kihagyták a helyét egy későbbi pótlás végett. 1000 év alatt számtalanszor másolták kézzel, és látod, így gondoskodott Isten a saját szavának hiteles fennmaradásáról.
Én azt tanácsolom Neked, hogy ne törődj azzal, hogy mit mond a Vatikán, vagy mit mond XY gyülekezet! TE olvasd a Bibliát, szívd magadba minden szavát, és ki fog alakulni benned egy belső hallás, és meg fogod tudni különböztetni az igazat a hamistól.
Az, hogy a Biblia valóban Isten szava, mi sem bizonyítja jobban, mint az előbb említett tekercsek közt talált egyik írásban, nevezetesen Ésaiás könyvében leírt, Jézussal kapcsolatos próféciák pontról-pontra való beteljesedése.
Ami a Bibliából kimaradt, az nem a véletlen műve! Az egyház minden gyarlósága ellenére, maga Isten tartotta kézben az u.n. "kanonizáció" folyamatát évszázadokon keresztül.
Hogy mi a kanonizáció és hogyan ment végbe, erről itt olvashatsz: [link]
Egy mondat a szövegből: "A kánon sérthetetlenségét tehát mindenekelőtt a bibliai iratok egyedülálló belső, lelki szintje és ereje, valamint az egymással való egysége biztosította. "
Kérdezőnek:
"Egyre kevésbé hiszek abban,hogy lesz hitem,
Megtérni meg..."
Nem baj hogy így gondolod de ne is magadban bízz hanem Jézusban. Akár milyen vagy, Jézus tud Neked hitet adni és meg tudja adni a megtérés kegyelmét is. Isten mindenható, ez nem probléma neki :) Hidd el hogy Szent Pál például sokkal problémásabb volt Nálad és Jézus mégis 3 nap alatt az egyik legnagyobb kereszténnyé tette. Neked semmi mást nem kell tenned csak kérni a hitet és a megtérést. Ha őszintén kéred meg fogod kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!