Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e közületek valaki Szalai András könyveit? "Jehova és a szervezet" illetve"Más Jézus, más lélek, más evangélium" címűt? Mi a véleményetek róla?
Kedves Utolsó!
A fentebb említett bármelyik(nem Tanú)világi szakirodalom a Bibliát idézi,és abból veszi a magyarázatokat,részletesen ismertetve mindegyik érvét Biblia versekkel.
A kérdésemre a válasz már megvan:
a Tanúkat nem érdekli a világi szakirodalom,a történelem,ha ezek ellentmondanak a tanításaiknak(és nem a Biblia tanításának),akkor nem foglalkoznak a világi irodalmakkal,csak a Szervezetük tanításai a mérvadóak.
És csak azért van igazuk,mert ők azt állítják magukról,hogy azért van igazuk,mert AZT MONDJÁK!
"És csak azért van igazuk,mert ők azt állítják magukról,hogy azért van igazuk,mert AZT MONDJÁK!"
Még egyszer nekifutok:
A Szervezetnek tehát csak azért van igaza,mert a Szervezet azt állítja magáról,hogy igaza van...
Megjegyzendő,hogy ez a "háromságos"dolog már az Ókeresztény irodalomban is megjelent.
Még annyit:a Tanúk lejáratásáról szó sem volt,rá se gondoltam!
Csak nem kóser a tanításuk,ennyi.
Meg még annyit,hogy remélem el tudod fogadni a bibliai válaszokat, amiket oldalakon keresztül megválaszoltunk neked. Vagy inkább a Biblia verseket.Mert valahogy azokra sosem reagáltál,csak vágtál be további oldalakat, vagy elmentél egy másik irányban. Szóval látom én, hogy te felfogtad, hogy amiben hiszel, az nem igaz.Itt a háromságra gondolok.Mert gondolom a Biblia versek egyértelműek, még egy gyerek is megérti őket.:)
Innentől kezdve Kérdező azt kezdesz az információval,amit akarsz.Lehet ezt még csűrni meg csavarni,hogy így nem kóser a tanítás meg úgy nem kóser. Különben ezt sosem értettem, hogy a Tanúk tanítása. A Biblia tanítása. Én minden egyes hitnézetem Biblia versekkel megindokolom neked.És minden Tanú. És igen, Jehova Tanúi szervezete Jehovát képviseli, és mi erre a végtelenségig büszkék vagyunk!! Azt a munkát végezzük, amivel Krisztus megbízta a tanítványait. Kitartottunk a koncentrációs táborokban, a legnagyobb üldözések közepette.És miért? Mert Jehova velünk volt, mert a népe vagyunk.
Nem tudom az indítékaidat kérdező, de a Biblia lapjain láttad a választ.
"A fentebb említett bármelyik(nem Tanú)világi szakirodalom a Bibliát idézi,és abból veszi a magyarázatokat,részletesen ismertetve mindegyik érvét Biblia versekkel."
Persze, kedves kérdező, persze! Teszi ezt azzal a módszerrel, amit leírtam: "a háromság filozófiát CSAK ÉS KIZÁRÓLAG kiragadott és kétértelmű versekkel (melyeket a teljes Írás figyelembevétele nélkül fordítanak, csűrik-csavarják) tudják beadni a laikusok tömegeinek."
De ezt is hozzátettem még: "A Biblia ezerféleképpen megtudja cáfolni azokat a hamis tanokat, melyek nem belevalók, melyek nem a Szentírás részei." És ezt mi meg is tettük minden helyen.
"a Tanúkat nem érdekli a világi szakirodalom,a történelem,ha ezek ellentmondanak a tanításaiknak"
Ez NEM IGAZ! A Biblia tanításának mondanak ellent az egyház részéről kiragadott és elferdített versek. Pl. erre az amit Jézus mondott Jehováról: (János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Ha te valakit magadon kívül "egyedülinek" nevezel valamely tulajdonságában, akkor egészen egyszerűen NEM LEHETSZ EGYENLŐ VELE!!! Ezt a józan bibliai logikát nem lehet megcáfolni, azaz a háromság mítosz szerint értelmezni - Jézus SOHASEM tartotta "egyenlőnek" magát a Mindenható Istennel. Jézus NEM a Mindenható Isten, akit a Biblia JHVH (mai legismertebb kiejtésében Jehova) néven említ több mint 7000-szer.
Ugyanebben a szellemben írt Pál kettőjük viszonyáról: (1Kor 8:6) "számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."
Ez a szöveg úgy mutatja be az Atyát, mint a keresztények ’egyetlen (Mindenható) Istenét’, aki határozottan megkülönböztethető Jézus Krisztustól. Mert tagadod-e, hogy Pál itt az "egy Isten" kifejezést 'mindenható' értelemben értette???? Tehát azt mondta egészen pontosan és félreérthetetlenül, hogy nekünk csak EGY Mindenható Istenünk van, és határozottan elválasztva a Mindenhatótól van Jézus Krisztus, mint "egyetlen Úr". De Ő ezek szerint nem lehet a Mindenható, mert az csak EGY van! Ő pedig NEM Jézus.
Ismerem a háromságimádók ide vonatkozó hamis és erőltetett magyarázkodását (szó szerint gyerekes), ne fáradj.
"Inkább úgy mondanám, hogy a Tanúkat nem érdekli a szakirodalom, vagy a történelem, ha az ellent mond a Bibliának."
Talán inkább így:
"A Tanúkat nem érdekli a szakirodalom, vagy a történelem, ha az ellent mond a bibliamagyarázatuknak."
"Inkább úgy mondanám, hogy a Tanúkat nem érdekli a szakirodalom, vagy a történelem, ha az ellent mond a Bibliának."
Jól mondod! Ha ELLENT MOND A BIBLIÁNAK, akkor inkább nem a (világi) tudósok véleményét fogadjuk el, hanem a Bibliáét. Több példa is bizonyítja már, hogy az általad bálványozott "szakirodalom", vagy a "felsőbb kritika" szellemiségét követő történészek kétségbe vonták a Szentírás hitelét, mivel nem találtak világi forrást, ami bizonyítaná annak állításait. Majd később, mikor találtak, akkor is a Biblia szava igazolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!