Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehovisták miért nem engedik...

A Jehovisták miért nem engedik a vérátömlesztést?

Figyelt kérdés

Jehova tanui! Ti komolyan hagynátok a saját gyereketek meghalni emiatt! Én már tapasztaltam ezt! Jehovák voltak a szülők, s pár éves gyerekük halálát végignézték, mert nekik tiltja a vallásuk a vérátömlesztést, amivel még ma is élne a gyerek!

Nektek ez a nagy szeretet?

Mások évekig küzdenek,hogy a gyerekük meggyógyuljon, ti meg képesek vagytok kitalált hülyeség miatt megölni a szeretteiteket?

Előre kérem, hogy ne másolgassatok be biblia idézeteket. Én a ti saját véleményetekre vagyok kíváncsi, amit magatok fogalmaztok meg!

2012. máj. 31. 13:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/134 A kérdező kommentje:

ma 19:58

Értem,köszönöm!Nem is gondoltam, hogy ilyeneket tudok meg, amikor feltettem a kérdést.:)

2012. jún. 1. 20:22
 52/134 lsandor ***** válasza:
53%
Miért? Örülsz emiatt? Am szívesen
2012. jún. 1. 20:44
 53/134 A kérdező kommentje:
Engem érdekel az orvostudomány,sokat olvasok róla, nézek ilyen műsort a Tv-ben (csak már nem lehet belőlem orvos, pénzem se lenne rá). S végül is érdekes volt olvasni, hogy vannak olyan módszerek, amihez nem kell vérátömlesztés.
2012. jún. 1. 20:47
 54/134 anonim ***** válasza:
A végén még a kedves kérdezőnek is megtetszik a vér nélküli életmentés. Pedig a kérdés feltevésekor, még más volt a hozzáállása ehhez a kényes témához.
2012. jún. 1. 21:06
 55/134 A kérdező kommentje:

ma 21:06

Én most is úgy gondolom, hogy ne azon múljon egy ember élete, hogy nem kaphat vért, mert a vallása ezt nem engedi.

Ezenfelül érdekel, hogy milyen alternatívák vannak még.

2012. jún. 1. 22:02
 56/134 A kérdező kommentje:

ma 21:06 Egyébként igen, más volt a hozzáállásom, talán túlságosan ellenszenves volt a viselkedésem. S örülök, hogy kaptam mégis érdemleges, s hasznos válaszokat.

Igaz még keveset tudok a "vér nélküli" életmentésről. Fogalmam sincs, hogy egy adott szituációban milyen lehetőségeim lennének, hogy életbe maradhassak.

2012. jún. 1. 22:04
 57/134 lsandor ***** válasza:
61%

Örülök kedves kérdező, hogy megváltozott a véleményed Jehova Tanúiról. Mindenkit a józan ész vezet, mi csak arra vágyunk, hogy ne szegjük meg Isten törvényét, persze emellett mindent megteszünk az egészségünk érdekében.

Valamint jó az ilyen orvostudomány iránti érdeklődés, jó dolognak tartom

2012. jún. 1. 22:09
 58/134 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát ti jól belehúztatok... :D

Részemről néhány megjegyzés, amiket a GYK-s kérdések és egyéb honlapok olvasása során begyűjtöttem:

1. A vér nélküli orvoslást valóban egyre többen támogatják; de vannak olyan esetek, amikor NEM lehet megoldani máshogy (nagy mennyiségű vérveszteség esetén).

2. Kiskorú gyermek esetében a szülők nem tehetik meg, hogy megtagadják a vérátömlesztést. Ha ezzel próbálkoznak, azonnal értesíteni kell a gyámhivatalt, és kérni a sürgősségi intézkedést.

3. Igen nagy problémának tartom, hogy az Őrtorony Társulat már rengetegszer változtatta az ezzel - és más egészségügyi kérdésekkel - kapcsolatos álláspontját; azt pedig nem árt tudni, hogy ez az álláspont a JT-knek a Bibliával azonos szinten van. :(

Tessék, egy kis lista:

Szabad egy Tanúnak elfogadni oltást?

1923 előtt: igen

1923: nem

1952 óta: igen

Szabad egy Tanúnak elfogadni szervátültetést?

1967 előtt: igen

1967: nem

1980 óta: igen

Vérátömlesztés:

1940 - hőstett

1945 - nem helyes, de nincs tiltva

1958 - elítélendő, de kiközösítés nem jár érte

1961 - tiltva van, és kiközösítés jár érte

1961 - a vér bármely elemének átvétele tiltott

1975 - vérszegények nem kaphatnak vérplazmafaktorokat

1978 - vérszegények kaphatnak bizonyos vérplazmafaktorokat

1982 - elfogadható vérelemek: immunglobulin, albumin, faktor VIII, IX

1984 - elfogadható a csontvelő-átültetés

Ebből az látszik, hogy bizonyos időszakokban sok ember veszíthette el életét pusztán azért, mert azt mondták neki, hogy tilos egy-egy gyógymód. Sajnálatos.

2012. jún. 1. 22:45
 59/134 anonim ***** válasza:
Természetesen nagy áttörés lenne.
2012. jún. 1. 22:50
 60/134 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kérdező! Ezt ajánlom neked, habár ez angol nyelvű:

[link]

Itt többet is megtudhatsz az orvosi eljárásokról, de talán még jobb, ha elmégy egy Királyság termünkbe és ott beszélsz a testvéreinkkel. Biztosan szívesen megmutatják neked azt a magyar nyelvű DVD filmet, ami részletesen bemutatja a transzfúziót helyettesítő eljárásokat.

Gusev

2012. jún. 1. 22:54
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!