A Jehovisták miért nem engedik a vérátömlesztést?
Jehova tanui! Ti komolyan hagynátok a saját gyereketek meghalni emiatt! Én már tapasztaltam ezt! Jehovák voltak a szülők, s pár éves gyerekük halálát végignézték, mert nekik tiltja a vallásuk a vérátömlesztést, amivel még ma is élne a gyerek!
Nektek ez a nagy szeretet?
Mások évekig küzdenek,hogy a gyerekük meggyógyuljon, ti meg képesek vagytok kitalált hülyeség miatt megölni a szeretteiteket?
Előre kérem, hogy ne másolgassatok be biblia idézeteket. Én a ti saját véleményetekre vagyok kíváncsi, amit magatok fogalmaztok meg!
Nézd, zárd le a vitát. Ha ti szeretitek feláldozni magatokat , ám legyen saját felelősségetek.
Terjesszétek elő, hogy rátok ne vonatkozzanak az életmentő törvények, és az orvost ne vonhassák felelősségre.
Én a ti helyetekben minden tanúnak a csuklójára szereltetnék egy megkülönböztető jelet, vagy mondjuk a homlokára látható helyre, hogy nem fogadok el vért, csak vérkészítményt. De semmiképp sem egy cetlit. Ha nincs a mentősnél vérkészítmény, akkor ne az orvost gyötörd, hogy az ő felelőssége a tanú élete.
Ha Te tudod , hogy nem tudsz megfelelni egy ország törvényeinek, akkor vállald magad után a felelősséget.
A másik amit akkor sem írok alá, még ha te magad vagy az Isten is, HOGY A GYEREKED ÉLETÉVEL NEM TE RENDELKEZEL. Te ne áldozd fel a Te jehovádnak a gyereked, mert lehet ő még szeretne ebben a tökéletlen világban élni. Az Isten ilyen áldozatot nem kér egy jehova tanuja szülőtöl sem.
Egyébként nem a kérdéshez tartozik az, hogy talán még örülnétek is neki ha nem kapna vérkészítményt mert nektek ez dicsőség. Mert a vallásod lényege, hogy úgy is feltámadsz egy paradicsomi földre. Na ezt nem azért írom, mert biztos vagyok benne, hanem azért mert nem mindenki jehova tanuja aki annak mondja magát. Erre is gondoltál?
"Terjesszétek elő, hogy rátok ne vonatkozzanak az életmentő törvények, és az orvost ne vonhassák felelősségre."
A Tanúkra sokkal inkább vonatkoznak az életmentő törvények és közhiedelemmel ellentétben, azok nem tartják tiszteletben az élet szentségét igazán, akik elfogadják a vért! Sokkal jobb helyzetben vannak a Tanúk és sok más ember csak azért, mert csak alternatív módszerekkel hajlandóak élni. Megmondtam: nem kell a felesleges vádaskodás, vagdalózás senki részéről, ettől még nem lesz igaz, ami nem az. Helyette tudakozódjon több mint százezer orvostól szerte a világban.
"Te ne áldozd fel a Te jehovádnak a gyereked, mert lehet ő még szeretne ebben a tökéletlen világban élni. Az Isten ilyen áldozatot nem kér egy jehova tanuja szülőtöl sem."
Megkérdezem még egyszer, mert látom nem volt világos: az orvos számára mi különbség van a te "felnőtt" életed vagy a gyermeked élete között??? Ő hogyan rangsorol? Te akkor miért is példálózol a gyermek életével? Mert érzelmi kérdést akarsz csinálni életfontosságú kérdésből? A gyerekekre ugyanolyan életvédelmi szabályok vonatkoznak, mint mindannyiunkra. Tény, hogy az idegen vérrel végrehajtott trafó sokkal több ELKERÜLHETETLEN áldozatot követel ma is, mint amiről a laikusnak tudomása van. És az ebből származó hihetetlenül költséges és keserves szövődményekről és komplikációkról még nem is beszéltünk.
Vajon kinek éri ez meg? Nekünk, egyszerű embereknek NEM! De lehet, hogy másoknak igen???
Ha valaki olyan rossz állapotban van, hogy az alternatív kezeléssel is meghal, akkor sem bizonyítható, hogy idegen vérrel nem történt volna meg, mert ugyanis az már csak egy rosszabb lehetőség lett volna a legyengült szervezet számára.
Tévedés! Nekünk NEM DICSŐSÉG A HALÁL. Ez az egyik legaljasabb vád, amivel támadnak sokan. Mi ugyanis, szinte az összes magát kereszténynek tartó egyház és csoport közül, a halált - a Bibliával összhangban - az "UTOLSÓ ELLENSÉGNEK" tartjuk és a Biblia szellemében MINDENT elkövetünk, hogy meghosszabbítsuk az életünket. Jehova Tanúi nem mennek öldöklő (hit)testvérháborúkba mondván, hogy "a jutalmad úgyis meglesz a mennyben, ha 'hősi' halált halsz a hazádért, vagy a vallásodért." Mi ÉLNI SZERETNÉNK, és ezért minden Isten által megengedett dolgot el is követünk.
No, ezért járunk jobban a vér nélküli gyógykezeléssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!