Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehovisták miért nem engedik...

A Jehovisták miért nem engedik a vérátömlesztést?

Figyelt kérdés

Jehova tanui! Ti komolyan hagynátok a saját gyereketek meghalni emiatt! Én már tapasztaltam ezt! Jehovák voltak a szülők, s pár éves gyerekük halálát végignézték, mert nekik tiltja a vallásuk a vérátömlesztést, amivel még ma is élne a gyerek!

Nektek ez a nagy szeretet?

Mások évekig küzdenek,hogy a gyerekük meggyógyuljon, ti meg képesek vagytok kitalált hülyeség miatt megölni a szeretteiteket?

Előre kérem, hogy ne másolgassatok be biblia idézeteket. Én a ti saját véleményetekre vagyok kíváncsi, amit magatok fogalmaztok meg!

2012. máj. 31. 13:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/134 anonim ***** válasza:
15%

1. Jehovák nem lehettek a szülők, mert Jehova az Isten neve, ők pedig nem istenek.

2. A Bibliában le van írva a törvény a vérről, de úgy sem érdekel, szóval ezt hagyjuk.

3. Honnan tudod, hogy a vérátömlesztés megmentette volna?

4. A vérátömlesztéssel rengeteg betegséget visznek át a beteg szervezetébe, amit nem tudnak kiszűrni.

5. A vérátömlesztés nem garantálja, hogy aztán minden oké lesz.

6. Mostanság már sokkal hatékonyabb alternatív módszerek vannak, amik biztonságosabbak.

2012. máj. 31. 16:00
 12/134 anonim ***** válasza:
100%

1: Már én is szólni akartam, hogy minden egyháznak megvan a nem véletlen neve, kéretik nem a gúnynévvel szólítani.

2: A Bibliában a vérfogyasztásról van szó. Persze, akkor még nem volt vérátömlesztés, de valóban étkezésről van szó.

3: Ez azért magas, ebbe ne menjünk bele, hogy mi lett volna...

4: Halál, vagy kétes kimenetelű betegség? Nem épeszű választási lehetőség.

5: A fogtömés sem garantálja, mégis megyünk fogorvoshoz.

6: Ha a történet igaz, akkor hol voltak azok a hatékony módszerek?

Én nem vagyok jogász. Vannak bizonyos műtétek, melyekre a gondviselő aláírása szükséges. De úgy vélem, hogy a magyar jogrendszer életmentés esetén nem kérdezi a szülőt. Az orvos kötelessége (elvben) az élet megtartása. Nem kéri ki a hozzá nem értő szülő véleményét életmentő kérdésekben szerintem. Én úgy vélem a történet kamu, én nem veszem be.

2012. máj. 31. 16:16
 13/134 anonim ***** válasza:
5%

Kedves előttemszóló!

A Bibliában valóban a vér fogyasztásáról van szó. De, (ahogy írtad) akkor még nem volt vérátömlesztés. Másik dolog: Ha egy orvos azt mondja, hogy ne igyál alkoholt, ez azt jelentené, hogy befecskendezheted az ereidbe?

2012. máj. 31. 17:01
 14/134 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet orvos nem tehet meg! Ő sem hagyhatja, hogy a gyerek szenvedjen, hisz ő nem erre esküdött fel. Amelyik orvos meg JT és nem végezne vérátömlesztést haldokló más tanún, akkor az adja vissza a diplomáját. Az ember életek mentését nehogy már ilyen buta tanok szabályozzák!
2012. máj. 31. 17:21
 15/134 anonim ***** válasza:
94%

13-as! Rossz a párhuzamod. A vérben az Isten szerint van az élet. Bennünk is van. Ahol van, az jó. Az alkohol nem bennünk van, és nem benne van az élet.

A vénába fecskendezése az alkoholnak éppen olyan hatása van szerintem, mint ha meginnám. Az alkohol szinte azonnal felszívódik a véráramba. Viszont a vér evésével nem oldódik bele az én véráramomba a megevett vér. Egyáltalán nem összehasonlítható a két jelenég. Vér van bennem, ha megeszem, nem lesz több, viszont hiánya esetén a vért vérrel pótolható. Alkohol nincs bennem, azt nem kell pótolni.

2012. máj. 31. 17:32
 16/134 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem aki nem adja meg a lehetőséget az életben maradáshoz, főleg ha egy döntés képtelen gyermekről van szó, önbíráskodás áll fenn. Szerintem a saját szülő a gyilkosa.

Nagyon sajnálatos, hogy bármilyen apró bűncselekményért elítélnek embereket, a vallásoskodó embereknél ez lelkiismereti kérdésnek van elkönyvelve. Azt a kis csöppséget aki nem tud dönteni, aki még nem Jehova tanúja, vagy talán nem is akar az lenni, elvenni az élet lehetőségét, a szülők vak hite miatt. Szégyen.

Nem akartam megemlíteni a bibliát, de sajnálattal kell közölnőm Jehova tanúival, hogy aki Jézus tanításait elolvassa, ilyen jellegű vérkérdésről nem talál feljegyzést.

2012. máj. 31. 17:49
 17/134 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, nem válaszoltál a kérdésemre.

Úgyhogy szerintem kamu az egész, csak provokálni akartad a tanúkat, továbbá vitát szítani, ami sikerült is. Gratulálok.

2012. máj. 31. 17:57
 18/134 anonim ***** válasza:
90%
7. válaszadó vagyok. Aki olvasta az alkoholos példám, láthatja, hogy a 13. pontosan ugyanazt írta le. Ő biztos vagyok benne, hogy JT.
2012. máj. 31. 18:02
 19/134 anonim ***** válasza:
81%

@ 18:

Szerintem is tanú a válaszoló. :D

Amúgy jókat írtál, gondolom, ismered őket valamennyire.

@ 5:

Szia :)

Bocsi, az előbb elfelejtettem visszajelezni neked. :(

Tudom, hogy csak poénkodtál, de tényleg nem gondolnám, hogy az orvos JT volt, bár nem kizárható. (Egy amerikai felmérés szerint a JT-k között az átlagnál jóval alacsonyabb a diplomások száma; ha jól emlékszem, harmincvalahány csoport közül az utolsóelőtti helyre kerültek. Valószínűleg Magyarországon sem sokkal jobb a helyzet.)

Viszont vannak nemJT orvosok, akik tényleg foglalkoznak a vér nélküli orvoslással; ez pedig állítólag az esetek többségében tényleg működik, de nagy vérveszteség esetén nem.

Üdv. :)

2012. máj. 31. 18:24
 20/134 A kérdező kommentje:

" Berta Wooster válasza:

Én nem vagyok JT, nem is voltam soha; és nem is értek egyet a vérátömlesztés tiltásával.

De nagyon érdekelne ez a dolog, amit leírtál, már ha igaz: Az orvosok miért nem értesítették a gyámhivatalt, hogy azonnal rendeljenek ki eseti gondnokot, aki engedélyezte volna a vérátömlesztést? "

Bocsánat, hogy nem válaszoltam, ez nem azért van, mert kamu a kérdésem, hanem én sem tudom miért nem értesítették az orvosok a gyámhivatalt!Honnan kellene tudnom? Nem én voltam az érintett, sem nem a családom!

2012. máj. 31. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!