A Jehovisták miért nem engedik a vérátömlesztést?
Jehova tanui! Ti komolyan hagynátok a saját gyereketek meghalni emiatt! Én már tapasztaltam ezt! Jehovák voltak a szülők, s pár éves gyerekük halálát végignézték, mert nekik tiltja a vallásuk a vérátömlesztést, amivel még ma is élne a gyerek!
Nektek ez a nagy szeretet?
Mások évekig küzdenek,hogy a gyerekük meggyógyuljon, ti meg képesek vagytok kitalált hülyeség miatt megölni a szeretteiteket?
Előre kérem, hogy ne másolgassatok be biblia idézeteket. Én a ti saját véleményetekre vagyok kíváncsi, amit magatok fogalmaztok meg!
"1. Jehovák nem lehettek a szülők, mert Jehova az Isten neve, ők pedig nem istenek.
2. A Bibliában le van írva a törvény a vérről, de úgy sem érdekel, szóval ezt hagyjuk.
3. Honnan tudod, hogy a vérátömlesztés megmentette volna?
4. A vérátömlesztéssel rengeteg betegséget visznek át a beteg szervezetébe, amit nem tudnak kiszűrni.
5. A vérátömlesztés nem garantálja, hogy aztán minden oké lesz.
6. Mostanság már sokkal hatékonyabb alternatív módszerek vannak, amik biztonságosabbak."
1. Elnézést az elírásért!
2. Saját véleményekre vagyok kíváncsi, nem bibliai idézetekre, ami vagy igaz vagy nem, ne is haragudj.
3.4.5. Igazad van, minek is megadni rá az esélyt, hogy megmenthetné? Gratulálok! Így legalább biztos, hogy meghal, vérátömlesztéssel lett volna esélye. De még azt az esélyt is vegyétek el! Ez szép!
6. Akkor minek mennek kórházba Jehova tanui?
Az a baj, hogy ellentmondások vannak. Én szeretném megérteni őket, de valahogy nem megy!
Kedves Jehova Tanui(aki válaszol)! Ez igaz?
"A jehovisták nem éneklik hazájuk himnuszát, sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon. Mivel az államot pogánynak tartják, nem vállalnak állami hivatalt sem, sőt: érvényes szavazatot sem adnak le. "
"Kedves Jehova Tanui(aki válaszol)! Ez igaz?
"A jehovisták nem éneklik hazájuk himnuszát, sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon. Mivel az államot pogánynak tartják, nem vállalnak állami hivatalt sem, sőt: érvényes szavazatot sem adnak le. ""
Ehhez nem kell tanúnak lenni. Ezektől a dolgoktól én is idegenkedek. Nem fogom egy zene előtt tiszteletemet adni. Nem mond nekem semmit. Állami hivatal vállalástól elég messze vagyok, szavazni meg nem szavazok.
"Egyébként nekem a szívem szakadna meg, ha pl. a párom emiatt halna meg. Hiába felnőttek vagyunk, én nem tudnám megtenni, hogy elvegyem a szerettem életét.:("
Nem te vennéd el, hanem az orvos. A felnőtt párod sorsáról sürgősségi esetben végkép nem te döntesz, hanem az orvos. Ha meg nem akar kapni vért, azt még előtte kell ügyvédi aláírással hitelesen nyilatkozatot tennie. Annyira azért nem egyszerű a dolog. Sajnos, vagy szerencsére.
Ha tényleg nem kamu a kérdés, akkor elnézést kérek.
DE: Azt írod, "tapasztaltad"... Tehát nem csak pletykát hallottál, hanem a közvetlen környezetedben történt a dolog, méghozzá jelen idejű résztvevőként. Legalábbis nekem ez a szó ezt jelenti.
Nem akarom nagyon ragozni, de még az is felmerült bennem, hogy egy valós helyzetben vajon te tettél-e valamit a probléma megoldása érdekében... Tudod, létezik egy bizonyos felelősség nem csak a családunk, hanem a környezetünk iránt is. De tényleg ne vedd rossz néven, nem kárhoztatlak, nem ítéllek el, ehhez nincs is jogom.
Csak adott esetben, ha nekem tudomásomra jutna például, hogy egy szülő nem viszi orvoshoz a beteg gyermekét komolyabb betegséggel, azaz nem biztosítja a számára a megfelelő gyógykezelés lehetőségét, úgy feljelenteném, mint a sicc. Ugyanis ez törvényes kötelezettsége (is) a szülőknek.
A mulasztás miatt - súlyosságtól függően - a gyermekeket a gyermekvédelmi és egyéb szakemberek közreműködésével (iskolai ifjúságvédelmis, nevelési tanácsadó, családsegítő, gyámhivatal, jegyző) védelembe vehetik; hanyagság, sorozatos kötelezettségmulasztás, bántalmazás stb. esetén pedig akár a szülői felügyeleti jogot is megvonhatják. Persze a gyermekeket csak végső esetben szokták kiemelni a családból.
Kedves Tanú!
A te életedért te felelsz. A gyerekednek meg hagy meg az életét, hátha még szeretne ebben a világban is élni. Az életet Isten ajándékba adta, embernek nincs joga elvenni.
Berta Wooster válasza:
Még én is gyerek voltam!
"Ehhez nem kell tanúnak lenni. Ezektől a dolgoktól én is idegenkedek. Nem fogom egy zene előtt tiszteletemet adni. Nem mond nekem semmit. Állami hivatal vállalástól elég messze vagyok, szavazni meg nem szavazok."
Sajnos azért tart itt az ország, ahol.
Mindenki csak panaszkodik, hogy miben nem jó ez, miért rossz az, de összefogás nincs. Mit várunk akkor?
De ez csak egy különvélemény, te tudod.
"Nem te vennéd el, hanem az orvos. A felnőtt párod sorsáról sürgősségi esetben végkép nem te döntesz, hanem az orvos. Ha meg nem akar kapni vért, azt még előtte kell ügyvédi aláírással hitelesen nyilatkozatot tennie. Annyira azért nem egyszerű a dolog. Sajnos, vagy szerencsére."
Nem vagyunk Jehova tanui! Szerencsére. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!