A katolikusok valójában vámpírok, mert Krisztus "vérét" veszik magukhoz?
100
Muszlimok nem Istenítik Jézus Krisztust, akkor nem is tudják követni....de azért hajrá.
"Ezt sokféleképpen lehet értelmezni. Lehet a tanításra gondolt. Ha Isten lenne mért mondaná azt hogy Ábrahám előtt létezett? Más emberek is léteztek Ábrahám előtt. Ebből sehogy nem következik hogy Jézus Isten."
Nem tudom milyen tanításról beszélsz, Jézus elég egyértelműen kijelentette, hogy idősebb, mint Ábrahám. Sőt azt is kijelentette, hogy idősebb, mint maga az emberiség, mivel látta a sátán bukását is. S ugye tudjuk, hogy a sátán már bukottként jelenik meg a paradicsomban, s csábítja bűnre az embert.
Amúgy nem tudom mit rúgkapálsz annyira, egyszerű kérdést tettem fel, mit mondott Jézus. Állítottam fenti hozzászólásomban, hogy Isten lenne? Egy tiétekhez hasonló szekta, a Jehova tanúi se tartják Jézust Istennek, de elfogadják Jézus saját magára vonatkozó állításait, miszerint idősebb, mint az emberiség.
"Nem tudom milyen tanításról beszélsz, Jézus elég egyértelműen kijelentette, hogy idősebb, mint Ábrahám. Sőt azt is kijelentette, hogy idősebb, mint maga az emberiség, mivel látta a sátán bukását is. S ugye tudjuk, hogy a sátán már bukottként jelenik meg a paradicsomban, s csábítja bűnre az embert."
És szerinted Isten ezeket így mondaná el? :) Hogy "én idősebb vagyok Ábrahámnál" ? Vagy hogy látta a Sátán bukását? :) És ezekkel bizonyítaná hogy ő Isten? :) Ez nevetséges. Jó hát ha a keresztények egy ilyen istenségben akarnak hinni ő dolguk, csak majd az Ítélet napján bálványimádás miatt kell felelniük ami már nem lesz nevetséges egyáltalán.
"Állítottam fenti hozzászólásomban, hogy Isten lenne?"
Azt állítottad hogy nem próféta.
"Egy tiétekhez hasonló szekta, a Jehova tanúi se tartják Jézust Istennek, de elfogadják Jézus saját magára vonatkozó állításait, miszerint idősebb, mint az emberiség."
Először is az iszlám nem szekta. Másodszor semmi köze az iszlámnak a Jehova tanúihoz. Mondjuk sok marhaságot hordanak össze ők is de legalább nem bálványimádók mint a háromsághívő keresztények.
A Bibliát meg össze vissza hamisították. Az a legvalószínűbb hogy Jézus soha nem is mondott ilyesmiket vagy ha igen akkor nem így.
"És szerinted Isten ezeket így mondaná el?"
Nem tudom, hogy mit vergődsz ezzel továbbra is. Kérdeztem, hogy mi a mohamedán álláspont erről, leírtad, ezt szerintem Jézus szavaival egyértelműen cáfoltam.
"Azt állítottad hogy nem próféta."
Idézd kérlek.
"Mondjuk sok marhaságot hordanak össze ők is"
Na látod, ennyi közötök már van hozzájuk. A te szektád is sok marhaságot hord össze.
"Az a legvalószínűbb hogy Jézus soha nem is mondott ilyesmiket vagy ha igen akkor nem így."
Erre bármi bizonyíték? Mármint a képzelgéseden túl valami kézzel fogható írásos bizonyíték a korai századokból.
Egy tanításból hogyan kapsz békességet, örömöt, jóságosságot, igazságosságot, szeretet, béketűrést, alázatosságot ?
Valahogy egyiket sem érzem a válaszaidból....csak össze-vissza vagdalkozol a hozzászólásaidban.
Végülis elég bolond vagy ahhoz, hogy Isten választottja legyél csak még nem történt meg a találkozás Jézus Krisztussal.
Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus, hogy megbékélj az Ő Mennyei Atyjával.
"Nem tudom, hogy mit vergődsz ezzel továbbra is. Kérdeztem, hogy mi a mohamedán álláspont erről, leírtad, ezt szerintem Jézus szavaival egyértelműen cáfoltam."
Én pedig leírtam mi az iszlám álláspont. Isten nem így beszélne. Ezen mit nem értesz? Azt is leírtam hogy ezek mást jelenthetek eredetileg csak hiányosan vagy betoldásokkal jegyezték fel.
"Idézd kérlek."
97-es kommented:
"Jézus konkrétan, szó szerint azt állítja, hogy már Ábrahám előtt létezett. Sőt azt is, hogy még a sátán bukását is látta. Jó hosszú életű próféta nem?"
Ezzel azt állítod nem lehet próféta mert nem élhet ilyen hosszan.
"Na látod, ennyi közötök már van hozzájuk. A te szektád is sok marhaságot hord össze."
Na akkor sorold már fel hogy mi marhaséág szerinted az iszlámban. Előre borítékolom hogy amiket állítasz 95%-ban nem az iszlám tanítása 5% pedig féligazság lesz kiforgatva :)
"Erre bármi bizonyíték? Mármint a képzelgéseden túl valami kézzel fogható írásos bizonyíték a korai századokból."
Konkrétan az hogy a Bibliát összes vissza hamisították. A hitelessége nulla. Ez tudományos tény.
"Konkrétan az hogy a Bibliát összes vissza hamisították. A hitelessége nulla. Ez tudományos tény."
Ezt olyan sokszor leírtad már ..lehet el is hiszed, de akik Isten élő és ható beszédét megtapasztalták belőle...na azoknak badarság, amit állítasz. Jézus nélkül nem is érthető, le van pecsételve ...
JW tanúinak ez nem is tetszett ... inkább emberileg próbálják megfejteni... át is írtàk, hogy értsék.
Akár tárgyi akár tartalmi szempontból vizsgáljuk a Bibliát, egyéretlműen megállapítható hogy nem hiteles. Sokszor tapaszaltam hogy ugyanaz a történet jelentős eltérésekkel szerepel a Biblia egyes könyveiben. Kigyüljtöttem néhány példát:
1, Jézus hány vak férfit gyógytott meg Jerikóban?
- egy vak férfit gyógyított meg amikor Jerikóhoz közeledett (Lukács 18:35–43)
- két vak férfit említ, és azt írja, hogy a gyógyítás akkor történt, amikor Jézus kifelé ment Jerikóból (Máté 20:29–34)
2, Mihez kezdett Júdás a pénzzel és hogyan halt meg?
- az árulásért kapott pénzen földet vett, fejjel előrezuhant, kettészakadt derékban (Apcsel 1:18)
- templomba hajította a pénzt, majd felakasztotta magát (Máté 27:5)
3, Ki József apja?
- Jákob (Máté 1:16)
- Éli (Lukács 3:23)
4, Jézus hogy szerezte a szamarat Jeruzsálembe menet?
- tanítványai hozzák el egy faluból, a gazdái pedig kérdezik miért viszik el (Lukács 19:30-34)
- tanítványai hozzák el egy faluból, az ott álldogálók kérdezik hogy miért viszik el (Márk 11:1-5)
- tanítványai hozzák el egy faluból, csikójával együtt (Máté 21:1-7)
- Jézus találta a szamarat (János 12:14)
5, Hogyan üdvözölte, szólította a tömeg Jézust Jeruzsálemben?
- ezt kiáltották: "Áldott, a király, aki az Úr nevében jön! (Lukács 19:38)
- ezt kiáltották: "Hozsánna! Áldott, aki jön az Úrnak nevében! (Márk 11:9)
- ezt kiáltották: "Hozsánna a Dávid Fiának! Áldott, aki jön az Úr nevében! A galileai Názáretből való próféta. (Máté 21:9-11)
- ezt kiáltottak: "Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!" (János 12:13)
6, Hány angyal volt Jézus sírjánál?
- a kő el volt hengerítve, két angyal jelent meg hirtelen (Lukács 24:2-5)
- a kő el volt hengerítve, egy angyal bent ült a sírban (Márk 16:1-5)
- két Mária előtt szállt le egy angyal, elhengerítette a követ, és leült rá (Máté 28:2)
- a kő el volt hengerítve, tanítványok elmentek és utána jelent meg két angyal a sírban (János 20:1-12)
7, Mit tettek a tanítványok Jézus feltámadása után?
- nem hitték el hogy Jézus feltámadt, de Péter elment megnézni a sírt (Lukács 24:10-12)
-nem hitték el hogy Jézus feltámadt (Márk 16:11-13)
- elmentek Galileába (Máté 28:16)
- Péter és még egy tanítvány elmentek a sírhoz, nem derül ki hogy elhitték-e (János 20:2)
8, Hány esztendős korában kezdett uralkodni Joákin?
- 18 éves korában (Királyok 2. könyve 24:8)
- 8 éves korában (Krónikák 2. könyve 36:9)
9, Mikor lett király Ahazjá?
- 22 évesen (Királyok 2. könyve 8:26)
- 42 évesen (Krónikák 2. könyve 22:2)
10, Hány lova volt Salamonnak?
- 40 ezer (Királyok 1. könyve 4:26)
- 4 ezer (Krónikák 2. könyve 9:25)
Még nagyon sok ilyen ellentmondás van a Bibliában. Mégis keresztények hogy hihetik hogy a Biblia Isten hamisítatlan szava mikor ugyanaz a történet jelentős eltérésekkel szerepel az egyes könyvekben? Nyilvánvaló hogy nem lehet minden verzió igaz. Van hogy a négy Evangélium esetében négy eltérő verziót kapunk, ahogy a példákban is látható. Ez azt jelenti hogy három verzió biztosan nem igaz, így a Biblia nem lehet Isten hamisítatlan Isten szava és igazolja az iszlám vallás állítását miszerint a Bibliát emberek megváltoztatták. És ez csak egy a tengernyi bizonyíték közül ami igazolja hogy a Bibliát össze vissza hamisították.
Na, hogy emberek megváltoztatták...miért akkor mit olvasol, mindent emberek írnak...
Ha csak a hibákat kerestel a Bibliában, akkor biztos találsz is... Csak Isten tökéletes.
Őt kellene megtalálnod benne.
Ő örökké való szeretettel szeret ....ezt megtaláltad ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!