Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok valójában...

A katolikusok valójában vámpírok, mert Krisztus "vérét" veszik magukhoz?

Figyelt kérdés

okt. 1. 12:30
 131/174 anonim ***** válasza:
Nem csak szerintem van így. Minden valódi egyistenhívő, legyen muszlim, zsidó vagy szentháromságtagadó keresztény, bálványimádásnak tartja Jézus istenkénti imádatát. Tehát minden igazi egyistenhívő szerint bálványimádó vagy.
okt. 17. 10:47
 132/174 anonim ***** válasza:

131

Akik azt mondják rólam,hogy bálvány imádó vagyok egy sem halna kereszt halált értem...egynek sincs gondja rám...a kárhozottak útját választották. Nincsenek hatással rám...el vagyok rejtve Krisztusban, Ő a jó Pásztorom, aki életét adta értem.

Ha embereknek igyekeznék tetszeni Isten szolgálja nem volnék. Ha Isten velem, ki a csoda ellenem. Jézus az Örök élet forrása. Itt a földön minden elmúlik, de az Igazság, Jézus Krisztus örökkévaló.

Jézus tett szabaddá, Ő Izrael Szentje.

[link]

okt. 17. 11:14
 133/174 anonim ***** válasza:

"Akik azt mondják rólam,hogy bálvány imádó vagyok egy sem halna kereszt halált értem."

Te azt várod egy másik embertől hogy ő kapjon büntetést a te bűneid miatt? Ez nagyon beteg, nem normális.

"Ha embereknek igyekeznék tetszeni Isten szolgálja nem volnék."

Jézus istensége emberi hamisítás. Azok hamisítása akik meg akarták ölni Jézust így te embereknek igyekszel tetszeni.

okt. 17. 11:34
 134/174 anonim ***** válasza:

133

Nem tudom feltűnt-e, hogy nem vártam...azt sem tudtam, hogy jár nekem, de már 2000 éve megtörtént ... Én félrem a haláltól, halálra voltam ítélve és kegyelmet kaptam.

Te örök életed a tét, az enyém rendben van.

Csak a hiteden múlik.

okt. 17. 12:09
 135/174 anonim ***** válasza:
Szóval neked az rendben van hogy te követed el a bűnt de egy ártatlan embert büntetnek?
okt. 17. 12:34
 136/174 anonim ***** válasza:

"A kérésem független attól hogy én mit gondolok arról a versről."

Miért lett hirtelen független? Előbb még ettől függött. Lehetnél kicsit következetesebb és eldönthetnéd végre.

"Úgy hogy tárgyi bizonyíték szempontjából hiteles."

A Harry Potter? Egész biztos, legalább annyira, mint a Korán :)

"Jézus korabeli forrás ami bizonyíthatóan változatlan? Ilyet nem tudok de a meglévők közül az iszlám szerinti forrás a leghitelesebb tartalmi és tárgyi szempontból is."

Hogy lehetne történelmi szempontból hiteles egy adott személyről sok évszázaddal később írt mű, ami minden korábbi forrásnak ellent mond? Gondolkodsz is, amikor ezeket a mondatokat leírod? Történelmi szempontból a Korán hitelessége nulla. Azzal nem tud mit kezdeni a történelem, hogy Mohamed hallucinált és amiket közben hallott, leíratta később. Szerinted a Kalevala is történelmileg hiteles? Szerintem nem, de az is egy fokkal hitelesebb, mint a Korán.

A Korán lényegében csak a Mormon könyvéhez fogható. Mind a kettő egy ellenőrizhetetlenül, állítólagos szellemi lények által diktált mű.

okt. 17. 13:16
 137/174 anonim ***** válasza:

"Miért lett hirtelen független? Előbb még ettől függött. Lehetnél kicsit következetesebb és eldönthetnéd végre."

Az hogy létezik-e egy ilyen egy vers egy dolog és hogy kinek mi a véleménye az egy másik dolog. Szóval idézed?

"A Harry Potter? Egész biztos, legalább annyira, mint a Korán"

Látom nem fogtad fel :) A tárgyi bizonyíték azt jelenti hogy bizonyítható-e a szöveg eredetisége, tehát hogy a ma olvasható Korán ugyanaz-e mint 1400 éve és hogy a ma olvasható Harry Potter ugyanaz-e mint ami az első kiadásakor. Tehát szó nincs arról hogy tartalmilag hiszel-e benne vagy nem, de ez úgy látom számodra nehéz ezt megérteni :)

"Hogy lehetne történelmi szempontból hiteles egy adott személyről sok évszázaddal később írt mű, ami minden korábbi forrásnak ellent mond"

Kezdődik :) Most jön az hogy azért hiteles a Biblia mert előbb volt mint a Korán. Meg ha előbb mondok valamit mint te akkor nekem van igazam :)

"A Korán lényegében csak a Mormon könyvéhez fogható. Mind a kettő egy ellenőrizhetetlenül, állítólagos szellemi lények által diktált mű."

És akkor a Biblia szerinted ellenőrizhető? :) Vagy bármely vallás könyve esetében te ellenőrizted hogy egy szellemi lény diktálta?

okt. 17. 13:50
 138/174 anonim ***** válasza:

Majd szólj, ha sikerült dönteni, teológiai vagy történelmi oldalról szeretnéd a kérdést megvitatni. Így sok értelmét nem látom.

okt. 17. 15:16
 139/174 anonim ***** válasza:

136

Én nem kötekedek Istennel...filoztunk rajta eleget, mikor megértettük ezt az egészet. Már a sátánt is megtérítenénk, hogy békén hagyja az emberiséget..

A forgatókönyvet nem én írom, de Te sem.

Vagy megbékélsz Istennel Jézus Krisztus által vagy nem.

Két esélyes a dolog.

Ha Te ennyire egyszerű lélek vagy, hogy még itt kötekedsz inkább, akkor további jó kötekedést..

Van az a mélység egy ember életében, amikor elhiszi Jézus Isten mivoltát és segítségül hívja nevét.

okt. 17. 15:31
 140/174 anonim ***** válasza:

"Majd szólj, ha sikerült dönteni, teológiai vagy történelmi oldalról szeretnéd a kérdést megvitatni. Így sok értelmét nem látom."

Kezdjük a történelmivel. Mennyire hiteles a Biblia és a Korán szerinted? Hogy értsd ugyanazt olvassuk-e ma mint a keletkezésük idején.

okt. 18. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!