Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
értem, tehát te személy szerint bűnnek tartod a védekezést akkor is, ha az anya életét vagy egészségét veszélyezteti az újabb terhesség
igen, kíváncsi voltam a személyes véleményedre
Imádd az Urat !
Jézus vérén meg lettél váltva, ez a vér megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.
A legjobban teszed, ha ezt az egész vallási dolgot figyelmen kívül hagyod.
A régi zsinat előtti teológia visszafordíthatatlanul determináltnak gondolta a homoszexuális hajlamot, sokáig vitatkoztak azon, hogy a homoszexuális álházasságok érvénytelenek-e.
Csak a kérdést olvastam el.
Kérdező, sajnos teljesen rottyon vagy, ide mindenképpen egy támogató pszichológus kell, el kell menni önismeretbe, pszichoterápiába.
Pofázhatok én akármennyit arról, hogy fogadd el magad, mert nem tehetsz mást, de az sajnos nem elég ide. Nagyon nem :(
" Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba? "
Nincs pokol! Egyébként a hazudozás is "bűn" a szóban forgó vallás szerint! Ráadásul nem szép dolog egy nőnek hazudni (meg másnak sem) és az életedet hazugságra építeni.
A "rendes ember" mint fogalom egy sztereotipikus elcsépelt képmutató debilizmus.
" A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák. "
A szüleid szeretete nem szeretet. Ha szeretnének, akkor elfogadnának. A saját életedet kell élned, és nem a szüleidét! Nem tartozol nekik unokával, nem tartozol nekik semmivel! Főleg így, hogy elég egyértelműen bántalmazó mind a kettő!
De, mint mondtam, én nagyon kevés vagyok ahhoz, hogy felnyissam a szemed! Mindenképp pszichoterapeuta kell ide!
Na, de válaszolok a konkrét kérdésedre is: Lehetsz keresztény melegként is. Lelkiismereti és vallásszabadság van, mindenki abban hisz, amiben akar.
Mindazonáltal a pokollal való fenygetőzést én biztosan nem venném komolyan, mert elég infantilis. Ráadásul a pokol nem létezik, és nem is lesz semmilyen büntetés sem a halálod után. Hihetsz benne, hogy igen, de akkor sem lesz. Nincs se menny, se pedig pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!