Keresztények#Ti milyen időközönként zarándokoltok?Általában melyik zarándokhelyre mentek?
Én a Magas-Tátrába zarándokolok el minden évben.
Jövő héten cél a Kriván. Esetleg a Rysy is.
Én minden vasárnap elzarándokolok a 130 Km-re lévő templomomba,ahol bizonyságot tehetek hitemről.
Ennél nekem nincs kedvesebb zarándokhely!
Évente 1-2 alkalommal, de nincs konkrét hely, mikor hova.
Jól látszik, hogy a jehovások Biblia helyett csak az őrtorony füzeteket ismerik, hiszen több példa is van zarándoklatra a Bibliában. Ilyen zarándoklat volt Ábrahám útja is az Isten által elrendelt szent helyre, sőt a zsidóság vándorlása Kánaán földjére is. Az Újszövetségben jeles ünnepeken Jézus is elzarándokolt a jeruzsálemi templomba a szokásoknak megfelelően, de az első pünkösdkor is Jeruzsálembe érkező több ezer zarándokról olvashatunk.
Sőt a Kivonulás könyvében olvashatjuk, hogy egyes zarándoklatokat Isten rendelt el a választott nép számára:
"Esztendőnként három ízben minden férfi jelenjék meg a mindenható Úrnak, Izrael Istenének színe előtt!"
Nincs konkrét időszak, amikor megyek, inkább csak ha valami esemény van.
Legközelebb jövőre tervezem a 2025-ös Szentév kapcsán római zarándoklatot. Ez konkrét zarándoklat lenne, mert ez a cél önmagában. Nyaralás alatt meg szoktam látogatni kegyhelyeket, de ezt nem tekintem kifejezetten zarándoklatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!