Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gyóntam kb 1 hete akkor...

Ha gyóntam kb 1 hete akkor áldozhatok a misén? Milyen időközönként kell gyónni?

Figyelt kérdés

2021. júl. 1. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
amikor úgy érzed, hogy vétkeztél. de azért nem hiszem, hogy ez nagyon gyakori
2021. júl. 1. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

Attól függ milyen bűnöket követtél el. Vannak az úgymond nagybűnök, ha ilyet követtél el, akkor szükséges gyónni, ha úgymond kisbűnt követtél el, akkor elég a szentmise elején megbánni azokat. A nagybűnök, amik a 10 parancsolatban vannak. De ha van Hozsanna imakönyved, abban van a lelki tükör, és gyönyörűen le vannak írva a bűnök, nézegesd át, és utána menj gyonni, ha szükséges

:)

2021. júl. 1. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Elvileg évente egyszer kötelező (húsvéti időben), de ajánlott ennél sokkal gyakrabban, akár 1-2 havonta is.
2021. júl. 1. 22:27
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tudom minden Szentáldozás elött kell gyónni. Gondolj bele,...ha Szentáldozás elött gyontál 2 hónapja de 2 nappal a Szentmise előtt elkövetett egy bűnt akkor hogyan járulsz a szentségekhez?

Amikor a katolikus táborban voltam ott szombat délután mentek gyónni akik vasárnap áldozni akarták mert a táborhelyunktől messze volt a plébánia és gyerekek voltunk akik felügyelettel mehettek. Volt 6 felnőtt és 50 gyerek, azokból 15 aki már volt elsőáldozó, a többiek kicsik voltak még.

2021. júl. 1. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell gyónni minden áldozás előtt, csak ha van bűnöd.
2021. júl. 1. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!