Ha gyóntam kb 1 hete akkor áldozhatok a misén? Milyen időközönként kell gyónni?
Attól függ milyen bűnöket követtél el. Vannak az úgymond nagybűnök, ha ilyet követtél el, akkor szükséges gyónni, ha úgymond kisbűnt követtél el, akkor elég a szentmise elején megbánni azokat. A nagybűnök, amik a 10 parancsolatban vannak. De ha van Hozsanna imakönyved, abban van a lelki tükör, és gyönyörűen le vannak írva a bűnök, nézegesd át, és utána menj gyonni, ha szükséges
:)
Én úgy tudom minden Szentáldozás elött kell gyónni. Gondolj bele,...ha Szentáldozás elött gyontál 2 hónapja de 2 nappal a Szentmise előtt elkövetett egy bűnt akkor hogyan járulsz a szentségekhez?
Amikor a katolikus táborban voltam ott szombat délután mentek gyónni akik vasárnap áldozni akarták mert a táborhelyunktől messze volt a plébánia és gyerekek voltunk akik felügyelettel mehettek. Volt 6 felnőtt és 50 gyerek, azokból 15 aki már volt elsőáldozó, a többiek kicsik voltak még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!