A szentség (jó értelemben) lényegében a legnagyobb nagyra vágyás útja?
Egyetértek,de én magát a kiindulópontot minősítettem ezzel,hogy aki ezt akarja,hogy Istennel ily módon egységre lépjen annak a mozgatója végső soron az,hogy felismeri hogy a teremtettségben semmi nem fogható ehhez a célhoz,és minden más egyéb felesleges.Kicsit negatív példával élve,egy politikus aki hitetlen és világi hatalmat szeretne,az azt tartja a legfőbb jónak mert egy ilyet nem képes felfogni sem,de aki igen az azért mond le minden másról és lép Isten útjára mert mérlegre tette hogy mi éri meg a legjobban,vagy mi a normális cél,nem?
Lényegében mindenről lemond hogy mindent elnyerhessen.Viszont ha ez a beteljesedés mint végcél nem lenne kijelölve,és nem lennének túlvilági perspektívák,ki lépne erre az útra?
Nagyon jól irják.
Nincs megszentelődés szeretet és remény nélkül.
Aki szereti az Urat és várja a jövetelét, az megtisztitja magát. Nagyjából ez a helyes motivum, minden más mozgatórugó erőtlen vagy rövidéletű ehhez a munkához.
A "szent"kifejezést a Bibliában emberekre és tárgyakra is olvashatjuk.
Értelme,az "Isten számára elkülönített".
Amikor emberekre értjük, azokat az embereket értjük alatta, akik Isten -a végtelen szeretet- szolgálatára szánták az életüket. Ez a döntés nem kényszer,vagy önző érdek miatt történhet,hanem Isten Lelke szelíd befolyásának eredménye.
A megváltott emberek a Megválónak való hálából követik Krisztust, aki Isten egyszülött Fia, a világegyetem egyetlen hiteles képviselője.
Krisztus követői valóban nagyra vágynak: Hasonlóvá vágynak válni,a világ legtökéletesebb emberéhez,Krisztushoz. Nem érdekért,hanem hálából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!