Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
170
Kolosséiakhoz 1,21-22
Veletek is békét kötött, bár ti régebben Istentől elidegenedve éltetek, sőt, ellenségesek voltatok vele szemben gonosz gondolkozásotok és tetteitek miatt. Most azonban titeket is kibékített magával a Fia halála által, amelyet a Fiú emberi testben szenvedett el itt, a Földön. Isten ezt azért tette, hogy szentek, hibátlanok és feddhetetlenek legyetek, amikor majd maga elé állít benneteket.
1 Tesszalonika 3,13
Kérjük, hogy az Úr erősítse meg a szíveteket, hogy legyetek feddhetetlenek és szentek Istenünk, Édesapánk mértéke szerint — és így állhassatok elé, amikor majd Urunk, Jézus visszajön az összes szentjeivel együtt.
"amikor majd maga elé állít benneteket"
Tehát a halál után. Köszönöm, hogy igazoltad, amit írtam.
Nyilván a kérdés szempontjából kulcsfontosságú részt választottam ki. Hiszen itt az volt a kérdés, hogy mikor. Én azt állítottam, hogy az ember a tökéletességet csak az üdvösségben éri el. Amit idéztél, csak alátámasztja, amit írtam, hiszen te idézted, hogy az ítéletkor.
A Biblia pedig sehol se ígér olyat, hogy Isten a földi élet bajait elveszi az embertől, nem ígéri, hogy a kísértéstől, a bűnre való hajlamtól megszabadít. Egy meleg, bármennyire is szeretne, sose lesz hetero ebben az életben. Az örök életben pedig nem lesz se hetero, se meleg, mivel megszűnnek a szexuális vonzalmak. Tehát az ember tökéletességre jut.
Ezek nem bizonyságok...
A középkorban is nagyon sok meleg kényszerült házasságba, különböző okok miatt. Gyerekük is született, mellette ugyanúgy saját nemükre vágytak. Ezen felül van rengeteg biszex is, akik képesek mind a két nem iránt szexuális vonzalomra, nekik nem túl nehéz "hetero" éltet élni. Ebben sincs semmi csoda.
Mint írtam, Isten sehol se ígéri a Bibliában, hogy ettől vagy más dolgoktól megszabadítja az embert. A te idézetedben is csak az ítélet szerepelt, mint időpont ehhez.
"Különben szomorúan olvasom, hogy Te milyen okos vagy, de Isten nem tudja helyreállítani egy homoszexuális identitását."
Tudja vagy nem, de nem állítja helyre. Az üdvösségben pedig minden szexuális vonzalmat helyreállít azzal, hogy megszűnteti teljesen.
Legyen a Te hited szerint, ha nem bizonyságok, akkor nincs hited sem. Na,de osztod az észt ezerrel. Hát jutalmat nem kapsz érte sehol, az már tuti.
Még jó, hogy egy homoszexuálist sem tudsz befolyásolni, ha annak van hite rá.
Érdekes érvelés :)
Amúgy nem akarok senkit befolyásolni, felőlem hazudhat mindenki magának is.
Az Igazságban, azaz Jézus Krisztusban nincs helye hazugságnak.
Akit az Úr átvisz az Ő országába azt megszabadítja.
Engem is Ő tett szabaddá.
Járj utána, keresd Őt míg megtalálható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!