Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
"Tehát jelenleg igaz, hogy a cölibátusban élő papok egyházában tiltják, ahogy tgt mondta, máshol nem."
Tényleg, erre a gonoszan hamis állításra elfelejtettem reagálni, köszi, hogy újra felhoztad.
Mind a 24 katolikus egyházban tiltják ezeket és kötelező papi cölibátus talán egy-kettőben van csak. Az ortodoxokat felesleges felhoznod, ők közel ezer éve elszakadtak. Viszont az Egyházba visszatért görög katolikusok ugyanazon az állásponton vannak, mint a római katolikusok. Tudom, hiszen nekem házas görög katolikus pap volt a hittan tanárom sok éven át.
"Felesleges gúnyolódni, mert a katolikus egyház is nagyon sok mindenben megváltoztatta az álláspontját az elmúlt évszázadok során."
Hitelveket tekintve semmiben.
Isten ments, hogy kitedd ennek a "feleseged" meg a "gyereked", csak azert mert felsz a szuleidtol...
Ha jo kereszteny lennel, eszedbe de jutna kihasznalni igy egy not, csak magadat nezed...
133 kérdező!
Ne haragudj a megfogalmazásért, de "még mindig itt tartasz??"
Mi az, hogy "nem csak a szüledidtől félsz" ?
Hogy tudod ezt egy lapon emlegetni a pokollal?
Valahogy el kellene döntened, hogy melyik számodra a fontos. Azaz mi a szent?
Miben hiszel? Hiszel egyáltalán?
Hiszel a pokolban, de annyira nem, hogy az felülírja mindenféle evilági viszonyodat?
Ha így van, akkor valójában nem hiszel.
Helyettesítsük be a "homoszexuális" kifejezés helyébe, a "tolvaj,gyilkos,gyűlölködő,rágalmazó,plegytkálkodó,irígy",stb.bűnöket!
Lehet keresztény egy gyűlölködő,egy pletykálkodó,stb.?
Ugyanaz a helyzet a homoszexuálissal is!
131.
1. Rendben van, akkor a saját nevemben visszavonom azt, hogy a
"a cölibátusban élő papok egyházában tiltják, ahogy tgt mondta, máshol nem."
és ezt mondom: azok, akik az egyházban ezeket a döntéseket meghozzák, azok cölibátusban élnek.
2. "Ugye, hogy mennyit változnak az isteni igazságok alig pár évszázad alatt :)"
"Felesleges gúnyolódni, mert a katolikus egyház is nagyon sok mindenben megváltoztatta az álláspontját az elmúlt évszázadok során."
"Hitelveket tekintve semmiben."
A fogamzásgátlás tiltása hitelv? Nem tudom
("A kereszténység egyik fő hitelve, hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot bűneitől. Egy másik hitelv, hogy Ő harmadnapra halottaiból feltámadott."), de azt igen, hogy a HV megjelenése előtt általános volt a vélekedés a katolikus egyházban, hogy a pápa bizonyos feltételek esetén meg fogja engedni a fogamzásgátlást, és nagyon meglepődtek, hogy nem. Ebből arra következtetek, hogy azt az isteni igazságot a katolikusok is megváltoztathatnák.
De akkor félretéve a papokat meg a cölibátust (meg más egyházakat): te személy szerint egyetértesz azzal, hogy a fogamzásgátlás bűn? akkor is, ha esetleg az anya életét lehetne megmenteni vele? akkor is, ha az orvos azt mondja, várjanak egy újabb terhességgel 1-2 évet?
ajánlott olvasmány "Isten gyermekének", "tgt"-nek meg egy pár érintettnek a védekezésről, hogy megy ez a valóságban
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
pl.
"Nekem ezt pap mondta. Ráadásul olyan pap, aki számomra hiteles. Nőgyógyászati betegség miatt érintett vagyok. Minden házasság és élethelyzet egyedi, azt kell nézni, hogy az adott párnál mi szolgál a házasság javára. [...] Az Egyház senkitől nem kér olyat, hogy pl. bevállaljon egy veszélyes terhességet."
Jó látni, hogy a valóságban a papok és a hívők is inkább normálisan gondolkodnak. "Isten gyermeke" és a 131-es is elhallgatott, amint megkérdeztem, hogy ő személy szerint egyetért-e azzal, hogy nem szabad védekezni, ("Isten gyönyörű tervébe beavatkozni, nem engedni, hogy ajándékozzon és hogy legyen teljes az önátadás") akkor sem, ha az anya élete veszélyben van.
Milyen szempontból releváns a személyes vélemény? Ha nekem az a személyes véleményem, hogy hozzák vissza lopás esetén a kéz csonkolást, súlyosabb bűntények esetében a kivégzést, akkor az morálisan helyes lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!