Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
Eszembe jutott még Osváth Zsolt esete. Ő nyíltan meleg és mellette vallásos is: https://www.youtube.com/watch?v=gb07Kxhaa80
Én ugyan ateista vagyok, de kb megértem Zsoltot. Amit viszont Te művelsz magaddal az rettenetes...sose fantáziáltál férfiakról, sose végeztél önkielégítést valamelyikre amelyik tetszik? Vagy, ha igen, akkor szégyellted magadat és meggyóntad? :O
150
"Én bibliatanulmányozással tudnék neked segíteni, mert hiszem, hogy először kell Istenhez közeledni, hogy rendbe kerülj önmagaddal, nem pedig fordítva. Kitartóan kérd imában, hogy mutassa meg neked az utat, hogy hogyan tudnál közelebb kerülni hozzá, megismerni őt. "Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok." (Jakab 4:8)"
Szépen kérlek, hagyjátok már ezt a PR dumát. Én is hiszek Istenben, de ezzel a szöveggel azok jönnek, akik nem tudnak mit mondani más problémájára.
Semmi kivetnivalót vagy bűnt nem látok a meleg párkapcsolatokban, de ha a kérdező igen, akkor nem fog segíteni a Bibliatanulmányozás.
"először kell Istenhez közeledni, hogy rendbe kerülj önmagadda"
Ezzel az a probléma, hogy nincs objektív alapja annak, ami szerint megítéled merre kellene közeledni Isten felé.
Valójában a közeledés nem más mint önmagad rendezése. Az önrendezésben pedig fontos szerepet játszik az szakrális hagyományokban megfogalmazott istennek tetsző életmód. Ennek elemei vallások szerte összecsengenek. E jó alap a hiteles részek felismerésére.
Itt nem a kereszténység dilemmája a probléma, hanem az, hogy a szüleid szeretete valójában nem szeretet. Ha nem fogadnak el, akkor se nem tisztelnek, se nem szeretnek. Emellett komoly problémák vannak az önbecsüléseddel, önbizalmaddal, önképeddel és görcsös megfelelési kényszered is van.
Ezen egy olyan pszichoterapeuta tud segíteni,akinek a kognitív viselkedésterápia a szakterülete. "Mezei" beszélgetős pszichológus nem lesz elég.
A kereszténységgel csak palástolod a fentebb említett problémákat. Vannak ÖNAZONOS hívő melegek, nem ezen múlik az, hogy keresztény vagy-e, vagy sem.
(164
szerintem ide kognitiv-viselkedesterapia sem lenne eleg)
Akkor milyen segítség kéne neki, hogy kimásszon ebből, és ne gyűlölje magát?
Pszichiáter?
nem tudom, hogy neki konretan mi, sok masfajta pszichoterapia letezik, mindegy, hogy pszichologus vagy pszichiater vegzi
en nem jelentenem ki ennyi alapjan azokat, amik a 164-ben vannak
Pedig Isten ilyennek teremtett minket én templomba járok és Isten előtt
vállalom a melegséget.Ő mindenkit szeret.Engem,téged és mindenkit!
168
Addig oké, hogy Isten mindenkit szeret, dehogy ilyennek teremtett az kétlem..
Max még nem tapasztaltad meg Jézus Krisztus azért halt kereszthalált, hogy megszabadítson a gonosztól, átkainktól, meggyógyítson.... helyreállítsa a kapcsolatot ember és Isten között.
Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság!
De a Biblia sehol se írja, hogy az ember ebben az életben válhat ilyen tökéletessé. Jézus is azt sejteti, hogy a mennyben tűnnek el a szexuális kívánalmak, a mennyben lesznek olyanok az emberek, mint az angyalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!