Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexuálisként hogy lehetek...

Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.

Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?

Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.

jún. 25. 07:25
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/202 anonim ***** válasza:
0%

89

A 87-nek igaza van

jún. 27. 15:38
 92/202 tgt ***** válasza:
41%

83-as: Azt írod: "Tehát mit nem szabad a házasságban? HÁZASTÁRSADAT A SAJÁT ESZKÖZÉVÉ REDUKÁLNI, megfeledkezvén az ő lelkéről, méltóságáról."

Ezt hogyan ne csináljam? Taníts Isten gyermeke. Hogyan szexeljek a feleségemmel?

jún. 27. 21:01
 93/202 tgt ***** válasza:
53%

Azért van abban valami perverz, amikor a cölibátusban élő papok megmondják, hogy a házasságban hogyan szabad szexelni.

Én úgy tudtam, hogy a házasok az ágyban mindent csinálhatnak, ami mindkettejüknek örömöt okoz. Még jó, hogy itt van Isten gyermeke, és eligazít mindenkit.

jún. 27. 21:18
 94/202 anonim ***** válasza:
30%

Ha házas görög katolikus pap mondja, akkor hiteles és elfogadod? Vagy ez csak egy ócska képmutató kijelentés volt részedről?

A cölibátusban élő Pál apostol is perverz volt, Jézusról nem is beszélve, akik szintén tanítottak sokat a házasságról?

Másra is kivetíted ezt a penge éles logikádat? A mértéktelen alkohol káros hatásairól is csak az alkoholisták beszélhetnek, vagy elhiszed egy olyan orvosnak is, aki még sose volt berúgva?

jún. 27. 23:57
 95/202 anonim ***** válasza:
43%

83.

1. "Korábban rosszul írták. A hit forrása a Szentírás és a Szenthagyomány. A Tanítóhivatal a Szentlélek vezetésével a Szentírást értelmezi a Szenthagyomány és a Lélek fényében."

én nem azt írtam, hogy a HIT forrása a Szentírás, Szenthagyomány és a Tanítóhivatal, hanem ezeknek a szabályoknak a forrása.

"Ennek a szép szentírási alapja a Mt 16,18-19; hiszen az Egyházon, amelyet Krisztus alapított, nem vesz erőt a sátán, vagyis amit az Anyaszentegyház tanít, az biztos nem istentelenég."

("Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta.")

de én nem látom itt azt, hogy "nem vesz erőt a sátán = amit az Anyaszentegyház tanít, az biztos nem istentelenég".

2. Belinkelted magadat, ahol ezt írod:

"Úgy szeretem, amikor valaki azzal jön, hogy az önkielégítés egészséges. Ilyenkor de facto kijelenti, hogy így van, semmi forrás stb."

Aki keres, talál: az urológia, a neurológia és a szexuálpszichológia foglalkozik ezzel. Nemcsak azzal, hogy egészséges, hanem azzal is, miért lehet káros, ha valaki elfojtja az ez iránti vágyait (ha vannak).

De figyelj csak: ha valaki találna 3 tanulmányt amely ezt bizonyítja, akkor elfogadnád és megváltoztatnád az életmódodat, vagy továbbra is azt tartanád érvényesnek, amit a katolikus egyház tanítóhivatala mond?

jún. 28. 05:26
 96/202 anonim ***** válasza:
50%
Az egyházi tanítàs is lehet istentelenség
jún. 28. 06:15
 97/202 IstenGyermeke1 ***** válasza:
21%

Mit írtam már le vagy milliószor? A szexualitás az örök, teljes és tökéletes önátadó szeretet cselekedete. Ez az Isten terve, Ő így rendelte; a házastársak épülésére és az új élet fakasztására.

És a kéjvágy ezt teszi tönkre. Arra sarkall, hogy KAPNI akarjak, NEM ADNI; és ezáltal a partnerem csak a kielégülésem eszköze.

Érthető voltam?

Akkor félreértettelek. Elnézést kérek.

“Én is mondom neked: “Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.””

Nézzük csak meg pontosabban az Úr szavait!

“Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat,”

Az Egyházat Szt. Péterre építi az Úr (és nem a hitvallására, ahogy a protestánsok gondolják). Ő lesz az Egyház alapköve.

“az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt”

Az Anyaszentegyház feladata, hogy elvezessen az üdvösségre, Krisztus földi képviselete legyen stb. (le nem írom a többit, itt ülnék napestig). Ha az Egyház hamisat tanítana, már nem lenne többé krisztusi, az “alvilág kapui erőt vennének rajta.” De az Úr megígérte, hogy nem így lesz. Ő a legfőbb Pásztora népének, most is kormányozza az Egyházat.

“Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.”

Ezt azért hoztam így egybe szedve, mert ez így együtt fejezi ki Szt. Péter utódjának, a mindenkori római pápának a dogmák meghozatalára való jogosultságát mint az apostoli kollégium feje. Hiszen feloldhat és megköthet, nála vannak az Isten országának kulcsai.

jún. 28. 08:05
 98/202 tgt ***** válasza:
38%

97-es: Azt írod: "És a kéjvágy ezt teszi tönkre. Arra sarkall, hogy KAPNI akarjak, NEM ADNI; és ezáltal a partnerem csak a kielégülésem eszköze."

Áruld már el nekem, hogy a papok, akik soha nem láttak élő meztelen nőt, soha nem érintették meztelen nő testét, soha nem részesültek a szexuális örömökben, miért gondolják, hogy beleszólhatnak párok szexuális életébe? Értem én, hogy fantáziálnak erről, de a fantázia nagyon más, mint a valóság.

jún. 28. 09:44
 99/202 tgt ***** válasza:
38%
94-es: Nem érdekes, hogy a zsidó vallásban megengedett, hogy a párok élvezzék úgy a szexet, úgy, ahogy szeretnék? Orális, anális, genitális, ahogy jó mindkettőjüknek. Lényeg, hogy élvezzék. Nem érdekes, hogy az ő értelmezésükben a boldog és kielégítő szex Istennek tetszik? Nem érdekes, hogy a zsidók, akik a törvény minden betűjét ismerik, a 613 törvényt szinte kényszeresen betartják, merik élvezni a testiséget? Honnan jön a katolikus egyházba ez a szex gyűlölet? Csak nem onnan, hogy, míg a rabbik házasságba élnek, ahol az isteni törvénynek megfelelően rendszeresen kielégülnek a partnerükkel, addig szerencsétlen katolikus papok cölibátusba kényszerültek és csak fantáziálnak róla, hogy milyen lehet egy nővel lenni, de ezeket a fantáziákat is rögtön meg kellett gyónniuk?
jún. 28. 10:09
 100/202 anonim ***** válasza:
53%

97

" szexualitás az örök, teljes és tökéletes önátadó szeretet cselekedete. Ez az Isten terve, Ő így rendelte; a házastársak épülésére és az új élet fakasztására.

És a kéjvágy ezt teszi tönkre. Arra sarkall, hogy KAPNI akarjak, NEM ADNI;"

Tehát a homoszexualitás azért bűn mert nem képesek szaporodni csak arra a részre képesek, hogy szeretetből örömet akarjanak okozni a másiknak ami pedig a szaporodásos rész miatt tiltva van?

Ha egy heteroszexuális pár egyik tagjáról bebizonyítják, hogy nem lehet gyerekük soha sem semmilyen körülmények között sem akkor ők sem szeretkezhetnek már? Mert ugye annak sem része már az "új élet fakasztása".

jún. 28. 10:15
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!