Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
"Minden fejben dől el!"
Neked lehet. Te biztosan ha úgy akarnád akkor holnaptól a saját nemedhez vonzódnál.
Normális emberek ezzel nem így vannak, nem variálják a vonzalmukat.
47
"Vannak emberek, akik rászoknak az alkoholra. Nevezik őket alkoholistáknak vagy alkoholbetegeknek. Nem tudnak csak egy kevés alkoholt inni, nem tudják a mértéket tartani."
Rászoknak. Tehát nem alkoholistának születnek.
Ezenfelül lényeges különbség, hogy alkohol fogyasztás nélkül sokkal inkább lehet boldog életet élni mint egész életben kényszerű cölibátusban, magányban.
"És aki a kelleténél édesebb szájú, annak is vissza kell fognia magát. Nem lehet két szelet kenyér mellett még minden nap valami édességet is enni. Van néhány ember, aki szabadabban ehet, de a legtöbben így vannak. Különben jönnek a betegségek, köztük gyógyíthatatlanok is."
Édesség nélkül is lehet boldogan élni. Arról nem is beszélve, hogy edzés, hasonlók és máris sokkal kisebb probléma egy kis édesség.
"Talán a szex szabadabb? Felejtsd el! Se önkielégítés, se házasságon kívüli szex.
A keresztény nem élheti ki minden vágyát úgy, ahogy szeretné."
Hát igen. Csak ugye ki miatt nincsen a keresztényeknél homoszexuális házasság? Ha lenne akkor máris nem lenne semmilyen gond.
Mert így nem arról van szó, hogy a vágyak nem élhetők ki úgy ahogy szeretnék. Itt egészen konkrétan egész életen át tartó megtagadásáról van szó egy boldogsághoz nagyon alap vágyaknak.
Mindezt egyébként úgy, hogy a keresztények nagy része a házasságig nem képes várni a szexuális együttléttel. Pedig náluk nincs elítélés ha szex mentesen együtt töltik az időt.
Minden probléma megoldódna ha engedélyeznék a homoszexuális házasságot és olyan esélyekkel indulnának mint a heterok ha már Isten megteremtette őket.
Kedves tgt!
Jó tudni, hogy ennyire figyelmesen olvasod el a hozzászólásaimat. Inkább jobb lenne szelektívet írni. Ami meg nem tetszik azt vagy ignorálod, vagy kicsit módosítasz rajta, hogy megfeleljen neked és istentelenségnek tudd nevezni. Ugye tudod, hogy ennek sem a korrektséghez, sem a rendes érveléshez köze nincsen.
Korábban rosszul írták. A hit forrása a Szentírás és a Szenthagyomány. A Tanítóhivatal a Szentlélek vezetésével a Szentírást értelmezi a Szenthagyomány és a Lélek fényében. Ennek a szép szentírási alapja a Mt 16,18-19; hiszen az Egyházon, amelyet Krisztus alapított, nem vesz erőt a sátán, vagyis amit az Anyaszentegyház tanít, az biztos nem istentelenség.
Emlékszel, mit írtam a tisztaságról? https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. 29-es válaszom, az “Isten megteremtette az embert”-től kezdve a “méltóságunk megőrzésére” részig.
Ugye megvan, hogy mi teszi gonosszá a szexuális cselekedetet? Kéjvágynak vagy szépen latinul luxuriának nevezzük. Tehát mit nem szabad a házasságban? A HÁZASTÁRSADAT A SAJÁT KIELÉGÜLÉSED ESZKÖZÉVÉ REDUKÁLNI, megfeledkezvén az ő lelkéről, méltóságáról.
Vagy pedig (ezt máshol írtam, nem is biztos, hogy olvastad) a szexuális aktus módosítása.
Ha az ejakuláció a vaginán kívül történik, bűn. Ha valami fizikailag elállja a spermium útját, bűn. Ha valami a női ciklusba beleavatkozik, bűn. Ha valami bármilyen más módon beleavatkozik a reprodukciós szervrendszerbe, bűn. (Elég precíz volt a megfogalmazás?) Mert ezek módosítják az Isten által teremtett aktust vagy az Isten képére és hasonlatosságára teremtetett testet.
Mivel evvel visszautasítod az Istent. Azt mondod: “nem jó, amit Te teremtettél, de majd én feljavítom, én jobban tudom.” Ez a helyes viselkedés minden dolgok Teremtőjével szemben? Kizárni Őt a szexuális aktusból? Kizárod, hogy ne ajándékozhasson? Most Őt tartod ilyenkor az Istennek, vagy magadat képzeled annak?
A legtöbb keresztény azt hiszi jó ember csak mert hisz Istenbe. Hitler is Keresztény volt jegyzem meg. A Pápák a legnagyobb népirtók voltak az 1300 as években.
Inkább fogadd el magad,kit érdekel hogy mit gondol a társadalom aminek a többsége link tróger,én Bi vagyok,sokszor dugtam már fiúkkal, 14 éves koromba rájöttem hogy nincs Isten,sőt ellenzője vagyok a katolikus vallásnak.
A vágyak kiélése nem vezet boldogságra. Ez mindenkire igaz, nem csak a homoszexuálisokra..
A vágyak beteljesületlensége pedig nem jelent boldogtalanságot.
A boldogtalanságot a tudatlanság okozza. A tudatlanság egyik megnyilvánulásas a vágyak tudattalan követése és eluralkodása.
Ez nem (csak) keresztényekre igaz. Ilyen az ember.
A megoldás a tudatosság fejlesztése. Az vezet boldogságra. Heterót, homót és minden egyebet.
A házasság nem old meg semmit. Legfeljebb újabb gondokat teremt.
Nem mellesleg a homoszex.-is élhetnek bejegyzett élettársi kapcsolatban.
Miért hiányzik nekik a "házasság" kifejezés? Az a férfi-nő kapcsolat bizonyos állapotát jelenti.
Szóval mi a különbség?
"Ilyen az ember."
Az emberek nagy részének a boldogsághoz szüksége van a párkapcsolatra. Míg ennek hiánya magányhoz és boldogtalansághoz vezet.
Ilyen az ember.
"Nem mellesleg a homoszex.-is élhetnek bejegyzett élettársi kapcsolatban.
Miért hiányzik nekik a "házasság" kifejezés? "
Tehát a házasság előtti szex tiltása alól feloldozást nyernek azok akik már élettársi viszonyban vannak?
#87.
A téveszmék hajtogatásával csak erősíted a tadatlanságod, meg másokét is.
88.
Bizonyítsad akkor, hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!