Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexuálisként hogy lehetek...

Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.

Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?

Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.

jún. 25. 07:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/202 anonim ***** válasza:

66-67

A "Humanae Vitae" 1968-as pápai enciklia alapján tiltják a fogamzásgátlást, pettinget stb. Nem a sokasodás miatt, hanem amiatt, mert szerintük a szexuális élet célja az örömszerzés és a gyermekfogantatás, és ezt bűn szétválasztani. Nem a Bibliában van.

El lehet olvasni, nem hosszú:

[link]

jún. 26. 23:47
 72/202 anonim ***** válasza:
100%

tgt 65

28. választ írtam, és igazad van, nem lehet követni, mert nincs "nevem"

jún. 26. 23:55
 73/202 tgt ***** válasza:
32%

70-es: kezdjük ott, hogy nem Jézus definiálja a házasságot, hanem csak az 1Móz. 2.24-et idézte.

Jézus csupán annyit mondott: "Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket, és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő?"

Hogy ezzel kizárja-e, hogy lehet másként is, értelmezés kérdése.

jún. 27. 00:03
 74/202 anonim ***** válasza:
91%

28, 59, 62, 63, 68, 71, 72 vagyok

Azért írtam az 59-est, mert valaki megkérdezte, mit nem szabad házasságban, és azt a választ kapta, hogy nem írja le ide. Tehát válaszoltam helyette.

Különben nem vagyok katolikus-ellenes, liberális anglo-katolikus anglikán vagyok, és mi nagyon szeretjük a katolikusokat (mondjuk ők minket nem annyira, na mindegy... :-) )

jún. 27. 00:08
 75/202 tgt ***** válasza:
52%
74-es: ti elfogadjátok a melegházasságot és a fogamzásgátlást?
jún. 27. 00:14
 76/202 anonim ***** válasza:
60%

A fogamzásgátlást igen, annyira, hogy a 66-os által linkelt szövegben is leírják, hogy az anglikánok voltak az elsők, akik engedték, és ezzel "megnyitották a tévedés gátját", mivel jöttek utána a protestáns egyházak is.

A melegházasság: elfogadja az egyház és nem bűn, de az egyházi házasságkötés még "folyamatban van". Most ott tart, hogy az anyakönyvvezetőnél kötött homoszexuális házasságot megáldja az egyház egy szertartásban, azzal a kitétellel, hogy a pap lelkiismeretére van bízva: vagyis a pap mondhatja, hogy nem, és akkor keresni kell egy másik papot. De házasságot a templomban nem lehet kötni (nálunk az egyház anyakönyvez, tehát elvileg elég csak ott). De sok más angol egyházban lehet, pl. a metodistáknál.

Nálunk azért képlékeny minden, mert az a 3 dolog, ami a római katolikusoknál szabályoz, Biblia-Szenthagyomány-magisztérium, az nálunk Biblia és hagyományok (a korai egyházatyák hagyományai) és a józan ész (scripture, tradition, reason). Józan esze pedig egyenként van az embernek, tehát a saját életemben sok mindent én dönthetek el.

Az a nagy különbség, hogy a katolikusok úgy csinálják, hogy amit egyszer dogmában kimondtak, az nem változhat meg. Tehát nekik furcsa az, hogy egy egyház 1930-ig nem engedte a fogamzásgátlást, aztán hirtelen megengedi.

jún. 27. 00:53
 77/202 anonim válasza:
9%

Kérdező! Pröbáld ki nővel! Menj el egy csinos prostituálthoz!

Az, hogy a saját nemedhez vonzódsz,egy abnormális dolog.

Kezdj el vonzódni a csinos, fiatal nőkhöz!

Minden fejben dől el!

jún. 27. 01:37
 78/202 anonim válasza:
9%

Légy heteró!

Egy csinos, fiatal,körte alakú női test sokkal szebb látvány!

jún. 27. 01:39
 79/202 anonim ***** válasza:

tgt!

Tudatlan vagy!

Én bejártam Európát s atta sem igaz. Temérdek kihasználatlan termőföld van parlagon!

Ázsiában is sok helyen jártam. Hihetetlenül nagy területek fekszenek parlagon.

USA-ban Kanadában és Mexikóbai is jártam. Mindegyik országban hihetetlenül hatalmas termékeny földterületeken,csak gaz növekszik,néhol 150 cm magasan.

Ha a fegyverkezésre pocsékolt javak töredékét az ezen földek termőre fordítására költenék, 15 milliárd embert is könnyedén élelmezhetnének.

Ha a katonákat átképeznék békés termelésre,mindenki jobban járna!

jún. 27. 02:04
 80/202 anonim ***** válasza:
69%

75. tgt.

A Biblia tanítása szerint a szex a boldogság forrása is és nem csak szaporodásra.

Amelyik vallás ezzel ellentétes dogmákat hirdet,az nem keresztény.

jún. 27. 02:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!