Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexuálisként hogy lehetek...

Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.

Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?

Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.

jún. 25. 07:25
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/202 anonim ***** válasza:
0%

tgt én a a 74-es vagyok

Igazából ezeket nem maguk a plébániapapok gondolják így el, hanem az egyház vezetői, nem tudom, pontosan, mikor ki. De a pápai enciklikát a fogamzásgátlásról a pápa adta ki. A papok csak mondják, amit nekik megmondanak, hogy ez az egyház álláspontja.

A "kéjvágy" szó szándékosan nagyon terhelt és beszédes szerintem, (ugyanúgy, mint a "hajlamok kiélése"), és arra hivatott, hogy valami ördögi, gonosz, szikrázó szemű szörnyet képzeljünk el. Gondolom, a szexuális intimitás utáni vágyat értik rajta.

Azt tudom, hogy a fogamzásgátlás tiltása mögött is az van, hogy "ha a férfi bármikor hozzáférhet a feleségéhez, akkor nem fogja tisztelni". Ezt hogy vezetik le, nem nagyon értem. Szerintem sokkal jobban tiszteli, ha védekezik, mikor tudja, hogy a felesége egészségét vagy életét veszélybe hozza egy újabb terhesség / szülés. (Ezt inkább tartom nemi erőszaknak, sőt emberölési kísérletnek, de lehet, hogy eltúlzom - már nagyon sok rosszat láttam ebben a műfajban, ahol a férj nem engedi a védekezést a vallási tanításra hivatkozva.)

A katolikus egyháznak tényleg nagyon sok mindenre az a válasza, hogy teljes önmegtartóztatás (ha homoszexuális vagy, ha pap vagy, ha nem találsz társat - akkor egész életedre, ha házas vagy - akkor az életednek egy jó részében), a teljes önmegtartóztatás pedig a maszturbációt is tiltja. Lehet, hogy van benne szadizmus. Lehet, hogy őszinte aggodalomból fakadó "abból baj nem lehet" informálatlan hozzáállás, de nekem maradinak tűnik. Pláne mivel tudjuk, hogy nagyon nagy baj lehet belőle! Hány ember betegszik bele mentálisan. Hány tizenéves fiatal lesz öngyilkos a homoszexualitása miatt, és fokozottan veszélyeztetett, ha homoszexuális-ellenes vallásos családja van. Ismerek olyan nőket, akik nagyon szenvednek és nagyon betegek a fogamzásgátlás hiánya miatt.

Tapasztalatlan emberként talán könnyű idézgetni a katekizmust, de az élet sajnos más, és nem ilyen egyszerű.

Nekem a szívem megszakad pl. a kérdezőért, aki 28 éves, 13 éves kora óta tudja, hogy meleg, és azóta szenved. Olyan jószívű, hogy a szüleit félti a szégyentől. Mit tudunk neki mondani? Egyébként nem írta, hogy katolikus, legalábbis én nem láttam - nem az az egyetlen egyház, amelyik nem tolerálja a homoszexuális kapcsolatot!

Arra gondoltam, hogy Kérdező - mondjuk megpróbálhatnál megismerni egy olyan hetero lányt, aki szimpatikus, megértő és együttérez. Mondd el, hogy meleg vagy, de ne feleségül vedd, hanem legyetek barátok. Meleg férfiak és hetero nők között nagyon jó barátságok tudnak születni. Aztán ő melletted állhatna és lelkierőt adhatna, amíg rájössz, hogyan oldd meg. Ez egy ötlet csak.

jún. 28. 14:13
 102/202 anonim ***** válasza:
100%

100

"Ha egy heteroszexuális pár egyik tagjáról bebizonyítják, hogy nem lehet gyerekük soha sem semmilyen körülmények között sem akkor ők sem szeretkezhetnek már? Mert ugye annak sem része már az "új élet fakasztása".

De szerintem igen, mert ha egy feleség túlvan a klimaxon, attól még nem kell abbahagyni, vagy ha két idősebb ember házasodik (mondjuk özvegyek, már tuti nem lehet gyerekük), akkor is lehet.

jún. 28. 14:18
 103/202 IstenGyermeke1 ***** válasza:
23%

Azért bűn a homoszexuális nemi kapcsolat, mert magában a házasság definíciójába soha sem fog beleesni. Nem mi találtuk ki a házasságot. Isten tette, hiszen szentség. A gyónási titok alól sem adhat ember felmentést, ugyanaz a szituáció.

Látom még hírből sem ismered a katolikus teológiát. Ez persze nem baj, könnyen is lehet segíteni rajta; de amit nem ismersz, ne próbáld meg bírálni, mert bizony előfordulhatnak (és elő is fordulnak) elég nagy pontatlanságok a kritikában.

A luxuria a rendetlen nemi vágyat jelenti a katolikus teológiában (a latin jelentés kicsit bővebb). Ezt manapság kéjvágynak szokás fordítani, régebbi szövegekben láttam tisztátalanságként is.

De mitől rendetlen a nemi vágy?

“A tisztátalanság (lat. luxuria) a nemi gyönyör rendetlen vágya vagy féktelen élvezete. A szexuális gyönyör erkölcsileg akkor rendetlen, amikor önmagáért, az élet továbbadására és a szeretetre rendeltségén kívül keresik.” (KEK 2351, II. kiadás)

A mesterséges fogamzásgátlás NEM a házastárs nem tisztelése miatt erkölcstelen. Hanem, a Teremtőt nem tiszteljük vele. Ezt is leírtam már számtalanszor. Ha módosítod az aktust, akkor azt üzened az Istennek: “nem jó, amit te teremtettél, de én jobban tudom, én majd feljavítom.” Szintén istent játszunk…

Ezt már kifejezetten tgtnek is írom:

Egyházunk NEM GYŰLÖLI A SZEXUALITÁST, bármit is mond a közvélemény; HANEM SOKKAL MAGASABB RENDŰNEK TARTJA, mint ahogy mostanában sokhelyütt láthatjuk.

Adott a házasság szentsége (matrimonium). Azt — gondolom — tudjuk, hogy ez a két ember (egy férfi és egy nő természetesen) közt létrejövő legerősebb szeretet által létrejövő kötelék. A házastársakat (az Egyház közvetítésével, hiszen mi kaptuk meg az oldó-kötő hatalmat, nem más, mi köthetjük meg a házasságot) az Úr oly erősen összeköti őket, hogy egy testté lesznek (vö.: Ter 2,24). És a szexuális együttlét az PONT ANNAK A testi MEGERŐSÍTÉSE, AMIT AZ OLTÁRNÁL ÍGÉRTEK EGYMÁSNAK A HÁZASTÁRSAK. A köztük lévő szövetség megújítása minden alkalommal, amely mindkettejük épülésévre és a SZERETET ÉS A TELJES ÖNÁTADÁS ÁLTAL egy új élet teremtésében is munkatársai lehetünk a Mennyei Atyának. Végső soron ez az aktus hozza létre a családot. Hát nem gyönyörű! A szeretet testi kifejezése ilyen csodákra képes!

És szakítsam ki ebből a keretből a szexualitást? Vegyem el belőle mindazt, ami szentté teszi? Na ezek a tisztaság elleni bűnök.

jún. 28. 17:44
 104/202 anonim ***** válasza:
32%

"Azért bűn a homoszexuális nemi kapcsolat, mert magában a házasság definíciójába soha sem fog beleesni."

Tehát csak engedélyezni kéne esetükben is a házasságot és nem lenne semmi gond. Végül is a szeretet ugyan úgy meg van, a tisztelet is. Semmi nem indokolja, hogy ők ne lehetnének együtt.

Megjegyezném ez a házasság definíciójától is függ. Mert sok helyen a házasság nem csak 2 vagy nem csak ellenkező nemű párok esetére vonatkozik.

jún. 28. 18:12
 105/202 anonim ***** válasza:
17%

# 104!

Ennek sorában a kutyák és hölgyek,vagy 8 éves kislány és egy 70 éves vénember kapcsolatát is fogadjuk el házasságnak?

jún. 28. 18:22
 106/202 tgt ***** válasza:
26%

103-as: Azt írod:

„A mesterséges fogamzásgátlás NEM a házastárs nem tisztelése miatt erkölcstelen. Hanem, a Teremtőt nem tiszteljük vele. Ezt is leírtam már számtalanszor. Ha módosítod az aktust, akkor azt üzened az Istennek: “nem jó, amit te teremtettél, de én jobban tudom, én majd feljavítom.” Szintén istent játszunk…”

Ezek szerint az orvoslás is bűn? Az orvos is módosítja a beteg testét, kivág belőle bizonyos részeket, másként rakja össze, mint ahogy eredetileg volt, vagy gyógyszerrel módosítja a test biokémiáját. A te logikádat követve ez is bűn, hiszen miért akarjuk módosítani azt, amit Isten teremtett? Miért akarunk istent játszani?

jún. 28. 18:26
 107/202 tgt ***** válasza:
26%
103-as: Arra elfelejtettél válaszolni, hogy a meddő párok szexelhetnek-e? Mondjuk, egy nőnek nincs méhe, vagy egy férfinak spermája, tehát az élet továbbadására alkalmatlanok, de vágynak a szexre. Mit tegyenek?
jún. 28. 18:29
 108/202 tgt ***** válasza:
26%

103-as: Azt írod:

"Adott a házasság szentsége (matrimonium). Azt — gondolom — tudjuk, hogy ez a két ember (egy férfi és egy nő természetesen) közt létrejövő legerősebb szeretet által létrejövő kötelék."

Azért ez nem volt mindig ilyen evidens. Lapozgasd az Ószövetséget, majdnem minden férfinek több felesége volt, Isten áldásával. Szóval úgy tűnik, a házasság definiciója csupán megállapodás kérdése.

jún. 28. 18:32
 109/202 IstenGyermeke1 ***** válasza:
25%

A házasság szentség. Tehát ki alkotta? Az Isten. Tehát módosíthatjuk? Nem.

Az az egészség helyreállítását célozza, tehát a rosszat teszi jóvá. De amint mondjuk plasztikai műtét a szépség érdekében a szóban forgó műtét, az már szintén az Isten munkájának felülbírálása.

Mivel a meddő pár nem módosít semmit az aktuson, szabadon szeretkezhetnek, mert a meddőség nem érvénytelenítő ok.

A poligámia megengedett volt az Ószövetségben. De a krisztusban való házassággal sajnos nem fér össze.

A házasságot nem ki szabjuk meg, hanem az Isten.

jún. 28. 19:15
 110/202 tgt ***** válasza:
43%
109-es: Krisztus hol tiltotta meg a poligámiát?
jún. 28. 19:22
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!