Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
"Ki mondta hogy itélkeztél? Az nem én voltam."
Valamelyik anonim válaszoló. Csak azért említettem meg ott mert az is egy ugyan olyan hülyeség volt mint a részedről hogy számonkérem.
""De ha nem jött el az ideje ott is van valamilyen indok. Azonban a logika nem mutat semmilyen indokot."
A Bibliában viszont megtalálod."
A végítélet napja.
Az aztán nem működne úgy ha itt lenne. Meg arra nagyon nagy szükség van.
Kérdező, ha megjelenne, akkor hogyan reagálnád le? Lehet szervezkednél a háta mögött vagy kampányolnál, hogy "Nem igazságos az Isten, emberek!"
Arra célzok, ha látnád, lehet kétszínű maradnál és feszegetnéd Isten határait. Ha valakibe belecsapna egy villámmal, akkor rögtön mondanád, hogy "Ho, ho láttátok, hogy milyen kíméletlen az Isten".
A hit a jóakaratú embereknek az ajándéka, mit Isten ad nekik, mert ismeri őket, hogy szeretik. És ezáltal erősödnek hitben.
Pl. mondok egy példát, kapsz egy vásznat, hogy fessél rá valamit és egy másik is kap egy ugyanilyen vásznat. Te pl. türelmetlen leszel, össze-vissza csapkodod a festéket, mérgelődsz, végső esetben összetöröd az egész cuccot és azt mondod, mekkora hülyeség ez a festészet. A melletted lévő pedig türelemmel megfesti a képet és örömét leli benne. Ilyenkor megkérdezed tőle, hogy hogy tudta megcsinálni, te is akarod. És nem tud rá valszolni. Így vagyunk a hittel mi is.
"Kérdező, ha megjelenne, akkor hogyan reagálnád le? Lehet szervezkednél a háta mögött vagy kampányolnál, hogy "Nem igazságos az Isten, emberek!""
-Ez továbbra sem válasz a kérdésre
-Attól is függ hogy hogyan jelene meg, az pedig attól milyen hatást akar kiváltani (mivel tudja milyen megjelenéssel milyen hatást vált ki az adott emberből)
-Sok mindenről megkérdezném egyébként, rengeteg kérdésem van ez csak egy a sok közül. Ő pedig tudna rájuk válaszolni.
-MIÉRT szervezkednék a háta mögött? HOGYAN szervezkednék a háta mögött?? ez egészen konkrétan lehetetlen
MIBŐL szűrted le hogy én ilyet tennék????
"Arra célzok, ha látnád, lehet kétszínű maradnál és feszegetnéd Isten határait."
NA ITT ÁLLJUNK MEG!!
MIÉRT LENNÉK ÉN KÉTSZÍNŰ???????????????????????????????????????
Hol feszegetem ezzel Isten határait???
Itt leginkább te feszegeted az én béketűrésemet!
"Pl. mondok egy példát, kapsz egy vásznat, hogy fessél rá"
Nem a türelmetlenségről van itt szó. Hanem a cselekedet mögötti indítékról, arról hogy mi értelme.
"Ami különbség van te és pl. köztem, hogy te akarod erővel, hogy legyen Isten.Mi szeretjük, nem várunk el semmit, hanem még jobban akarjuk szeretni. Ajándékot nem várunk ezért, hanem azt ad, amit akar."
Egyáltalán nem akarom erővel. Először próbáld meg értelmezni amiket írtam aztán utána válaszolj inkább. Akkor kevesebb hülyeséget fog tartalmazni. Vagy legalább ne feltételezgess rólam dolgokat. Az is már nagyban csökkentené a hülyeségek számát.
NEKED FŐLEG SZÓL A KÖVETKEZŐ DE A TÖBBI VÁLASZOLÓNAK IS
ÁLLJATOK MÁR LE A MINDENFÉLE ALAPTALAN RÁGALMAZÁSOKKAL!!!
(akinek nem inge ne vegye magára de 72. neked nagyon is az inged)
RÁGALMAZÓKA
"Érted mit akarok mondani?"
Én értem Te azonban egyáltalán nem érted amit én írok.
Ahogyan arra sem válaszoltál hogy miért lennék kétszínű????
72,73,75,77
RÁGALMAZÓKA
miért lennék kétszínű????
"Attól még lehet valaki jó hogy nem hisz benne. Ugyan így lehet valaki rossz attól még hogy hisz benne."
Ezek a te kijelentéseid. Tiszteletben tartom a véleményed, de az Iszlám szerint az üdvösséghez hitre is szükség van. Ahogyan -ha jól emlékszem- keresztény fórumtársaim is megjegyezték hogy a szabályokat nem te hozod.
"Arról nem is beszélve hogy az ember jellemét a hit nélkül is lehet tesztelni."
Az ember lelki "kiteljesédéséhez" szükség van arra, hogy megélje Isten jelenlétét a hit által. Az Iszlám központi eleme, hogy alávetjük magunkat Allahnak és gyakran emlegetjük és dicsőítjük Urunkat.
Mindenesetre nehéz erről beszélni valakinek, aki nem ismeri ennek a megélését.
"Akár úgy is tesztelhetné az embert hogy közben nem bujkál."
Egyáltalán nem. A próbatételed lényege hogy nem láthatod Urad arcát a Feltámadás Napjáig, úgy kell hinned, bíznod és remélned, hogy nem győződhetsz meg a saját szemeddel közvetlenül Isten létezéséről.
"Arról nem is beszélve hogy miért is kell tesztelni?"
Azért mert kegyelmes Allah óriási jutalmat készít elő azoknak akik jól vizsgáznak az evilági életük által.
"Mindegy melyik vallást követem ha jól követem?"
Nem, egyáltalán nem mindegy. De hogy ki melyik valláshoz kötődik az elszokott dőlni az ember életében. Egyáltalán nem akarlak "megtéríteni", de ahogyan korábban idéztem is egy hadithból, kérned kéne a vezetést Allahtól, hogy az egyenes útra vezessen.
Egyébként értem a kérdéseid mélységét, de ahogyan korábban is mondtam, mivel csak egy egyszerű teremtmény vagyok, nem ismerem mindennek a magyarázatát. Ember vagyok, talán még nem is mi vagyunk a legintelligensebb teremtmények a teremtett világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!