Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért várja el hogy...

Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?

Figyelt kérdés

2022. márc. 20. 17:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/196 anonim ***** válasza:
szerintem te már csak kötekedsz
2022. márc. 21. 22:02
 42/196 anonim ***** válasza:
35%

Keresztény ként mondom jók Abdullah idézetei, figyelj Istenre és majd vezet téged kérdező, de ha mindenben kételkedsz nem jutsz előre.

Isten be akarja bizonyítani az embereknek hogy hittel sokkal több minden elérhető.

Erre nevel, nem a tudás sra, amit lexikálisan vagy erzekszerveiden keresztül bolintasz rá.

Krisztus merte a hitét használni és többre volt képes mint egy átlag ember.

A tudás te szerinted biztonságot ad. De nem ad neked lelkesedés. Ma meglátnád Istent. Mit mondanál? Honnan tudjam, hogy ő volt az?

A hit viszont bizalom a nem érzékeltben. A hívő a hitre következtetéssel jut el.

2022. márc. 21. 23:10
 43/196 anonim ***** válasza:
64%

Ez egy érdekes kérdés.

Őszintén szólva szerintem, mert keresni kell az igazságot. Úgy gondolom Isten azt akarja, hogy érdeklődjünk iránta és keressük őt. Hogy számítson nekünk az, hogy ki Ő. Amit készen kap az ember, azt nem becsüli, de amiért megküzd, amiért megharcolt, amire felteszi az életét az fontos neki. Kicsit a bűnbeesés története is ezt sugallja. Ott voltak a kertben "a tutiban", de első szóra elcsábultak és lefitymálták Istent, hogy "Áááá, biztos hazudik."

Abdullah azt mondja az iszlám alapján, hogy Istennek nincs szüksége ránk. Ez igaz. De én azt mondom a kereszténység alapján, hogy viszont szeret minket. Keresi a kapcsolatot az emberrel és azt akarja, hogy mi is keressük Őt.

2022. márc. 21. 23:51
 44/196 A kérdező kommentje:

39.

Nem írták kb ugyan ezt már a keresztények is?

41.

Miért is?

Feltettem egy kérdést amire válasz helyet nagyrészt mindenki azzal jön hogy ő miben hisz és miért. De a kérdés nem ez volt.

Akkor most én is vádoljak meg mindenki hogy csak át akar téríteni?

42.

Vezet. De sok embert más más hová. A vallások törvényei pedig nem egyeznek meg. Akkor Isten törvényei is ember függőek lennének?

Egyébként miért kételkednék mindenben?

Kevés dolog van szerintem amiben kételkedek. De attól még ha valami olyannal találkozok aminek nincs értelme érdekelhet hogy mi lehet mögötte.

"Isten be akarja bizonyítani az embereknek hogy hittel sokkal több minden elérhető."

Mire gondolsz pontosan?

Ha valaki hisz Istenben az sem fog tudni többet megtenni maximum ha Isten segít neki. De ha tudnánk hogy van az nem befolyásolná hogy segít-e az adott dologban vagy sem.

"Krisztus merte a hitét használni és többre volt képes mint egy átlag ember."

Krisztus pont hogy nem hit. Ő tudta és Ő Isten fia így kicsit nagyobb hatalommal rendelkezik mint egy átlagos ember.

"A tudás te szerinted biztonságot ad."

A tudás feloldaná a logikai hibát.

"De nem ad neked lelkesedés."

Tudatlanság sem.

"Ma meglátnád Istent. Mit mondanál? Honnan tudjam, hogy ő volt az?"

Isten tudja hogyan mondja el nekem hogy ő Isten. Ha azt akarja hogy tudjam akkor úgy fog cselekedni és tudni fogom.

"A hit viszont bizalom a nem érzékeltben. A hívő a hitre következtetéssel jut el."

Hit nélkül is bízhatok valakiben. Páromban is bízok pedig róla tudom hogy létezik.

A hívő hisz Istenben. Igen. De azért mert ez volt kezdetektől a rendszer. De ez nem jelenti azt hogy nem lehetne másképpen és ok sincsen arra hogy miért nem megy másképpen.

Én pedig ezt az okot keresem. De az hogy ezt keresem nem változtat semmit a hitemen. Inkább olyan mintha a Biblia egy adott részében próbálnál jobban elmélyedni.

2022. márc. 22. 07:50
 45/196 A kérdező kommentje:

43.

Amennyiben mindenkit úgy ítél meg hogy a saját vallását hogy követte és annak a törvényeit akkor lenne rendben szerintem ez.

De ha az alapján ítél meg hogy a helyes vallást megtaláltuk-e és hogy annak a törvényeit hogy követtük akkor azonban rengeteg őszinte hívő ember fog a pokolra kerülni mert valahol eltévedt.

Mi lenne a baj egy olyan rendszerrel ahol itt van Isten. Ahol megismerhetjük. Szerethetjük és a cselekedeteinket is az iránta érzet szeretet vezérli.

A valódi szeretet. Mert így azonban ez olyan mintha valakibe szerelmesek lennénk az után hogy megnéztük a profilját fb-n vagy akármin.

2022. márc. 22. 07:55
 46/196 anonim ***** válasza:
Szerintem Istentől éppen elég nagy jel hova melyik családba születsz le. Ebből induljon ki mindenki.
2022. márc. 22. 08:58
 47/196 anonim ***** válasza:
35%

"Feltettem egy kérdést amire válasz helyet nagyrészt mindenki azzal jön hogy ő miben hisz és miért. De a kérdés nem ez volt.

Akkor most én is vádoljak meg mindenki hogy csak át akar téríteni?"

En azt mondtam neked, hogy olyat kérdezel, amit nem lehet tudni. Erre megkérdezted, hogy miért kell hinni, én meg azt mondtam, hogy nem kell. Ezt nevezed annak, hogy mindenki át akar téríteni? Vagy ha valaki leírja, hogy "miben hisz és miért", az át akar téríteni? Ez paranoia.

"A hívő hisz Istenben. Igen. De azért mert ez volt kezdetektől a rendszer."

Ez nem igaz.

2022. márc. 22. 09:03
 48/196 A kérdező kommentje:

"Ezt nevezed annak, hogy mindenki át akar téríteni? "

Én azt írtam hogy:

"nagyrészt mindenki "

"Vagy ha valaki leírja, hogy "miben hisz és miért", az át akar téríteni? Ez paranoia."

Nem paranoia.

Több vallási térítő is szokta ezt a módszert alkalmazni. Én legalábbis jó párszor találkoztam már ilyen módszert alkalmazó hittérítőkkel. Ezenfelül mivel nem a kérdésre válaszoltak ezért annyira nem lenne téves következtetés.

De ezek ellenére nem gondolom hogy hit téríteni akartak. Az pusztán egy példa volt. Arra való reakcióm hogy megvádoltál.

""A hívő hisz Istenben. Igen. De azért mert ez volt kezdetektől a rendszer."

Ez nem igaz."

Mondj egy olyan vallást ahol az Isteneik közöttük jártak.

Az egyiptomiaknál a fáraót is istennek tekintették tudtommal de a többi istenségben csak hittek. Azok sosem jelentek meg.

2022. márc. 22. 09:11
 49/196 anonim ***** válasza:

"A tudás te szerinted biztonságot ad."

A tudás feloldaná a logikai hibát

Sajnos ez nagy tévedés. Csak az egyik logikát oldja fel meg a másikét nem. Mindenre van kétkedés, mindenre van egy újabb kérdés.

Oké megjelent Isten neked legyen. Mit mond az aki nem látta és te elmondod neki? Persze, inkább a Sátán játszott veled. Vagy, csak káprázott a szemed.

A filozófia tanárom azt mondta, a sok logika különböző filozófiai irányzatokat hozott, és ez ahhoz hasonlít mintha mindenki hajszolja az igazságot egy sötét szobában de az sarokrol sarokra mindig arrébb megy.

Amúgy a keresztény hit szerint lesz olyan amit te kérdezel, de a végitélet lesz az.

2022. márc. 22. 09:32
 50/196 anonim ***** válasza:
60%

"Mondj egy olyan vallást ahol az Isteneik közöttük jártak."

Kereszténység.

Szerintük Jézus Isten volt és köztünk jàrt.

A muszlimok szerint Jézus Allah egyik küldötte volt és ember.

2022. márc. 22. 09:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!