Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
Márk 9:12
Jézus ezt válaszolta: „Így van, előbb valóban Illés jön el, hogy mindent helyreállítson. De mit jelent az, hogy az Írás szerint az Emberfiának sokat kell szenvednie, és hogy az emberek el fogják utasítani?
Lukács 16:15
Ő pedig ezt mondta nekik: „Ti elhitetitek az emberekkel, hogy igazságosak vagytok, de Istent nem tudjátok becsapni, mert ő ismeri a szíveteket
János 14:6
Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.
Ne nyugtalankodjatok: higgyetek Istenben, és higgyetek bennem!
Zsidókhoz 3
Jézus nagyobb Mózesnél
Ezért mindnyájan figyeljetek Jézusra! Őrá gondoljatok, aki hitünk szerint Isten Apostola és Főpapja.
Zsidókhoz 4,14
Jézus a Főpapunk, aki által Istenhez jöhetünk
Nekünk hatalmas Főpapunk van: maga Jézus, az Isten Fia, aki felment a Mennybe! Ezért szilárdan ragaszkodjunk ahhoz, amit hittel megvallottunk! Mert olyan Főpapunk van, aki megérti gyengeségeinket, hiszen ő is ki volt téve azoknak a kísértéseknek, amelyek az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen ment keresztül, és sohasem vétkezett. Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van — s mindezt a legalkalmasabb időben
Apostolok 15:11
Hisszük, hogy mi, akik zsidók vagyunk, az Úr Jézus kegyelme alapján üdvözülhetünk. De hisszük, hogy akik nem zsidónak születtek, azok is ugyanígy üdvözülhetnek.”
1 Korintusi 3:11
A ház alapja már készen van: Jézus Krisztus ez az alap, hiszen más alapot senki sem készíthet.
Szilágyi Zsolt - Jézus a megoldás
16
"miért add valami konkrét jelet hogy van és melyik vallás melyik értelmezése a jó?"
Mármint hogy miért nem ad?
Azt mi nem tudjuk, és erre nem kapsz választ.
Ha Istenben akarsz hinni, el kell fogadnod, hogy egy csomó mindent nem tudsz, hogy mit miért csinál vagy nem csinál. Használhatod a saját józan eszedet, és szuverén dontéseket hozhatsz, hogy melyik felekezetet koveted és miért. Az én saját józan eszem azt mondja, hogy nincs a felekezetek kozott olyan nagy kulonbség. A keresztényseg alaptanítása ugyanaz, a ritualek es doktrinak reszleteikben kulonboznek. Az ember mehet pl. oda, ahol megkereszteltek, es ha valamit nagyon nem erez igaznak es egy masik felekezetben jobban novekszik a hite, akkor atmegy oda.
Másik lehetoség, hogy ateista vagy és provokálsz. Ugye?
Nagyon nem szeretjuk, ha valaki úgy tesz fel kérdést, hogy eleve tudja a választ, es csak annyiban erdekli, hogy mindenbe belekothessen és levezethesse, milyen hulyeség az egész.
Sok legy repul a sz...-ra esete az még nem biztos hogy jó út.
Mivan ha szektáknak van igaza és Jézus nem is Jézus hanem Zeusz a görögök Istene? Messiás valódi neve meg Yahusha ha' Mashiach?
22.
Igen. A miért nem ad volt a kérdés.
"Másik lehetoség, hogy ateista vagy és provokálsz. Ugye?"
Nem. Arra vagyok kíváncsi hogy miért kell hinni. Mire jó. Miért nem lehet tudni. Istennek miért jó ez.
Nem vagyok ateista de nincs is konkrét vallásom.
23.
A probléma hogy Jézus követő és Jézus követő között nézetekben hatalmas különbségek vannak. Azoknak a száma pedig akik pontosan azt vallják amit te azoknak jóval csekélyebb már a száma.
Már pusztán abból kiindulva hogy hányféleképpen értelmezik. Én csak itt az oldalon is rengetegféle különböző nézettel találkoztam azok közül is amik Jézust követik.
25
"Arra vagyok kíváncsi hogy miért kell hinni."
Nem "kell".
"Mire jó. Miért nem lehet tudni. Istennek miért jó ez."
Ezek szubjektív dolgok. Mindenki magának megválaszolja, a maga módján.
#25:
"Nem. Arra vagyok kíváncsi hogy miért kell hinni. Mire jó. Miért nem lehet tudni. Istennek miért jó ez.
Nem vagyok ateista de nincs is konkrét vallásom."
Ha egy pillanatra el tudunk szakadni a kereszténységtől... én muszlimként az mondhatom, hogy magasztos Allahnak nincs szüksége sem az én sem pedig a te hitedre. Allah hatalma végtelen, Ő az önmagában létező, és az angyalok dicsőítik Őt.
Ha valaki hisz Allahban és a Feltámadás napjában az csak rá nézve kegyelem, hiszen Allahnak egyáltalán nincs szüksége a mi hitünkre.
#29: Alávetem magam Allah akaratának, hiszen ez az Iszlám lényege. Mást nem is tehetnék, Uram a világmindenség Ura.
Nincs szüksége ránk, mégis könyörületes és igazságos mert a jóravalóknak és hívőknek a Paradicsomot ígérte. Allah sohasem szegi meg az ígéretét.
Az hogy én mit érdemlek majd Ő eldönti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!