Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
32 De mondjuk mi van akkor ha téged nem tart jónak és aki rá sem gondolt és tagadta Istent, azt meg jónak tartja?
(Tudom: elfogadod)
29.
Veled is megtörténhet ugyan ez.
27.
"Mire jó. Miért nem lehet tudni. Istennek miért jó ez."
Ezek szubjektív dolgok. Mindenki magának megválaszolja, a maga módján."
Nem egészen. Ha tényleg van valamelyik isten akkor ő egy valamilyen okkal nem fedi fel magát. Ez az ok pedig nem szubjektív.
Ha például a Jézus és az ő Atya az valódi akkor ennek az indoknak egy Logikus dolognak kell lennie.
Azonban a logika pont hogy azt mutatja hogy fel kéne fednie magát.
Az én logikám szerint legalábbis.
De mások másképpen gondolkodnak. Ő nekik lehet eszükbe jut olyan dolog ami nekem nem és amivel már logikus lenne az hogy nem fedi fel magát.
28.
"Ha egy pillanatra el tudunk szakadni a kereszténységtől..."
Szívesen.
"én muszlimként az mondhatom, hogy..."
De ha ennyire mindegy neki az egész akkor miért teremtett meg mindent? De ha már megteremtette akkor miért nincs jelen úgy hogy mindenki tudja hogy ő az igazi és azok a nézetek? Neki nem kerülne semmibe.
25.
Úgy hogy hiszed hogy az amiben hiszel az jó DE közben tudod hogy azt csak hiszed hogy az a helyes. Tehát nem zárod ki azt hogy tévedsz. Ennek tudatában állsz ahhoz amiket mások mondanak/írnak (oda figyelsz mert ráébreszthet a tévedéseidre vagy új dolgokra világíthat rá) és ha másoknak beszélsz róla akkor is figyelembe veszed hogy az nem biztos.
#33:
"...Ó, szolgáim! Csupán a ti tetteitek azok, amelyeket nektek megszámlálok, majd teljessé teszem számotokra azokat. Így hát, aki jóra lel, az köszönje meg Allahnak és aki másra lel, az ne tegyen szemrehányást, csakis önmagának!...”
33.
Mert a keresztények miben különböznek?
#34:
"De ha ennyire mindegy neki az egész akkor miért teremtett meg mindent? De ha már megteremtette akkor miért nincs jelen úgy hogy mindenki tudja hogy ő az igazi és azok a nézetek? Neki nem kerülne semmibe."
Azért mert próbára akarja tenni a hitedet. Az evilági élet nem pusztán játék, hanem próbatétel (!) Az evilág múlandó, a túlvilág azonban örökké tartani fog.
37.
A hitemet? De ha másban hiszek akkor hogyan teszi próbára?
Mint látod elég intenzíven hiszik számukra bizonyítottan hogy a másik isten a valódi. Akkor ők jó hívőként lesznek elkönyvelve?
#38: Nem tudok minden kérdésedre biztosan válaszolni, mert én csak egy ember vagyok, ezekre a kérdésekre csupán Allah tudna biztosan válaszolni.
A keresztények Istene eredetileg ugyanaz mint a muszlimoké, azok a keresztények akik nem társítanak Isten mellé semmit sem nekik talán van esélyük hogy a Paradicsomba kerüljenek.
Ugyanígy igaz lehet ez bárkire aki eljut odáig hogy csupán egyetlen Isten létezik. Az Iszlám tanítása szerint Istenhez eljuthatunk a természet megfigyelése révén is, a Korán azonban megkönnyíti ezt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!