Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
"Azért mert próbára akarja tenni a hitedet. Az evilági élet nem pusztán játék, hanem próbatétel (!) Az evilág múlandó, a túlvilág azonban örökké tartani fog."
"A hitemet? De ha másban hiszek akkor hogyan teszi próbára?
Mint látod elég intenzíven hiszik számukra bizonyítottan hogy a másik isten a valódi. Akkor ők jó hívőként lesznek elkönyvelve?"
Mindegy melyik vallást követem ha jól követem? Bármit megtehetek ha olyan vallást követek amit a vallásom megenged?
Vagy csak azokat a törvényeket kell betartanom melyikeket az létező Isten adta és azokat feltétlen? De akkor miért ítél meg azok a törvények alapján ha én másikban hiszek? Milyen alapon ítél el azért mert másban hiszek?
Lényegében a hittet és az embert ilyen módon nem lehet értelmesen és igazságosan letesztelni.
Arról nem is beszélve hogy
Mi szükség van arra hogy letesztelje a hitet??
Tehát már alapból a tesztnek sincsen semmi értelme, nem hogy a módszernek.
"Tehát már alapból a tesztnek sincsen semmi értelme, nem hogy a módszernek."
Ezeket nem te döntöd el hogy minek van értelme.
Lényegében azt kerül tesztelésre hogy mennyire élsz erkölcsösen úgy hogy Allahban csak hinni van lehetőséged. In Sha Allah.
Attól még lehet valaki jó hogy nem hisz benne. Ugyan így lehet valaki rossz attól még hogy hisz benne.
A hit nem mutatja az ember jellemét.
Arról nem is beszélve hogy az ember jellemét a hit nélkül is lehet tesztelni. Akár úgy is tesztelhetné az embert hogy közben nem bujkál.
Arról nem is beszélve hogy miért is kell tesztelni?
Ez a tesztelés így inkább olyan mint egy kísérlet.
Mintha egy egysejtű DNS-ét módosítaná egy tudós és figyelné hogy melyikek lesznek azok amelyikek túl élik és azok közül melyikek lesznek azok akik úgy működnek mint ahogyan ő elvárta.
57
"Valami fixációtok van hogy Isten csak úgy létezhet hogy hinni kell benne?
Lassan kezdem úgy érezni hogy valami szentségtörő dolgot merek kérdezni azzal hogy mi értelme van ennek a hívős rendszernek és miért nem lehet olyan rendszer amikor tudjuk hogy van.
Vagy áruljátok már el hogy miért rettegtek ennyire ettől. Mert amit itt csináltok az már olyan mintha félnétek tőle."
Ugy írod, mintha ez egy OPCIO lenne, amit te elképzelsz.:-D Ilyen nincs, ezt azért csak tudod? Vagy hiszel benne, az alapján, amit tudsz és érzékelsz, átélsz. Vagy nem. Ez nem fixáció és nem rettegés, hanem tudjuk, hogy így van, és te is tudod.
A kérdésed az, hogy miért, miért, miért.
Bocs, de hulyeséget kérdezel, és fel vagy háborodva, amiért nem kapsz rá választ. Olyan vagy, mint egy gyerek az etteremben, hogy rantott hust akarsz enni, de csak paprikas van. Es azt mondod, hogy te csak akkor eszel, ha van rantott - eddig jo. Tehat nem eszel, mert itt nincs rantott hus. Erre elkezded kerdezni, orakon keresztul, hogy miert miert miert nincs rantott hus. Es mikor azt mondjak, hogy csak, mert itt nem szoktak csinalni, akkor folytatod, hogy miert miert miert, miert nem lehet az, hogy legyen itt most rantott hus, nektek ez a fixaciotok, hogy most nem lehet itt rantott hus?
Azt mondod, te akkor hiszel ("tudsz") Istenben, ha itt el, es mindenki latja es beszel vele es vilagosan beszel. Jo. Ebben a univerzumban nincs ilyen Isten, ezt te is jol tudod, kulonben mar talalkoztal volna vele, minden nap, egesz nap, es beszelgetnetek. Tehat nem fogsz Istenben hinni. Most tolunk kerdezed, hogy miert??
Nem hiszel Istenben, rendben van, ertjuk.
Nem tudlak komolyan venni, ne haragudj.
Vagy nagyon szuk az agyad, vagy szórakozol.
Ha a logikát keresnéd tényleg és nem számonkérnéd, akkor elfogadnád, hogy csak a mennyországban fogja megmutatni magát.
A logika az, hogy még nem jött el az ideje. Majd...
"Ugy írod, mintha ez egy OPCIO lenne, amit te elképzelsz.:-D Ilyen nincs, ezt azért csak tudod? Vagy hiszel benne, az alapján, amit tudsz és érzékelsz, átélsz. Vagy nem. Ez nem fixáció és nem rettegés, hanem tudjuk, hogy így van, és te is tudod."
Így van jelenleg a világban. De Istennek hatalmában lenne ezt másképpen is csinálni. De nem teszi.
Ti meg ahelyett hogy erre a kérdésre próbálnátok válaszolni inkább csak tereltek mint aki fél tőle.
"Bocs, de hulyeséget kérdezel, és fel vagy háborodva, amiért nem kapsz rá választ. "
A kérdés nem hülyeség és nem vagyok felháborodva azon hogy nem kapok választ. Csak untat és fáraszt ez a fölösleges terelő stílusotok.
"Olyan vagy, mint egy gyerek az etteremben, hogy rantott hust akarsz enni, de csak paprikas van. Es azt mondod, hogy te csak akkor eszel, ha van rantott - eddig jo. Tehat nem eszel, mert itt nincs rantott hus. Erre elkezded kerdezni, orakon keresztul, hogy miert miert miert nincs rantott hus. Es mikor azt mondjak, hogy csak, mert itt nem szoktak csinalni, akkor folytatod, hogy miert miert miert, miert nem lehet az, hogy legyen itt most rantott hus, nektek ez a fixaciotok, hogy most nem lehet itt rantott hus?"
Én nem mondtam olyat hogy "csak akkor eszel, ha van rantott" (persze maradva a hasonlatnál).
Ezenfelül pontatlan a hasonlat. Mivel itt van több lehetséges működési mód és a mindentudó, mindenható Isten. De az Isten miért választja a sok opció közül pont azt amelyik értelmetlen?
Ez inkább olyan mintha egy vegán étteremben azt mondanák hogy csak húst adnak. Jogos lenne a kérdés hogy miért csak húst adnak? Miért adnak egyáltalán húst?
Egyébként Isten szerinted csak azért csinálta úgy a dolgokat mert úgy szokta meg? vagy mert csak?
Nem hinném hogy bármit is csinál csak úgy. Tehát kell hogy legyen egy indok arra hogy miért ezt a rendszert választotta (emiatt is bukik a hasonlat). Ennek az oknak pedig logikusnak kell lennie.
"Azt mondod, te akkor hiszel ("tudsz") Istenben, ha itt el, es mindenki latja es beszel vele es vilagosan beszel."
Nem ezt mondtam. Kapásból az én hitemhez egyáltalán nem lenne szükséges az hogy mindenki lássa. Ebből már rá jöhettél volna hogy én nem így értetem.
"Tehat nem fogsz Istenben hinni. "
Ilyet nem állítottam.
"Most tolunk kerdezed, hogy miert??"
A kérdés értelmezése megy neked. Nem ezt kérdeztem és nem ezért.
Figyelj. Nem tudsz válaszolni a kérdésre. Nem kötelező válaszolni kérdésre.
Tehát ha nem tudsz válaszolni a kérdésre akkor ne írogass, főleg ne hülyeségeket.
"Nem hiszel Istenben, rendben van, ertjuk."
Ilyet sehol nem mondtam. Neked az hogy felmerül egy kérdés egyenlő azzal hogy nem hiszel? Akkor már értem miért nem vagy képes normálisan válaszolni.
"Nem tudlak komolyan venni, ne haragudj."
Én se téged.
"Vagy nagyon szuk az agyad, vagy szórakozol."
Nem szórakozom.
Azért lenne nekem "szuk " az agyam mert te nem vagy képes belegondolni valamibe?
Egy óvodás is már képes elgondolkodni olyan dolgokon amik nincsenek.
Ha olvasol például egy Krimi könyvet képtelen vagy belegondolni hogy mi lehetett a gyilkos indítéka?
Én képes vagyok rá. Nem egyszer ki is találtam előre a dolgokat. Pedig az a személy nem is létezik. A történet sem történt meg. Mégis bele tudtam gondolni hogy miért tehette azt amit.
Tehát az én agyammal van a baj annak ellenére hogy te vagy képtelen belegondolni kicsit a dolgokba?
Itt is csak valaki lehetséges indítékait kell keresni.
"Ha a logikát keresnéd tényleg és nem számonkérnéd, akkor elfogadnád, hogy csak a mennyországban fogja megmutatni magát."
Hol kértem számon? Hagyjál már az ilyen hülyeségekkel. Meg hogy ítélkezek felette.
"A logika az, hogy még nem jött el az ideje. Majd..."
De ha nem jött el az ideje ott is van valamilyen indok. Azonban a logika nem mutat semmilyen indokot.
Kérdező. Kijelentéseket teszel amelyeket tényként kezelsz. Ez óriási hiba a részedről.
Például:
"A hit nem mutatja az ember jellemét."
Később részletesebben vàlaszolok.
68.
Várom.
Ki mondta hogy itélkeztél? Az nem én voltam.
"De ha nem jött el az ideje ott is van valamilyen indok. Azonban a logika nem mutat semmilyen indokot."
A Bibliában viszont megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!