Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
"DE nem hiszem hogy azok akik nem Jézust követik mind azért tesznek így mert nem néztek volna utána elégé."
Én hiszek Jézusnak, hogy aki keres talál és aki zörget megnyittatik.
Még számos más bölcsességet is mond erről.
Nyilván aki az őserdő közepén él, vagy egy buddhista országban, kevésbé van módja összehasonlítani a vallásokat. Isten figyelembe veszi kinek kinek a körülményeit.
"De ha így is lenne akkor is ott van az hogy azon belül hogy Biblia és Jézus melyik legyen. Ott vannak azon kívül a protestánsok , ortodoxok, stb."
Én nem tartozom felekezethez.
Számomra keresztény az, aki Jézust Úrnak tartja. Nem egy nagy tanító a sok közül, nem példakép, hanem ÚR. Isten Fia. Mindemellett elfogadom az apostoli hitvallást (a Szentháromságról).
Amit fájlalok, hogy a felekezetek egyike sem kezeli kiemelten a Biblián belül Jézus tanítását, hanem azt sugallják, hogy egy színvonal az egész Biblia. Ha lenne olyan felekezet ami súlyozottan Jézusra koncentrál, mint aki egyedül adott igazán tiszta tanítást, és tévedhetetlen tanítást, akkor csatlakoznék.
Megvilágításul egy rövid írás:
A Biblia Isten Igéje, vagy tartalmazza Isten igéjét?
13.
Szerinted Jézuson keresztül. Sokak szerint nem.
Ezenfelül ha a vallást hagyjuk is akkor is ott van hogy másképpen értelmezik a bibliát.
Nem tudom te hogy vagy vele de én nem vagyok annyira beképzelt hogy azt higgyem hogy én mindenkinél jobb vagyok és pont én tudom jól értelmezni a biblia minden pontját (már amennyiben a bibliát kell értelmezni).
Szóval ha a vallást hagyjuk akkor is csekély az esély arra hogy bárki jól értelmezze a bibliát.
9
"Ott vannak azon kívül a protestánsok , ortodoxok, stb.
Ezek között is vannak különbségek."
A felekezetek kozott nincsenek nagy kulonbsegek, vagyis ne vedd oket komolyan. En legalabbis nem szoktam.
Tehát különbség van.
A kérdés továbbra is az hogy miért add valami konkrét jelet hogy van és melyik vallás melyik értelmezése a jó?
Nem tartod egyértelmű jelnek ami történt?
1. Az azték vallás emberfeláldozó volt, az azték nép megszűnt.
2. A rómaiak betiltották ugyan az ember áldozatot, a nép ugyan megmaradt de a politeizmus a göröggöknél is kihalt. Ugyancsak Egyiptomban sem ment tovább.
3. A keresztények azt mondják Krisztus Isten egyértelmű jele. Ha bagatelizáljuk gyógyításait, halottak fetámasztásait, feltámadását, tanítását, akkor valóban tanácstalanságba eshetsz.
"Nem tartod egyértelmű jelnek ami történt?"
Kiragadsz pontokat és olyan következtetést vonsz le amivel alátámasztod a nézeteidet. Annak ellenére hogy egyáltalán nem egyértelmű az egyikből a másik.
Arról nem is beszélve hogy:
"1. Az azték vallás emberfeláldozó volt, az azték nép megszűnt."
Tehát Isten nép irtást rendezett ahelyett hogy megtérítette volna őket? Szerinted Isten annyira tudatlan és a hatalma annyira korlátolt hogy csak ezt látta egyetlen/legjobb megoldásnak?
A másik lehetőség hogy ezt egy kegyetlen Isten tette. A te istened kegyetlen?
19.
Az a beképzeltség hogy ha valaki azt hiszi hogy több milliárd ember ostoba és PONT Ő tudja a helyes utat. Főleg úgy hogy ezt nem tudja többel alátámasztani mint bárki más akiket ostobának néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!