Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért várja el hogy...

Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?

Figyelt kérdés

2022. márc. 20. 17:57
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/196 anonim ***** válasza:
34%

Van a természetes élet és van az amit csak Isten képes megtenni.

Amit csak Isten tud megtenni abból is kétféle lehet. Az egyik az amit a hitetlenek mindenféle csűrés csavarás miatt sem fogadnak el, a másik akik hiszik, hogy az Isten megnyilvánulása.

A lényeg az hogy ahol az Isten megnyilvánulásai vannak az a vallás az igazi.

A zsidó vallás igazi, s tízparancsolata igaz.Ami nem igaz az hogy Isten és s zsido nép által kötött szövetséget nem tartotta be a zsidó nép.

Isten jó előre még Egyiptomból való kimenekitésük közben azt tanította népének hogy odaadás Kánaán a jólétet, a tízparancsolata betartásának fejében.

Ezt Mózes elfogadta. Isten a buntetesroől is szólt. Ha nem tartja be a zsidó nép, akkor szétszórtan, ha akkor sem fogságba ejti, ha akkor sem megszünteti a zsidó népet.

Nézzük mi van továbbiakban leirva a Bibliában. Isten kipusztitja a Kánaánitákat a zsidók elől és honfoglaloként letelepednek Kánaánban. Ellenfelei sorra beszélik a zsidóknak hatalmasabb Istenük van mint nekik.

De ugye a jólét és a cél megszerzése után egy idővel már nem tartják be a tízparancsolatot.Isten prófétákat támaszt akikkel figyelmezteti a népet.

Ők is Isten egyértelmű jelei.

A zsidók mivel kellemetlen kritikákat mondanak a próféták megőlik, még Krisztust a legutolsót és legnagyobbat is megölik.

Isten sokáig várt, fogságba ejtette Babilonba a népet. Ott megjavultak és jött egy perzsa hódító Cyrus, és hazaengedte a zsidókat.

Ott újra felepitették az egyetlen templomukat, és egy idővel megintcsak nem tartották be a törvényt.

Jött a görög és jött a római elnyomás.

Isten egyértelmű jeleként leküldi fiát.szüztől születik, amit nemcsak s Biblia, de a Korán us elismer. Isten egyértelmű jeleként.

Krisztus egyértelmű jeleként viselkedve csodálatosan egyetlen szóra gyógyít/de hozzáteszi mások hitére is szükség van a gyogyuláshoz/ Halottakat támaszt fel, ami ugyancsak Isten egyértelmű jele. Végül úgy tűnik mintha Istentől elhagyva gyilkolták meg a zsidók, akiket a Biblia nyakas népnek nevez.

De Usten egyértelmű jeleként feltámasztotta Krisztust, és megjelenve tanítványainak, elkuldi őket hogy téritsék meg a világot, kereszteljék meg.

Isten egyértelmű jeleként különböző nyelveken beszélnek az apostolok, Tamás Indiába megy Péter Rómába stb.

A feltámadott Krisztus utolsó szavait /lásd Máté evangélium utolsó mondatát/ végrehajtják.

A kereszténységből világváros lett Isten akarata szerint. Behódol a Római Birodalom, összeomlik a görög több Istenhit a kereszténység előtt.

Mi történik a zsidó hittel? A böjt 40 évét megvárja Isten hátha rádöbben a zsidó nép hogy ugyan kit is öltek meg , Isten Fiát. De nem döbbenetk rá.

Isten ezért újra lerombolja a zsidók egyetlen templomát, amit azóta sem enged, hogy visszakapjon Izrael.

A főpap méltóságot a keresztényeknek adja, a zsidóknak nincs főpspjuk Krisztus után 70-től. A jeruzsálrmi papság ott ég bent a jeruzsálemi templomban mert azt hitték Isten megmenti őket. Pedig azt átadta a kereszténységnek.

Isten egyértelmű jelekkel tűzdelt meg az igaz hitet, folyt köv.

2022. ápr. 6. 07:58
 122/196 A kérdező kommentje:

121.

Rendben.

Fogadjuk el a bibliai isten a valós.

A probléma továbbra is fenn áll.

Hogyan kell értelmezni a bibliát. Ebben nincs egyet értés.

Ha valaki például el olvassa a bibliát és azt mondja hogy ő komolyan betartja az ószövetségi és újszövetségi törvényeket is akkor mennybe fog majd kerülni miután meghalt mert lelőtték vagy kivégezték mert megölt több embert?

2022. ápr. 6. 11:42
 123/196 anonim ***** válasza:

"betartja az ószövetségi és újszövetségi törvényeket is akkor mennybe fog majd kerülni miután meghalt mert lelőtték vagy kivégezték mert megölt több embert?"

Ezt csak Isten fogja tudni, megméretteti és "megnézi a szívét" és ha méltónak bizonyul, akkor megmenti. Mindenkinél így van, senki sem biztos abban, hogy üdvözül. De meg kell próbálni, ezért élünk.

2022. ápr. 6. 19:21
 124/196 A kérdező kommentje:

"Ezt csak Isten fogja tudni, megméretteti és "megnézi a szívét" és ha méltónak bizonyul, akkor megmenti. Mindenkinél így van, senki sem biztos abban, hogy üdvözül. De meg kell próbálni, ezért élünk."

Amit próbáltam elmagyarázni az az hogy a bibliát nem lehet elég pontosan értelmezni. Ennél fogva pedig nem tisztázottak a szabályok sem.

Így lehet valaki megtalálja a bibliát és ezáltal (talán) a valódi istent de akkor sem biztos hogy jó úton jár mert lehet a bibliát rosszul értelmezi.

2022. ápr. 6. 19:28
 125/196 anonim ***** válasza:
39%

"Így lehet valaki megtalálja a bibliát és ezáltal (talán) a valódi istent de akkor sem biztos hogy jó úton jár mert lehet a bibliát rosszul értelmezi."

Így van ez a Földön is mindennel, ha pl. tanulsz nem biztos, hogy jól fogsz keresni és kényelmes állásod lesz. Ha szép nőnek születsz arra sem garancia, hogy gazdag, jóképű pasit fogsz ki. Vagy a politika is ilyen, ki gondolta volna, hogy aki a legtöbbet hazudik, azt választják meg újra negyedszer? és még lehetne sorolni, a Földön minden bizonytalan, semmi sem biztos.

2022. ápr. 6. 19:42
 126/196 A kérdező kommentje:

"Földön minden bizonytalan, semmi sem biztos."

Oké. Most hogy ezt szépen megállapítottad próbáljunk meg választ találni a kérdésre.

Hogy Isten aki szereti az embereket egy olyan fontos dologban hogy hova fognak kerülni a túlvilágon miért nem add nekik pontosabb út mutatást? Miért nem jelenik meg például és mondja el hogy mit akar? stb.

2022. ápr. 6. 20:03
 127/196 anonim ***** válasza:
50%

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Jézus az Út. az Igazság és az Élet.

Senki nem mehet az Atyához, csakis Jézus általa lehetséges.

Hiszed, hogy Jézus Isten fia?

Kerested már Őt a kérdéseiddel?

Ő a világ Üdvözítője.

Ő a világ Világossága.

Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Elküldte a Segítőt is közénk.

De mikor eljõ amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem õ magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendõket megjelenti néktek.

Két nagy parancsolatot adott.

Szeresd az Urat a Te Istenedet és néki szolgálj.

Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Isten országában a szeretet a legfontosabb Isteni értékrend.

Megjegyzem a Te körülményeidben is csak szeretettel tudsz igazán élni.

Megkérdezhetem, hogy Te miért kérdezgeted ezeket? Mi a sztori, ami erre az oldalra hozott?

Csak az a lényeg, hogy feltegyél egy kérdést, mert itt pont jár érte? A pipákról nem is beszélve...

Én például segíteni jöttem, de ha nem fogadják a segítséget annak nem lehet, ugye?

2022. ápr. 7. 06:17
 128/196 A kérdező kommentje:

"Csak az a lényeg, hogy feltegyél egy kérdést, mert itt pont jár érte? A pipákról nem is beszélve..."

Nem érdekelnek se a pontok se a pipák.

"Megkérdezhetem, hogy Te miért kérdezgeted ezeket? Mi a sztori, ami erre az oldalra hozott?"

Érdekelne a válasz. Ezért kérdezgetek de túl léptük a 100at és eddig semmi hasznos.

"Én például segíteni jöttem, de ha nem fogadják a segítséget annak nem lehet, ugye?"

Lehet azért mert a válaszod a kérdés szempontjából egyáltalán nem hasznos.

2022. ápr. 7. 06:41
 129/196 anonim ***** válasza:

20 éve szólított meg Jézus, azóta Őt követem. Előtte istentelenül éltem, nem volt békességem...A vak vezet világtalan sztorin is átmentem. Éppen a verembe ültem, ahonnan Jézus húzott ki és gyógyított meg.

Tudom, hogy igazat írtam, mert nálam is így működik.

Mint mindenki másnál, aki Jézust követi.

Nem akarja, hogy vallásosdit játszunk. Kapcsolatba akar lenni velünk.

A szíveden keresztül tud irányítani, hogy merre menj, hol tudsz megerősödni Jézusba vetett hitedben.

További jó keresést.

Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen.

2022. ápr. 7. 07:11
 130/196 anonim ***** válasza:

Folytat@s következik.

A zsidó nép Krisztus után 70től szétszoratva élt a Templom szerepét átvette a zsinagóga ami tanitohely nem templom.

Isten a főpapi minőséget a keresztényeknek adta.

A zsidók szetszorodtak Európában ahol sokszor találkoztak ellenséges nem befogadó emberekkel.

Eljött a 19. Század közepe és él kezdték hirdetni, hogy Isten nem létezik. Ez egy új fejlemény. Helyette a pénz, tőke és társadalom viszonya kötötte le a figyrlműket, az ötletet a francia forradalom adta nekik.

A szocializmus, bár bizonyos részeiben hasonlított Krisztus tanitásához cselekedeteihez, de mindezt Isten létezés nélkül fejtette ki néhány tan. Másrészről a kapitalizmus is megszilárdult.

A zsidoknál a pénz lett az Úristen.

Mit tehetett Isten várt, várt, majd a szövetség szerződését betartva megint fogságba ejtette a zsidókat egy próféta által korábban megjovedölt északi nép, úgy mint a sas (Biblia) , fogságba ejtette és most már Isten nem kegyelmezve megszüntettr a népet. Ez volt a sajnálatos Dachau stb.

Tehát Isten nem felejt, csak az ember.

Van még prófécia a Bibliában, mi fog ezután történni. Pl. Sorostól megkérdezték are you believe in Göd? A válasz No.

A Nyakas nép egy példánya.

Folytatódik a pénzimádat. Isten a pénz.

A végső harc az Armageddon lesz, ez a hely Izraelben van, ahol a gonosz erők osszecsapnak a jokkal.

Különben Nostredamus megjosolta a mai időnket. Nekem a bátyám 1980ban mesélte azt, hogy Nostredamus azt jósolta hogy az oroszok Lengyelországon keresztül lerohanják Európát, az arabokkal szövetkezve, akik délről támadnak.

Én még mindig nem hiszem hogy ez megtörténik, de az iszonyatos, hogy most látom a történelem kereke, tényleg erre a lehetőség megvalósulásának valószinűségére fordult. De még mindig azt gondolom lehetetlen hogy ez megtörténjen, holott mindkét népnek már meg vannak az indokai, ami 1980ban nevetségesnek tünt.

Nohát kinek vagy minek a segítségével vannak jövőbe látó próféták?

2022. ápr. 7. 07:31
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!