Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
"Mivel az értelmünket szükséges az Ő szolgálatába..."
Ez egy érdekes gondolat.
De
- Így is vannak bűnök amiktől távol maradnak az emberek. Azoknál nem probléma hogy nem tapasztaljuk meg a károsságukat?
- Mennyben nem lesz bűn. Akkor mi értelme van megtapasztalnunk azt hogy káros?
- Ha az a lényeg hogy megértsünk dolgokat akkor az szükséges tudást másképpen is megadhatná. Neki nem okozna gondot.
"az értelmünket szükséges az Ő szolgálatába állítanunk"
Ez is jobban menne ha mindenki tudná hogy kinek kell és hogyan kell a szolgálatába állni.
"Úgy valóban semmi haszna gyakorolni a törvényt, hogyha az által akarunk üdvözülni - ez alap keresztény tanítás."
Mindegy hogy milyen szándékkal tartunk/ nem tartunk be törvényeket ha azok a törvények rosszak.
"De akkor nemi erőszakoló sorozat gyilkos is üdvözülni fog.
Ez így nem probléma?"
Mindenki üdvözül aki a tisztítótűzböl kimenekül.Minden megátalkodott viszont kárhozatot szenved, második halálban részesül, amikor a lelke hal meg. Ez az amit itt és most senkinek sem kívánok. A pokol és tisztitótüz nem ugyanaz.
Éppen az az ígéret, hogy a Biblia az idők végezetéig fenn marad. Nem veszik el belőle semmi.
Az istenkeresök akik igaz szívvel keresik Istent nem prekoncepcios gyűlölettel, megtalálják és kiváncsiságbol elolvassák.
Minden generációnak küldött igaz jeleket, de az emberek többsége nem nyitott rá, hogy fedezzék (bűnös) életmódjukat amiket már megszoktak.
Én is azért olvastam el a Bibliát hogy találjak benne teológiai ellentmondást és nem találtam. Ami van az sz olvasó fejében kelezkező félreértés mert nem olvassák pontosan el a mondatokat.
Kérdező,
Szerintem hagyjuk meg a Mindenhatónak azt a döntést, hogy kinek miket szükséges végigcsinálnia. Nyilván nem azonosak az életutak, hiszen nem azonosak maguk a személyek sem (ha meg mindenki egyforma lenne, és ugyanazokat csinálná, akkor azon problémáznánk).
És jól mondod, csak össze kell kötni oksági viszonnyal a két mondatodat: Fontos megtapasztalnunk azt hogy a bűn káros, azért, hogy azután a "mennyben" (inkább új ég és új föld) már föl se merüljön, megemlékezés se legyen róla.
Ha erővel helyezné Isten az értelmünkbe a rossz ismeretét, az gyakorlatilag bábok gyártását jelentené, nem pedig fiakat, akik szeretet által kötődnek Atyjukhoz.
A (bibliai) törvény szent, igaz, és jó. Ha te rossznak tartod, akkor talán nem efelé a hit felé kell keresgélned, mert ha valaki teherként, bilincsnek veszi magára, azzal pont az ellenkező hatást éri el, mint ami a lényege lenne az Isten igazságának.
"Fontos megtapasztalnunk azt hogy a bűn káros, azért, hogy azután a "mennyben" (inkább új ég és új föld) már föl se merüljön, megemlékezés se legyen róla."
Az a baj hogy erre vannak ellen példák is. Valaki megtapasztal valamilyen bűnt és élvezi. Így pedig csak ott marad benne hogy nem szabad csinálnia de akarja.
Szerintem a gyónások során elhangzó bűnök egy része is vissza térő bűn az adott személynél.
Ha azt akarjuk hogy fel se merüljön akkor arra az a legjobb módszer ha nem is tudunk róla. De itt meg pont hogy tudomást szerzünk róla.
"Ha erővel helyezné Isten az értelmünkbe a rossz ismeretét, az gyakorlatilag bábok gyártását jelentené, nem pedig fiakat, akik szeretet által kötődnek Atyjukhoz."
Így is van olyan információ amivel rendelkezel születésed előtt és amit még olyan fiatalon szerzel meg amire nem is emlékszel. Attól még hogy megszerzel 1 kis plusz tudást nem leszel báb és nem fogod szeretni sem automatikusan Istent. Arról nem is beszélve hogy az infókat is megadhatja személyre szabva.
Az egyébként nem baj hogy a biblia arra buzdít hogy ne kövessünk el bűnt közben pedig az lenne a lényeg hogy elkövessük hogy tudjuk hogy az rossz?
Ez egy másik válaszolónak szólt de hátha van rá valami érdekes gondolatod:
"De arra válaszolj. Miért nem add olyan jelet ami megkérdőjelezhetetlen (ne azt írd hogy ez nem lehetséges meg hasonlók, mert neki semmi nehézséget nem okozna az hogy mindenkivel tudasa hogy van, meggyőze róla őket hogy igaz és hogy közölje velük mit vár el 100% egyértelmüen, Mindenkivel)
Miért??"
(ezt a jelet nem egy adott időpontban/korban hanem konkrétan mindenkinek amikor születik egy új gyerek akkor neki is aztán az 1000év múlva születőnek is)
"A (bibliai) törvény szent, igaz, és jó. Ha te rossznak tartod, akkor talán nem efelé a hit felé kell keresgélned, mert ha valaki teherként, bilincsnek veszi magára, azzal pont az ellenkező hatást éri el, mint ami a lényege lenne az Isten igazságának."
Ezt nem tudom most honnan jött.
172.173.175.
Feltettem már előzőleg neked egy kérdést. Arra válaszolj.
"De arra válaszolj. Miért nem add olyan jelet ami megkérdőjelezhetetlen (ne azt írd hogy ez nem lehetséges meg hasonlók, mert neki semmi nehézséget nem okozna az hogy mindenkivel tudasa hogy van, meggyőze róla őket hogy igaz és hogy közölje velük mit vár el 100% egyértelmüen, Mindenkivel)
Miért??"
"Kérdező olvasd vissza! Adott Isten egyértelmű jelet amit levezettem neked a kiválasztott nép tükrében. Kérdezz máshogy."
"147
Akkor olvasd el teljesen a 143. válaszom.
"nehézséget nem okozna az hogy mindenkivel tudasa hogy van, meggyőze róla őket hogy igaz és hogy közölje velük mit vár el 100% egyértelmüen, Mindenkivel)"
Ezeknek nem felelt meg amit leírtál."
nehézséget nem okozna az hogy mindenkivel tudasa hogy van, meggyőze róla őket hogy igaz és hogy közölje velük mit vár el 100% egyértelmüen, Mindenkivel)"
Igen nem okozna nehézséget. A mi hitünkben ez a pillanat el fog jönni.
Az hogy mit vár el tőlünk 100%ban le van írva a Bibliában, amit én 10+1 parancsnak írtam le neked. Sajnálom, hogy nem érted pusztán "csak" ennyit vár el tőlünk, a többit a szabad akaratunkra bízta.
A gond ott kezdődik, hogy a 10+1 parancsolat megszegése is szabad akarat alatt van.
Ez ami megzavarja az embereket.
178.
Látom sehogyan sem tudom megértetni veled vagy csak nem akarod megérteni. Nem tudom.
De ennek így semmi értelme. Zárjuk le.
Ha tudod melyik vallás mondja azt maga az Isten szólt, és törvényt adott nekem, és melyik az a vallás amelyik azt állítja Isten Fia tanította?
Akkor már egyáltalán nem találomra dönthet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!