Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?
Persze melletted egy másik is pont gyakoriak és te kimentél teázni aztán elhessegetted a géptől aki éppen gyakorlott. Annyira azért nem hiszékenyek a hívők és Isten most leleplezett.
Ez csalás. Csaló vagy, aki a hívők bármit írnak kétszer lepontozod.
Fúj..
De rossz lehet csaló ateisták lenni. Hányok tőled.
De Isten most rád vakuzott, a sötét kis játékodra.
Szerintem ha van egy darab, mindent irányító, mindent teremtő, mindent tervező Isten, aki nem része az anyagi, múlandó világnak, hanem egy örökké létezni képes állapotban (szellemi lét) van, annak a szempontjai nem korlátozódnak erre a mostani korszakra, amit mi ismerünk.
A nagy tervnek része ugyan ez a világ is, de korántsem kizárólagos terepe. Ha igaz az, hogy Isten "azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson", és tudható róla, hogy ő mindenható, és akaratának senki sem állhat ellen, akkor a végkimenetel csak az lehet, hogy MINDENKI eljut végül az igazságra, ha nem ebben az életben, akkor majd a feltámadáskor (ahol a Kérdező vágyának megfelelően kétség nélkül meg lehet majd ismerni az Atyát, és mivel ő a tökéletes jóság, így mindenki engedni is fog neki, és részesül az örök életben).
"128 ban kérdeztem, hogy mi a sztorid, miért vagy itt?"
127.-ben kérdeztél és én 128.-ban válaszoltam is rá.
De ennek semmi köze nincs itt semmihez.
Ott se tudtál hasznos választ adni, előtte sem és utána sem.
"Az is csak kiderült?"
Mi?
"Én kaptam legalább választ!"
Mert én képes voltam a kérdésre válaszolni veled ellentétben.
Többi válaszod már megint csak véletlenszerű összevisszaság. Ezért töröltettem őket.
" Az a gond, hogy pl. ő nem tudja szeretni az Istent, mert nem ismeri és nem tudja biztosra hogy létezik."
Megértem hogy ezt szűrted le. De nem ez a kérdésem alapja. Meg van a saját hitem, vallásom. Azonban erre a kérdésre nem találtam eddig választ. Se itt se máshol.
Nem Isten léte érdekel a kérdés során, nem a hitemet akarom megváltoztatni és egyebek amiket itt feltételeztek.
Eddig ez volt ami legközelebb állt egy normális válaszhoz a kérdésre:
"A válasz: "Az Isten sem tudja" ;))"
" csak a kérdező nem tud örülni, mert nem bizonyított neki a létezése, ez a gond..."
Nem. A gond az hogy nem kapok választ a kérdésre.
"Persze melletted egy másik is pont gyakoriak és te kimentél teázni aztán elhessegetted a géptől aki éppen gyakorlott. Annyira azért nem hiszékenyek a hívők és Isten most leleplezett."
Nem érdekel mit hisszel el és mit nem. A kérdésre válaszolj. Ha tudsz akkor írj ha nem akkor meg távoz. Ilyen egyszerű.
(egyébként képzeld nem lógok folyton a gépen és jelenleg van olyan gépünk amit többen is használunk)
"Ez csalás. Csaló vagy, aki a hívők bármit írnak kétszer lepontozod."
Mert annyira nagyon fontos ez a pontozás.
Tehát szerinted azért csinálnék két regisztrációt hogy lepontozzak másokat? Te nagyon rá lehetsz erre függve hogy ha szerinted ez ilyen lényeges.
Engem nem érdekelnek se a te se a saját értékelésem.
"Fúj.."
Fújjál. Ne hogy átgondold hogy semmi értelme nem lenne annak amit feltételezel.
"De rossz lehet csaló ateisták lenni. Hányok tőled."
Nem vagyok se ateista se csaló. Ha hánysz akkor pedig neked rossz. Nem nekem.
Elkaptál valami vírust vagy bulimiás vagy?
"De Isten most rád vakuzott, a sötét kis játékodra."
Jaj de sötét kis játék. Választ akarok kapni egy kérdésre amire nem hajlandóak válaszolni csak mindenféle hülyeségeket írogatnak (kivéve pár válasz).
"Szerintem ha van egy darab, mindent irányító, mindent teremtő, mindent tervező Isten, aki nem része az anyagi, múlandó világnak, hanem egy örökké létezni képes állapotban (szellemi lét) van, annak a szempontjai nem korlátozódnak erre a mostani korszakra, amit mi ismerünk."
"annak a szempontjai nem korlátozódnak erre a mostani korszakra, amit mi ismerünk."
Nem is kell csak erre korlátozódnia. Már kezdetektől fogva ott lehetett volna és minden új emberrel tudathatná hogy van, mit vár el, stb (amiket már kifejtettem nem rég).
"akkor a végkimenetel csak az lehet, hogy MINDENKI eljut végül az igazságra, ha nem ebben az életben, akkor majd a feltámadáskor "
De a leírtak alapján akkor semmi értelme követni a bibliát vagy bármelyik másik vallást. Nincs értelme betartani semmilyen törvényt mert úgyis üdvözülni fogunk mert azt akarja hogy mindenki üdvözüljön.
De akkor nemi erőszakoló sorozat gyilkos is üdvözülni fog.
Ez így nem probléma?
" (ahol a Kérdező vágyának megfelelően kétség nélkül meg lehet majd ismerni az Atyát, és mivel ő a tökéletes jóság, így mindenki engedni is fog neki, és részesül az örök életben)."
Miért nem lehet itt a földön?
Nyugodt lehetsz Isten mindent tud és a kezében tart.
Jézus igazságosan fog megítélni Téged is, bármiben is hiszel.
Egyszer Mindannyian megállunk előtte.
Különben adtam igaz választ, de elsiklasz felette, mert Te már eldöntötted mi a helyes válasz.
Olyan pozícióba helyezted magad, amit nem ajánlanék senkinek, így Neked sem.
Kérdező,
Az Isten képmására teremtettségünk azt is jelenti, hogy értelmes, gondolkodó lények vagyunk (ahogy a Teremtőnek is legfőbb tulajdonsága, ami által mindeneket tervezett és alkotott, maga a bölcsesség).
Mivel az értelmünket szükséges az Ő szolgálatába állítanunk ahhoz, hogy az örökkévalóságban részesei lehessünk családként a társaságának - hiszen "járnak-é ketten együtt, ha nem egyeztek meg egymással?" - ezért minden történés arra megy ki, hogy felfogjunk dolgokat. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha átéljük azokat (hiszen szüleink is hiába igyekeznek rávenni, hogy az ő hibáikból tanuljunk, nekünk magunknak szükséges elkövetni a rosszat, hogy igazán felfogjuk a mélységét, és a kárt, amit okoz). Épp így Isten is hiába adná elénk kezdettől a jó utat, a meggyőződésre, hogy valóban ez az egyetlen igazság, csak személyes tapasztalatok által jutunk el.
Úgy valóban semmi haszna gyakorolni a törvényt, hogyha az által akarunk üdvözülni - ez alap keresztény tanítás. Nem is azért nem leszek "nemi erőszakoló sorozat gyilkos", mert a törvény ezt tiltja, hanem mert annak, aki választott, Isten a belsőjèt változtatja meg, úgy, hogy többé ne értsen egyet a rosszal. Ezért a választottságért az ember nem tud tenni semmit, nem lehet a Bibliából kiolvasni, lelki gyakorlatokkal elérni, stb. Egyszerűen van, aki az, van, aki nem, ez Isten szuverén döntése. Még csak, nem is jár vele valami nagyszerű ajándék, könnyebbség, vagy csoda, inkább feladat, meló, a testi ember kínlódása, mivel az folyamatosan ellenkezik és lázad az Isten erejével szemben.
Amúgy a sorozatgyilkos nem rosszabb, mint én, hiszen a Felkent tanítása szerint a szívbéli gyűlölet egyenlő az emberöléssel. Paráznaságtól sem voltam mentes, lopás, hazugság, önimádás - mindenből kivettem a részem. Mégis tudom, hogy van váltság mindezekre, és a Mindenható, aki az élet barátja, jó véget készít nem csak nekem, hanem az egész emberi nemnek.
Az anyagi világ, a mostani földünk nem alkalmas örökké tartó létezésre, márpedig az Örökkévalóval örökre leszünk együtt, máskülönben, ha valaha is eljönne valamiféle vége a megváltott létnek, akkor ugyanott lennénk, mint most, csak kicsit hosszabb távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!