Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért várja el hogy...

Isten miért várja el hogy szinte találomra válasszunk a sok vallás közül? Miért nem add egy egyértelmű iránymutatást hogy melyik vallás melyik értelmezését kéne követni?

Figyelt kérdés

2022. márc. 20. 17:57
 181/196 A kérdező kommentje:

180.

"Látom sehogyan sem tudom megértetni veled vagy csak nem akarod megérteni. Nem tudom.

De ennek így semmi értelme. Zárjuk le."

2022. ápr. 10. 10:37
 182/196 anonim ***** válasza:
Igen zárjuk le semmi értelme komolyan venni ezt a kérdést ezután.
2022. ápr. 10. 11:17
 183/196 A kérdező kommentje:

Mi után?

Eddig komolyan vetted?

2022. ápr. 10. 11:39
 184/196 A kérdező kommentje:

Elég sokféleképpen próbáltam már megértetni veled. Nem sikerült.

Már arra gyanakszom hogy szándékosan csinálod. De ha nem akkor sincs értelme folytatni mert ha eddig nem sikerült megértened akkor ezek után sem fogod.

2022. ápr. 10. 11:43
 185/196 anonim ***** válasza:

A kérdésed alapja amiből kiindulsz már az téves. Nem vagy hajlandó elfogadni, hogy tudatlanságból tévesen kérdeztél, és amikor elmagyarázzák neked 184 kérdés- válasz után semmit se értettél meg, vagy nem akarod megérteni.tényleg jobb visszavonulnod, és mindenfajta köszönet helyett magadba elgondolkoznod.

Isten adott egyértelmű jelet az összes generációnak, Isten konkrét népeket konkrét feladattal bízta meg Mózest avval, Krisztust evvel.

Nincs találomra. Ahova születtél az nem véletlen.

Egy hárítóbajnoknak ismertelek meg, lehet te is a megátalkodottak közül vagy ezt te jobban tudod ha van őszinteség benned.

Sokan viszont bűnös életmodjuk miatt háritanak és Istent vádolják vagy számonkérik. Te is számonkéred. Mindegy hogy éppen raktunk vagy Ő rajta.

Nézd meg Fatimát, Zeitount teljesen egyértelmű jelek Istentől. Tévesek a kérdéseid legfeljebb úgy kérdezted volna adott-e egyértelmű jelet?

Így viszont úgy kérdezted hogy már meg is ítélted Istent. Ez számonkérés, ítélkezés.

2022. ápr. 10. 17:05
 186/196 A kérdező kommentje:

"A kérdésed alapja amiből kiindulsz már az téves."

Arról mondod hogy téves amit nem sikerült felfognod. Emiatt tévesen is ítéled meg.

"Nem vagy hajlandó elfogadni, hogy tudatlanságból tévesen kérdeztél, és amikor elmagyarázzák neked 184 kérdés- válasz után semmit se értettél meg, vagy nem akarod megérteni.tényleg jobb visszavonulnod, és mindenfajta köszönet helyett magadba elgondolkoznod."

Értem hogy mit írtok csak nem azt kérdezem. De elnézem neked ezt a tévedésedet is mert ez is abból fakad hogy nem érted amit kérdezek.

"Egy hárítóbajnoknak ismertelek meg, lehet te is a megátalkodottak közül vagy ezt te jobban tudod ha van őszinteség benned."

Nem hárítottam semmit. Kérdeztem te pedig nem tudtad felfogni. Ezt pedig teljes őszinteséggel írom.

"Sokan viszont bűnös életmodjuk miatt háritanak és Istent vádolják vagy számonkérik."

Azért élek úgy ahogyan mert úgy döntöttem és mert megdolgoztam azért hogy úgy éljek ahogyan. Vádolni nem vádolok érte senkit.

"Te is számonkéred. Mindegy hogy éppen raktunk vagy Ő rajta."

Senkin nem kérek számon semmit. Ez egy újabb hülyeség ami abból adódik hogy nem sikerült felfognod amit írok.

"Nézd meg Fatimát, Zeitount teljesen egyértelmű jelek Istentől. "

Nem jeleket kérek Istentől. Meg se kéne említenem már de ezt is csak azért hiszed mert nem érted a kérdést.

" Tévesek a kérdéseid legfeljebb úgy kérdezted volna adott-e egyértelmű jelet?"

Továbbra sem téves csak nem tudod megérteni a kérdést. Nem véletlen nem úgy kérdeztem meg. De ez is tökéletesen mutatja hogy mennyire nem értettél meg semmit a kérdésből.

"Így viszont úgy kérdezted hogy már meg is ítélted Istent. Ez számonkérés, ítélkezés."

Na akkor még utoljára (legalábbis ebben a válaszban):

Nem értetted meg a kérdést.

Egyáltalán nem ítélkeztem és nem kértem számon senkit és semmit.

2022. ápr. 10. 18:49
 187/196 munyamunya ***** válasza:

Kérdező,

nem vagyok benne biztos, hogy fogok tudni olyat mondani, amivel lezárható lenne a kérdésed. Megpróbálok válaszolni a legutóbbi bejegyzésedre, de nem ígérem, hogy ezen túl fogok még írni.

A bűn megélésének nem csak annyi a következménye, hogy valakinek tetszik vagy sem. Nem is ezen múlik a végső ítéletkor a helyzetünk. Az értelmünk helyreállítása ugyanis szellemi munka, amit nem mi végzünk, hanem az Isten szelleme mibennünk (hívőknek az életük során, a többi embernek a feltámadáskor). Ennek nem lehet ellenállni, ez megtörténik, és amikor az emberiség többsége megáll majd az Örökkévaló színe előtt, és szembesül a gonoszság mibenlétével, ott nem lesz olyan, akinek a szíve ne engedne, és örömmel, Isten kegyelmének. (Gyónásról nem tudok nyilatkozni, nem ismerem, nem gyakorlom.)

Írod: "Ha azt akarjuk hogy fel se merüljön akkor arra az a legjobb módszer ha nem is tudunk róla." Ez emberi szempont, a mi erőnk, képességünk, akarásunk valóban nem tenné lehetővé a megoldást. De itt most mennyei dolgokról, szellemi valóságokról beszélgetünk, a Mindenható Isten bárki szívét oda fordítja, ahová akarja. Továbbá, ha ebben a koordináta-rendszerben gondolkodunk, akkor el kell fogadnunk, hogy minden azért történik úgy, ahogyan, mert így a lehető legjobb. Máskülönben , ha megkérdőjelezzük Isten tökéletes bölcsességét, akkor már nem is AZ Istenről beszélünk, csak valamiféle istenségről, aki csinálhatta volna másként is a dolgokat. Azonban a Biblia Istene tökéletes, az ő gondolatai nem ember gondolatai. Ezért a további magyarázatod, miszerint lehetne így is, vagy úgy is csinálni, számomra értelmezhetetlen. Nem máshogy van, hanem úgy, ahogyan látjuk, és azért van úgy, mert az Egyedül Igaz Isten így akarja.

Az egy jó kérdés, hogy miért tiltja a törvény a bűnt, ha mégis az egésznek a lényege, hogy elkövessük. Erről Pál is tanít, hogy a törvény által a bűn ISMERETÉT szerezhetjük meg, mégpedig éppen a vétkek elkövetése, átélése, megutálása útján. Ha a törvény nem tiltana valamit, nem is tudnánk arról, hogy az rossz. Sőt, mivel tiltja, éppen AZÉRT akarjuk mindenáron csinálni, a természetünk így van összerakva. Amúgy az Írás arra is felszólít, hogy legyünk "szentek, tökéletesek", mennyei Atyánkhoz hasonlóan. Ezen is el lehet gondolkodni, hogy ezt vajon hogyan érhetné el egy halandó ember...

Megkérdőjelezhetetlen jelet azért nem nyújt az Isten mindenkinek, mert a tervében egy bizonyos felosztás szerint juttatja el az emberiséget az Ő ismeretére. Nem egyszerre, nem rögtön a kezdetkor, hanem korszakok során. Vannak olyanok, már most, ebben a korszakban, akik számára megadatott az, hogy teljes bizonyosságuk legyen az egyetlen igazságról. Ők a mindenkori választottak, szentek, egyház, hívők - nevezd, ahogy akarod. Ide tartozik Ádámtól fogva minden olyan személy, akinek személyes elhívást adott Isten. Az ilyen emberek meggyőződése, hűsége, életmódja általában piszkálja a világiak lelkiismeretét, kiválthat negatív és pozitív reakciókat, így az ő életük is lehet egyfajta jel (bár ez nagyon áttételes). Azt csak te érzed úgy, hogy szükség lenne arra, hogy mindenkit egycsapásra, 100 százalékosan, egyértelműen meggyőzön Isten az Ő mivoltáról. Ez a te saját vágyad, miért kéne Istennek megfelelnie a teremtménynek?

Írtad: "Mindegy hogy milyen szándékkal tartunk/ nem tartunk be törvényeket ha azok a törvények rosszak." Erre válaszolva jeleztem, hogy ha a Mindenható örök törvényére gondolsz, azt semmiképpen sem lehet rossznak nevezni. Ha más törvényzetről beszéltél, akkor félreértettelek, elnézést.

2022. ápr. 12. 07:15
 188/196 A kérdező kommentje:

"Azt csak te érzed úgy, hogy szükség lenne arra, hogy mindenkit egycsapásra, 100 százalékosan, egyértelműen meggyőzön Isten az Ő mivoltáról. Ez a te saját vágyad, miért kéne Istennek megfelelnie a teremtménynek?"

Nem vágyok rá és nem is várom el. Csak az alapján amit én tudok/hiszek az logikusabb lenne. De az enyém nem egyezik meg a tiéddel. Sok nézetünk eltér és az alapján amit a tiédből megértettem értem hogy ebben az esetben miért nincs értelme.

Köszönöm a válaszaidat. Te és Abdullah voltatok akiknek sikerült a kérdéshez hozzá szólnotok.

A kérdést nem zárja le a válaszod mert több ponton eltér attól a nézettől amiből a kérdés fakad. Ahol lehet pokolra kerülni és öröké szenvedni (ha jól értettem nálad ilyen nincs).

Amit írtál az érdekes volt és érdekelne hogy milyen vallású vagy? vagy honnan vannak ezek a nézetek?

2022. ápr. 12. 08:31
 189/196 anonim ***** válasza:

"A csoda csakis azé, aki hisz benne. Csak az lát, aki látni akar. Csak az hall, aki hallani akar. Csak az ért, aki érteni akar."

Müller Péter

2022. ápr. 12. 10:53
 190/196 anonim ***** válasza:

Te még a 188. valasznal is ott tartasz, hogy nem értik, mit kérdezel?

Talán mondd el erthetoen.

Azt kérdezed, hogy Isten miért nem csinálja azt, amit nem csinál, pedig (szerinted) az logikusabb lenne.

Nos, ha Isten valamit nem csinál, az azért van, mert nem akarja. Es nem mondja meg nekunk, hogy miért.

"De arra válaszolj. Miért nem add olyan jelet ami megkérdőjelezhetetlen (ne azt írd hogy ez nem lehetséges meg hasonlók, mert neki semmi nehézséget nem okozna az hogy mindenkivel tudasa hogy van, meggyőze róla őket hogy igaz és hogy közölje velük mit vár el 100% egyértelmüen, Mindenkivel)

Miért??"

Neked ez már lassan a rogeszméd lesz, szerintem kissé elmentek nálad otthonról.

2022. ápr. 12. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!