Keresztenyek hisztek az evolucioban?
A kerdesem szerintem belefer a vallas temaba.
Az hogy utana a hitetlensegemet fejezem ki isten irant az mar nem annyira.
De nem turhetem hogy az evoluciot letagadja egy olyan szemely aki istenben hisz nulla/szemelyes bizonyitekkal, mikozben az evolucio tobb millioszor, tobb millio keppen be lett bizonyitva.
Nem az a bajom ha valaki hisz istenben, hanem ha az o hite a logikat szembe kopi.
#142: " Csak annyit szólnék, hogy ez a Pomba nevű egyén azt írja, hogy a Biblia szerint Isten a majomból hozta létre az embert."
Nem Pomba. Pombe! :)
#142: "a Bibliát viszont jól ismerem"
Hát, ha te még 5 betűt se tudsz kiolvasni, akkor engedd meg nekem a szkepticizmus gyakorlását. :)
Ráadásul, ehhez nem elég pusztán a Bibliát ismerni.
Amúgy min alapul az ellenvéleményed? Vagy az nincs?
Tisztázzuk. A Biblia azt írja az 1Mózes1-ben, hogy a majmot a 6. teremtési napon teremtette Isten, pont az ember előtt. Ezt elfogadod igazságként? Elvégre a szárazföldi állatok között gondolom ott volt a majom is. Vagy nem? Ha nem, akkor hol és mikor került megteremtésre?
Durván a DNS az élőlény tervrajzának tekinthető (ami nem teljesen igaz, de ezt most hanyagoljuk). Elfogadod, hogy a csimpánz tervrajza minimum (legszigorúbb számítások szerint is) 80%-ban egyezik az emberével? - na, ez nincs benne a Bibliában.
Ez utóbbi 80%-os dolgot elfogadod, mint olyan tényt, aminek illeszthetőnek kell lennie a Biblia teremtési történetébe?
Mert ha nem ismered el, akkor persze az más. Akkor te csak egy olyan Bibliát ismersz jól, ami a te fantáziavilágod létezését igazolja vissza, de nem a miénkét, ami viszont a valóság. :D
Bocsánat, Pombe, elírtam. (Ha te egy betűtévesztésből messzemenő következtetéseket vonsz le, szíved joga, de nem biztos, hogy bölcs dolog)
Ne haragudj, de nem látom semmi értelmét vitatkozni veled, vagy bárkivel itt. Amikor kijelented, hogy a Biblia határozottan leírja, hogy az ember a majomtól származik, erre nincs mit mondani (ráadásul még te nevezed Vidiripit bibliahamisítónak). Olyan, mintha azt mondanám, hogy Darwin azt írta, hogy Isten evolúció által jött létre. Bődületes hülyeség, semmi értelme ezen vitatkozni.
Így kívülállóként leírom, hogy milyennek látom az itteni vitát, aztán vagy elgondolkodtok rajta, vagy nem.
Nem teremtetek olyan légkört, hogy érdemes legyen vitatkozni. Az értelmes vitához hozzátartozna, hogy nem személyeskedünk. Tárgyilagos érvelés helyett különböző jelzőkkel illetitek Vidiripit (meg asszem mást is, aki nem ért egyet veletek), helyreteszitek azt, aki azt mondja, hogy az evolúció szerint majomtól származunk, aztán kiderül, hogy ebben sem vagytok egységesek, ráadásul ti is használjátok ugyanígy ezt a kifejezést (pl Plombe).
Amíg nem sajátítjátok el a normális vitakultúrát, szerintem jobb is, ha egymással diskuráltok el, és közben nyugodtan kiröhöghetitek, lehazugozhatjátok, "szebbnél szebb" jelzőkkel illethetitek azt, aki másképp látja a dolgokat, mint ti.
#144: "a Biblia határozottan leírja, hogy az ember a majomtól származik, erre nincs mit mondani"
Hát arra se, aki ilyen arcátlanul hamisítja meg a Bibliát. Te Vidiripi tanítványa vagy?
Aki az általam felsorolt két tényt elfogadja, az nem állíthat mást, mint amit bármilyen más épeszű és ténytisztelő ember állít, ha elolvassa a Bibliát, és tudja, hogy az ember tervrajza és a csimpánzé/bonobóé nagy részben gyakorlatilag ugyanaz.
Mindezek tükrében, ha a Bibliát szó szerint értelmezzük, akkor oda az van írva, hogy a csimpánz előbb lett mint az ember, és mivel az ember utána lett, aki a majom tervrajza alapján lett "felbővítve" emberré, így egyértelmű, hogy még a Biblia szerint is a majomból lettünk.
#144: "Nem teremtetek olyan légkört, hogy érdemes legyen vitatkozni."
Nem. Te csak egyszerűen letagadod azt, ami oda van írva.
Ez nem vita kérdése. Ez így van.
"Hogyan tudjatok megmagyarazni pl. a koronavirus mutalodosat?"
Genom sérülése. Marha nagy törzsfejlődés:)
"Csak annyit szólnék, hogy ez a Pomba nevű egyén azt írja, hogy a Biblia szerint Isten a majomból hozta létre az embert"
Szegény Pombe, tudjuk, hogy ő egy kicsit "fáradt" szellemileg:) Persze, a Biblia ezt írja, hogyne. Gondolom nagy kérés lenne, hogy ezt a részt idézzétek, ugye?:)
#146: "Genom sérülése. Marha nagy törzsfejlődés:)"
Aha... Bökd bele a csavarhúzódat a TV elektronikai paneljébe. Ettől majd biztosan addig sosemlátott új csatornák listája jelenik meg a választhatók listáján...
Te helyből vagy ilyen... ? :D
#147: "Persze, a Biblia ezt írja"
Persze, hogy ezt írja a teremtés hatodik napjáról:
1Móz1,24: "Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn.
25: Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó."
Nem ekkor lettek megteremtve a majmok és köztük a csimpánzok/bonobók is? Azok valamiért kimaradtak a szórásból?
"Nem ekkor lettek megteremtve a majmok és köztük a csimpánzok/bonobók is? Azok valamiért kimaradtak a szórásból?"
Várjuk, hogy hol van leírva a Bibliában, hogy a majomból hozta létre az embert Isten!
"Aha... Bökd bele a csavarhúzódat a TV elektronikai paneljébe. Ettől majd biztosan addig sosemlátott új csatornák listája jelenik meg a választhatók listáján..."
Én is ezt mondom, hogy marhaság a mutációt mint bizonyítékot felhozni. Akkor egyetértünk, az evolúció egy hülyeség.
Hmmm...
Nem tudom, hogy komolyan kell vennem ezeket a nekem címzett beírásokat, vagy csak húznak direkt? Mire jó ez nekik? :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!