Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztenyek hisztek az...

Keresztenyek hisztek az evolucioban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 13:15
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/243 A kérdező kommentje:

"Én is ezt mondom, hogy marhaság a mutációt mint bizonyítékot felhozni. Akkor egyetértünk, az evolúció egy hülyeség."

????????????????????????????????????

2021. szept. 1. 14:58
 152/243 Pombe ***** válasza:
72%

"Én is ezt mondom, hogy marhaság a mutációt mint bizonyítékot felhozni."

Nem! Én azt mondom, hogy az a marhaság, hogy egy ilyen bökéstől eredményt vársz el.

Csinálsz 1 milliárd genomból 1 millióba egyenként egy mutációt véletlenszerűen kiválasztott helyen, ami okoz 999999 hibát, de a milliomodik éppen jó helyre fog kerülni. Minél nagyobb a genom-populáció egyedszáma, abban a mutációs rátát megtartva, annál biztosabb, sőt, törvényszerű lesz, hogy előbb vagy utóbb hasznos találat lesz. A nem hasznos találatok döntő többsége semleges lesz, egy nagy része káros, de nem végzetesen (és eltérő lesz az okozott hiba minősége, nagysága), és egy kis része végzetes lesz.

Ennek a matematikája kb. egy óvodásnak tiszta. És pl. nagyjából ez történik itt is: [link]

#149: "Várjuk, hogy hol van leírva a Bibliában, hogy a majomból hozta létre az embert Isten!"

Ácsi! Ne rohanj annyira előre. :) Hol van leírva, hogy Isten teremtett majmot?

Ha nincs leírva, akkor nem is Isten teremtette a mnajmot? És ha nincs leírva, akkor az se tudható, hogy mikor és hova lett teremtve a majom?

Hol van leírva, hogy nem majomból teremtette Isten az embert?

2021. szept. 1. 15:07
 153/243 Pombe ***** válasza:
76%

@149

Ja... és ne gyere azzal a hülyeséggel, hogy nem majomból teremtette, hanem porból.

A por csak nyersanyag a teremtéshez, de a lényeg az emberépítéshez az újra felhasznált majomterv, ami már korábban megszületett Istenben és egyszer már az ember megteremtése előtt kivitelezésre is került!

Bezony!... júúúúj de sajnállak, hogy nem egyszerűen porból, hanem majomtervből vagy... brühühühü... :D

2021. szept. 1. 15:16
 154/243 anonim ***** válasza:
37%

"sőt, törvényszerű lesz, hogy előbb vagy utóbb hasznos találat lesz"

"Törvényzserű", "idővel valahogy kialakult", "egyszer csak lett". Ez mind mese habbal. A természeti tövények pont arra mutatnak, hogy a mutáció nem képes a törzsfejlődést előrevinni, sőt, csak hátráltatja.

"Ácsi! Ne rohanj annyira előre. :) Hol van leírva, hogy Isten teremtett majmot?"

Ne terelj. A kollégád azt állította, hogy a Bibliában benne van, hogy Isten a majomból hozta létre az embert. Várom az idézetet a Bibliából!

"Ha nincs leírva, akkor nem is Isten teremtette a majmot? És ha nincs leírva, akkor az se tudható, hogy mikor és hova lett teremtve a majom?"

Jaj, te kis huncut mellébeszélő:) Szóval hol van leírva a Bibliában, hogy Isten a majomból hozta létre az embert?

" [link]

De még mindig baktérimból baktérium lesz. Vezesd le, hogy hogyan lesz az egysjetűból ember, tudományos szempontok alapján, beleértve:

- a genotípus változásainak felsorolását;

- az újonnan keletkezett fehérjék felsorolását;

- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;

- mely biomolekuláris reakciók láncolatának hatására választódik ki az a fehérje, ami fenotipikus változásokat eredményez, a kezdeti lépéseket jelentve ezzel a kérdéses szerv kifejlődésében;

- hogyan terjedt el az adott jelleg a szaporodóképes populációban;

- hogyan növeli az adott jelleg az egyed rátermettségét;

- hogyan ismétlődik meg ez a folyamat annyiszor, ahányszor szükség van rá ahhoz, hogy végül eljussunk a mai szervhez, illetve a komplett emberhez

Most figyeljetek mekkora terelés következik:)

2021. szept. 1. 15:18
 155/243 A kérdező kommentje:

"Törvényzserű", "idővel valahogy kialakult", "egyszer csak lett". Ez mind mese habbal. A természeti tövények pont arra mutatnak, hogy a mutáció nem képes a törzsfejlődést előrevinni, sőt, csak hátráltatja"

Hat nem erted hogy tobb milliard mutaciobol nem meglepo hogy egy par hasznos is kialakul?

2021. szept. 1. 15:21
 156/243 anonim ***** válasza:
23%

"Nem! Én azt mondom, hogy az a marhaság, hogy egy ilyen bökéstől eredményt vársz el."

Mondom, egyetértek, szerintem is hülyeség az evolúció!

"A por csak nyersanyag a teremtéshez, de a lényeg az emberépítéshez az újra felhasznált majomterv, ami már korábban megszületett Istenben és egyszer már az ember megteremtése előtt kivitelezésre is került!"

Várom az idézetet a Bibliából, miszerint az embert a majomból teremtette Isten!

"Hat nem erted hogy tobb milliard mutaciobol nem meglepo hogy egy par hasznos is kialakul?"

Bizonyítsd, mert eddig mese. "valahogy lett", "idővel kialakult", "hát nem érted, hogy valahogy idővel lett?" :) ez eddig nulla!

És várom a levezetést is!

2021. szept. 1. 15:33
 157/243 Pombe ***** válasza:
76%

#154: " Ez mind mese habbal."

Bocsika! Az állítás az volt, hogy véletlenszerű mutációkat belebökdösve a sok-sok ugyanolyan genomba, idővel törvényszerű, hogy lesz egy hasznos bebökés is. Ennek valószerűségét tagadtad.

[link]

Ennek a matematikai tézisnek a valós gyakorlatban való működését itt egyértelműen és tényszerűen igazolták, mivel az egyik fehérjének olyan új hasznos tulajdonsága lett a véletlenszerű sok bökögetéstől, ami annak sose volt, és az eredeti megoldástól eltérően, egy új és más módszerrel, és az eredetitől eltérően más fehérjéből kiindulóan indította be a baci addig nem működőképes ostorát.

Ez itt nem mese, hanem a szemünk láttára megtörténnek ezek: "Törvényzserű", "idővel valahogy kialakult", "egyszer csak lett".

Ráadásul nem tagadható a véletlenszerű bökögetés ténye se, mivel ezeket a kutatók maguk csinálták.

Pontosan mivel lehetne még jobban igazolni az igazamat, ha nem azzal, amikor bemutatom, hogy a véletlenszerű emberi bökögetéssel is mérnöki pontosságú olyan új működőképes megoldás születik a genomba, amit te oda soha, de soha nem tudnál beletervezni még akkor se, ha eszed is lenne?

#154: "Jaj, te kis huncut mellébeszélő:"

Én??????? :D

Te állítod, hogy a Biblia szerint nem a majomból lett az ember, csakhogy ez hazugság, mivel ilyet nem állít a Biblia. :D

A Biblia semmi mást nem állít, csak ezeket:

1. Volt szárazföldi állatteremtés

2. Volt azután ember teremtés.

Ennyi! Semmi több. Te azt állítod, hogy Isten a majomtól teljesen függetlenül teremtette az embert.

Én azt állítom, hogy a majom tervét felhasználva teremtett Isten

Melyik verzió igazolható konkrét bibliai szöveggel? Hát, egyik se! Bizony!

Annyi csak a különbség, hogy a Bibliából egyértelműen levezethető (kitalálható), hogy a majomtervből készült az ember, mivel a terv nagy része benne van az emberben, és a majom előbb készült.

És a te verziód? Csak egy hit, ami nemhogy semmivel a Biblián kívül-, de még a Bibliával se támasztható alá, és amely az előzőek alapján nyugodtan kukázható.

#156: "Várom az idézetet a Bibliából, miszerint az embert a majomból teremtette Isten!"

Én is, hogy nem! :) - és azt is várom 15 oldala tőletek, hogy megcáfoljátok a "márpedig de"-t.

#156: "És várom a levezetést is!"

Parancsolj! Evolúció a laborban! Elolvasod, és megérted...

[link]

#154: "Vezesd le, hogy hogyan lesz az egysjetűból ember, tudományos szempontok alapján, beleértve:"

Jó! Kezdjük. Egysejtűből többsejtűre a szemünk láttára valós két példa, ráadásul ezzel azt is bizonyítva, hogy a dolog rengeteg féle más és más egysejtűből ez megtörténhet könnyedén:

[link]

[link]

A második esetben a többsejtes kialakulásnál már a sejtek differenciálódása is beindult. Tehát a szemünk láttára egysejtűből többsejtű, önálló szaporodási közösséget képvisel más és új lények jöttek létre. Akkora makroevolúció, mint egy ház... Ez eddig oké?

És rögtön idéznélek is: "Most figyeljetek mekkora terelés következik:)" - kommentárra nincs szükség...

:D

2021. szept. 1. 16:28
 158/243 anonim ***** válasza:
23%

Várom az idézetet a Bibliából, miszerint az embert a majomból teremtette Isten!

És várom a levezetést is, hogyan lett az egysejtűből ember, a fenti kritériumok alapján

"Egysejtűből többsejtűre a szemünk láttára valós két példa, ráadásul ezzel azt is bizonyítva, hogy a dolog rengeteg féle más és más egysejtűből ez megtörténhet könnyedén"

Kémiai markerekre telepképzéssel reagál. Marha nagy evolúció:) És akkor igazolva van, hogy az egysejtűből ember lett? Az ember homogén sejtekből felépült telepes élőlény és minden sejtje egyforma. Értem:)

2021. szept. 1. 16:33
 159/243 anonim ***** válasza:
89%
#154 Mi nem világos azon, hogy egymilliárd mutációból biztosan lesz olyan, ami az élőlény javára szolgál? Olyan ez, mintha bekötött szemmel darts-oznál, és egymilliárd dobásból néhányszor sikerülne eltalálnod a céltábla közepét.
2021. szept. 1. 17:53
 160/243 Pombe ***** válasza:
72%

#158: "Várom az idézetet a Bibliából, miszerint az embert a majomból teremtette Isten!"

Várom én is az idézetet, hogy nem a majomból teremtette! Játszhatod itt napestig a hülyét. :D - engem nem zavar.

Várom hogy cáfold, hogy az ember nem tartalmazza a majomterv legalább 80%-át. Várom, hogy igazold, hogy a majom nem az ember előtt lett megteremtve a Bibliában.

#158: "Kémiai markerekre telepképzéssel reagál."

Aha... Telepképzésből lesz valami más a második példában 100 generáció után. Egy 8 sejtes alak, ami egyben szaporodik, és csak a 100-dik generációra. Az egysejtesek spontán összetapadása során telep alakul ki, ahol a sejtek továbbra is önmagukban szaporodnak, és nem egyben egyszerre, a telep egésze, mint egy autonóm élőlény! De az a 8 sejtes állapot éppen ide jutott el, de csak nagyon sokára. Eléggé hülyén működik a kémiai markered, hogy ennyire sokadikra tudta csak megcsinálni azt, amit kellett volna már elsőre is, nemde? Vagy éppen az a furcsa, hogy tanul és egyre újabbat és mást? Mutassál már nekem egy ennyire okosan tanulóképes kémiai markert még más példából? Talán ha rámutatnál a szakemberek elemzéséből is erre a rendkívül intelligens markeres mese-mese mátkádra, azt megköszönném!

Ugyanis én abban cikkben a 8 sejtes fix forma kialakulásakor csak evolúcióról és szelekcióról olvasok, és nem markerekről.

[link]

Itt is azt írják, hogy makroevolúció történt a fix 8 sejtes kialakuláskor. Hol írnak ilyen markeres dolgokról rajtad kívül?

Ja! És várom a tudományos levezetésedet a markereidről, amik hülyét csinálnak a kísérletet abszolváló emberekből...

#158: "Az ember homogén sejtekből felépült telepes élőlény és minden sejtje egyforma. Értem:)"

Egysejtű életformából többsejtű lett! Hogy az öntanuló markereiddel, vagy szelekcióval, az lényegtelen, de mindez maga-magától lett. Ez miért is nem elég neked első lépésként? Ezt kérted, és nem rögtön differenciálódott sejtekkel! Az alapvető többsejtűség után következik az összetett többsejtűség, ami azonban már a második lépés, de miért kavircolsz ide, amikor még az elsőt se fogadod el?

No, de én önszorgalomból az első példán keresztül még sejtdifferenciálódást is mutattam neked. Nem értetted a sejtdifferenciálódás szavamat az előző megjegyzésemből?://www.pnas.org/content/109/5/1595

A sejtek munkamegosztása megjelenik, emiatt beindul a sejtek differenciálodása a klaszteren belül, ahol magának a klaszter formavilágának is van előnye, vagy hátránya a terjedéskor, vagyis a klasztert alakító sejteknek apoptózist (programozott sejthalál) is kell produkálni, és a reprodukcióról "lemondásra" képes sejtek és a reprodukálásra képes sejtek között összmunkának kellett kialakulni, persze így eltérő eredménnyel. A differenciálódás szó ebben a tanulmányban rengetegszer fordul elő.

Mellesleg ezt hogy csinálták a markereid? Na'on okos kis tervező manók ezek... :D

#158: "És várom a levezetést is, hogyan lett az egysejtűből ember, a fenti kritériumok alapján"

Tehát eddig bemutattam két példát is, ahol egysejtűből többsejtű új élőlény lett.

Bemutattam, hogy a többsejtű élőlényen belül kaialakul szemünk láttára a sejtdifferenciálódás.

Ez már rögtön két lépés, ami cáfolhatatlanul megtörtént!

Ez eddig Oké???

De rögtön idéznélek ismét: "Most figyeljetek mekkora terelés következik:)" - kommentárra nincs szükség...

:D

2021. szept. 1. 18:11
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!