Keresztenyek hisztek az evolucioban?
Természetesen. A felállás ebben a vitában az, hogy a Bibliának igaza van mindenben, és ami világunkban kézzel fogható valóság, az nem lehet cáfolata a Biblia sorainak.
A szárazföldi dinók is szárazföldi állatok, nem?
Mi ez a hülye kérdés? Tán nem az ember előtt jelentek meg a dínók is, akár a tudomány szerint is?
Mire akarsz kilyukadni ezzel majomügyben?
Vidiripi
Pombe! Mivel előszeretettel lovagolsz ezen ,így szeretném felhívni a figyelmedet hogy nem "sejtelep."
Helyesen! Sejttelep.
"Egyértelműen és letagadhatatlanul azt írja."
Nem írja!
"Hazugság. Bibliahamisítás!"
Nem hazugság és nem hamisítás! Mivel nem írja és ez tény! De az is tény hogy szárazföldi állat!
"Nem következtetés, hogy a szárazföldi állatok között van az elefánt, az egér, meg a gyík is, meg a többi is, meg a majom is, hanem ebben a csoportban vannak, és kész."
De akkor sem jelenthető ki hogy azt írja! Egyszerűen azért mert nem írja!
"Ferdítesz, és hazudsz ismét!"
Te hazudsz! Az evolúciós elmélet azt állítja hogy az ember állatokból fejlődött ki. De a Bibliában azt olvashatod hogy Isten a föld porából formálja meg a testét!
- Így teljességgel kizárható hogy állatokból fejlődött ki az ember!
"Ha azt kérdezem tőled, hogy a Biblia leírja vajon, hogy az elefántot Isten teremtette? - akkor nem fogsz olyan baromságokat mondani, hogy a Bibliából ez kikövetkeztethető, hanem azt fogod válaszolni, hogy igen a Biblia azt írja, mert a szárazföldi állatokat is ő teremtette."
Igen ezt fogom mondani! De nem fogok olyasmit állítani hogy KONKRÉTAN azt írja a Biblia hogy majomból lett az ember. Mert ezt nem ezt írja! Ezért nem is állíthatok ilyesmit mert az tényleg hazugság lenne. És nem is fogok ilyesmit állítani akkor sem ,ha fejre állsz!
Sőt azt sem fogom állítani hogy egyik állat a másikból alakult ki mert ez sem igaz! Mivel az olvasható hogy a maguk neme szerint lettek megteremtve az állatok. Ami azt jelenti hogy szaporodásra képes állapotban voltak megteremtésük után közvetlenül!
"A Biblia határozottan leszögezi tehát, hogy a majom megteremtésre kerül az ember előtt."
Ez hol volt vitatva? Már hogy a te fejeden kívül!
"Határozottan tudjuk, hogy az ember tervében a majom-terv min. 80%-ban benne van..."
Maradjunk annyiban hogy te vagy ilyen határozott! Én ebben másként gondolkozom! Tudod volt már nem egyszer olyan hogy egy kutatás hozott egy bizonyos eredményt! Aztán idővel végeztek egy másik kutatást ugyan abban a kérdésben és az átírta az előző kutatás eredményeit!
Ezenkívül azt sem tudjuk határozottan hogy tulajdonképpen mi alapján is van meghatározva az ember és a majom DNS hasonlóságának százalékban kifejezett aránya! Persze gondolom te majd ezt is kened vágod! De nem te végzed ezeket a kutatásokat szóval még ha érted is ,az nem jelenti azt hogy adott kutatás nem fog változni!
Én úgy fogalmaznék hogy jelenlegi tudásunk szerint 80% hasonlóságot mutat! Amelyből azt a következtetést is levonhatjuk hogy ugyan az volt a tervező! De koránt sem biztos hogy a korábbi "tervrajzok" fel lettek használva a későbbi alkotásnál!
És bár nagyon vehemensem érvelsz "a tudomány is alátámasztja a Bibliát" vagy inkább csak ezt próbálod elhitetni velünk. Attól még nem vagy olyan ember aki hisz Istenben és Jézus Krisztusban!
Az evolúcióban nincs olyan hogy tervezettség! Véletlenszerű mutációk!
- Isten nem véletlenszerűen teremtett ,hanem tudatosan ,tervezetten!
És tudod nem hangzik valami tudományosan hogy - hát véletlenül így alakult - de azt nagyon is jól tudjuk (most már én is) hogy a PhD azt jelenti hogy a filozófia tanítója! És ez egy tudományos titulus ,elismerés és egyben azt is jelenti hogy a legmagasabb képzési szinte szerezte meg ezt a titulust!
Persze ezt nem tanítják az iskolákban hogy amit tudománynak nevezünk az végtére is filozófia! És tényleg az hiszen az egyik kutatás felülírhatja simán a másikat! Vagy jelentősen módosíthatja!
"Vagyis ez a valóság, és a Biblia valóságról ír szerintetek, csak éppen a magától értetődő és tudott elemek mindegyikét nem tartja szükségesnek leírni, de ez ugyanolyan, mintha szó szerint azt is beleírta volna."
Ha te ezt így is gondolod ,amiről én nem vagyok meggyőződve ,attól még mások nem így gondolják.
"Amit csinálsz, az egy gyomorforgató és infantilis terelés."
Te meg a nagy eszeddel jössz és ezt olvasod! Ergo te szereted az ilyesmit erre gerjedsz vagy nem tudom. Mindenestre írtam már neked korábban is hogy ne hisztizz! Vagy oké hisztizz nyugodtan de mondjuk ettől még nem fog megváltozni a dolog!
"...és megőrülsz az illető fanatikus mellébeszélésétől, ha újra tagadni fogja az eke létezését azzal, hogy a Biblia nem ír ekéről!"
Magadból indulsz ki! Én nem őrülök meg ettől! Ha ő ezt akarja állítani hát állítsa. Persze én is elmondanám hogy mi az álláspontom. De nem őrülnék meg az biztos!
"A Biblia határozottan és cáfolhatatlanul azt írja le, hogy Isten az ember tervezésekor a csimpánz/bonobó tervét használta fel."
A Biblia nem írja ezt!
"Ugyanolyan határozottan állíthatjuk ezt, mintha csak a felszántás szót írná le, amiről tudjuk, hogy részét képezi az ökör és az eke is, ha írja ezeket szó szerint, ha nem!"
Oké ahogy gondolod de én továbbra is határozottan kijelentem hogy nem állítok ilyesmit!
"Ember!!! Hát ti mindketten (-hárman - eddig) elvakult kreacionisták vagytok! A te véleményedet fogja az összes ilyen elvbarátod támogatni, és eszelősen fogják támadni az enyémet."
De ez nem változtat azon a tényen hogy te a tanítványomnak tituláltad ez alapján. Csak hogy ez nem így van!
Hülyeséget írtál. Csak nem ismered el! Mint ahogy azt sem hogy korábban rosszul idéztél a Bibliából!
"Ezen mit csodálkozol???"
Nem ezt írtad korábban! Azon csodálkozom hogy nem emlékszel mit írtál!
"Több ezer éve létezik a fajtátok, és ma is tömegével sertepertéltek a földtekén, és tök ugyanabban hisztek gondolkodás nélkül, és eszelősen mindegyikőtök tagadja 160 éve már, hogy bármi közötök lenne a majomtervhez, mert ti porból lettetek termtve Isten képére, és a majom szó leírásra se kerül a Bibliában."
És akkor mi van? A világ attól még ugyan úgy működik. Te csinálsz ebből akkora nagy problémát! Bemegyek a munkahelyemre és elvégzem a munkámat! A főnökömet egyáltalán nem érdekli hogy én miben hiszek csak a meló el legyen végezve!
Amikor bevásárolok vagy kifizetem a számláimat akkor sem érdekel senki hogy miben hiszek! Sőt vezetés közben sem érdekel senkit a rendős sem azt kérdezi hogy miben hiszek ha megállít! És még sorolhatnám.
Úgy akarod beállítani mintha a hétköznapi életben ennek akkora jelentősége lenne pedig nincs.
- Mondtam már neked hogy menj ki a utcára és csinálj egy felmérést hogy ki mennyire van képben az evot illetően! De ugye ezt nem teszed meg ,pedig ez egy kutatás lenne. Csak ugye kiderülne belőle hogy nekem van igazam ezt illetően hogy az emberek többsége bizony nincs képben 99,9% és akkor összeomlana a a világod!
Szembesülnél a ténnyel hogy az embereket nem rendelkeznek azzal az ismeret anyaggal amivel te rendelkezel és az élet még is megy tovább és menni is fog! A természeti népek is élik az életüket. Olyan nép is van amelyek állítólag még számokat sem használnak és még is élnek!
"Még a nem hívők elsöprő többségének se jutott az az eszébe soha, hogy valójában ír a Biblia majmokról, méghozzá pont az emberteremtés előtt a szárazföldi állatok megteremtésekor."
Na ná hogy nem jutott eszébe! Szerinted hányan olvasták el az adott részt és hányan gondolkodtak el rajta?
Egyszerűen nem foglalkoznak az emberek vele. Amikor még a saját vér szerinti gyerekükre sem fordítanak időt egyesek akkor szerinted majd ilyesmivel foglalkoznak! Ébredj már fel!
"Éppen ezért szinte senkinek nem jut eszébe az se, hogy a majom és emberterv nagyléptékű hasonlóságának tényét és a biblikus emberelőtti majomteremtés közötti két tényt összekapcsolja."
Ez neked tény! Egyébként hány olyan embert ismersz aki osztja a véleményed? Komolyan kíváncsi vagyok rá!
"És akkor hirtelen megdöbbentek! A francba. Nincs más, ha kell a józan észt-, a legalapvetőbb logikát is sutba kell vágni, és tagadni kell, tagadni, mellébeszélni, terelni, ha kell a világ végéig..."
Mivel fontos tényezőket nem veszel figyelembe.
"Hazugság. Bibliahamisítás! Ez nem következtetés. A szárazföldi állatok között ott van a majom. Nem következtetés, hogy a szárazföldi állatok között van az elefánt, az egér, meg a gyík is, meg a többi is, meg a majom is, hanem ebben a csoportban vannak, és kész."
Vidripi, azt ne felejtsd el, hogy pombe és a többi evós tagadja a természettudományt. Nekik a majom nem szárazföldi állat, hanem mikor hogy. Néha vizi tojásrakó állat, ahogy az evolúciós mese megköveteli.
"Remélem, ugyanilyen határozottsággal állítod, hogy a dinoszauruszokat is a hatodik napon teremtette Isten, az emberrel együtt."
Miután légyszövetet találtak a dínó csontvelőben, így a dinók max. pár ezer évesek lehetnek.
A természettudomány bizonyította, hogy a Föld 6-10.000 éves. Előtte szerinted hol éltek a dinók? Az úrben? Mondjuk az evolúciüs mesébe még ez is belefér
"Ott egysejtű algákról van szó! "
Értem, tehát algából alga=törzsfejlődés. Ez aztán az egzakt tudomány:) A többi rendszertani csoportot pedig felejtsük el, ás materialista hittEl higgyük azt a mesét, hogy minden élőlénynél így volt, még ha a megfigyelés mást mutat. Ráadásul nem tudod bizonyítani, hogy ezek új tulajdonságok, csak feltételezed, ami örkörös érvelés. Amúgy is elég nagy szégyen, hogy annyir atudománytalan az evolúció, hogy cska angol zugoldalak próbálkoznak, magyarul meg sem jelennek:) A kreacionizus természetesen tudományos, így mi mindig tudunk magyar oldalt linkelni.
"Te egy szót se olvastál el azokból, amiket eddig belinkeltem"
De, ismerem már a kamu oldalaid. Minden már rég cáfolva van. Itt megtalálod az összes cáfolatot: teremtestudomany.hu
Megy a mellébeszélés, személyeskedés, de még mindig nincs levezetve lépésenként, hogy hogyan léptek ki az egyedek a rendszertani családból. Algából sem csináltunk pl. nyitvatermőt. Kiragadunk egy biológiai tulajdonságot, majd hittel ráfogjuk, hogy így működik az élővilág minden egyedénél. Ez pedig babonaság, vakhit, sarlatánság
"A Biblia határozottan és cáfolhatatlanul azt írja le, hogy Isten az ember tervezésekor a csimpánz/bonobó tervét használta fel"
Huh, a dílered számát megadod? A Biblia ennyit ír:
1,23 És lőn este és lőn reggel, ötödik nap.
1,24 Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn.
1,25 Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó.
1,26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és [rész 5,1.1. 1 Kor. 11,7. Kol. 3,10.] hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
1,27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá [Máté. 19,4. Márk. 10,6.] és asszonynyá teremté őket.
1,28 És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
1,29 És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó [rész 9,3. Zsolt. 115,16.] fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
1,30 A föld minden [Zsolt. 104,14.] vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn.
1,31 És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.
2,1 És [Ésa. 40,26.] elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege.
Mondjuk ha a telepképzésből kiolvasod a törzsfejlődést, akkor ebből is ki tudod olvasni, hogy "a Biblia határozottan és cáfolhatatlanul azt írja le, hogy Isten az ember tervezésekor a csimpánz/bonobó tervét használta fel."
Vidripi, ezért ne pazarold az időd ezekre, mert a paradox fantáziájuknak és a bibliagyűlöletüknek semmi sem szab határt
"Vidripi, azt ne felejtsd el, hogy pombe és a többi evós tagadja a természettudományt. Nekik a majom nem szárazföldi állat, hanem mikor hogy. Néha vizi tojásrakó állat, ahogy az evolúciós mese megköveteli."
Ki mondta hogy a majom egy vizben elo allat te vad marha?
#173: "Megy a mellébeszélés, személyeskedés, de még mindig nincs levezetve lépésenként, hogy hogyan léptek ki az egyedek a rendszertani családból."
Mert részedről nem megy a személyeskedés... ugye?
Ha egy egysejtű algából többsejtű organizmus lesz, az egy hatalmas lépés, és törzsfejlődés, és makroevolúció a javából, és ez a kezdete az ember kialakulásának. Egysejtűből... Innen kérted a levezetést.
Neked az a törzsfejlődés, te kreacos, ha azt mutatom be, hogy az egysejtűből rögtön ember lesz???
Kérted a levezetést lépésről lépésre, és én bemutattam az egysejtűből többsejtű élet kialakulását, majd azon belül a sejtek differenciálódását, majd a sejtek elkezdenek csoportosíthatóan külön organizmusokként szaporodni, majd láthatóvá tettem, hogy elkezdett az a folyamat lejátszódni, ami az emberi anya méhében is regisztrálható, ahogy a sejt kezd barázdálódni, és a pete sok apró sejtre osztódik.
#173: "cska angol zugoldalak próbálkoznak"
Komolyan?! Ott volt pl. az "Evolúció a laborban" című magyar cikk is, amit szintén hisztérikusan tagadtál...
És ha az angol nyelvterületeken élnénk, akkor az angol oldalakat már hitelesnek tartanád??? És ha angol ember lennél, akkor automatikusan köpködnél a magyar tudományos oldalakra, hogy az zug-magyar oldal, mert nem angol???
Úgy vergődsz itt, mint a seprűjét vesztett boszorkány a porszívón.
Bebőgtél totálisan azzal a hittel, hogy nem lehet semeddig se eljutni az egysejtűből a többsejtűség kialakulásáig, és kiderült, hogy nem egyszerűen többsejtes organizmusok alakulnak ki, hanem akár különbözőek is, ráadásul némelyik már tökéletesen mutatja az emberi embrió kialakulásának kezdőlépéseit is... Kétségbesetten akarod nemlétezővé degradálni a tényeket és most már nincs más lehetőséged, mint hogy minden bemutatott tudományos tényt egyszerűen letagadsz, hazugságként állítasz be.
Gondolod, hogy ezzel az eszeveszett hisztiddel a kreacos komáidon kívül bárkit is meg tudsz győzni???
#173: "Ráadásul nem tudod bizonyítani, hogy ezek új tulajdonságok, csak feltételezed"
Nem feltételezem, hanem ezt olvasom! Ott írják le, hogy látható a mikroszkópban a különböző testi morfológiájú csoportok önálló működése. A morfológia az tulajdonság, nem? És az is, hogy némely fajnak már külön membránja van. Az is, hogy más és más az életciklusuk ideje, és más és más a sejtszám-osztódás mennyisége a végállomás előtt. Ezek bárki által megfigyelhető dolgok, max. azt állíthatod, hgy mindenki hazudik, mint a gép...
Ám akkor itt nyugodtan be is fejezhetjük, de a bizonyításhoz állandóan beszúrt listaigényed végére mindig azt is fűzd hozzá, hogy neked hiába mutat be bárki bármit, ami neked nem tetszik, mert azok mind hazugságok, és azok nem számítanak, és különben is mindenki a feje tetejére állhat, de akkor se hiszel el semmit senkinek se, ami a hitedet megkérdőjelezi...
#173: "cska angol zugoldalak próbálkoznak"
A PNAS, a Nature stb. a világ tudományos közösségében a legautentikusabb tudományos forrásokként vannak nyilvántartva, így Magyarországon is.
#173: "Minden már rég cáfolva van. Itt megtalálod az összes cáfolatot: teremtestudomany.hu"
Ki tartja rajtad kivűl nyilván tudományként egy házmester saját szerverén üzemeltetett agyatlan kreacionista oldal vergődését??? Megmondom ki! Mi ketten. Egy csomót idéztél onnan, és mindegyiket röhögve lehetett cáfolni részemről, és kiderült, hogy ott semmi mások nincsenek, csak hagymázas dilettáns mesegyártások, hozzánemértő hamisítók szellemi szennytermékei, akik még a tudósoktól idézetteket is rendre hazug módon átírják, vagy egyszerűen kiszopják az ujjukból és szájukba adják.
Egy olyan portál, ami rögtön a kezdőoldalán még Paul Davies nevét se képes leírni helyesen (Paul Davis-nak írja), ráadásul egy olyam tudósról ír, aki ugyan valóban Templeton díjas hívő tudós, de minden létező könyvében - ahol az evolúció szóba kerül - határozottan szögezi le, hogy az evolúció, törzsfejlődés akkora tény, mint egy ház, magyarán Isten ugyan van, de annak eszköze a biológiai evolúció is volt. Olyan hülyék vagytok, hogy a biológiai evolúció tagadására egy törzsfejlődést valló tudós nevét írjátok ki, mintha veletek értene egyet??? Annyi diónyi agyatok sincs, hogy felfogjátok, hogy ennél nagyobb öntökönrúgással már nem is mutathattátok volna be magatokat???
Röhejesek vagytok, cakkumpakk... :DDD
De vissza kritériumaidhoz, ahol kérted a levezetést az egysejtűből:
1.
Tehát cáfolhatatlanul bizonyítottam, hogy egysejtűből többsejtű új lény keletkezik
2.
Némely ilyen szerveződésben a sejtek differenciálódni kezdtek
3.
Később különböző morfológiájú, különböző egyéb tulajdonságú fajok alakultak ki a többsejtűek között.
4.
Ezek közül az egyik fajban az emberi embrió kialakulásának kezdeti stádiumához teljesen hasonló barázdálódási és sejtosztódási folyamatok indultak be, ahol ráadásul a kezdeti állapot még az emberi petesejtre is hajaz.
Tudományos alapossággal kérek cáfolatot ezekre, akár az általad favorizált teremtestudomany.hu oldalról is.
És most figyelje meg mindenki, hogy a koma hogy fog terelni és mellébeszélni, nem mintha eddig mást lehetett volna a részéről tapasztalni...
:DDD
@173
Te vagy a Vergődő... ugye nem baj, ha eztán így nevezlek @173 helyett??? :DDD
Az állításaim!
1.
A Biblia nem írja sehol se, hogy nem a majom tervrajza lett alapként felhasználva az ember teremtésekor, vagyis akár így is történhetett.
2.
A Bibliából semmivel se tudod cáfolni az első állítást.
3.
A Biblia a valóságot magyarázza, vagyis a Biblián kívüli megállapítható valóság áttételesen bár, de ugyanúgy a Biblia része lesz, mivel a Biblia maga az igazság egy leegyszerűsített váza.
4.
A Biblia határozottan leszögezi, hogy a majom teremtése a 6. teremtési napon történik meg az emberteremtés előtt. Mivel ezt a részt idézted is a Bibliából, erre a válaszodat igenlésként fogadhatjuk el. Remélem ebben egyetértünk, mert azt még Vidripi is elismeri, hogy a majom szárazföldi állat, és azt is elismeri, hogy a szárazföldi állatokat Isten teremti. Vidiripi kibúvóját, hogy nem szó szerint majomteremtésől ír a Biblia, meg talán ne tegyük vita tárgyává, mert kb. az óvodás is a hasát fogná a röhögéstől...
5.
Ténynek tartod-e ezek után, hogy a csimpánz/bonobó kb. legalább 80%-ban ugyanaz, mint az ember, vagy se? Ha nem, akkor valóban állíthatod, hogy Isten nem a majomtervből építette tovább az embert, hanem attól függetlenül. De ha elfogadod tényként a nagy hasonlatosságot ember és majom között, akkor csak azt mondhatod, hogy a Biblia is leírja, hogy előbb a majomterv született meg, majd annak alapján az emberterv. Ezt a Biblia sorai határozzák meg, ha elfogadod a 80%-ot tényként.
Ez a legfontosabb kérdés a vitánkban. Ennek se kell szó szerint a Bibliában szerepelnie, de mégis ahhoz tartozik, mert a majomról és az emberteremtésről is ír. A Biblia is a valóságot magyarázza, meg az is, amit az ember és majom összehasonlításakor látsz, következésképp bármi, ami valóság, az egyúttal maga a Biblia is. Analógia: a Biblia, ha csak a szántás szót használja, akkor egyúttal ír az ekéről, az ökörröl, és a szántó emberről is, mert a szántás szó ezeket mind tartalmazza.
Ha a Biblia azt írja, hogy szárazföldi állatok, akkor ír a majomról is, mert a majom szárazföldi állat. Ilyen egyszerű! Ha a majom nem létező állat, akkor nem ír róla a Biblia ilyenkor, de ha létező, akkor igenis ír!
Tehát! Kedves Vergődő! Ténynek tartod-e ezek után, hogy a csimpánz/bonobó kb. legalább 80%-ban ugyanaz, mint az ember, vagy se?
Ja! Vergődő!
Én hullára türelmes vagyok. Üvöltözhetsz itt végóráig... én itt maradok, és állandóan foglak szembesíteni az általad hisztérikusan letagadott tényekkel. :)
Vidiripi
"Egy olyan portál, ami rögtön a kezdőoldalán még Paul Davies nevét se képes leírni helyesen (Paul Davis-nak írja),..."
Pombe! Te mint aki tényekre hivatkozó ember ,szeretném felhívni arra a tényre a figyelmedet hogy azt az oldalt megnéztem és jól írják a nevét!
Egyébként most hogy átfutottam ezt az oldalt felmerült benne néhány kérdés!
Cohen Paul J., matematikus:
„A valószínűség-számítás esélyt sem ad annak, hogy az evolúció 6 000 000 növényi és állati fajt hozhatott létre.”
Igaz lehet ez a kijelentés? Valóban volt ilyen kijelentése ennek a matematikusnak?
#178: "Pombe! Te mint aki tényekre hivatkozó ember ,szeretném felhívni arra a tényre a figyelmedet hogy azt az oldalt megnéztem és jól írják a nevét!"
:D
Oké!!! Teljes mértékben igazad van.
Ezerszer írtam már nekik, hogy legalább azt javítsák ki, és végre megtették. Persze, most vagy hiszel nekem, vagy se... De azt tudom igazolni, hogy már itt több évvel ezelőtt is állandóan felhoztam ezt, és ha tévedtem volna, akkor más ott ugyanúgy kijavított volna, mint most te.
:)
Pombe, segítségképpen leírok egy pár eltérést a bibliai és az evolúciós sorrend között (van több is, de szemléltetésnek ennyi is elég). Az egyszerűség kedvéért csak a Biblia szerinti sorrendet írom le, az evolúciós ennek az ellentéte (de ezt nyilván tudod). Tehát a Biblia szerinti sorrend:
- Föld a Nap előtt
- fény a Földön a Nap előtt
- Föld a csillagok előtt
- Föld a többi bolygó előtt (evo szerint egyszerre)
- szárazföldi növények a tengeri állatok előtt
- fák a szárazföldi állatok előtt
- ember a halál előtt
- ember a tbc patogén és rák(betegség) előtt (ezt ugye megtalálták dinoszauruszleletben)
- madarak a hüllők előtt
- bálna a szárazföldi állatok előtt
- denevérek a szárazföldi emlősök előtt
- virágzó növények a rovarok előtt
- növények a Nap előtt
- delfinek a dinoszauruszok előtt
- pteroszauruszok a szárazföldi hüllők előtt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!