Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztenyek hisztek az...

Keresztenyek hisztek az evolucioban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 13:15
 201/243 A kérdező kommentje:

"Szinte látom magam előtt, ahogyan egy hal kikukucskál a vízből, azt mondja magában, hű de szép itt, talán jó lenne kimászni a vízből. Egy probléma van, nincs se lábam, se tüdőm.Na nem baj ,visszamászok, várok pár százezer év mutációra és növesztek magamban tüdőt és kifejlesztek lábat is."

Itt egy video te jo ember, talan rajossz mekkor idiotasagot mondtal

[link]

2021. szept. 6. 10:05
 202/243 anonim ***** válasza:
14%

"De amugy Pombe elmondta hogy azert reagal a kommentjeidre mert nem szeretne hogy tovabb terjeszd a teveszmeidet."

Pombe belátta, hogy az evó hülyeség? Na végre!

2021. szept. 6. 10:18
 203/243 A kérdező kommentje:
Ugy latom meg a magyar nyelv ertelmezese is nehez neked, akkor hagyjuk is.
2021. szept. 6. 10:22
 204/243 anonim ***** válasza:
0%

"Ugy latom meg a magyar nyelv ertelmezese is nehez neked, akkor hagyjuk is."

Miután könnyedén belátható, hogy az evó mekkora marhaság, így csak erre gondolhattál, mint téveszme

2021. szept. 6. 10:24
 205/243 Pombe ***** válasza:
83%

#197(Vidiripi): "Nem! Megtennéd hogy linkeled azt a kérdést?"

Emlékeim szerint itt futottunk össze kb. először... Én itt, mint Cerevisiae nick jegyeztem a megjegyzéseimet (a Pombe és Cerevisiae nevet használom a GYIK-en).

Vidiripi(#203): https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

A #204-ben mutatok rá neked először arra, amiben nem értek egyet veled. Elsősorban nem neked válaszolok, hanem leírom, hogy mit látok rossznak a bejegyzésedben. Keresd meg a GYIK-on azt az első megjegyzésemet, ahol valóban elkezdek veled személyeskedni. Az nagyon nagyon soká lesz. Miután rájöttem, hogy minden megjegyzésem az egyik füleden be, a másikon ki... Plusz hamisítod az evolúció tant és a Bibliát is. Te is tudod, hogy nagyon is megérdemled a személyeskedést. :D

Itt még többé kevésbé normálisnak tűntél, és úgy tűnt, hogy nem az az elvakultan mindent tagadó fajta vagy, aki a saját szája íze szerint eltorzított Biblia alapján épít fel magában egy sosemvolt mesevilágot. Még azt is hajlandó voltál elismerni, hogy a "chug" héber szó nem gömböt és golyót jelent valójában... És kész, innentől kezdve semmit, de semmit nem voltál soha hajlandó elismerni, ami megingathatná a magadnak kitalált mesevilágodat, ami az így-úgy átértelmezett, megnyesett Biblián alapul. Soha nem lehetett megtudni, hogy egyáltalán igazam van-e, vagy sem, mert egyszerűen nem vitatkoztál, csak tagadtál, és közben vadul kerested a mellékvágányokat. Hidd el, barátom, hogy csak nagyon sokára akadtam ki rajtad.

#203: "Hűha...! Az enyémet is számtalanul írták rosszul!"

Azért nem pusztán ennyit írtam, ráadásul a Pombe név ezerszer könnyebben leírható. Látod! Ez a vitastílusod. Nem érdemled meg a személyeskedést? Dehogynem... :D

#203: "Az ellenséget üldözni szokták"

Ja. Pl. amikor Egerben a törökök elmentek a vár alól, akkor a magyar várvédők nem üldözték őket. Dobó meg ezen elgondolkodott, és a homlokára csapott! - Mit tettünk! Szegény törökök, nem is voltak az ellenségeink!... brühühühü

#203: "Az már nyilvánvaló hogy te nem vagy egy szinten Zsámbóki Jánossal!"

Nem is állítottam ilyet. Sőt! Azt se, hogy tudós lennék, de azt se, hogy nem. És nem osztom az észt, hanem csak azt a tudást, amit autentikus forrásokból alátámasztok.

Zárjuk rövidre ezt az émelyítő témát, amit te erőszakoltál be ide. Te azt állítottad, hogy tudósok itt nem vitatkoznak, hanem csendben végzik a munkájukat. Tőled:

#195: "Mivel ha ekkora nagy elme lennél mint ahogyan beállítod magadat akkor nem ezen az oldalon osztanád az észt! Hanem vagy tanítanál olyanokat akik erről akarnak tanulni vagy egy kutatólaborban dolgoznál."

Ezt tényekkel cáfoltam. Ennyi történt csak. Amúgy az MTA épületében takarító vagyok, de az ajtók rosszul hangszigeteltek, így ragad ott néha rám valami a koszon kívül is. Mindössze azt teszem, hogy ezt a rámragadt "nem koszt" mutatom be neked, de nem azért, hogy ezt kiforgatva ellenem fordítsd, hanem azért, hogy elgondolkozz rajta. Mellesleg elárulom neked, hogy vannak olyan tudósok, akik elvesztve a türelmüket a közönségességgel szemben, ők is lazán közönségessé válnak, ráadásul számos ilyen vitát ismer a történelem, pl. Newton egy eléggé kiálhatatlan alak volt, és Leibnicz-el történő vitáiban mások is részt vettek, más kutatók is, és olykor a becsmérlés szintjére süllyedve. Akkoriban egyébként az ilyen "iszapbirkózások" egyre rendszeresebbé váltak más tudósok között is. Nekem elhiheted, hogy a tudósok is ugyanolyan emberek, mint mi... :) - van amelyik türelmes, van amelyik nem, sőt, bunkó... stbstb.

De egyébként igen, csak itt lébecolok, és annyi eszem sincs, hogy a takarításért pénz kérjek, közönséges vagyok... minden vagyok, amit csak megálmodtál rólam rosszat magadban.... hmmm.... de ezektől függetlenül tényeket mutatok be, amikre várom az értelmes, vitaképes cáfolatokat, vagy ha lenne hozzá bátorságod, a megerősítést.

#195: "És gondolom Zsámbóki úr meggyőzte az evolúciótagadókat!"

Nem. Elcsendesítette őket, amelyik tisztességesen szembe tudott nézni a tényekkel. Az olyanokkal, akikről minden lepergett, természetesen nem tudott mit kezdeni. Másrészt, lassú víz partot mos. Ha a Zsámbóki úr félék nem tudtak volna meggyőzőek lenni, akkor az MTA épületében még ma is mindenki azon a véleményen lenne, mint te.

#195: "Olvasd már el a kiírt kérdést!"

Olvasd el azt is, amit én írok. Hiába akarod a hasamba beszélni, én nem a biológiai evolúciót bizonygatom itt (Tevenyereggyartoval együtt - a #20-asára hivatkozva), hanem egyszerűen azt, hogy még a Biblia szerint is a majomtervrajzból lett felbővítve az ember. Akkor is, ha ezt Isten mesterségesen a maga kezével abszolválta. Azt sem állítom, hogy Isten nem létezik, és azt se, hogy Isten ne a porból, mint alapanyagból, építette volna meg az embert.

Ugye most eddig ebben a megjegyzésemben egyszer se személyeskedtem. Fogsz akkor tudni értelmesen és a konkrétumokra válaszolva vitázni??? Nem fog menni.

1. Ha a Biblia a valóságot magyarázza, akkor a mindenki által ugyanolyannak megtapasztalható valóságnak is magyaráznia kell a Bibliát! Ez elfogadható?

Igen/Nem

2. Elfogadod, hogy a Biblia szerint Isten a majmot közvetlenül az ember előtt teremtette a 6. napon?

Szimpla Igen/Nem (elképzelhető, kikövetkeztethető nem játszik, vagy ha igen, akkor indokolj...

3. Elfogadod, hogy magasan a majom főemlősök hasonlítanak az összes Isten által megteremtett állatból a legjobban az emberre?

Szimpla Igen/Nem

4. A mai mobiltelefonok nem előugrottak a semmiből, hanem a fejlődésük az egyszerűből indult, és a későbbi fejlettebbek az előző generációk tervei alapján fejlődtek a tervezők ötletei által, és a kivitelezők kivitelezése alapján. Elfogadod, hogy az evolúció szavunkat helyesen alkalmazzák ebben a címben? - [link]

Négy egyszerű kérdés. Könnyedén tisztázható, szinte vitát se igényelne normális esetben. Oldalhegyeket gyártva próbáljátok akár hárman is ezeket az egyszerű kérdéseket értehetetlenné és megválaszolhatatlanná bonyolítani, közben megállás nélkül a személyemmel foglalkozva valójában éppen hogy ti silányítjátok le a vitát személyeskedéssé, hogy a vitaképtelenségeteket ezzel is leplezzétek.

Ez a véleményem! Cáfolj rá, kérlek! Nem fog menni... sajnos.

2021. szept. 6. 10:34
 206/243 anonim ***** válasza:
0%

"Négy egyszerű kérdés. Könnyedén tisztázható, szinte vitát se igényelne normális esetben. Oldalhegyeket gyártva próbáljátok akár hárman is ezeket az egyszerű kérdéseket értehetetlenné és megválaszolhatatlanná bonyolítani, közben megállás nélkül a személyemmel foglalkozva valójában éppen hogy ti silányítjátok le a vitát személyeskedéssé, hogy a vitaképtelenségeteket ezzel is leplezzétek."

Légy erős, senki nem foglalkozik veled, és te gyártasz kamu oldalhegyeket.

2021. szept. 6. 10:43
 207/243 Pombe ***** válasza:
100%

#206: "Légy erős, senki nem foglalkozik veled"

Senki? ... :D

Ezért nem látsz te ma egy olyan halfélét se, amelyik tudja hasznosítani a légköri oxigént. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy vak vagy... :D

A halak esetében a légköri oxigén hasznosítását többféle fajban, többféle szerv mellékes tulajdonsága biztosítja, ráadásul különbözőféle hatásfokon, és sokszor direkt mászkálnak a szárazföldön. Pl. Afrikában is a tavak annyira kiszáradnak, hogy egyes halak kimásznak totálisan direkt, vándorlásba kezdenek más élhetőbb helyeket keresve.

Egy pl. a sok közül: https://www.youtube.com/watch?v=VxRIdOdar94

Újabb ráadásul pl. a ponty is képes sokáig a sima levegőn megélni, és olyankor "pipál", amikor túl kevés az oldott oxigén az elszennyeződött vízben. A ponty egy nedves szatyorban, hűvösben akár órákat képes elélni, ha a piac messze van az otthonodtól.

Bizonyos fajoknál az uszony már félig meddig igazi lábként is működik, attól függően, hogy ezt a kihasznált környezet tulajdonságai milyen mértékben kikövetelték ki még a víz alatt is akár.

https://www.youtube.com/watch?v=hyP5hJM9qIg

A következő fokozat: https://www.youtube.com/watch?v=whHCJl0zdeE

#206: "Szinte látom magam előtt, ahogyan egy hal kikukucskál a vízből, azt mondja magában, hű de szép itt, talán jó lenne kimászni a vízből."

Ez rendszeresen fordul el ma is ott, ahol kénytelenek a halak a megszokott élelemforrásuk kimerülése esetén a szárazföldről beszerezni élelmet:

https://www.youtube.com/watch?v=MRRQr87dw54

Itt a harcsáknál megfigyelhető volt, hogy ahogy egyre és egyre ügyesebben használták a testüket és az uszonyukat szárazföldi mozgáshoz, ill. egyre messzebb tudtak eltávolodni a víztől.

Csitt(!), ha a felnőttek beszélgetnek... :)

2021. szept. 6. 11:16
 208/243 anonim ***** válasza:
28%

"Ez rendszeresen fordul el ma is ott, ahol kénytelenek a halak a megszokott élelemforrásuk kimerülése esetén a szárazföldről beszerezni élelmet"

ÉS te ezt önkényesen kinevezted a törzsfejlődés bizonyítékának. HA egy hal a szárazföldre mászik, akkor így alakult ki a renin-angiotenzin rendszer. Értem

"Itt a harcsáknál megfigyelhető volt, hogy ahogy egyre és egyre ügyesebben használták a testüket és az uszonyukat szárazföldi mozgáshoz, ill. egyre messzebb tudtak eltávolodni a víztől."

Esti mese. Ez mióta tudományos leírás? Mit jelent az, hogy egyre ügyesebben? Milyen idegrendszeri változások követték ezt? Ennek hol a leírása? Hol vannak az átmenetek? Sehol.

Ilyen a szárny kialakulása: hónalji bőrredő, sokat csapkodott, sok idő=kialakult a szárny, a speciális tollak, a speciális csontozat, repüléshez szükséges speciális szervek, idegrendszer, izomzat agyi mezők, reflexek

BRÁVÓ!

2021. szept. 6. 11:21
 209/243 A kérdező kommentje:

"Hol vannak az atmenetek"

Egyszer rakerdeztem a itt a Gyakorin mi az a hianyzo lancszem es ezt a valaszt kaptam:

"Ez egy örök vesszőparipa marad.

A kreacionizmus ignorálja azt, hogy nincsenek "kész" fajok, minden faj átmenet egy korábbi és egy későbbi közt, illetve a fajszétválás sem olyan, hogy mindig pontosan felmutatható egy tökéletesen "közép" faj két később szétvált faj közt.

A másik meg, ha egy kreacionistának felmutatsz két faj közti, közös ős fajt, még mindig mondjhatja, jó, de az újonnan felmutatott és a mai faj közti átmeneti? Oda is mutatsz fel, jó, de azok közti?

És ez végtelenségig mehet, mint az apademiért.

Az evolúció nem egy derékszöges ugrásokkal történő , hanem egy lassú, nagyon apró változások sorozatából álló változási folyamat.

Néha a változás gyorsabb, néha lassabb. Néha fosszíliákban szerencsésen kimutatható, néha nem.

Mindig lesz olyan átalakulási fok két ismert közt, amire pont nem találunk "félúton" fosszíliát.

De a fajok változása, átalakulása, sőt, szétválása MA is kimutatható, foglalkoznak is vele.

Persze rövid távon ez olyan fajoknál látható jól, ahol sűrű a generációváltás, apróbb rovarok, baktériumok, egysejtűek, stb.

Ezt a bizonyított tényt persze a kreacionisták lezseren megkerülik."

2021. szept. 6. 11:45
 210/243 A kérdező kommentje:
Amugy kar hogy nem lehet olyan kommenteket jelenteni a moderatoroknal, ahol a kommentelo nem erti a magyar nyelvet :(
2021. szept. 6. 11:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!