Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztenyek hisztek az...

Keresztenyek hisztek az evolucioban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 13:15
 191/243 Pombe ***** válasza:
80%

@Vidiripi

#186: "Szerintem külsőleg csak olyan 50% a hasonlóság de a 80-t nem éri el ,az biztos!"

Ja!!! És még amit az 50%-odhoz kell még csapni:

Jane Goodall: "A csimpánzok agyának szerkezete meglepően hasonlít az emberéhez. Viselkedésük, szociális kapcsolataik, érzelmeik kifejezése és annak igénye, intellektuális képességeik több tekintetben hasonlóak az emberéhez. Különféle mentális jellegeket, amelyeket egykor kizárólag az embereknek tulajdonítottak, már kimutattak a csimpánzoknál is. Ilyenek az értelmes gondolkodás, az absztrakció, az általánosítás vagy az én-tudat. Nem-verbális kommunikációt, úgymint ölelést, csókolást, hátba veregetést, csiklandozást is leírtak náluk. Sok érzelmük, pl. öröm és szomorúság, aggodalom és kétségbeesés, hasonló vagy akár ugyanolyan mint a miénk. Különösen szoros párhuzam mutatkozik a csimpánzkölykök és a gyerekek között."

Engedékeny voltam azzal a 80%-al, hidd el... :)

2021. szept. 4. 01:58
 192/243 Pombe ***** válasza:
80%

#185: "A Bibliának egyik központi üzenete, hogy halál nem volt a bűnbeesésig"

Neked, barátom, kissé rossz ismereteid vannak az evolúcióról. Tudod, azt nem a kreacionista firkálmányokból, hanem szakkönyvekből kellene megismerni. A kreacionizmusnak létkérdése, hogy ami hülyeséget csak el lehet mondani az evolúcióról, azt elmondhassa, vagyis tessék semleges infót átböngészni ilyenkor, és nem az ellenség leírását.

Ez a darwini evolúció: replikáció, variáció, szelekció.

Na, most a szelekció az nem halált jelent, pontosabban nem csak halált. Tudod, ha egy egyetemen egy diák kiszelektálódik a matematika szakból, mert nem megy neki, abba azért nem hal bele, és ha van más lehetősége, ott is próbálkozhat, pl. a történelem szak... stb.

Szóval a szelekció nem halált jelent. Eddig megvan?

[link]

Na, most itt olvashatsz gyakorlatilag halhatatlan lényekről. Tudod, meglepő módon ezekről is azt állítja a tudomány, hogy evolválnak, de akkor hogyhogy kvázi halhatatlanok?

Nagyon egyszerű! Az evolúciónak az égvilágon semmi de semmi szüksége nincs a halálra. Épp ellenkezőleg!

Életre, egyre több új életre van szüksége, meg változó, de élhető környezetre, amikhez mindig újra és újra kell alkalmazkodni.

Annak idején, amikor a halak telítették a tengert, akkor elkezdett néhány partra mászni, és amelyik kissé prtra-termettebbre sikeredett, az egyre többet tudott ott szabadon lakmározni, majd mindig visszament a vízbe. Ez egyre többször történt így, egyre hosszabb ideig tartott a parthódítás, végül már egymás között többet szaporodtak a partra jobban kimászni tudók... végül négylábú gerincesek,,, stbstb. Eközben elképzelhetjük azt is, hogy a halak halhatatlanok voltak, de mindig lettek egyre több és egyre másabb utódaik. A szelekció itt azt jelentette, hogy aki nem volt képes a szárazföldön megélni, az kiszelektálódott a parti életből, de vígan élte tovább az életét a vízben.

Kellett ide halál??? Egy darab se! Sőt! A tömeges halál akkor köszöntött volna be, ha nincs evolúció, mert az állandóan szaporodó halak már egyszerűen nem fértek volna el a tengerben, ha nem tudnak kimenni a partra. Az evolúció éppenhogy a halált kerüli el mindenképpen, és mindenhogyan!

De nem tudja elkerülni, ha a Föld véges nagyságú, és az erőforrásai is végesek, mert akkor kell a hely, és ezért kell meghalniuk az egyedeknek, meg azért, mert már végül kénytelenek egymást zabálni, mivel annyian vannak, hogy nincs annyi erőforrás...

Szinte bizonyos, hogy a kezdeti életformák halhatatlanok voltak, és nem kellett egymást enniük, mert akár megéltek szervetlen anyagokból, vagy spontán képződő szerves anyagokból is. Még füvet se kellett enniük, még azt se gyilkolták. Amikor terjedtek szét a Földön, közben változtak evolúciósan, de nem volt modern értelemben beléjük kódolva a programozott halál, ám amikor telítődött a Föld, akkor minden rosszra fordult...

A kutyák is állandóan változnak evolúciósan és rohamosan, és nem attól, hogy az ember lebunkózással szelektál, hanem egyszerűen eladja más telephelyekre, vagyis az ő tenyésztéséből kiszelektálódik.

Szóval, tulajdonképpen az evolúció nem kis részben kezdetben azt produkálta, amit a Biblia az Édenben leír a halhatatlanságról. Isten ha végtelen nagyra teremti a Földet, és végtelen sok erőforrást rakott volna bele, akkor talán amolyan modern programozott halál ma se lenne, és ragadozás se lenne.

És most már végre áruld el, hogy mindezzel miért hozakodtál elő?

Basszus! Holnap tenisz, és én még mindig veled kínlódok... pá!

2021. szept. 4. 02:35
 193/243 Tevenyereggyarto ***** válasza:
79%

#186 Vidiripi

“Meglehet! Hiszen az a legnagyobb! És azt is jelenti hogy egy és ugyan az a tervező! De azt nem jelenti hogy biológiai értelemben egymásból fejlődött ki!

Ezt lényeges különbségnek tartom! És ha a fejre állsz ,erről akkor sem fogok másképp vélekedni! Ebben hiszek!”

Én nem teljesen értem az ilyesmi gondolatmenetet. Mármint a DNS akárhány%-os egyezése pont ,hogy a rokonságot s egy ebből felállítható “törzsfát” mutat. Egy közös tervezőre aligha, de persze ez még nem feltétlenül kizárólagos tényező.

De tegyük fel ,hogy Isten tényleg mindent külön-külön, az “ő neme szerint” (jelentse ez akármelyik rendszertani kategóriát) teremtett. Akkor nem az lenne a logikus ,hogy az egyes “nemek” jól behatárolhatóak de két nem között kereken 0% egyezés van? Erre fel még a két legtávolabbi élőlény is mutat hasonlóságot. De legalább az ember kellene 0%-ban hasonlítson bármire hisz őt aztán végképp kiemelten kezeli a Biblia. S erre minimum 80% egyezésünk van jópár állattal, s az összes többi élőlénnyel is csak nyilván ahogy egyre távolodunk úgy egyre kevesebb.

Vegyük a kalapács és a szögbelövő esetét. Azonos a tervezőjük? Igen (az ember). S mutatnak hasonlóságot a szerkezetükben? Hát, aligha. Ha egy emberiségtől független intelligens faj rátalálna egy random kalapácsra meg szögbelövőre akkor pusztán ennyiből nehezen jönnének rá ,hogy bármi közük van egymáshoz. Viszont ha ezek képesek lennének élőlények módjára evolválni akkor egy kalapácsból evolvált szögbelövőben benne lenne részben-egészben a kalapács is. Ahogy minden élőlényben benne van részben-egészben az ősei lenyomata. Így egyértelmű “rokonságot” mutatna a két tárgy.

2021. szept. 4. 08:57
 194/243 A kérdező kommentje:

"De legalább az ember kellene 0%-ban hasonlítson bármire hisz őt aztán végképp kiemelten kezeli a Biblia. S erre minimum 80% egyezésünk van jópár állattal."

Hat ez az egyik nagy gond a Bibliaval (a sok kozul) hogy az ilyen hulyeknek mint a Vidiripi tul nagy onbizalmat ad, ami attorkollik aroganciaba.

2021. szept. 4. 09:45
 195/243 anonim ***** válasza:
17%

Vidiripi

"Te jársz kezelésre ezzel a beteges hazudozásaiddal?"

"...mert ellenséget látsz bennem, semmi mást, és nem információforrást."

Neked kellene kezelésekre járni az első válaszodban amit nekem címeztél már abban is személyeskedsz ,szinte nincs is olyan kommented amiben ne sértegetnél. És még is én látok benned ellenséget?

Ez érdekes! Csak épp nem igaz! Te vagy az akit idegesít a jelenlétem és te vagy az akit zavar az hogy nem fogadom el a te filozófiádat!

Információforrásnak tartod magadat?

Nem kellene mert nem kértem hogy legyél információ forrás a számomra. Te kezdtél el válaszolgatni az én kommentemre de nem kértem hogy ezt tedd!

Pombe ne legyél információforrás. Akkor egyszerűen csak klikkelj rá az X-re és zárd be az oldalt! Csak kizárólag miatt nem kapj idegrohamot vagy ad ki a vacsidat főleg úgy hogy én nem tartok igény egyikre sem! Persze ha kiadod a vacsidat attól én még nyugodtan fogok aludni!

Ha információra van szükségem azt meg nem tőled fogom beszerezni! Akkor sem ha az evolúció érdekel.

"Leírom, hogy mi nem jó abban amit írsz. De ne cirkuszolj itt nekem össze vissza, mert mind a ketten belehalunk. Te az unalomba, én meg a rajtad való röhögésbe... :D"

Ez a baj! Te azt hiszed hogy én unatkozom de nem. Inkább te vagy az aki unatkozik. Mivel ha ekkora nagy elme lennél mint ahogyan beállítod magadat akkor nem ezen az oldalon osztanád az észt! Hanem vagy tanítanál olyanokat akik erről akarnak tanulni vagy egy kutatólaborban dolgoznál. Bár ha ennyire szereted akkor nem is lehetne munkának nevezni teljes mértékben.

"Az összes többi félrebeszélős dumádra nem vagyok már kíváncsi. Semmire nem vagy képes konkrétan válaszolni, vagy azért mert nem vagy normális, vagy mert kényszeresen terelsz."

De igen kíváncsi vagy rá és el is olvasod őket! Ha nem így lenne akkor már rég elhúztál volna. Szóval ezzel a szöveggel te terelsz!

Csak én ezt nem veszem be. :D

"Basszus! Holnap tenisz, és én még mindig veled kínlódok... pá!"

Neked akkor jó ha fáj! Tehát nagyon is kíváncsi vagy ezekre a dumákra. Hiszen csak kínlódsz. :)

2021. szept. 4. 14:34
 196/243 Pombe ***** válasza:
82%

#195(Vidiripi): "Neked kellene kezelésekre járni az első válaszodban amit nekem címeztél már abban is személyeskedsz ,szinte nincs is olyan kommented amiben ne sértegetnél"

Hmmm. Én nem így emlékszem... :) - Azért neked rémlik, amikor még először kezdtünk el egymással eszmét cserélni? Ma már nem tartom szükségesnek visszatartani magam, főleg, hogy a tiszteletre azóta se adtál okot.

De nézzük előbb az elvbarátaidat, a kreacos komáid belépőjét ide:

#63: "Kérdező te egy jó nagy fasz vagy..."

Vagy nézd a másikat(#143): "...ez a Pomba nevű egyén azt írja, hogy a Biblia szerint Isten a majomból hozta létre az embert. Hát, ha a biológiai hozzászólásai is ennyire megalapozottak (nekem nem szakterületem a biológia, a Bibliát viszont jól ismerem), akkor elég gyenge lábakon áll az evolúció védelme."

Rosszul írja a nick-emet. Pökhendi, kapásból lenéző, érvei nincsenek, de rögtön megbélyegző...

Később arcátlanul leírja ezt: "Nem teremtetek olyan légkört, hogy érdemes legyen vitatkozni...Az értelmes vitához hozzátartozna, hogy nem személyeskedünk." - vagyis tudja, hogyan kellene viselkednie, de azért a légkört annyira jónak érezte, hogy egy kis alattomos döfést, személyeskedést bevigyen, a jótanácsai dacára, ugye?

Miért kellett volna nekem nem személyeskedni, amikor nagyon is megérdemli mindegyikőtök? Mutattam neked egy vitát, ahol minden fél ténytisztelő volt, ahol nem volt cél a másik szavainak semmibevétele és kiferdítése. Ott "tombolt" a tisztelet! A tisztelet nem jár. Azzal kell indulni, de fenntartani nem kötelező, ha nincs miért.

#195: "És még is én látok benned ellenséget?... te vagy az akit zavar az hogy nem fogadom el a te filozófiádat!"

Bocsika! Bleeee... Blőőőő... A másik arcotok ilyen. Udvarias, csendes gyilkosok, mint az észrevehetetlen légszennyezés. Filozófia! A biológia? A fizika? A matek? A programozás? Algoritmusok? Én tényeket és valóságot árulok, nem filozófiát. Nekem a te filozófiáddal semmi bajom, mert nem is érdekel. Ezt ezerszer leírtam már, és mindig visszajössz ilyenekkel, mert a kreacionizmus egyik fegyvere az, hogy ő maga elismerni kénytelen, hogy ideológiát követ, ezért ami vele szemben áll, azt is kénytelen mindenáron ideológiává silányítani.

Veled ezerszer tisztázott dolgokkal jössz vissza állandóan. Ártatlan kis bárányszemmekkel ismételgeted évek óta: Hogy alakultak ki a nemek? Honnan van az információ? Honnan van a...??? - Vitába se szállsz ezekkel, csak visszajössz az eleve csorba fegyvereiddel hadakozni, újra és újra, ha már elcsendesedett körűlötted a vihar.

Ilyen nehéz lenne a felfogóképességed? Nem vagy te ilyen butuska. Csak harcos. Márpedig a harcoló katona csak akkor harcolhat, ha van ellensége is.

#195: "Mivel ha ekkora nagy elme lennél mint ahogyan beállítod magadat akkor nem ezen az oldalon osztanád az észt! Hanem vagy tanítanál olyanokat akik erről akarnak tanulni vagy egy kutatólaborban dolgoznál."

Pfrrr... Honan veszed, hogy én hol dolgozom? Én nem tanítalak, nem osztom az észt, és nem vágok fel erre, hanem nem hagyom, hogy hamis állításokat terjessz! Ha ezek a kiigazítások nem érdekelnek, akkor miért vájkálsz olyanokban rendszeresen, amihez semmit se értesz??? Amúgy számos biológus és labormunkás van fenn a GYIK-on és "osztja az észt", és nem lépnek ki innen csak azért, hogy te nyugodtan tombolhass itt.

[link]

Zsámbóki János pl. korábban itt a GYIK-en hosszan és nagyon rendszeresen megfordult, mert elege lett a sok evolúciótagadó kreacionistából, akik a szakmáját és hivatását köpködték, mint te is. Dr. Varga Máté biológus tanár, rendszeresen vette fel, és veszi fel kesztyüt veletek szembe, és közben a Critical Biomass blog tartalmát is állandóan bővítik. Ugyanezt tette ilyen fórumokon Kessler Jenő, aki biológus, paleo-ornitológus, szakíró, és egyetemi tanár. Rengeteget cseréltünk ilyen felületen eszmét. Mindegyikőjük nagyobb energát fektet abba, hogy népszerűsítse, magyarázza az evolúciót, mint én, és minden felületen. Ostoba, magánéletben turkáló szégyentelen alak vagy.

#195: "Te kezdtél el válaszolgatni az én kommentemre de nem kértem hogy ezt tedd!"

Persze!!! Majd hagyom, hogy hülyítsd a jónépet! Én nem válaszoltam, hanem kiigazítottan a hittérítésed, amely torz tükörben mutatja az evolúciót, és a Bibliát is.

#195: "Akkor egyszerűen csak klikkelj rá az X-re és zárd be az oldalt!"

Eszem ágában sincs! Ilyen szerencsében ne reménykedj. Mondok jobbat. Ne ferdíts el semmit, se a Bibliából, se az evolúciótanból! És a színemet nem látod soha többé... :) - de ha hiszed, ha nem, a véleményeltéréseink tisztázása a tények tisztelete mellett egészen új dimenziókat nyitna meg elötted. Hirtelen megkapnád azt a tiszteletet, ami után úgy sóvárogsz. Nem lenne személyeskedés, és ekkor döbbennél rá, hogy a dolog kifejezetten élvezetessé is tudna válni. Mind a két részről. Ugyanakkor nem árulok rózsaszín világot. A tények tudomásulvétele nem biztos, hogy a hited oszlopaivá válnak, de ezt a harcot már neked kell megvívnod. Ha nem akarod, akkor viszont ne gyere fel a GYIK-re.

#195: "Te azt hiszed hogy én unatkozom"

Pffrrrr.... Te mondtad, hogy unalmas vagyok... :D

#195: "De igen kíváncsi vagy rá és el is olvasod őket! "

Azt mondtam, hogy arra a többi dumádra nem vagyok kíváncsi, ami félrebeszélős. Ne értelmezd át a vitapartnered szavait a saját szád íze szerint. Hatékony dolog, ha a vitapartnerrel szembe tudod fordítani a saját fegyverét, de az már erkölcstelen, ha a hátbadöfést így propagálod.

#195: "Neked akkor jó ha fáj! Tehát nagyon is kíváncsi vagy ezekre a dumákra."

Úgy van. Kb. háromszor kérdeztem meg, hogy mit akar mindazzal, amiket nekem írogat. Azért annyira nem vagyok hülye, hogy ezt képzeljem jó módszernek a kíváncsiságom leplezésére. :D A háromszori kérdezés válasz nélkül pedig tényleg kínlódás.

2021. szept. 4. 19:16
 197/243 anonim ***** válasza:
19%

Vidiripi

"Azért neked rémlik, amikor még először kezdtünk el egymással eszmét cserélni?"

Nem! Megtennéd hogy linkeled azt a kérdést?

"Ma már nem tartom szükségesnek visszatartani magam, főleg, hogy a tiszteletre azóta se adtál okot."

És miben határozod meg a kritériumokat?

"De nézzük előbb az elvbarátaidat, a kreacos komáid belépőjét ide"

Nekik mi közük a kettőnk viszonyához?

De akkor mi a helyzet e te elvbarátaiddal? Akkor az ő megnyílvánulásaikat is össze kellene szedned!

"Rosszul írja a nick-emet."

Hűha...! Az enyémet is számtalanul írták rosszul!

"Filozófia! A biológia? A fizika? A matek? A programozás? Algoritmusok? Én tényeket és valóságot árulok, nem filozófiát. Nekem a te filozófiáddal semmi bajom, mert nem is érdekel. Ezt ezerszer leírtam már, és mindig visszajössz ilyenekkel,..."

Nem jövök mindig vissza. Tedd már meg hogy idézed azokat a kérdéseket a természettudományok témakörből ahol én írtam válaszokat!

"Kultúra és közösség » Vallás"

- Ezt a kérdést itt tették fel és én ezekben a témakörökben vagyok aktív. És előbb írtam választ. Tehát még csak az sem igaz hogy temiattad írtam kedves ellenségem!

Az ellenséget üldözni szokták és ha tényleg az ellenségem lennél akkor az összes rovatban is aktívnak kellene lennem és egyenesen keresnem kellene hogy hol írsz válaszokat. De a természettudományok kategóriákban én nem szoktam írni!

- Azt meg abszolúte nem tudom komolyan venni hogy nem érdekel. Ha így lenne akkor nem is írtál volna semmit egyetlen kommentemre sem! De igen is hogy érdekel és ezt le is írtad! Hiszen az evo ellen írok így na ná hogy érdekel és nem is bírod figyelmen kívül hagyni!

"Veled ezerszer tisztázott dolgokkal jössz vissza állandóan."

És arra számítasz hogy nem így lesz? Hát akkor tévedésben vagy!

De türelmes ember vagy szóval 1001-re is leírod azt amit már 1000-r leírtál!

"Vitába se szállsz ezekkel, csak visszajössz az eleve csorba fegyvereiddel hadakozni, újra és újra, ha már elcsendesedett körűlötted a vihar."

Ő izé nem én írtam ki a kérdést a vallás kategóriába hogy: "Keresztenyek hisztek az evolucioban?"

Pombe! Honnan veszed azt hogy én visszajövök? Nem jövök vissza ,én már évek óta ITT VAGYOK! Itt vagyok ezekben a kategóriákban!

"Hogy alakultak ki a nemek?"

Na de úgy is információforrásként utalsz magadra! Akkor mond el illetve vezesd le hogyan alakult ki a férfi és hogyan a nő?

- Gondolom majd idézel általános iskolás tankönyvekből meg középiskolásból vagy gimisből meg főiskolai és egyetemi könyvekből.

És gondolom olyan egyszerű ez az egész hogy egy átlag ember is simán letudja vezetni aki megtanulta az iskolában. Mondjuk egy tűzoltó vagy mentős de még a postás is!

A nemzeti alaptanterv az adott és azt is tudod jól hogy még az egyházi iskolákban is inkább az evot oktatják! Ezt felmérés bizonyítja!

"Márpedig a harcoló katona csak akkor harcolhat, ha van ellensége is."

Te meg vagy az irgalmas szamaritánus? Te írtál én nekem és nem fordítva történt. Mivel én nem neked írtam!

"Én nem tanítalak, nem osztom az észt, és nem vágok fel erre, hanem nem hagyom, hogy hamis állításokat terjessz!"

Nem terjesztek hamis állításokat! Ez van írva a Bibliában! És én ebben hiszek. Te akarsz belemagyarázni olyat amit nem ír a Biblia!

"Ha ezek a kiigazítások nem érdekelnek, akkor miért vájkálsz olyanokban rendszeresen, amihez semmit se értesz???"

Olvasd már el a kiírt kérdést! Talán megvilágosodsz! És ne hagy ki azt sem hogy milyen kategóriában van feltéve a kérdés ,mert hidd el hogy ez egy nagyon fontos részlet! Te sem vagy olyan butuska hogy hogy ilyesmit meg kell kérdezned!

Amúgy nekem van annyi önkritikám hogy a természettudományok kategóriákban nem szoktam kommentelni! Van ötleted hogy miért nem?

"Honan veszed, hogy én hol dolgozom?"

Aról írtam hogy hol nem dolgozol!

"Amúgy számos biológus és labormunkás van fenn a GYIK-on és "osztja az észt", és nem lépnek ki innen csak azért, hogy te nyugodtan tombolhass itt."

Pombe ,rólad van szó és nem másról! Tehát akkor vannak itt igazi szakemberek is. Amúgy meg miért is lenne az akadály nekem hogy biológusok és labormunkások is vannak az oldalon? Nem is értem honnét veszed hogy ez nekem akadály!

"Zsámbóki János pl. korábban itt a GYIK-en hosszan és nagyon rendszeresen megfordult, mert elege lett a sok evolúciótagadó kreacionistából, akik a szakmáját és hivatását köpködték, mint te is."

"...kulturáltságával párját ritkítja az internetes polémiák között."

Az már nyilvánvaló hogy te nem vagy egy szinten Zsámbóki Jánossal!

- Én soha nem köpködtem a hivatását! Az egy dolog hogy az evoval nem értek egyet! De ez biztosan nem fogja megakadályozni abban hogy elvégezzen kutatásokat! Főleg hogy halvány lila elképzelése sincs arról hogy én a világon vagyok!

És gondolom Zsámbóki úr meggyőzte az evolúciótagadókat!

És érdekes hogy Zsámbóki úr tudós kollégáival is vitázott. Tehát adott a felsőfokú képzettség és még is csak abban hisznek hogy tervezettség van! De ugye ez ellentmond az evo elméletének!

- Különben ugye nem lett volna vita!

"Ostoba, magánéletben turkáló szégyentelen alak vagy."

Nem! Csak ember vagyok akinek nem tetszik hogy személyeskednek vele és felvette a kesztyűt veled szemben és az alpári stílusoddal!

Ugyan is egy komoly tudós ember nem fog ilyen stílusban kommunikálni. Egyértelmű hogy te nem vagy az! Beálltam a sorba és elkezdtem bégetni. A te szavaid! Hát most bégetek! A bárányka elszabadult!

"Majd hagyom, hogy hülyítsd a jónépet! Én nem válaszoltam, hanem kiigazítottan a hittérítésed, amely torz tükörben mutatja az evolúciót, és a Bibliát is."

A tényen nem változtat! Én nem neked írtam és te kezdtél el írni nekem!

Tehát te láttál ellenséget énbennem!

Az evot nem mutathatom be torzként hiszen kijelentettem hogy nem értek egyet azzal hogy önmagukból fejlődtek ki az élőlények és velük együtt az ember is!

Te akarod összemosni az evot a Bibliával de én épp hogy különválasztom a kettőt ,mert ebben hiszek!

Hány ember fogja ezt végigolvasni? Szerintem egy kezemen megtudom számolni hogy valójában hányan olvassák végig! :D

"Eszem ágában sincs! Ilyen szerencsében ne reménykedj."

Félreértettél! Abban az esetben X-szelj mielőtt még kiadnád a vacsidat vagy idegrohamot kapnál. Miattam egyiket se tedd!

"Mondok jobbat. Ne ferdíts el semmit, se a Bibliából, se az evolúciótanból!"

A Bibliából nem ferdítek el semmit! Azt te csinálod összeakarod mosni az evot a teremtéssel!

"Hirtelen megkapnád azt a tiszteletet, ami után úgy sóvárogsz."

Nem sóvárgok én a tiszteleted után. Kapok én tiszteletet hús-vér emberektől! Köszi a felajánlást de nem élek vele!

"de ha hiszed, ha nem, a véleményeltéréseink tisztázása a tények tisztelete mellett egészen új dimenziókat nyitna meg elötted."

Kizárt dolog hogy ez így van! Mert te tulajdonképpen azt akarod elérni hogy változtassam meg az eddigi hitemet.

"Nem lenne személyeskedés, és ekkor döbbennél rá, hogy a dolog kifejezetten élvezetessé is tudna válni."

Az ember tud változtatni!

"A tények tudomásulvétele nem biztos, hogy a hited oszlopaivá válnak, de ezt a harcot már neked kell megvívnod. Ha nem akarod, akkor viszont ne gyere fel a GYIK-re."

Már eleve ott kezdődik a dolog hogy te olyan dolgokat is tényeknek veszel amiket én nem! Számomra nem tény hogy Isten felhasználta az evot a teremtés során! Ebben én nem hiszek és nem is fogok!

Így ezt a harcot nem kell megvívnom. És általában mindennap benézek az oldalra. Igaz hogy néha csak néhány percre.

"Pffrrrr.... Te mondtad, hogy unalmas vagyok..."

Nem! Ezt is félreértetted! A hisztidre írtam hogy unalmas! És hisztizni ritkán szoktál!

"Hatékony dolog, ha a vitapartnerrel szembe tudod fordítani a saját fegyverét, de az már erkölcstelen, ha a hátbadöfést így propagálod."

Ezt vegyem beismerő vallomásnak? Szerintem kicsit úgy állsz hozzá hogy: Vajon mit tud még írni?

"Kb. háromszor kérdeztem meg, hogy mit akar mindazzal, amiket nekem írogat. Azért annyira nem vagyok hülye, hogy ezt képzeljem jó módszernek a kíváncsiságom leplezésére. :D A háromszori kérdezés válasz nélkül pedig tényleg kínlódás."

Ebben tévedtem! Elnézést!

2021. szept. 5. 19:19
 198/243 A kérdező kommentje:

"De a természettudományok kategóriákban én nem szoktam írni!"

Meg jo hogy nem...

De amugy Pombe elmondta hogy azert reagal a kommentjeidre mert nem szeretne hogy tovabb terjeszd a teveszmeidet.

2021. szept. 5. 19:37
 199/243 anonim ***** válasza:
17%

Szinte látom magam előtt, ahogyan egy hal kikukucskál a vízből, azt mondja magában, hű de szép itt, talán jó lenne kimászni a vízből. Egy probléma van, nincs se lábam, se tüdőm.Na nem baj ,visszamászok, várok pár százezer év mutációra és növesztek magamban tüdőt és kifejlesztek lábat is.

Ehhez nem kell kreacionistának lenni, elég a józan paraszti ész, ennek a valószínűsége a nullával egyenlő.Hogy mégis megtörtént, ez az evolúció bizonyítéka, ezt el is lehet fogadni,a probléma az, hogy egy háttérben lévő magasabb intelligencia nélkül értelmetlen.

2021. szept. 6. 08:59
 200/243 anonim ***** válasza:
20%

"Szinte látom magam előtt, ahogyan egy hal kikukucskál a vízből, azt mondja magában, hű de szép itt, talán jó lenne kimászni a vízből. Egy probléma van, nincs se lábam, se tüdőm.Na nem baj ,visszamászok, várok pár százezer év mutációra és növesztek magamban tüdőt és kifejlesztek lábat is."

"Ehhez nem kell kreacionistának lenni, elég a józan paraszti ész, ennek a valószínűsége a nullával egyenlő."

Hát igen, és ez a sztori csak a legegyszerűbb a százezernyi, többszörös visszacsatolásos, vagy negatív feedbackes biokémiai folyamatoknak, amiknek a kialakulásának szintén nincs gyakorlati valószínűsége, azaz nem jöhetett létre magától, csak ID-vel. A mozgásszervrendszer működéséről, az agy Brodmann mezőkről nem is beszélve. És ezek keletkezését nagyvonalúan el is kerülik az evósok. Algáznak, karfioloznak és mantrázzák a bűvös szavakat: kiválasztás, replikáció, mutáció, sok idő

Felesleges erről vitatkozni. ennyi erővel az Égig érő paszulyról is vitatkozhatnánk, az sem valószínűtlenebb, mint az evó

2021. szept. 6. 09:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!