Keresztenyek hisztek az evolucioban?
Vidiripi
„Szóval, ha ezt se láttad, akkor ez nem is igaz? Akkor miért szajkózod, hogy mikroevolúció viszont van???”
Ööö…izé hol is szajkózom én ezt?
„Az egészet csak azért csinálod, hogy fáraszd le a jónépet...”
És még is ki mondta neked hogy el kell olvasnod azt amit ír bárki is ez alá a kérdés alá? Viszont ha nem vagy kényszerítve akkor meg mit nyavalyogsz itt nekem?
„Mit tanultál te általánosban az evolúcióról? Írd már le nekem, plíííz!”
Pl. azt hogy állatokból fejlődött ki az ember! Évmilliók során alakult ki és azt nem tanították hogy Istennek bármi köze is lett volna a dologhoz.
„Ne dumáld már be nekem, hogy olyan szorgalmas tanulók voltak mindannyian, hogy áhítattal csüngtek a biológia tanár evolúciót felemlegető ajkain.”
Drogozol ,ittál vagy szimplán hallucinálsz? Hol írtam én ilyesmit? Ez hazugság!
„Azon gondozottak többségének pontosan ugyanúgy fogalmuk sem volt az evolúcióról, mint neked se, és hullára nem érdekelte őket a téma, de ha igen, akkor is rengetegen gondolják azt, hogy Isten egyszerűen evolúcóval teremtett és kész.”
Készült ilyen felmérés vagy csak a hasadra ütöttél és kitaláltad hogy ki mit gondol?
„Ha voltak is közöttük nem hívők, azok nem a biológia óra miatt váltak hitetlenné.”
A logika teljes hiánya a részedről! Ember minek mennének állami gondozott fiatalokhoz missziózni hívők ha azok amúgy is hisznek? Egyetlen hívő sem volt köztük! Na ezt dolgozd fel ,de csak magadban!
„Pontosan tudod, hogy az ilyen jellegű statisztikákat felkutatni most elég nehézkes lenne (hány gondozott vallásos, és hány nem), így olyat süketelhestsz itt erről, amit csak nem szégyellsz.”
Pontosan nem tudtam de köszi hogy szóltál. De akkor csinálj te magad egy felmérést és kiderül a valóság! Vajon van benned annyi becsület hogy akkor is közétedd az eredményeket ha engem igazolnak? Vagy inkább csak arról van szó ,hogy bár látszólag szívügyed ez a téma ,de mégsem akarsz belefektetni annyi energiát.
Magyarországon a Nemzeti Alaptantervben az evolúció oktatása szerepel és kész pont! Egyházi iskolákban persze engedélyezett a teremtéstörténet ismertetése. Viszont az is tény hogy az ezekben az iskolákban oktató tanárok érdekes módon nem szoktak ehhez ragaszkodni! Tehát maradnak az alaptantervnél! És ez tény!
Egyébként van felmérés ezt illetően! Te is megtalálod ha nekem sikerült na és persze ha fektetsz bele egy kis energiát! De persze süketelhetsz tovább!
„Frissítsed nekem! Nem vitázni jöttél ide? Állítottál egy szerintem baromságot, hát igazold, hogy nincs igazam.”
Te állítottad hogy minél nagyobb az iskolázatlanság annál több a hívő! Ha ez tényleg így van akkor az egyházak miért is tartanak fent iskolákat?
https://www.youtube.com/watch?v=r5XQUgGLZWA
Aztán itt a folytatása 12 évvel későbbről!
https://www.youtube.com/watch?v=IWc_kphZeds
„Én azt állítottam, hogy bármelyik is történt, mindenképpen a majomból lettünk, és ezt írja a Biblia is. Nem megy a magyar?”
Hát így valóban nem megy nekem a magyar! Mert én nem azt olvasom a Bibliában hogy a majomból lettünk! Tudom ,tudom neked nem számít de én nem így vagyok vele!
„De az állatból fejlesztette ki az Isten az embert.”
A te hitvilágodban lehet ,de az enyémben nem így van! 1Mózes 1:26
„Feleslegesen próbálsz játszani a szavakkal, a lényeg az, hogy az ember a majomból lett, mind a biblikus teremtési kontextusban, mint az evolúció elve szerint.”
Nem!
„Hogy a majomból ez fejlesztés által történt, vagy fejlődés által, az tök mindegy.”
Nem ,nem tök mindegy! De amikor azt olvasom hogy Isten a föld porából formálta meg az embert akkor fejlődés által biztosan nem lehetett!
„Pedig a majom és ember között szereplő számos átmeneti forma egy fejlődési sort mutat. És ezeket a lényeket mind külön-külön megépítette egyenként Isten, és csak a sor végén magát az embert.”
De ez nem válasz a kérdésemre. hol írtam én mást?
„Kizárt, mivel copy-paste volt. Ne dumálj mellé!”
Te ne dumálj! Elcseszted mert nem ellenőrizted le! Nem kizárt! Mint ahogy te is követsz el helyesírási hibákat! És az sem kizárt!
„A Biblia világosan leszögezi, hogy nincs mikroevolúció! Akkor te hogyhogy hiszel abban??? Főleg, hogy nem is láttál egy ilyen változást se, a saját bevallásod szerint! A kérdésre válaszolj!”
Csak a te hitvilágodban szögezi le világosan! Számomra nem! Egyébként nem mondtam hogy hiszek benne. Van amiben hiszek és van amit tudok a kettő nem ugyan az!
Pl. az hit kérdése hogy Isten képes feltámasztani a halottat. Azt meg tudom hogy ha házat épít az ember akkor előtte bizony számolni kell!
„Nem utaltam ilyenre.”
De igen utaltál! És úgy adod elő mintha az átlag ember többet tudna az evolúcióról pedig dehogy tud!
„Téged nem a megismerés, az igazság felderítése utáni vágy hajt, hanem csak a saját hited terjesztése tűzön-vizen át, és mindenre szarsz, ami abba nem illik bele.”
Ebben akkor egyformák vagyunk! Bár én nem fogalmaztam volna ilyen vulgárisan ebben különbözünk! De mindketten elhivatottak vagyunk! Megismertem a témából annyit amennyit az iskolában tanítanak róla! És akkor leírom újra én felnőttként lettem hívő. A családomban senki sem az. De olyan hívők is vannak akik főiskolára vagy egyetemre jártak és még sem hisznek az evolúcióban! De az is tény hogy nem biológia szakosak voltak. Mérnök meg tanár meg van fogorvos is személyesen ismerem őket és ők is hívők. De biztos ők is iskolázatlanok a te fogalmaid szerint! Az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy a Földön vannak hívők.
Mondjuk azt hogy nincs Isten! Ha így van akkor viszont ez egy természetes folyamatnak kell lennie hogy vannak hívők még most is és te egy természetes folyamat ellen küzdesz! Anno akartak gyapotot termelni Magyarországon valahogy nem jött össze ,nem lettünk gyapot nagyhatalom. A hívőség akkor az emberi evolúciós folyamat része és az hogy te nem érted vagy nem értesz vele egyet az semmit nem változtat azon a jelenségen hogy van! Vakbele is van az embernek amiről azt állítják hogy felesleges de még is van! Nem tűnt el! Valamilyen oknál fogva még mindig létezik. De a férfi mellbimbóval is ez a helyzet!
De mindhiába mert akár mit is csinálsz ez is az emberi sokszínűség része! Az hogy emberek abban hiszen k hogy Isten teremtett mindent beleértve az embert is és nem kifejlődött az állatokból!
"Mondjuk azt hogy nincs Isten! Ha így van akkor viszont ez egy természetes folyamatnak kell lennie hogy vannak hívők még most is és te egy természetes folyamat ellen küzdesz!"
Egy reszt nem minden termesztes dolog jo, van ami ellen kuzdeni kell! Az hogy valaki abba hisz hogy a termeszet alkotott meg mindent az nem azt jelenti hogy mindent jonak gondol
Masreszt ugyan erre a logikara alapozva, ha termeszetet lecsereljuk istenre es feltetelesen ugy vesszuk hogy mindent isten hozott letre akkor az evolucios elmeletet is es akkor en is kerdezhetem hogy miert vitatod azt az elmeletet amit isten hozott letre (es ebbe az a csavar hogy mi ateistak a termeszetet nem gondoljuk szentnek de ti a vallasotok miatt nem mehettek istennel szembe).
Amugy nekem van par tanar, ugyved es ket nyomozo ismerosom akik kozul mindenki hisz az evolucioban.
Vidiripi(#121): "Ööö…izé hol is szajkózom én ezt?"
Hááát, azt hittem, hogy azért a kreacionisták (ne háborodj fel, az vagy :)) egyedfejlődése során idővel csaknem mindegyik elfogadja a mikroevolúciót, amikor közepes léptékű hatékonysággal már képes felmutatni kés és villahasználatot. Bocsáss meg nekem, ha alaptalanul felülkalibráltam a szellemi szintedet, de félrevezetett az, hogy már tudsz írni. Vagy csak diktálsz?
Ezt írja a mikro-makroevóról a #82-es topiktárs: "Mindkettő egy kismilliószor megfigyelt tudományos elmélet, amiket minden egyes a témában végzett kutatás alátámaszt, és amelyek nélkül a világunk nem létezhetne a mai formájában"
Erre te (Vidiripi; #83): "Ebben én másként gondolkodom!"
Miben gondolkodsz másképp? Akkor tisztázzuk! Tudsz már késsel villával...? Vagy egyáltalán tudod melyik-melyik? :(
Theophilus(#58): "Nincs evolució sem microevolució sem semmilyen evolució! Isten teremtett mindent!"
Tessék! Itt az idiótaság kiterjedése csak több parszekkel jellemezhető, ezért a Nemzetközi Súly- és Mértékügyi Hivatal javasolja egy új mértékegység bevezetését, az elképzelhetetlenül hülye egy egységét, az 1theophilust (kis t-vel, nehogy összekeverjük pl. Lukács evangéliumát vele). Én a javaslatot el is fogadtam.
Kedves Vidiripi! A te kiterjedésed is 1theophilus? Azért az ennyire ostoba kreacionista elég ritkaság, és csak újra elnézést tudok kérni, hogy rólad ezt nem is gondoltam volna. Kissé pirulok, felismerve az emberismeretem ilyen mértékű inkompetenciáját... :(
Az 1theophilus kreacionista szerint Ádám és Éva tuti volt, de azt nem képes észrevenni maga körül, hogy azóta magától lettek más emberfélék. Képtelen azt is felfogni, hogy ma már olyan kutyafélék is vannak, amik még az ő nagyapja korában nem léteztek. Nehezen hihető, hogy az Édenben búzatáblák lettek volna, mivel azokat egyben inkább mezőnek hívják és nem kertnek ....stbstb.
#121: "És még is ki mondta neked hogy el kell olvasnod azt amit ír bárki is ez alá a kérdés alá?"
Hát ezt azért teszem, mert nem tartom magam elmebetegnek. Ugyanis én azért olvasom mások véleményét, hogy megismerjem, megértsem. Amikor ez az igény eltűnik belőlem, akkor már nem fogok ide benézni többet. Ha mégis, akkor fogom tudni, hogy a neurológiára is el kell látogatnom. Majd akkor remélem segítesz ott eligazodni, mint őslakó...
Én megértem, ha az előzőekben ecseteltek felfogása még nem megy, de akkor tisztelettel javasolnám, hogy ne vezess félre minket az olyan megjegyzéseiddel, hogy te másképpen gondolkodsz. Mondd a valóságnak megfelelően: te még nem tudsz gondolkodni, így nem vezetsz félre se engem, se szegény #82-es topiktársadat.
Egyébként jó hír, hogy az MTA javaslatára a kormányunk holnaptól ingyenesen használható theophilus mérőket helyez ki a COVID antigén gyorsteszt állomások mellé. Gondolkodás híján, az 'ex nihilo nihil fit' jegyében javasolnám (mindenki érdekében), hogy ne is írj a GYIK-be semmit, amíg el nem éred a legalább 0,5theophilus-t.
#121: "Pl. azt hogy állatokból fejlődött ki az ember!"
Ahogy az a Bibliában is áll. Mondjuk korábban már létrehoztál egy zoknigyártó gépet. A föld porából megfelelő technológiák felhasználása mellett a zoknigyártó gép terve alapján ismét készítesz egy ilyen gépet, amit porból készített megfelelő alkatrészekkel kibővítesz, és így hozol létre nadrággyártó gépet. Ilyenkor minden legalább 0,1theophilus-szos ember jogosan fogja mondani, hogy a zoknigyártó gépből lett a rövidnadrággyártó gép. Ahogy a majomból ember. Semmi probléma. De ennek felfogása 1theophilus-szal még nem fog menni.
#121: "Évmilliók során alakult ki"
Na és? Érthető, hiszen Isten a majom és ember között még egy halom köztes formát is megcsinált. Analógia: titokzoknigyártó gép; bokazoknigyártó gép, térdzokni, majd combközép... stbstb... nadrág gép. A millió évekkel sincs baj. A Bibliában a "nap" szónak nem ugyanaz az értelme, mint ma. Nem 24 óra. Ahogy a #120-ban írtam, a biblikus korban a denevér is madár volt, és a sáskának nem ugrólába-, hanem szökőszára volt. Még a láb szó alatt is mást értettek, mint ma, meg még a kérődzés is mást jelentett. A biblikus 1 napnak ráadásul kontextustól függően több jelentése van, és korszakot is jelentett, de 24 órát az 1 nap csak sokkal később, a mindenféle naptárreformok után. A Biblia az Északi-sarkon pl. a fél éves nappalt is 1 napnak nevezte volna. Az iskolából tehát megtudhattad, hogy a Bibliában az 1 teremtési nap (korszak) közelítőleg mennyi lehetett, mert a Biblia nem tanít arról semmit, csak hogy hány korszak volt. Csak te 1theophilus-szal erről nem tudhatsz, számodra ezek nem felfoghatóak, mert azt hiszed, hogy az 1 nap alatt ugyanazt értette egy ókori nép, mint te, közben észre sem véve, hogy te is több értelemben használod a nap szót, pl. akkor, amikor azt mondod, hogy szép napra virradtunk, mert ilyenkor a nap szavadba nem érted bele az estét, és ilyenkor ez a nap a reggellel kezdődik.
#121: "...és azt nem tanították hogy Istennek bármi köze is lett volna a dologhoz."
Pontosabban ezt nem említették. Azt sem tanították, hogy Isten nincs, és azt se, hogy semmihez semmi köze. Csak a te szokásos paranoiád sugallja azt, hogy ha valaki nem említi meg Istent, akkor az véresszájú tagadó. Meg még egy csomó mindent nem tanítottak, aminek pedig a teremtéshez köze van, és amiről csak felnőtt korodra szerezhetsz majd tudomást, de te még itt nem tartasz.
Szóval szögezzük le, hogy eddig te semmi olyasmit nem mutattál be az ált. iskoládból, ami más lenne, mint ami van a Bibliában. Alighanem te még nem jutottál el azt ált. suliban az evolúció anyag oktatásáig. Valszeg ehhez a témakörhöz is majd akkor enged a tanári kart konszenzusa, ha eléred a 0,5theophilus-t.
#121: "Ebben akkor egyformák vagyunk!"
Nem! Általában nem szokták ugyanolyannak tartani azt a két embert, melyek közül az egyik a bizonyítékok-, a másik meg az ujjából kiszopottak alapján ragaszkodik a véleményéhez, csak azért, mert ezt a két tevékenységet ugyanolyan nagy hévvel gyakorolják.
Vidiripi
"Bocsáss meg nekem, ha alaptalanul felülkalibráltam a szellemi szintedet, de félrevezetett az, hogy már tudsz írni. Vagy csak diktálsz?"
Ez nem szellemi szint kérdése. Én nem szajkóztam ,ez tény! Az hogy te olyat látsz ami nincs ott az egy rendellenesség. Már csak azt kell tisztázni hogy betegség miatt van vagy tudatmódosító szer váltja ki!
- Talán a pálinka ,de ez csak teória!
"Ezt írja a mikro-makroevóról a #82-es topiktárs: "Mindkettő egy kismilliószor megfigyelt tudományos elmélet, amiket minden egyes a témában végzett kutatás alátámaszt, és amelyek nélkül a világunk nem létezhetne a mai formájában"
Elhiszem hogy neked szükséged van folyamatos megerősítésre valaki mástól. De én nem így vagyok vele. Nem egyszer bebizonyosodott hogy bár hívő személyekről van szó még is vannak sarkalatos pontok amikben nem értek velük egyet!
"Miben gondolkodsz másképp? Akkor tisztázzuk! Tudsz már késsel villával...? Vagy egyáltalán tudod melyik-melyik?"
Kanállal szoktam enni!
"Kedves Vidiripi! A te kiterjedésed is 1theophilus? Azért az ennyire ostoba kreacionista elég ritkaság, és csak újra elnézést tudok kérni, hogy rólad ezt nem is gondoltam volna. Kissé pirulok, felismerve az emberismeretem ilyen mértékű inkompetenciáját... :("
Sőt hízeleg is nekem hogy ennyire egyedi vagyok jó ezt tudni! Egyébként semmi gond ,megbocsájtok! Tudod olykor a legjobbakkal is megesik hogy hibáznak. Az olyan átlagos személyeknél mint te ,pedig természetes dolog.
"Nehezen hihető, hogy az Édenben búzatáblák lettek volna, mivel azokat egyben inkább mezőnek hívják és nem kertnek ....stbstb."
Akkor ne hidd. De talán valami mást kellene figyelembe venned.
"Az Éden név a sumer EDIN (𒂔) logogrammal írt eden főnév származéka. A III. uri dinasztia idején tűnik fel először, bár nyilván régebben is létező szó. Jelentése „felső oldal”, vagy síkság, nyílt terület, sztyeppe." (Wiki)
"Hát ezt azért teszem, mert nem tartom magam elmebetegnek. Ugyanis én azért olvasom mások véleményét, hogy megismerjem, megértsem."
Pombe ,felmerül a gyanú hogy még is az vagy! Vagy ha nem akkor valami más oknak is kell lennie!
- Mivel mi nem elsőre akadunk össze és még csak nem is érintőlegesen. A véleményemet álláspontomat azt az előtt is tudtad ,ismerted hogy ehhez a kérdéshez írtam volna! De még ha nem is így lenne ennyi komment után már tisztában kellene lenned vele!
Szóval ez egy jó szöveg csak így már szánalmas!
Egyébként ha ennyi idő után sem érteted meg ,akkor nem is fogod megérteni!
"Ha mégis, akkor fogom tudni, hogy a neurológiára is el kell látogatnom. Majd akkor remélem segítesz ott eligazodni, mint őslakó..."
Követed te a világ eseményeit? Szoktál kimozdulni a négy fal közül? Nem ,nem segítek! Amúgy is időpont kell sőt időpontot kell foglalni időpont foglaláshoz! És kivel beszélsz telefonon? Na kivel hát jobb esetben az asszisztens nővel ,rosszabb esetben fel sem veszik a telefont! De hogy elérj egy orvost az kész csoda számba megy!
- De ha még is sikerül akkor meg távgyógyítás van telefonon keresztül.
Ember kapj már a fejedhez van hogy veszekedni kell meg balhézni hogy az ember bejuthasson a dokihoz. Tisztelet a kivételnek. Be se engednek a kórházba. Szóval ha esetleg úgy kezded érezni hogy neked dokihoz kell menni akkor őszinte részvétem. Fizesd a TB-t! Viszont adok én neked orvosi tanácsot így látatlanba is. Szedjél gyógyszert!
Mert kb. ennyivel elintézhetik a dolgot ha csak nincs marha nagy szerencséd!
Javaslom keress sürgősen alternatív megoldásokat vagy sok pénzért menj magán dokihoz! Persze ha ezt megengedheted magadnak!
Szóval ezt megszívtad de nagyon mi nem fogunk találkozni az orvosnál. Már csak azért sem ,mert én nem járok!
"Én megértem, ha az előzőekben ecseteltek felfogása még nem megy, de akkor tisztelettel javasolnám, hogy ne vezess félre minket az olyan megjegyzéseiddel, hogy te másképpen gondolkodsz."
Na ez most tényleg új dolog és teljesen meg is lepett!
Én téged bármikor is félre vezettelek? Azt meg hogy csináltam? Mert meggyőződésem volt hogy neked gránit keménységű az álláspontod!
Hát ekkorát tévedtem volna? Ezt nem akarom elhinni! Ilyen nem létezik! Vagy igen?
"Mondd a valóságnak megfelelően: te még nem tudsz gondolkodni, így nem vezetsz félre se engem, se szegény #82-es topiktársadat."
Te gondolhatod így én meg másként gondolom. Mivel én megvoltam róla győződve hogy neked gránit keménységű az álláspontod így az állításod teljesen alaptalan. Ha csak én nem tévedtem a gránit keménységben. Sőt lehet hogy inkább gyémánt keménységűt kellett volna írnom. De azért most van bennem egy kis bizonytalanság! Lehetséges hogy Pombe meginogott?
"Egyébként jó hír, hogy az MTA javaslatára a kormányunk holnaptól ingyenesen használható theophilus mérőket helyez ki a COVID antigén gyorsteszt állomások mellé."
Én már voltam korábban és megvolt az antigén mérés. Meg van ami kell! De te elvégeztethetsz magadon egy plusz vizsgálatot ha már úgy is ott vagy!
"Gondolkodás híján, az 'ex nihilo nihil fit' jegyében javasolnám (mindenki érdekében), hogy ne is írj a GYIK-be semmit, amíg el nem éred a legalább 0,5theophilus-t."
Javaslat elutasítva! De én is teszek egy javaslatot neked. Te írj az oldalra bátran csak maradj a tudományos kategóriáknál!
Tudom élni fogsz a javaslatommal úgy ahogy én a tieddel! :D
"Ahogy az a Bibliában is áll."
Ez a hazugság ,mert nem ez áll a Bibliában!
"Nem! Általában nem szokták ugyanolyannak tartani azt a két embert, melyek közül az egyik a bizonyítékok-, a másik meg az ujjából kiszopottak alapján ragaszkodik a véleményéhez, csak azért, mert ezt a két tevékenységet ugyanolyan nagy hévvel gyakorolják."
Problémád van a szövegértéssel ami meglepő. Ugyan is én nem ezt írtam amit te itt kifejtettél.
De ez olyan szint amit a theophilus skála már nem tud jelölni!
- Akkor leszögezném hogy minden alapot nélkülöz az a megállapításod hogy aki iskolázatlan az hívő is egyben!
- Sőt te magad is elismered hogy nem voltak ők olyan szorgalmas tanulók! És ennek fényében még sem lettek hívők. Ugyan akkor a szorgalmas tanulók sem lesznek csak úgy hívők!
- Állításod szerint az állami gondozottaknak fogalma sincs az evolúcióról de abban biztosak hogy Isten evolúcióval teremtett!
Ez nagyon következetes megállapítás a részedről Pombe. És persze ezt semmivel nem támasztottad alá csak a saját elképzeléseddel.
Én úgy látom hogy van neked egy saját hitvilágod!
- Azt sugallod hogy az állami gondozottak már eleve hívők. Persze azt nem indoklod meg hogy ebben miért van ráció vagy legalább valami gyengécske magyarázatot sem közölsz hogy ez miért lehet így.
Tovább teljesen ellent mond ennek a hipotézisednek az a tény hogy több egyház tagjai is missziós tevékenységet folytatnak állami gondozottak irányában.
Arra a kérdésre sincs válasz hogy ezt miért teszik ha egyébként is hívő személyekről van szó. Hiszen az lenne a cél hogy olyanokat vezessenek Istenhez aki még nem hívők. Ezt támasztja alá az a tény is hogy Jézus is ezt a példát mutatta a tanítványainak. Hiszen nem az egészségeseknek van szüksége orvosra hanem a betegeknek! Mert nem az igazakat jöttem hívni, hanem a bűnösöket, hogy megtérjenek.
Jézus így fogalmazott!
Te úgy fogalmazol hogy véresszájú. Egyébként a mondás szerint habzószájú de nem is foglalkozzunk ezzel.
Szóval habzószájjal nyomod a szöveget ,de arra már nem veszed a fáradtságot hogy esetleg te magad készíts egy statisztikát. Feltehetőleg azért mert tudod jól hogy az eredmény nem neked kedvezne!
És továbbra is tény hogy kis hazánkban a Nemzeti Alaptantervben az evolúció oktatása szerepel. És még az egyházi iskolákban is ez van preferálva az oktatók részéről és ez is tény!
Továbbá ellent mondás egyházi részről az iskola fenntartása amennyiben az iskolázatlanság a hívőség és a hit kialakulásának a sarokköve lenne!
Theophilus skálán ennek a dolognak a kitalálása vajon hol helyezkedne el? Mekkora lenne a szám érték?
- Ja igen majd el felejtettem hogy még az egyházi iskolában sem ragaszkodnak hozzá a tanárok ,hogy a diákok a teremtés történetet mindenáron megtanulják ,ellenben a Nemzeti Alaptantervben meghatározottakkal!
Szerintem felveheted a theophilus előnevet a Pombe mellé illetve elé! :)
Vagy alapítanod kellene egy új szekciót mondjuk a lapos földesek után egy új kategória az iskolázatlanság egyenes út a hívővé váláshoz! Te mint a statisztikák a mérések és mindenféle tudományos dolgok ismerője és nagydoktora sőt mestere. Ha van PhD tudományos fokozatod akkor még azt is bevetheted.
(érdekes hogy mit is jelent ez a PhD "a filozófia tanítója" a tudomány mint filozófia) Pombe arról vajon mennyi fogalma van az embereknek hogy amit tudománynak hívnak az valójában nem is tudomány hanem filozófia? Ezt vajon tanítják az iskolában?
- És ugye a amit idéztél a Bibliából azzal is gond van mert hibáztál! És te jöttél azzal hogy ne szövegeljek. Pedig te vagy a tudomány embere neked kellene ellenőrizni mindent hogy hitelesek legyenek az eredmények. De persze ha csak filozofálgatsz ,akkor nem is lényeg a pontos eredmény elég a hozzávetőleges is. Az hogy nem ellenőrizhető az már teljesen mindegy ki érdekel ,ugye?
#125: "Elhiszem hogy neked szükséged van folyamatos megerősítésre valaki mástól."
Nem! Nekem a #82-ben kiírt állítással kapcsolatban lenne szükségem tőled megtudni, hogy részedről mi a búbánatos tökre válasz az, hogy másképpen gondolkodsz?
A #82-ben az állítás az volt, hogy a mikro-makroevolúció igazolt. A mikrot általában már minden 400-500 cm^3 agytérfogattal rendelkező kreacos elfogadja (mellesleg ezek egyike se érti, hogy mi az, de ez most lényegtelen). Te mennyiben gondolkodsz másképp?
#125: "Kanállal szoktam enni!"
Akkor miért nem fogadod meg a javaslatomat, hogy csak akkor írj ide, ha már megy késsel-villával is? Tehát mégis igazam volt, hogy a #82-re csak azért írtál magad se tudod mit, hogy mindenkit lefárassz.
#125: "Akkor ne hidd. De talán valami mást kellene figyelembe venned."
Mi köze ennek ahhoz, hogy a kert hol van? A hegyi kertbe nem raknak búzát, a síkságiba igen? Nem! Oda se. Javasolnám, hogy jelen esetben a "síksági kert" kifejezésből te is a kert szóra koncentrálj, ha már én erre hívtam fel a figyelmet.
#125: "A véleményemet álláspontomat azt az előtt is tudtad ,ismerted hogy ehhez a kérdéshez írtam volna!"
Nem! Szerintem én soha nem mutattam be neked azt az érvet, hogy a majom a teremtés 6 napján előbb lett, mint az ember, tehát az ember a majomból lett elkészítve, kifejlesztve a Biblia szerint is (nem mellesleg ebben itt megelőzött már engem Tevenyereggyártó). Mivel a majom és az ember között több átmeneti forma is készült, így Isten a saját technikáját is fejlesztette, tehát úgy is lehetne mondani, hogy az ember a majomból fejlődött ki, mint pl. a technikai evolúció során az autó a hintóból. Eddig ezen felvetésre még csak olyan kikerülősdi választ se kaptam tőled, mint amikor azt se akartad az orrunkra kötni, hogy mire fel a "másképp gondolkodom" válasz a #82-re.
Újabb ráadásul a Biblia 1Mózes1-ben határozottan olykor tényleges kifejlődési folyamatokról is ír, ahol Istennek csak beindító szerepe van, így az is lehet, hogy abban a verzióban viszont tényleg van Isten nélküli biológiai kifejlődés innentől-odáig... :)
Viszont te tényleg előhozakodsz ezzel mindig, pedig jól ismered a véleményemet erről: "hogy tud reprodukálódni egy olyan élőlény amelynek még nincsenek kifejlett ivar szervei"
De akkor miért nem arra a válaszomra riposztolsz, vagy ha neked az kielégítő volt, akkor mire fel szajkózod ezt állandóan? Itt erre Tevenyereggyártó majdnem beájult. Őt is szereted idegesíteni? Féltékennyé teszel... :)
#125: "Ez a hazugság ,mert nem ez áll a Bibliában!"
Mi hazugság? :) - Előbb a majom, majd utána az ember. És az ember a legszigorúbb számítások szerint is 80%-ban majom. Nem inkább arról van szó, hogy hisztérikusan nem akarsz szembenézni a biblikus tényekkel se, ha azok nem illenek bele a saját kis álomvilágodba?
#125: "Azt sugallod hogy az állami gondozottak..."
Nem érdekel a téma.
#125: "És ugye a amit idéztél a Bibliából azzal is gond van mert hibáztál!"
Én nem tudok róla. Mi lenne, ha rámutatnál a hibára? Akkor még tán arra is esélyt adnál, hogy észrevegyem, és elismerjem. De addig sajna, csak egy kis füllentő alakként tudlak lekezelni... :)
Csak szólok, hogy ha idelöksz megint egy semmiről se szóló betűrengeteget, mint amilyen ez is, akkor arra már ne várj választ a részemről. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha megint valami zöldséget hordassz össze, arról ne írnám le a lesújtó véleményem. Például, hogy a Biblia szerint az ember nem az állatból, nevezetesen majomból lett volna... meg ilyesmik. :)
"#82-re csak azért írtál magad se tudod mit, hogy mindenkit lefárassz."
Egyébként lehet, hogy tényleg ez a célja. Létezik egy gish gallop nevezetű "érvelés technika" amelynek az a lényege, hogy olyan mennyiségű töménytelen hülyeséggel bombázzuk az ellenfelünket, hogy egyszerűen ne legyen ideje/energiája/kedve mindet megválaszolni. (egyébként az illető akiről elnevezték szintén egy kreacionista volt)
#127: "Egyébként lehet, hogy tényleg ez a célja...gish gallop nevezetű "érvelés technika""
Érzem, hogy nálam működik... Lehet, hogy a szektában ebből még dolgozatot is írnak. Vidiripi tuti puskázott közben... :D
Vidiripi
"Nem érdekel a téma."
Persze mert időközben rájöttél hogy amit állítottál annak semmi alapja!
"Én nem tudok róla. Mi lenne, ha rámutatnál a hibára? Akkor még tán arra is esélyt adnál, hogy észrevegyem, és elismerjem. De addig sajna, csak egy kis füllentő alakként tudlak lekezelni..."
Miért előtte nem annak kezeltél? Most kinek akarsz hazudni ,nekem vagy magadnak?
Mit idéztél a Bibliából az nem ott található amit te jelöltél meg!
"82-ben kiírt állítással kapcsolatban lenne szükségem tőled megtudni, hogy részedről mi a búbánatos tökre válasz az, hogy másképpen gondolkodsz?"
Hát csak annyi hogy az evolúciós elmélet és a gravitáció nem ugyan az! És nem ugyan az tagadni az egyiket a másikat pedig nem!
"És nem ugyan az tagadni az egyiket a másikat pedig nem!"
Miért nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!