Keresztenyek hisztek az evolucioban?
Hat azert van fantaziaja azt meg kell hagyni :D
Amugy meg mindig valahogy jobban hallgatom ezt mint hogy nincs kozunk egymashoz a foemlosokkel, bar remelem nem hiresul el.
Sok csalonak egyebkent tok jo hogy annyi mindent bele lehet magyarazni a Bibliaba hogy tudnak egy uj sztorit krealni, csak egy kicsit megfuszerezik a Bibliaban leirtakat es maris kialakul az uj fajta vallasuk.
#89: "... láss csodát, egyet se."
No, ha ez igaz lenne, akkor még ma is az MTA-n azt hirdetnék, hogy minden fajt maga fabrikált össze Isten. :)
Akkor már erre is... mikro- és makroevolúció...
#65: "Dehogy ugyanarról. Van különbség aközött, hogy ugyanabba a ,,fajba" maradsz és hasonló, de mégis más vagy"
Húúú, de baromi nehéz elképzelni, hogy a sok generációs váltások során felhalmozódó változások végül annyi másságot okoznak, hogy a folyamatban az eredeti kiinduló állatféleség és a folyamat aktuális végén lévő állatféleség násza már csak ritkán képes nemzőképes utódot eredményezni. Azután újabb generációk jönnek, és a folyamatban az eredeti kiinduló állatféleség és a folyamat aktuális végén lévő állatféleség násza már sokszor utódot se eredményez, és végül már szinte soha, és keletkezett egy új faj.
Olyan is előfordul, hogy az ilyen változások, ha körbeérik a Földet (a faj terjedése során a mindig változó környezetek miatt változik), akkor fogod látni, hogy megérkezünk a kiindulási állapothoz, de a "megérkező" faj már nem képes utódot nemzeni a "kiinduló" fajjal (gyűrűfajok), sőt, a "beérkező" faj neve is más, és amely nevet még akkor kapta, amikor a névadó embereknek fogalmuk se volt arról, hogy létezik ilyen faj-gyűrű a Föld körül. Ilyen példát mutat a heringsirály és az ezüstsirály fajkör.
Ha még így se sikerült megérteni mi az a makroevolúció, és hogy alapjaiban mért tök ugyanaz, mint a mikroevolúció, akkor próbáld meg elképzelni, hogy visszamész 200 millió évet az időben, és ránézel ott egy emlősre, majd szólsz az írnokodnak, hogy írja le, ez egy patkány. Azután egy generációt ugrotok előre az időben, és megint ránézel az akkori emlősállatra, és alig látsz különbséget, így mondod az írnokodnak, hogy ez is patkány. Végül így eljuttok az 1 millió generációhoz, és mivel mindig jelentéktelen különbséget látsz az előző generációhoz képest, így te még mindig azt mondod, hogy patkány, de az írnokod ekkor felkiált, hogy az új állat szerinte inkább oroszlán! Te megdöbbensz, hogy tényleg... csak te eddig mindig a generációk közötti kis jelentéktelen változásokra koncentráltál, és ezért nem vetted észre, hogy a patkányból idővel oroszlán lett.
Persze - mint minden szemléltetés - a példa sántít, hiszen az evolúció nem egy ágon zajlott, és a hajdani patkányszerűségekből egyrészt kialakult a jelenlegi patkányág is, másrészt a környezeti változások miatt fastruktúra szerűen ágaztak le a különféle fajok, de inkább bokorszerűen, ahol az ágak olykor összegubancolódtak (kereszteződések; horizontális géntranszfer...stb).
Ez olyan mint mikor a gyerekedey latod minden nap es nem veszel eszre rajta valtozast de o sunyiba felno.
Vagy belenezel minden nap a tukorbe es nem tunik fel hogy felszedtel 20 kilot 3 honap alatt.
Vidiripi
"A gravitációra is hiába mondanád, hogy másként gondolkozol, mielőtt kiugrasz a tizedikről... A tények sajnos makacs dolgok."
A gravitációhoz nem kell sokat gondolkodni. Azt születése után gyorsan megtanulja az ember akkor is ha senki nem beszél róla hogy az létezik! Nem kell iskolában tanítani hogy létezik a gravitáció!
"Vidiripi, tudsz mást is felhozni ami téged igazolna, azon kívül, hogy "ebben eltérő a véleményünk"?"
Mert ha idézek a Bibliából akkor megváltozik a véleményed? Vagy ha te hozol tudományos állításokat akkor megváltozik a hitem?
Pombe!
"Fogalmad sincs a biológiai evolúcióról. Hogy tudnál te ez ügyben bármiről is gondolkodni?"
Hát izé nekem is kellet az iskolában tanulni ezekről a dolgokról!
"Ha a hívők többsége kiszopná az ujjából, hogy a biblikus teremtés elvével szemben áll a kvadratikus reciprocitás matematikai tétele, te arra is rábégetnéd, hogy egyetértesz... :D"
Nem bégetek mindenre! Vagy magadból indultál ki?
Azt állítják hogy a keresztények Istene és a muszlimok istene egy és ugyan az!
Én ezt hazugságnak tartom. Ez nem igaz. Pedig sok keresztény hisz ebben!
- Tévednek!
De ha már matematika! Ugye az információ létrejötte az egy jó kérdés?
"Tehát te azért tartod magad értőbbenk és tájékozottabbnak, mert kerülted az iskolát."
Egy darabig kapcsolatban voltam állami gondozott fiatalokkal! Sokan közölük még a 8 osztályt sem végezték el!
Elmagyaráznád nekem hogy ők miért nem hisznek Istenben? Hiszen tanulatlanok.
- Pombe van olyan amit nekem címeztél ,de nem én írtam!
"A lényeg hogy csak hit által lehet megismerni a valóságot."
"Miért? A Biblia mást ír? Világosan leírja, hogy a teremtés 6. napján Isten megteremti a majmot, majd ugyanazon a napon - később - az embert is."
Igen a Biblia mást ír! Egyébként utalok erre az egyik kommentemben! (37)
"Ennyire nem lehet zokniagyad! Még a Biblia szerint is a majmoktól származunk, te nagyon egyszerű!"
Köszönöm a jóindulatodat! De nem kell finomkodni nyugodtan írd ki hülyének nézel nem zavar!
A Biblia szerint nem a majmoktól származunk! Én ezt továbbra is így gondolom és hiszem ,mivel ez áll a Bibliában!
@Vidiripi
#96: "A gravitációhoz nem kell sokat gondolkodni."
Az evolúcióhoz se, te sükebóka. Az emberi rasszok, háziállatok kialakulása stb. Elmész tenyésztőnek, és a szemed láttára formálja az evolúció az állatokat. Ez pont ugyanolyan, mint amikor a gravitáció miatt leesik az állad, amikor ezt olvasod, vagyis mondhatnánk, hogy ez a mikrogravitáció esete a mikroevolúció mintájára.
De van a gravitációnak elgondolkodtató része is, pont ugyanúgy, mint a makroevolúció esetén is. Te elhiszed, hogy a csillagok és a bolygók maguktól keletkeztek, méghozzá a gravitáció nevű mérnök bábáskodása folytán? Elhiszed, hogy a gravitáció magától készít bonyolult és szabályos óraműpontossággal működő naprendszereket? Sőt! Szabályos formájú és szabályosan működő galaxisokat is? Mert ezt teszi ez az elgondolkodtató makrogravitáció (a makroevolúció mintájára), és aminek keletkezéséről és mérnöki tehetségéről szintén nem ír a Biblia, és tudom, hogy te ugyanúgy hörögve fogsz tiltakozni a gravitáció ilyen makro-tevékenysége ellen, mint a makroevolúció ellen is.
Mellesleg ott vannak a még nálad is elvakultabb hívők (ami nem kispályás dolog), akik azt állítják, hogy nincs gravitáció. Ezek a laposföld hívők, és akik szerint nem a gravitáció miatt esik lefelé a ceruza az asztalról, és nem hiszik el, hogy fenn az űrben az űrhajóban lebegnének az emberek. Ők csaknem ugyanolyan ostobák, mint te, pedig tanultak a gravitációról is veled együtt, nemde???
#96: "Mert ha idézek a Bibliából akkor megváltozik a véleményed?"
Hozunk, mégis pofátlanul meghamisítod még annak a tartalmatát is. Tojsz te arra, magas ívben. A te saját hited a lényeg, nem az, ami a Bibliában van.
#96: "Hát izé nekem is kellet az iskolában tanulni ezekről a dolgokról!"
Nem kellett! Nem is sikerült. :) - mint a nyelvtant se... (kellett!)
#96:"Elmagyaráznád nekem hogy ők miért nem hisznek Istenben?"
Nem voltál közöttük sohasem, hazug alak. Amerikában ezek elsöprő többsége hívő, ahol pedig az evolúció az állami tananyag, de a nyakamat teszem rá, hogy minél nagyobb az iskolázatlanság, annál inkább és több a hívő, és ez a mostani helyzet Magyarországon is.
#96: "Igen a Biblia mást ír!"
Nem ír mást! 6. napon szárazföldi élőlényteremtés történik, amik között ott vannak a majmok is, és amik a legszigorúbb összehasonlítás szerint is minimum 80%-ban emberek, vagy az emberek 80%-ban majmok.
Bibliahamisító! Pfúúúj... :D
#96: "Köszönöm a jóindulatodat!"
Nincs irányodban egy deka se a részemről. A tudomány- és Bibliahamisító nem érdemel ilyesmit.
"Mert ha idézek a Bibliából akkor megváltozik a véleményed? Vagy ha te hozol tudományos állításokat akkor megváltozik a hitem?"
Hat nem nagyon valtozik, de van egy jo kis sztori belole. Egy kicsit leroviditettem.
"Leitatták tehát az apjukat borral még azon az éjszakán, és bement a nagyobbik, és az apjával hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről."
"Másnap azt mondta a nagyobbik a kisebbiknek: A múlt éjjel én háltam az apámmal. Itassuk le borral ma éjjel is, és menj be te, hálj vele, hogy utódot támasszunk apánktól."
"Azon az éjszakán is leitatták az apjukat borral, és a kisebbik is vele hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről."
"Így esett teherbe Lót mindkét leánya az apjától."
#92 Te lehet, hogy olvastál ilyen vitát, én csak a saját tapasztalataimról beszéltem :D
"Mert ha idézek a Bibliából akkor megváltozik a véleményed? Vagy ha te hozol tudományos állításokat akkor megváltozik a hitem?"
Nem és nem. Pont ez a baj. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy miért iszod ennyire egy kétezer éves mesekönyv minden szavát.
#37(Vidiripi): "Sőt az ember esetében az is le van írva hogy a testét a föld borából formálta meg Isten. Ami teljességgel kizárja azt hogy bármilyen állatból fejlődött volna ki átmenetekkel!"
Te nagyon hülye! A mérnök, amikor az előző gép terve alapján készít egy újat, az ugyanaz, mintha a régi gépet fizikailag kiegészítette volna az új gépre. Te tényleg ennyire elmebeteg vagy??? Nem az a lényeg, hogy Isten az embert a föld porából újonnan készítette, hanem az, hogy az embert a majomterv továbbfejlesztéséből készítette, hiszen a majom előbb készült, mint az ember, és a majom minimum 80%-ban ugyanaz, mint az ember. Vagyis az ember a majom tervéből készült a Biblia szerint is!
A biblikus majomból ember tézist csak akkor tagadhatod, ha kinyilvánítod, hogy Isten nem volt normális, mert megfeledkezett az ember megépítésénél a majomtervről, és tök véletlenül ugyanolyanra csinálta az embert 80%-ban is, vagy a szárazföldi állatok között nem is volt majom, de még ez se igazán jó, mert még az egerek készítési tervéből is rengeteg van bennünk.
De más miatt se lenne jó azt állítani, hogy a majom nem előbb készült el, mint az ember, mert azok a mára kihalt lények is léteztek a földön, amik a képen a jobbról az első és utolsó lények között vannak, hiszen ezek csontvázai léteznek, mind meg lett találva.
Magyarán a majom és ember között számos lényt teremtett Isten készre (földből, porból, ami tetszik), de a majom után egyre emberszerűbb lényt hozott készre, és nem egyből, hanem számos átmeneti formát hozott létre, és azért átmenetek, mert mindegyik forma az előző forma terveinek továbbmódosítása folytán került megteremtésre.
Szóval akár Isteni teremtés volt, akár nem, az mindenképpen tuti, hogy a majomból lettünk! És a Biblia határozottan ezt is írja le!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!