Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztenyek hisztek az...

Keresztenyek hisztek az evolucioban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 13:15
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/243 anonim ***** válasza:
72%

"A gravitációhoz nem kell sokat gondolkodni."

Az evolúcióhoz sem. Reprodukció, mutáció és szelekció az evolúció három alapelve. Ennyi, nem több, egy gyerek is képes megérteni.

"Mert ha idézek a Bibliából akkor megváltozik a véleményed? Vagy ha te hozol tudományos állításokat akkor megváltozik a hitem?"

Ha megindoklod, hogy mégis miért tekinted a Bibliát hiteles forrásnak, és azt, hogy az adott részét miért pont úgy kell értelmezni, ahogy te értelmezed, akkor igen elfogadnám. Az meg, hogy te mit fogadsz el és mit nem az csak rajtad múlik, bár a hozzászólásaid alapján kétlem, hogy szorult volna beléd annyi önkritika, hogy megkritizáld magadat.

"Hát izé nekem is kellet az iskolában tanulni ezekről a dolgokról!"

Helyesen fogalmazol: "kellett volna". És mindamellett meg is kellett volna érteni.

"Ugye az információ létrejötte az egy jó kérdés?"

Nem. Miért lenne az? Indokold meg.

"Egy darabig kapcsolatban voltam állami gondozott fiatalokkal! Sokan közölük még a 8 osztályt sem végezték el!

Elmagyaráznád nekem hogy ők miért nem hisznek Istenben? Hiszen tanulatlanok."

Nem ez volt a kérdés. Azt kérdezte, hogy az evolúció kérdésében miért hiszed magad tájékozottnak, ha még csak az alapokkal se vagy tisztában. Szó sem volt arról, hogy az iskolázottság meg az istenhit, hogyan kapcsolódik egymáshoz.

"Én ezt továbbra is így gondolom és hiszem ,mivel ez áll a Bibliában!"

Te tényleg a komplett világnézetedet arra az egy könyvre alapozod? Engedd meg, hogy ide idézzek egy mondatot a Majomper című filmből: "A Biblia csak egy könyv, tényleg jó könyv, de nem az egyetlen."

2021. aug. 24. 11:26
 102/243 Pombe ***** válasza:
72%

#96 (Vidiripi): "A gravitációhoz nem kell sokat gondolkodni."

Nem kell hozzá sokat gondolkodni? Akkor miért csak alig néhány évszázada jöttek rá annak létezésére? A földön álló tanulatlan és tájékozatlan embernek az a természetes, hogy a dolgok a fejétől lefelé, a talpa irányába esnek, és esze ágában sincs olyanra gondolni, hogy a gravitáció hiányában az asztalról lesöpört ceruza elkezdene lebegni a térben, sőt, ugyanabban a magasságban továbbúszna a levegőben olyan sebességgel, amit a lesöprési erő teremt.

A hozzád hasonló ugyanolyan fanatikus hívők (laposföldesek), azért tagadják a gravitációt, mert az nem egyszerűen a lent és a fent irányokat szabja meg, hanem azt, hogy egy a térben lebegő test minden létező irányból vonzza magához a nála kisebb testeket, sőt, a kisebb test is vonzza a nagyobb testet, és ez az erő megmagyarázhatatlan, mindenen áthatol, és nem Isten ereje, hanem egyszerűen egy tárgyé. A laposföldesek annyiban kevésbé fanatikusak, mint te, hogy elismerik, a Biblia bizony valóban laposföldről ír, és nem gömb-bolygóról, de te azt hamisítod bele a Bibliába, hogy az gömb-földről írna. Ugyebár te is emlékszel rá, hogy ezért nem voltál rest meghamisítani a héber szavak jelentését is, szintén arcátlan és pofátlan módon ('chug' héber szó sohase jelentett gömböt) A lefelé esés ezért nem a gravitáció miatt van a laposföldesek soka szerint, hanem az egy isteni törvény, amely szerint minden föntről lefelé, a laposföld felé zuhan, és a zuhanó test nem vonzza magához a laposföldet, vagyis nem létezik tömegvonzás. Azonban a gravitáció ezt az elvet felborítja, ezért tagadja sok laposföldes a gravitáció létezését, amit szerinted nem kellene tanulni, mert természetes.

Azért természetes neked a gravitáció, mert arról, és annak hatalmas erejű építőtehetségéről pont ugyanúgy semmit se tudsz, mint az evolúcióról se. Az iskola gravitáció tananyaga se tudott bevonzani az iskolába, tehát nem csak a biológia órákról hiányoztál. A nyelvtant nem ismered, plusz állandóan hazudozol, és a Bibliát is rendre meghamisítod a saját szád íze szerint. Ezért írsz pont ugyanakkora mértékű ökörséghegyet a gravitációról is, mint az evolúcióról.

2021. aug. 24. 11:32
 103/243 Pombe ***** válasza:
82%

@Vidiripi

Ti azt állítjátok, hogy senki se tagadja a mikroevolúció létezést. Ez nem igaz! Ugyanis a Biblia határozottan leszögezi, hogy még a háziállatok (barmok) se tenyésztéssel keletkeztek a vadonélő állatokból:

"1Móz,1:25 Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó."

Sőt! Még az állatok színezete se változhat, sőt, az emberi rasszok is eleve léteznek, és megváltoztathatatlanok:

"Jer,12:23 Elváltoztathatja-é bőrét a szerecsen, és a párduc az ő foltosságát? Úgy ti is cselekedhettek jót, akik megszoktátok a gonoszt."

Vagy:

"1Móz,29:32 Nyájaidat ma mind végig járom, minden pettyegetett és tarka bárányt kiszaggatok közülök, és minden fekete bárányt a juhok közül, s a tarkát és pettyegetettet a kecskék közül, s legyen ez az én bérem

33 S amikor majd bérem iránt eljövéndesz, mi előtted lesz, becsületességemről ez felel: ami nem pettyegetett vagy tarka a kecskék, s nem fekete a juhok közt, az mind lopott jószág nálam."

Nem tud arról semmit se a Biblia, hogy a csak pettyegetett, tarka és fekete juhok között is idővel megjelenhet magától pettyegetett, tarka és fekete juh is akár.

Sőt! Már a nemesített növények is rögtön vannak:

1Mózes,4:2 És ismét szűlé annak atyjafiát, Ábelt. És Ábel juhok pásztora lőn, Kain pedig földmívelő.

Juhok tenyésztés nélkül azonnal vannak, és nem növénynemesítés van, hanem rögtön földművelés.

Tehát neked tilos lenne "hinni" a mikroevolúcióban ugyanúgy, mint a makroban! Bibliahamisító! Pfúúúj... :D

2021. aug. 24. 11:52
 104/243 Pombe ***** válasza:
74%
Pardon! Ezt elírtam a #103-ban. Kihagytam egy 'nem'-et: "Nem tud arról semmit se a Biblia, hogy a csak pettyegetett, tarka és fekete juhok között is idővel megjelenhet magától NEM(!) pettyegetett, tarka és fekete juh is akár."
2021. aug. 24. 11:55
 105/243 Pombe ***** válasza:
82%

Ah... még erre is utóljára...

#96(Vidiripi): "De ha már matematika! Ugye az információ létrejötte az egy jó kérdés?"

Nem! Nem jó kérdés, hanem tök rossz. Ha van két tök mindegy milyen véletlenszerűen teremtett, vagy magától létrejött anyag, az automatikusan azzal jár, hogy információt is tárol, sőt, automatikusan teret hoz létre. Ha nem így lenne, akkor a két anyag semmilyen hatással se bírna egymásra, és nem lehetne közöttük távolság. Ha te képes lennél a teremtés aktusára a parányi agyad dacára, és persze agyatlanul mindenféle anyagot teremtenél, tök találomra, véletlenszerűen (nem is tudnál mást tenni), akkor is ezzel törvényeket és információt teremtenél úgy, hogy ezekről fogalmad se lenne. És minél többféle anyagot teremtenél össze-vissza véletlenszerűen, annál több törvény születne és információ, amik tőled totál függetlenül elkezdenének egymásra találni, és kialakulna belőle valami olyan új, amit te magad megépíteni nem is tudnál.

A te elved szerint Isten maga az információforrás, mert Isten örök idők óta létezik. A materializmus hite szerint viszont az anyag és annak sokfélesége létezett mindig is. Mi a két hit között a különbség? Semmi! Attól eltekintve, hogy a te elved a logikátlanság magasiskolája, mert azt képzeli, hogy a létezés lehető legbonyolultabb és legtökéletesebb foka rögtön adott, és ezzel magyarázza az ember létezésének bonyolultságát, magyarán a létező leghülyébb módon, mivel a világ elképesztő bonyolultságát egy még annál is bonyolultabbal magyarázza, ami persze valójában semmiféle magyarázatot nem ad a bonyolultság megjelenésére, se a bonyolódás kialakulására, míg a materializmus hite annyiban értelmesebb, hogy bár az is egy kezdeti mindig létezett bonyolultságot ad meg, de legalább a későbbi bonyolódás kialakulására magyarázatot ad, bár a kezdet kialakulásával ez az elv sem tud mit kezdeni, és pont ugyanúgy leszögezi annak örökkön létező voltát, mint az istenes vallások is.

2021. aug. 24. 12:52
 106/243 anonim ***** válasza:
27%

Vidiripi

"Az evolúcióhoz se, te sükebóka. Az emberi rasszok, háziállatok kialakulása stb. Elmész tenyésztőnek, és a szemed láttára formálja az evolúció az állatokat."

A szemem láttára még nem alakult át egyik állat sem egy másik állattá és állatból sem lett ember!

"Hozunk, mégis pofátlanul meghamisítod még annak a tartalmatát is. Tojsz te arra, magas ívben. A te saját hited a lényeg, nem az, ami a Bibliában van."

Összekeversz valakivel! Én nem hamisította meg a Biblia tartalmát.

"Nem kellett! Nem is sikerült. :) - mint a nyelvtant se... (kellett!)"

A legmélyebb bocsánatodat kérem hogy hajnal 4-kor nem voltam a csúcson!

Egyébként meg de igen is kellett! Mert ha nem akkor ugye nem jön össze még a 8 általános sem és akkor nem lehetne jogosítványom stb.

Szóval de igen nagyon is kellett! Sőt elárulom neked hogy amikor iskolába jártam akkor nem voltam hívő ember sőt miután el kezdtem dolgozni azután is még sokáig így volt! Én felnőttként lettem hívő!

"Nem voltál közöttük sohasem, hazug alak. Amerikában ezek elsöprő többsége hívő, ahol pedig az evolúció az állami tananyag, de a nyakamat teszem rá, hogy minél nagyobb az iskolázatlanság, annál inkább és több a hívő, és ez a mostani helyzet Magyarországon is."

Nem azt írtam hogy közéjük tartoztam hanem azt hogy egy ideig kapcsolatban voltam állami gondozott fiatalokkal!

Konkrét esetek!

- Az állami gondozottak kapnak életkezdési segélyt! Na ezt a segélyt az egyik fiataltól pont azok nyúlták le akiknek az lett volna a dolga hogy segítsék őket! A gondozók. Amikor meg lett kérdezve a srác hogy miért nem jelentette fel őket akkor azt mondta hogy azért mert úgyse hinne neki senki és nem is segítenének. Rá lett beszélve hogy tegyen feljelentést! Sokáig húzódott az ügy és sajnos csak annyi bizonyíték jött össze hogy mindössze csak egy gondozó ellen volt elég ,akit el is ítéltek!

De ott a másik történet. Szintén gondozó a nevelő intézetben akiből strici lett és azokat futtatta akiket a felügyeletére bíztak! Lányokat és amin én akkor meglepődtem fiúkat is!

Amerika? Hagyjál már a hülyeségeiddel! Mit tudom én mi van Amerikában de nem is érdekel én Magyarországról beszéltem és az itteni állapotokról illetve amit én 10 éve tapasztaltam!

Hát ha a nyakadat teszed rá akkor bizony elvesztenéd a fejedet!

Frissítened kellene az információidat!

Ha olyan sok a hívő miért zárnak be templomokat pl.?

Na az ilyentől kiráz a hideg hogy te is bedőlsz a propagandának! Komolyan elhiszed hogy ez igaz? Ez egy hazugság egy politikai fogás és nem több.

Sem Európa sem Magyarország egyáltalán nem keresztény. Egyértelműen szekuláris.

"Nincs irányodban egy deka se a részemről. A tudomány- és Bibliahamisító nem érdemel ilyesmit."

Akkor megnyugodtam! Már kezdtem azt hinni hogy valami baj van ,de minden rendben van! Örülök neki és köszönöm!

"Te nagyon hülye! A mérnök, amikor az előző gép terve alapján készít egy újat, az ugyanaz, mintha a régi gépet fizikailag kiegészítette volna az új gépre."

Javíts ki ha tévedek ,de az evolúció szerint az állatokból fejlődött ki az ember és nem azt tanítják ,hogy Isten megformálta az ember testét a föld porából!

"Nem az a lényeg, hogy Isten az embert a föld porából újonnan készítette, hanem az, hogy az embert a majomterv továbbfejlesztéséből készítette, hiszen a majom előbb készült, mint az ember, és a majom minimum 80%-ban ugyanaz, mint az ember. Vagyis az ember a majom tervéből készült a Biblia szerint is!"

Igen ugyan az a tervező én ezt nem is tagadom. De azt igen hogy állatból fejlődött ki az ember ,mert az nem igaz! Viszont az evolúciós szerint így történt!

"De más miatt se lenne jó azt állítani, hogy a majom nem előbb készült el, mint az ember, mert azok a mára kihalt lények is léteztek a földön, amik a képen a jobbról az első és utolsó lények között vannak, hiszen ezek csontvázai léteznek, mind meg lett találva."

Hol írtam én mást? Pombe ,rajtad kívül ki írt olyasmit hogy nem előbb lett a majom?

Pombe te jössz a helyesírással nekem ,akkor had hívjam fel a figyelmedet hogy hibásan idéztél a Bibliából.

"Tehát neked tilos lenne "hinni" a mikroevolúcióban ugyanúgy, mint a makroban! Bibliahamisító! Pfúúúj... :D"

Nem hamisítottam meg a Bibliát! Nincs olyan fordítás amiben az szerepel hogy fordította: Vidiripi!

101. kommentelő!

"Az evolúcióhoz sem. Reprodukció, mutáció és szelekció az evolúció három alapelve. Ennyi, nem több, egy gyerek is képes megérteni."

És hogy tud reprodukálódni egy olyan élőlény amelynek még nincsenek kifejlett ivar szervei? Hogyan szelektálódik ha nem képes a szaporodásra? Ha nincs szaporodás nem lehet mutáció sem.

Ez csak abban az esetben lehetséges ha mind két nem egyidejűleg létezik és teljesen működő képes szervekkel rendelkezik!

"Ha megindoklod, hogy mégis miért tekinted a Bibliát hiteles forrásnak, és azt, hogy az adott részét miért pont úgy kell értelmezni, ahogy te értelmezed, akkor igen elfogadnám. Az meg, hogy te mit fogadsz el és mit nem az csak rajtad múlik, bár a hozzászólásaid alapján kétlem, hogy szorult volna beléd annyi önkritika, hogy megkritizáld magadat."

Nos ha úgy is rajtam múlik akkor ez igaz rád is. Te is azt fogadsz el amit akarsz! Ha nem akarod hiteles forrásnak tekinteni a Bibliát akkor nem is fogod!

Írhatnám hogy a hitelességét alátámasztják régészeti bizonyítékok. Hogy olyan történelmi tényeket közöl amikről sokáig úgy tartották hogy meg sem történt vagy épp adott személy nem létezett. Aztán kiderült hogy még is csak igaz! És persze lehetne sorolni majd eljutni ahhoz a ponthoz amihez már elengedhetetlen a hit.

- De az igazság az hogy ezt nélkülem is bármikor megtehetnéd ha akarnád. De nem teszed mert valójában nem érdekel. Sőt ha jól gondolom elképzelni sem tudod hogy elfogadd amit a Biblia állít!

De igen van bennem önkritika. Ugyan is én nem szoktam tudományos kategóriában feltett kérdéseknél kommentelni. Ennyi önkritikám van! De nektek nincs annyi önkritikátok hogy vallási kérdéseknél legalább annyit elfogadjatok hogy itt bizony lesz olyan aki ellent mond a ti véleményeteknek mert hívő!

- Mert hiszi hogy Isten nem evolúcióval teremtett hanem úgy ahogy írva van. Megformálta az embert és életet lehelt belé. Nem pedig elindított egy folyamatot és kialakult az ember átmenetek sokaságán keresztül!

"Helyesen fogalmazol: "kellett volna". És mindamellett meg is kellett volna érteni."

Hát olvasd el még egyszer mert nem ezt írtam!

"Nem. Miért lenne az? Indokold meg."

Az eddig tapasztalatom az, hogy információ minden esetben intelligens forrásból ered! Csak úgy magától nem jön létre!

A beszéd az írás! A beszéd az pl. nem egy anyagi jelenség! És képes vagy vele rengeteg információt közölni!

"Azt kérdezte, hogy az evolúció kérdésében miért hiszed magad tájékozottnak, ha még csak az alapokkal se vagy tisztában."

Egy állami gondozott aki még a 8 általánost sem végezte el az miért nem lesz automatikusan Isten hívő?

Pombe pontosan arra utalt hogy én az iskolázatlanságom miatt vagyok hívő. Pedig ez nem igaz mert én már dolgozó felnőttként lettem az és nem korábban!

Tehát ha az elmélete helyes lenne akkor az egyházi iskolák pont hogy ellene vannak a hit kialakulásának! De ez természetesen hülyeség úgy ahogy van!

"Szó sem volt arról, hogy az iskolázottság meg az istenhit, hogyan kapcsolódik egymáshoz."

Komolyan?

Idézett Pombe írásából: "Ők csaknem ugyanolyan ostobák, mint te, pedig tanultak a gravitációról is veled együtt, nemde???"

Itt egy másik: "Hát izé nekem is kellet az iskolában tanulni ezekről a dolgokról!"

Nem kellett! Nem is sikerült. :) - mint a nyelvtant se... (kellett!)"

"Te tényleg a komplett világnézetedet arra az egy könyvre alapozod?"

Nem!

2021. aug. 24. 16:24
 107/243 A kérdező kommentje:

"A szemem láttára még nem alakult át egyik állat sem egy másik állattá és állatból sem lett ember!"

Mar ebbol is latszik hogy kaposzta le a fejedben egy rendesen mukodo agy helyett.

Senki se mondja hogy egy allat a szemed elott fog atalakulni!!!!

Ezert hoztam fel a peldat hogyha minden nap latod a gyerekedet nem veszed eszre hogy felno es az a makro evolucio meg sokkal lassabb!!!

Az emberek is allatok!!!

Hat nem fogod mar fel!!!

Eleg egy mondatodat olvasni es maris tobb millio agysejtem hezitalas nelkul ongyilkos lesz.

2021. aug. 24. 16:43
 108/243 anonim ***** válasza:
85%
#106 Mik lennének azok a régészeti bizonyítékok?
2021. aug. 24. 17:05
 109/243 Tevenyereggyarto ***** válasza:
88%

“Ez csak abban az esetben lehetséges ha mind két nem egyidejűleg létezik és teljesen működő képes szervekkel rendelkezik!”

Az ilyesmi megnyilvánulások után elgondolkodom ,hogy egyesek ennyire nem ismerik az élővilágot? Hát hol volt még a kétivarú szaporodás az élet kezdetén s még utána nagyon sokáig? Sehol, sőt ma is rengeteg élőlény nem (csak) ivarosan szaporodik. Kezdve az egysejtűekkel akik képesek osztódni, egészen az egyszerűbb többsejtűekig akiknél még korántsem minden esetben van külön hím és nőstény, pl: csigák. A váltivarú szaporodás genetikailag/ evolúciósan “jobb/ kedvezőbb” mert nagyobb a variálódás lehetősége, de egyáltalán nem kötelező elem.

Az ember pedig továbbra is egy állat. Ha megnézed ,hogy egy élőlény milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen ahhoz ,hogy állatnak nevezzük akkor az ember semmi olyat nem tud/ tud amitől ne lenne állat.

2021. aug. 24. 17:39
 110/243 Pombe ***** válasza:
72%

#106: "A szemem láttára még nem alakult át egyik állat sem egy másik állattá"

Nem? Ezért mondtam, hogy menj el állatenyésztőnek, és akkor fogod látni. Nem értesz jól magyarul???

Ráadásul te azt állítod, hogy mikroevolúció van. Vagyis kezdetben voltak a hatalmas testű farkasfélék, amikből mára ez a macska/jegesmaci-szerű izé/kutyuska lett: [link]

Szóval, ha ezt se láttad, akkor ez nem is igaz? Akkor miért szajkózod, hogy mikroevolúció viszont van??? Láttál már valaha is egy mikroevolúciós változást? Eszerint nem! Akkor mit járatod a szádat arról, hogy te csak a saját szemednek hiszel, amikor a mikroevolúcióban mégis állitólag hiszel??? Össze-vissza hadoválsz egymásnak és önmagadnak is ellentmondó marhaságokat. Az egészet csak azért csinálod, hogy fáraszd le a jónépet...

#106: "Mert ha nem akkor ugye nem jön össze még a 8 általános sem"

Mit tanultál te általánosban az evolúcióról? Írd már le nekem, plíííz!

#106: "állami gondozott fiatalokkal"

Ne dumáld már be nekem, hogy olyan szorgalmas tanulók voltak mindannyian, hogy áhítattal csüngtek a biológia tanár evolúciót felemlegető ajkain. Azon gondozottak többségének pontosan ugyanúgy fogalmuk sem volt az evolúcióról, mint neked se, és hullára nem érdekelte őket a téma, de ha igen, akkor is rengetegen gondolják azt, hogy Isten egyszerűen evolúcóval teremtett és kész. Ha voltak is közöttük nem hívők, azok nem a biológia óra miatt váltak hitetlenné. Pontosan tudod, hogy az ilyen jellegű statisztikákat felkutatni most elég nehézkes lenne (hány gondozott vallásos, és hány nem), így olyat süketelhestsz itt erről, amit csak nem szégyellsz. Templombezárások??? Mi bajod van???

#106: "Frissítened kellene az információidat!"

Frissítsed nekem! Nem vitázni jöttél ide? Állítottál egy szerintem baromságot, hát igazold, hogy nincs igazam.

#106: "Javíts ki ha tévedek ,de az evolúció szerint az állatokból fejlődött ki az ember és nem azt tanítják ,hogy Isten megformálta az ember testét a föld porából!"

Én azt állítottam, hogy bármelyik is történt, mindenképpen a majomból lettünk, és ezt írja a Biblia is. Nem megy a magyar?

#106: "De azt igen hogy állatból fejlődött ki az ember ,mert az nem igaz!"

De az állatból fejlesztette ki az Isten az embert. Feleslegesen próbálsz játszani a szavakkal, a lényeg az, hogy az ember a majomból lett, mind a biblikus teremtési kontextusban, mint az evolúció elve szerint. Hogy a majomból ez fejlesztés által történt, vagy fejlődés által, az tök mindegy.

#106: "Hol írtam én mást? Pombe ,rajtad kívül ki írt olyasmit hogy nem előbb lett a majom?"

Pedig a majom és ember között szereplő számos átmeneti forma egy fejlődési sort mutat. És ezeket a lényeket mind külön-külön megépítette egyenként Isten, és csak a sor végén magát az embert. Nevezheted ezt fejlesztésnek, de nevezhetnéd úgy is, hogy fejlődés, mivel nem egyből a majomból lett az ember, hanem sok-sok átmeneten keresztül. Maga Isten emberépítő technikája fejlődött a majomból kiindulva, mert ha nem kellett volna fejlődnie, akkor a majomból rögtön embert csinált volna. Mi másért csinált egyre fejlettebb emberszerű majmot?

#106: "Pombe te jössz a helyesírással nekem ,akkor had hívjam fel a figyelmedet hogy hibásan idéztél a Bibliából."

Kizárt, mivel copy-paste volt. Ne dumálj mellé! A Biblia világosan leszögezi, hogy nincs mikroevolúció! Akkor te hogyhogy hiszel abban??? Főleg, hogy nem is láttál egy ilyen változást se, a saját bevallásod szerint! A kérdésre válaszolj!

#106: "Nem hamisítottam meg a Bibliát!"

Hamisan tálalod, és ezt le is írod. Csak kibúvókat keresel. Bibliahamisító!

#106: "És hogy tud reprodukálódni egy olyan élőlény amelynek még nincsenek kifejlett ivar szervei?"

Leírtam neked, hogy ez hogyan történt. Miért tetteted a hülyét?

#106: "Az eddig tapasztalatom az, hogy információ minden esetben intelligens forrásból ered"

Marhaság. Minden, ami szabályos és ismétlődik (pont, mint az írás), információval bír, mert az alapján ki tudod találni a működését, pont, mint az írásnál. És rengeteg szabályszerűen ismétlődő dolog alakul ki a földön tök magától. Pl. az örvény információt szolgáltat neked arról, hogy ott alant mi történik, és milyen alakú a lyuk, ami miatt keletkezett az örvény. Szabályos kristályok képesek szaporodni (ivarszerv nélkül is) és épülni maguktól, és erről tudnak neked információt nyújtani, ha megvizsgálod őket.... stb. Élettelelen rendszerek is képesek a környezetükből beszerezni információt, és azt a saját épülésükre felhasználják, pl. mint itt az olajos csöppek:

[link]

(magyar aláírással...)

Itt az élettelen folt, szó szerint megkeresi az energiaforrást a környezetében (információt gyűjt be róla), és hasznosítja azt a saját fennmaradása érdekében.

#106: "Pombe pontosan arra utalt hogy én az iskolázatlanságom miatt vagyok hívő."

Nem utaltam ilyenre. Arra utaltam, hogy hullára hülye vagy a témához. És nem is kívánsz belőle okosodni. Leírtam neked már, hogy mi a helyes válasz erre a kérdésedre: "És hogy tud reprodukálódni egy olyan élőlény amelynek még nincsenek kifejlett ivar szervei?"

Mint egy kiszidolozott szócső! Téged nem a megismerés, az igazság felderítése utáni vágy hajt, hanem csak a saját hited terjesztése tűzön-vizen át, és mindenre szarsz, ami abba nem illik bele.

2021. aug. 24. 18:15
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!