Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztenyek hisztek az...

Keresztenyek hisztek az evolucioban?

Figyelt kérdés

2021. aug. 20. 13:15
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/243 anonim ***** válasza:
12%

Vidiripi

Tényleg teljesen ugyan az! Hát persze ha te így véled.

2021. aug. 22. 15:56
 82/243 anonim ***** válasza:
72%

"Tényleg teljesen ugyan az!"

Amúgy igen. Mindkettő egy kismilliószor megfigyelt tudományos elmélet, amiket minden egyes a témában végzett kutatás alátámaszt, és amelyek nélkül a világunk nem létezhetne a mai formájában. Az egyetlen különbség, hogy az egyik ellentmond az egyik világvallás fundamentalista értelmezésének, a másik nem.

2021. aug. 22. 15:59
 83/243 anonim ***** válasza:
10%

Vidiripi

"Mindkettő egy kismilliószor megfigyelt tudományos elmélet, amiket minden egyes a témában végzett kutatás alátámaszt, és amelyek nélkül a világunk nem létezhetne a mai formájában."

Ebben én másként gondolkodom!

2021. aug. 22. 21:28
 84/243 anonim ***** válasza:
79%

"Ebben én másként gondolkodom!"

Igen, ezt már írtad. De akkor is rámutattam, hogy a tények figyelmen kívül hagyása nem másképp gondolkodás, hanem a gondolkodás hiánya.

A gravitációra is hiába mondanád, hogy másként gondolkozol, mielőtt kiugrasz a tizedikről... A tények sajnos makacs dolgok.

2021. aug. 22. 21:36
 85/243 anonim ***** válasza:
84%
Vidiripi, tudsz mást is felhozni ami téged igazolna, azon kívül, hogy "ebben eltérő a véleményünk"? :D
2021. aug. 22. 23:15
 86/243 A kérdező kommentje:

"A gravitációra is hiába mondanád, hogy másként gondolkozol, mielőtt kiugrasz a tizedikről... A tények sajnos makacs dolgok"

Hat ezen most besirtam XD

2021. aug. 23. 00:54
 87/243 Pombe ***** válasza:
72%

Vidiripi: "Ebben én másként gondolkodom!"

Fogalmad sincs a biológiai evolúcióról. Hogy tudnál te ez ügyben bármiről is gondolkodni?

Ha a hívők többsége kiszopná az ujjából, hogy a biblikus teremtés elvével szemben áll a kvadratikus reciprocitás matematikai tétele, te arra is rábégetnéd, hogy egyetértesz... :D

#53: "Azért mert ezt tanultad az iskolában!"

Értem. Tehát te azért tartod magad értőbbenk és tájékozottabbnak, mert kerülted az iskolát.

#53: "A lényeg hogy csak hit által lehet megismerni a valóságot."

Tényleg? Akkor Zeusz a teremtő Isten? Vagy netán Allah? Akik Allahban hisznek, azok azt mondják, hogy Jézus nem isteni lényegű, hanem csak egy szimpla próféta, ráadásul csak másodhegedűs Mohamed mellett.

Nem ez az igazság? Pedig ebben rettentően sokan hisznek. Akkor, most mi a helyzet a hit igazságával?

És nincs evolúció a Bibliában?

1Móz1:

"12 Hajta tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, amelynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó."

Hát itt hullára nem készre teremtés történik, hanem a földanyagból kifejlődés. Te nem tudsz olvasni?

#35(Vidiripi): "Persze lehet nyugodtan! De ez a tényen nem változtat! Az ábra akkor is azt ábrázolja hogy majomból lesz az ember!"

Miért? A Biblia mást ír? Világosan leírja, hogy a teremtés 6. napján Isten megteremti a majmot, majd ugyanazon a napon - később - az embert is.

Koma! Ha te látsz egy gyárban 1 zoknigyártó gépet, amit Kovács Béla készített, majd visszamész néhány nap múlva, és látod, hogy mellette ott van egy Kovács Béla által később készített olyan új rövidnadrág-gyártó gép, ami a zoknigyártó gép terveinek 80%-át tartalmazza, akkor olyan hülye leszel azt hinni, hogy az új gép nem a zoknigyártó gép tervei alapján készült el?

Ennyire nem lehet zokniagyad! Még a Biblia szerint is a majmoktól származunk, te nagyon egyszerű! :D

2021. aug. 23. 16:12
 88/243 A kérdező kommentje:

Mar rajottem hogy az olyanokkal mint a kreacionistak nem az a gond hogy mit hisznek hanem hogy nem fogjak fel hogy miert hulyeseg amit hisznek, mivel ha felfognak akkor mar reg elfogadnak az evoluciot.

Ha mondasz nekik valamit akkor gondolkodas nelkul elutasitjak.

2021. aug. 23. 16:45
 89/243 anonim ***** válasza:
87%
#88 Múltkor egyébként ezen is elgondolkodtam, hogy hány olyan vitát olvastam már, aminek végére az adott kreacionistát, evolúciótagadót, laposföldeset vagy oltásellenest sikerült meggyőzni... láss csodát, egyet se.
2021. aug. 24. 00:41
 90/243 Pombe ***** válasza:
85%

#88: "a kreacionistak nem az a gond hogy mit hisznek hanem hogy nem fogjak fel hogy miert hulyeseg amit hisznek"

No, igen. De azért vannak olyanok is, akik látják a problémákat, akiknek azért a Vidiripi féléknél a fejükben kisebb mértékben kotyog ide-oda az agyuk. Pl. ott van Rudolf Steiner antropozófiája, amelybe Steiner a teremtésen túl beleszorított egy kis áltudományt is involúció névvel, amikor a tökéletes "leépül" sokszor a tökéletlen felé. Sajna, a majom főemlősök nagyon hasonlítanak az emberre, és hát ez reménytelenül igazolni látszott Darwin elvét az ember kialakulásáról, de a New Age-sek nagy szerencséjére a Biblia nem konkretizálta, hogy a hatodik napon lett-e főemlős majom teremtve, vagy sem, így lehetett azt állítani, hogy a biblikus hatodik napon a szárazföldi állatok között nem is lett teremtve majom, hanem azok csak a hosszas involúció útján jelentek meg az emberből "leromolva" jóval a teremtés után.

Jópofa huszárvágás, bár nyilvánvalóan ez sem kicsi marhaság... :D

2021. aug. 24. 00:59
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!