Ateisták szerint a természet törvényei miért nem bizonyíték a teremtésre?
A világunkban úgy néz ki, hogy van egy minimum méret, aminél kisebbet nincs értelme mondani, mert azt már nem lehet értelmezni. Ez a Plack-méret.
Ez nem jelenti azt, hogy a világunk digitális lenne.
A jelenlegi elemi részecskék ennél jóval nagyobbak, és ráadásul elemi részecskénél a méret nem fix, elmosódik.
A húrok elvileg ekkorák lennének, de azok még nincsenek bebizonyítva.
"Valószínűnek pont az a valószínű, hogy ha egy helyzet körülményein nem változtatsz, akkor nem változik a végkimenetel, mert nincs ami változást indokolna."
Látom még mindig nem sikerült felfognod hogy ez egy szabály a mi világunkban. Egy véletlenen alapuló világban nem kell hogy a változás indokolva legyen. Egy véletlenen alapuló világban ha két atomfajta találkozik és reakcióba lép, a következő ugyanilyen találkozáskor lehet hogy egyáltalán nem lépnek reakcióba változatlan körülmények között.
"Ha szerinted anélkül, hogy bármi indokolná a változást, mégis állandóan változnia kellene a kimenetelnek,"
Egy véletlenen alapuló világban nem kell hogy a változás indokolva legyen. Te véletlenen alapuló világról beszélsz amiben szabályokra hivatkozol. Ez a kettő kizárja egymást.
"Látom még mindig nem sikerült felfognod hogy ez egy szabály a mi világunkban"
Attól, hogy ezt ismételgeted, még nem lesz hitelesebb. Mi bizonyítja hogy ehhez bárkinek valami szabályt kellett volna létrehoznia?
"Te véletlenen alapuló világról beszélsz amiben szabályokra hivatkozol."
Kivéve, hogy se véletlen világról nem beszéltem, se szabályokra nem hivatkoztam.
"Attól, hogy ezt ismételgeted, még nem lesz hitelesebb. Mi bizonyítja hogy ehhez bárkinek valami szabályt kellett volna létrehoznia?"
Te ismételgeted ezt. Ennél többre nem vagy képes?
"Kivéve, hogy se véletlen világról nem beszéltem, se szabályokra nem hivatkoztam."
Akkor talán nem ártana válaszolnod a kérdésre. Ha nem véletlenül és nem teremtő által jött létre a világ akkor hogyan? Magától? :) Ez a válasz.
"Te ismételgeted ezt. Ennél többre nem vagy képes?"
Ha értelmes a téma, miért ne?
De hogy ugyanazt a megalapozatlan vágyálmodat ismételgeted amit semmivel sem tudsz bizonyítani, arra mi mást vársz minthogy szólok, hogy bizonyítani kéne, nem csak mantrázni?
"Ha nem véletlenül és nem teremtő által jött létre a világ akkor hogyan?"
Nem tudom. Viszont nem vagyok olyan mint te, hogy ha valamit nem tudok, akkor muszájból kiszopjak a kisujjamból egy választ. Ha valami megalapozott, akkor fogadom el.
A te állításaidnak ellenben eddig semmivel nem adtál alapot...
Kérdező!
Itt az utolsó lehetőséged, hogy értelmes embernek nézzenek.
Szerintem olvasd el még egyszer a válaszokat végig, és gondolkozz el azon, hogy TE MAGAD milyen gondolkodási hibákat követhettél el idáig.
Azért ezen, mert a többiek hibáit már végiggondoltad, és ez nem volt elég.
Most már azt kéne megnézned, hogy a te gondolkodásodban milyen hibák lehetnek.
Ehhez pl. megnézhetsz fizika könyvet (pl. a zárt rendszerről), biológiai leírásokat, és értelmező szótárat is.
Igazából ez neked lenne fontos, ha az igazságot szeretnéd tudni.
Minket is kérdezhetsz, ha gondolod. Ugyan mi sem vagyunk zsenik, de az első lépés azt elfogadni, hogy létezhet olyan dolog, amit nálad jobban ismerünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!