Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A feministák milyen helytálló...

A feministák milyen helytálló észérvekkel valamint milyen valós tényekkel tudják alátámasztani a férfitársadalmat bíráló, sokszor rágalmazó állításaikat?

Figyelt kérdés
2008. okt. 26. 02:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 A kérdező kommentje:
Különben meg köszönöm,hogy a pártatlan szemlélő szemszögéből(valószínűsítem,hogy az vagy,legalábbis nyilatkozatod az) rávilágítottál olyan dolgokra,amiket figyelmen kívül hagytam,nem akartam tudomásul venni.Igazad van,ennek a vitának a továbbiakban szerintem sincs értelme.
2008. okt. 30. 21:09
 92/101 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, te is jó vitapartner voltál! :) Igazad van, nem állok egyik oldalon sem. Utálom a feminizmus túlkapásait (merthogy vannak, talán túl sok is) ugyanúgy, mint a hímsovinizmust (aminek persze szintén van alapja). Én csak azt szeretném, ha békében tudnánk élni egymás mellett, mert ahogy a Bazi nagy görög lagzi című filmben is mondták: Lehet, hogy mi narancsok vagyunk, ti meg almák, de attól még mindannyian gyümölcsök vagyunk! :)
2008. okt. 30. 21:23
 93/101 A kérdező kommentje:
:)
2008. okt. 30. 21:53
 94/101 A kérdező kommentje:

Először is elnézést kérek,hogy bár már egyszer lezártam a vitát mégis újra hozzászólok.Sokat gondolkoztam,és végül arra az álláspontra jutottam,hogy néhány állításotok kiegészítésért,helyesbítésért kiált.Tényleg mindenféle rosszindulat nélkül nyilatkozom most.Eszembe jutott,hogy mi van akkor,ha ezt a vitát elolvassa esetleg egy fiatal,önmagát kereső tinédzser is,és a tények hiányos mivolta megtéveszti őt.

Először is az,hogy Villon és Oravecz Éva Csilla sem tudott már változtatni az életén,nem tud(ott) már olyan életmódot folytatni,amilyet szeretett volna,annak az lehet az oka,hogy későn jutottak arra a felismerésre,amire jutottak végülis.Veszett fejsze nyele,tartja a köznyelv.Van ilyen.Ezáltal a tanítások viszont nem vesztik semmiképpen sem érvényüket.

Azt gondolom,hogy az érveknek nem minden esetben kell célirányosnak lenniük.Nem árt,ha azok,de ez nem feltétlenül szükségeltetik.Mindenki elfogadja például a megemlített Pithagorasz tételének bizonyítását,függetlenül attól,hogy éppen egyetemi tanár,vagy egy hetedik osztályos tanuló.Azt is ugyanúgy elfogadja mindenki,hogy a Föld nem lapos.Mert ha összefoglaló objektív igazság esetleg nincs is(még),objektív tények mindenképpen léteznek.Ha nem nyitom ki a csapot,hiába állok mellette,nem fogok inni,hanem ott döglök szomjan.Független attól,hogy nekem mi a szubjektív véleményem a áramlástan szabályairól.

Fel lett hozva példaként a relativitáselmélet és a kvantumelmélet.Az lett kijelentve,hogy bár mindkettő igaz,mégis egymásnak ellentmondanak,tehát mindkettő rossz irányba haladt.Ez egy olyan tudományos kérdés,amire válasz egyenlőre még nem érkezett.Az,hogy a kettő közül valamelyik ne lehetne igaz,azt egyenlőre semmi sem zárja ki.Pontosan erre figyelmeztet Konrad Lorenz gondolata.Ha majd a kvantumelmélet mellé több tény lesz illeszthető,akkor fog a relativitáselmélet hipotézise megcáfolódni.Ugyanez igaz fordítva is.Az,hogy mindkét elméletet lehet bizonyítani,azok a bizonyos egymásnak ellentmondó,hipotézisekhez nem illeszthető tények.Könnyen lehet,az is,hogy valóban rossz irányba haladtak,és egy harmadik elmélet lesz az,ami mindkettőt rombadönti.Az lesz az a bizonyos hipotézis,amihez a (leg)több tény illeszthető.

Ami a vallásomat illeti:római katolikus vagyok valóban,mert annak kereszteltek.Vallásomat viszont nem gyakorlom,egyébként sem értek egyet közel sem minden tételével.(sokat nem is ismerek)Azt,hogy én miből értek és miből nem,azt senki sem tudhatja előre.Akkor sem,ha tudja azt,hogy minek kereszteltek.Az nem volna más,mint megalapozatlan előítélet.Azt mondom,hogy én bizony még mindig nem állítottam egyszer sem,hogy a pápa tévedhetetlen.Ha azt akarnám,akkor leírtam volna kerek perec.

A Cézárról való vitába én sem szeretnék belemenni,és én még csak könyvet sem ajánlok.Azt ajánlom mindenki nézzen a szobája falán a naptárra például.Kétségtelen tény,hogy Cézárra is lehet rosszat mondani(mint bárkire),ebből akár még könyveket is lehet írni,viszont újításai elvitathatatlanok.Ugyanúgy,mint a városok fejlesztésében elért eredményei.Arról,hogy nem létezik olyan építőanyag,amire ne hatnának a fizika törvényei,arról meg nem ő tehet.

Napóleon:Szintén nem ajánlok semmilyen könyvet,azt hiszem éppen elég elővenni a középiskolai történelemkönyveket.Úgy gondolom,hogy a felhozott történelmi elmélet a dolgok túlzott leegyszerűsítése.Először is az oroszokkal való béketárgyalások egytől-egyig kudarcba fulladtak,tehát Napóleonnak nem volt más választása,mint hogy megtámadja az oroszokat.Hacsak nem akarta megvárni,hogy ők tegyék meg az első lépést.Egyébként is,aki a világ ura akar lenni,annak le kell győznie Oroszországot.Valóban egy felégetett,töküres várost foglalt el,viszont,hogy ezt megtegye,odaáig valahogy el is kellett jutnia.Bár sokáig a felégetett föld taktikáját alkalmazták ellene,a borogyinói csatában az oroszok igenis szembeszálltak vele,és nem tudták megvédeni területeiket.A Grande Armeé-hoz hasonlóan az orosz hadsereg szintúgy súlyos veszteségeket szenvedett.Mikor Napóleon bevonult Moszkvába,akkor kezdett el még csak közeledni a tél.Visszavonulásuk oka ez volt,nem pedig az,hogy ő tévedett,amikor megtámadta az oroszokat.Napóleont nem kiverték Oroszországból,hanem önszántából vonult vissza.Az oroszok valóban üldözőbe vették,de tehetetlenek voltak ellene.1813 májusában ismételten legyőzte az oroszokat(és a poroszokat) Lützennél és Bautzennél.A hibát akkor követte el,amikor nem fogadta el az Ausztria által megfogalmazott rendkívül előnyös békeajánlatot a prágai kongresszuson.Ennek hatására az osztrákok is beléptek a Napóleon ellenes koalícióba.Innentől vette kezdetét pályafutásának hanyatlása.Mint mondtam zseni volt és nem isten.Nincs olyan ember,aki ne lenne tévedhetetlen,vagy akit ne lenne képes elvakítani az általa elért rendkívül kimagasló eredmény.Kapitális hiba lenne egy hadvezér zsenialitását megkérdőjelezni egyetlen hibás döntés alapján.Ez szerintem nagyon is objektív megközelítés.

Az,hogy Konrad Lorenz hasonlóan gondolkodott,mint én az pedig nem jelenti azt,hogy én ne lennék képes önálló gondolatokra.Ezt most nem magamra értem,nem akarok nagyképű lenni,de a mondás is úgy tartja,hogy nagy emberek gondolatai találkoznak.Konrad Lorenz sohasem vonatkoztatta gondolatait a feminizmusra,aki megtette jelen pillanatban én voltam.Ezek például már az én önálló gondolataim.De ez tényleg csak egy példa,abba a vitába,hog vannak-e önálló gondolataim tényleg nem szeretnék belemenni,nem tartom értelmét.Sötétben tapogatózó pszichológiai elemzést pedig nem kértem,hanem szimplán csak érveket.A mátrix pedig egy mese,egyáltalán nem mérvadó,hogy mit agyalt ki a nagyszerű fantáziával rendelkező forgatókönyvíró.

Be kell látnom,tényleg nem akart lekezelni,aki a végzettségem felől érdeklődött.Szimplán csak megalapozatlan következtetéseket akart levonni belőle.

Ha az intelligencia teljesen végzettségfüggetlen,akkor a műveltség is az.Az intelligencia mint olyan,vele született képesség.Az,hogy ki mennyit képes felfogni abból,amit olvas az szintúgy.Ez is genetikusan kódolt.

folyt.köv

2008. okt. 31. 10:17
 95/101 A kérdező kommentje:

Másik vitapartneremnek azt tudom mondani,hogy nagyon örülök neki,hogy végre mindketten eljutottunk arra a pontra,hogy kijelentjük:a feminizmus,mint harc mára érvényét vesztette.Az elért eredmények megtartása szerintem is szükségeltetik.Én sem szeretném,ha a nők visszasüllyednének a szociális rabszolgaságba.Ennél közösebb nevezőre valószínűleg nem juthatunk már.Ezért is nincs értelme a további vitának,szerintem.Majd az idő ítélkezik felettünk,bár minden bizonnyal ezt nem fogjuk megérni.

Továbbiakban leírt okfejtésedet nagyban szintén helyesnek tartom.Hozzátennék annyit,hogy az a nő helyett,aki elutasítja az anyaságot,és a karriert választja,ahelyett nem fog gyereket szülni az a férfi,aki tökéletes apa.Persze-persze,a szabályzókör egyenlőre még működik,de ki tudja meddig.Nem ez lenne a normális kerékvágás,vélem.Teljes mértékben egyetértek azzal,hogy egy férfinak is ki kell vennie a részét a gyermeknevelésből.De véleményem szerint a legtöbbet ő azzal teheti ezirányban,hogy példát mutat neki,óvja,védelmezi,segíti,fegyelmezi.A nevelés megosztása szintúgy bizonyos határokhoz kötődik...Az általad felsorolt jelenségek bizony gyakran valósak.Mindenképpen hozzá kell tennem,hogy sajnos.Pontosan erre gondoltam,amikor a genetikai hanyatlásról beszéltem,valamint a dogmák erejéről...Szintén felhívnám még a figyelmet arra,hogy az elvesztegetett idő és az elvesztegetett energia nem ugyanaz...Még egy nagyon fontos dolog:a szervezet önjavító képessége nagy.De egyáltalán nem végtelen.

Összegezve:

Nem jó ez az út,amit járunk.Oly mértékben beleavatkoztunk a természet működésébe,hogy az már nem helyénvaló.Lényegét pedig igazából még nem is értjük.Sőt mi több,nagyjából fogalmunk sincs róla.Az emberiségnek mára egyetlen igazi ellensége maradt,mégpedig saját maga,azáltal,hogy a természetes működési folyamatok ellenségévé vált.

2008. okt. 31. 13:29
 96/101 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm az eszmecserét, valóban voltak kölcsönös tanulságai; külön örülök neki, hogy egyfajta konszenzust mindenképp sikerült elérnünk, és hogy ezek szerint a leglényegibb kérdésekben egyetértünk, a részletek próbája pedig, ahogy te is írtad, az idő maga.

Nincs vita abban sem, hogy a jelenlegi világnak nagyon sok rossz oldala van, és bőven lesz min javítani, minden terén. A természettel, ahogy mondod, mindenféleképp meg kell tanulni együtt élni, egyensúlyban, különben nem lesz jövője az emberiségnek, vagy maximum csak egy nagyon szörnyűséges.

Reméljük a legjobbakat, és még inkább tegyük is a tőlünk telhető legjobbat, képességeink szerint.

Mégegyszer köszönet, örvendtem a lehetőségnek.

2008. okt. 31. 20:13
 97/101 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm!Kezet rá!
2008. okt. 31. 23:25
 98/101 anonim ***** válasza:
100%

Mit gondolsz a hímsovinisztákról?

Sírok.14 éves vagyok.Sírok.És feminista leszek.Nincs egy normális férfipéldaképem.Apám egy vadbarom volt.Nem volt pelenkám kicsiként,de ő elment a diszkóba és vette magának és a haverjainak a piát.1 évre börtönbe juttatta anyámat mert azt hazudta hogy ő is bűnrészes volt.Egy frászt.Éppen velem sétált a babakocsimmal.

Aztán a nénikém férje.Azért vált el tőle az a szemét mert nem akart állandóan kexelni.Akkor már megvolt a gyerekük,1 éves volt.

Aztán a nagyapám.Nagymamám hasába rúgott egyszer amikor anyu benne volt,aztán egyszer le akarta dobni a hídról amikor a nénikémmel volt terhes.

Kb.úgy háromszor akartak engem kocsiba húzni,nénikémet csak az mentette meg az erőszaktól hogy menstruált és egy nagy vatta volt a bugyijában,mind a hárman megundorodtak tőle.

Aztán kikezdett velem egy néger,követett jött utánam és gyorsan azt hazudtam hogy 12 éves vagyok.Nos,rendes volt,leszállt rólam gyorsan.

Aztán egy velem egykorú,és azt merte kérdezni hogy szűz vagyok-e.Elküldtem a francba.

Aztán mindenhol azt látom ahogy a férfiak csoportosan nőket erőszakolnak,vagy feldarabolnak,híradóban,sorozatokban,már nem is nézek tévét.Ennyi.Őszintén ennyi sok nő elleni erőszak után szabályosan örülnék ha egy hatalmas nagy feminista szövetség megjelenne Magyarországon,és helyre tennék a dolgokat.Tulajdonképpen elképesztően könnyű volt hogy ˝férfifóbiássá˝váljak.

Anno a nőket sem szívlelem.Mert mindent hagynak a hülyék ha szerelmesek.Idegesítenek,de nagyon.Mindenki idegesít már.

Ha csak a nemeket nézem,akkor mindkét nemet rohadtul utálom.

Ha nem csak a nemet hanem azt is,hogy mi van bennük,a férfiakat jobban utálom.Sokkal több közöttük az "istenkomplexusos"

Én pluszba még annyit látok hogy a nőknek van okuk utálni a férfiakat(lásd:évezredes elnyomás)a férfiaknak meg semmi az égvilágon.A nők sohase ártottak annyit a férfiaknak mint amennyit ők a nőknek.Sőt,megszülték,szoptatták őket.

Amúgy is ha jól tudom a feministák egyáltalán nem férfigyűlölők eredetileg,hanem nők,akik a férfiak általi elnyomás ellen léptek fel.Ez pedig jó.

2010. márc. 13. 19:57
 99/101 anonim válasza:
Oravecz Éva Csilla feminizmus igen érdekes, minden amit kijelent a nőkről önmagától nem várja el. Több ilyen is nő is van, aki elég direktben feminista módon él, közben elítéli a feminista nőket. Érdekes ez.
2010. jún. 6. 12:32
 100/101 anonim ***** válasza:

Én nem tudom hogy még érdekel e téged a kérdés kérdező,de azért mondom.

A feminista igenis nő csak olyan nő akinek nem tetszik hogy a férfiak uralkodni akarnak rajta.Ahogy egy találó vicc is mondja,a Feminist egy kardot rántó hüvely.

Felteszek egy kérdést.Ha itt leszel válaszolsz,ha nem akkor más fog.

Szeretnéd,kívánod azt,hogy a nők ugyanolyan helyzetben legyenek mint mondjuk 300-ban,700-ban,1100-ban?

Tehát örülnél annak ha még mindig nem szólalhatnának meg férfiak előtt,ha ostobának néznék őket,ha nem járhatnának iskolába,vagy teljesen mást tanítanának(Nekik kötést,a fiúkáknak atomfizikát)ha uralkoda fölöttük aki csak akar?Gondolom vonzónak tűnik uralkodni valakin a kérdező számára is,de mondom neki,képzeld csak el nyugodtan milyen érzés lenne ha egy kétméteres monstrum s*ggbekúrna,aztán nem szólalhatnál meg ha a többi monstrum beszélget,de kiszolgálni ki kell őket,és képzeld el azt is hogy bármelyik monstrum megkúrhat,nem sajnálnak,sőt téged neveznek krvának.A monsrum téged irányít,izomból ver részegen,hülyének néz és kiröhög,röhög rajtad a többi monstrummal és rácsapnak a hátsódra.Képzeld el hogy nem mehetsz sehova a háztól,mert köteles vagy fiatalon(tételezzük fel a csodát)gyereket szülni,és nincs más választásod mint hogy hozzámenny egy monstrumhoz,mert légy akármennyi idős monstrum eltartása nélkül éhenpusztulsz,minimum csak nyomorogsz,mert nem kapsz olyan munkát hogy abbol egyáltalán lehetséges lenne megélned.

A monstrumok irányítanak téged kérdező,közben röhögnek rajtad milyen ostoba vagy,meg sem magyarázzák hogy miért,egyszerűen azért mert nem monstrumnak születtél.Kinevetnek,lebecsülnek azért mert hülye és gyenge vagy,aki képtelen a lábára állni,de nem hajlandóak látni hogy az Ő politikájuk miatt vagy hülye,a Diszkriminációjuk miatt vagy gyenge,és a törvényeik miatt nem állsz meg a lábadon.

Ilyen volt nőnek lenni az esélyegyenlőség előtt.És még csodálkoznak azon hogy a nők miért elégelték EZT meg.Elég durva megfogalmazás,de akármelyik korra teszed mondjuk a ókortól az újkorra,szinte ugyan az,csak egyre finomabb és lájtosabb:P

Esélyegyenlőség és Feminizmus karöltve jár,azért remélem válaszolsz a feltett kérdésre.Őszintén.

2010. szept. 16. 01:23
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!