Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/126 anonim ***** válasza:
27%
Világos, azt, hogy mi illik, vagy mi nem, az már senkit sem érdekel, mert a multik úgyis így meg úgy rosszak. Te is szép nevelést kaphattál...
2010. márc. 18. 11:14
 62/126 anonim ***** válasza:
69%
10:32 - Honnan tudod, hogy az üveg, amiből iszik, vagy a zacskó, amiből a cukrot előveszi, nem otthonról hozott cucc?
2010. márc. 18. 11:15
 63/126 anonim ***** válasza:
16%

ez a te hangnemed volt már bocs.

és ha gondolkoznál a nem létező agyaddal, akkor tudnád, hogy bele van kalkulálva az árba a sok dézsmálás. tudom, gondolkozni nem szeretsz, csak hőzöngeni.

2010. márc. 18. 11:16
 64/126 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ha bele van kalkulálva, akkor nem mindegy? Nem, én nem gondolkodok, elvégre ismersz engem, tudod, milyen vagyok ugye? Annyira tipikus vagy, hogy az már fáj. Az 500 éves erkölcsökhöz tartani magad, de azt nem észrevenni, hogy téged hol károsítanak meg. Tipikus igavonó barom típus...
2010. márc. 18. 11:18
 65/126 anonim ***** válasza:
61%

nevetni tudok rajtad de tényleg. a tipikus te vagy aki csak nyomatja itt a hülye hőzöngő rizsát.

ha nem lopnának az üzletben, akkor nem lenne belekalkulálva érted? teccik érteni? nem? mind1...

mellesleg ne offoljunk. menj és igyál egy ződ teát vagy valami nyugtató hatásút.

2010. márc. 18. 11:25
 66/126 anonim ***** válasza:
69%
Csak ráfogják erre, hogy bele van kalkulálva, ha nem foghatnák erre, kitalálnának mást, a multi az multi marad, a vezetők a legtöbb helyen lopnak - tisztelet a kivételnek, de úgy gondolom, pont Magyarországon nem kéne ezt kétségbe vonni (sajnos) -, kitalálnának mást, ha senki nem enne meg egy fél kiflit se. Az árakat nem fogják csökkenteni.
2010. márc. 18. 11:28
 67/126 anonim ***** válasza:
20%
Aha, akkor ha mától nem lopunk, minden olcsóbb lesz. Értem. Ezt melyik mesekönyvben olvastad? És ha bele van kalkulálva az árba, akkor már miért is ne igyunk bele az üdítőbe? Mert én nem fizetem ki más 'lopását'. Annyira vicces és szánalmas vagy, hogy az hihetetlen...:D
2010. márc. 18. 11:29
 68/126 anonim ***** válasza:
26%

A válasz megírásának időpontja: ma 01:38

a sok megjelenő anyukának (ahol természetesen a gyermek a hibás, mert éhes): ha kisgyermekkel indulok bárhova, akkor mindig van nálam enni- és innivaló.

továbbá az is köztudott, hogy nem ajánlatos éhesen bevásárolni menni, mert pontosan akkor vásárolunk olyasmit, amit nem is akartunk.

Ezek szerint te egy tökéletes ember vagy, minden szabályt betartasz, gyerekeid illendően viselkednek, már ha van. Biztos követtél már el te is olyan dolgot, amire nem vagy büszke, csak így a névtelenség homályába burkolózva könnyebb kioktatni másokat.

Nem hiszem viszont hogy ki kellene oktatnod másokat hogy menjenek vásárolni. Mi általában eszünk, éppen azért mert nem akarjuk felvásárolni a boltot. Viszont van hogy azután megyünk vásárolni, hogy a lányunkat elhoztuk ebéd után az oviból és még éhes. Nem tudom minek fizetem az ebédet, ha nem figyelnek rá hogy rendesen egyen. Na mindegy ez már az én problémám. Szerintem addig amig valaki bevallja és kifizeti az árut nincs gond.

2010. márc. 18. 11:34
 69/126 anonim ***** válasza:
23%

A válasz megírásának időpontja: ma 09:27

És aki megteszi a zsömlével, megteszi mással is....

(nagy dolgora, értékesebb dolgokra gondolok)

Mi szoktunk venni sajtos kiflit, nem egyet. Ált. 8-10 db-ot és a lányunk néha megeszik egy felet, mindig kifizetjük. Te is beleiszol, belefújsz, de nem hiszem hogy elcsórnál pl. egy whisky-t. Én se.

Amúgy szerintem a dolgozó azért nem szól érte, mert ha bealázol egy vevőt és ki is akarta fizetni, valószínű nem oda megy vissza vásárolni. És mi ált. nem csak a 8 kiflit vesszük meg. Rendszeresen ott vásárolunk be egy hétre előre.

2010. márc. 18. 11:51
 70/126 anonim ***** válasza:
32%
Szét röhögtem magam rajtatok,barmoztok,idiótáztok egymásra...de az a bunkó aki megmeri inni a vizét és kifizeti!:D:D:D Mekkorák vagytok :D
2010. márc. 18. 13:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!