Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?
Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)
Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?
Kinek nem inge nem veszi magára!!!!!
De neked ezek szerint az, mert nagyon lázadsz!!!!
A válasz megírásának időpontja: ma 11:34
ki állította, hogy én tökéletes vagyok? csupán annyi a különbség, hogy ha hibázok, akkor azt felvállalom, nem a gyereket, a multikat vagy mást hibáztatok. tudom, ez nehéz. sokkal egyszerűbb a magyarázkodás és másokra mutogatni.
szerintem ennyi simán belefér. egyenlőre nem látom azt hogy mindneki jóízűen falatozna a sorok között. most istenem, egyszer-kétszer belefér. múltkor pl iszonyatosan elkezdtem csuklani, mit tehettem volna, fogtam egy üveg vizet és ittam belőle. aztán szépen kifizettem. a gyereknek meg úgyis az kell, ami a polcon van, nem az a kaja, ami náluk van. ezeket az eseteket nem gondolnám éppen illetlenségnek.
a multikat meg ne sajnálja senki, nem fognak ebbe belerokkanni, nagy méreteket meg sosem ölt. én erkölcsből nem lopok, nem azért, mert jaj megkárosítom őket. a multik s tudják az, bánják is azt a kiflit, amit elmajszol a gyerek. nem kéne mindenből hűűű de nagy erkölcsi kérdést csinálni. azon pl senki sem akad fenn, hogy a kozmetikai termékekhez kirakott tesztereket összetrutyizzák, eltörik, összekenik, ez engem sokkal jobban idegesít. vagy összefogdossák a pékárut az emberek koszos kézzel. ezen senki sem akad fenn?
Bele van kalkulálva nekik. Na erre elmosolyodtam. Akkor innentől ezzel legalizáljuk a lopást? (természetesen most nem azokra gondolok, akik bevallják a kasszánál, hogy mit ettek-ittak, mert itt természetesen mindenki olyan)
Akkor innentől az összes nincstelen járjon kajálni a Tescoba, legalább jól laknak, nekik meg úgyis bele van kalkulálva.
Én vagyok a tegnapi (20100317) 23:15-ös, illetve az előtte lévő. Valaki írta, hogy biztos nincs gyerekem. valóban nincs, de ha lenne se etetném az áruházban, max ha viszek magammal neki ennivalót. Nekem ne mondja senki, hogy majd másként gondolnám, mert ez nem így van. A nővéremnek van 3 gyereke, többször voltam velük vásárolni, a legidősebb 8 éves, a legkisebb 2, soha egyiknek sem jutna eszébe, hogy ennivalóért vergődjenek. Hogy miért? Egyszerűen nevelés kérdése, hja, meg indulás előtt uzsonna... Lehet itt mentségeket keresni, de a lopás az lopás. Hangsúlyozom, itt nem azokra gondolok, akik a kasszánál kifizetnek minden elfogyasztott terméket, de a véleményem erre az esetre is az, hogy etikátlan az áruház tulajdonát fogyasztani, amíg nem fizettük ki. Lehet hőbörögni, meg elküldeni édesanyámba, de ez tény.
Még valami : mielőtt ezt a hozzászólást megírtam, felhívtam édesanyámat és megkérdeztem, hogy hogyan volt ez, mikor gyerek voltam és hogy mi a véleménye a témáról. Bár akkor már még nem volt Tesco, de léteztek már nagyobb abc-k, állítása szerint, sem neki, sem nekem eszembe nem jutott volna, hogy fizetés előtt kiflit majszolgassunk. A véleményét a dologról inkább nem írnám le, mert csuklana szegény :)
ma 11:34
Ha odasz@rsz a járdára de később eltakarítod, akkor minden rendben? Nem az a lényeg hogy kifizeted, hanem hogy nem teheted meg! Egész egyszerűen azért mert nem a tiéd! Ugyanis még nem fizetted ki.
Szerintem teljesen jogos ha a biztonságiőr kiszed a sorból emiatt!
Ha az embereket nem nevelték meg a szüleik, akkor legalább a biztonságiak megteszik.
Szerintem az ilyenek miatt van okunk szégyenkezni! Engem úgy neveltek, hogy ami nem az enyém azt nem veszem el!
Na akkor két adalék a tolvajt kiáltóknak:
Németek csináltak egy európai munkavállalói felmérést és arra jutottak hogy a keleti részen (köztünk nálunk is) vagy egy olyan téves mentalitás, miszerint ha valaki haza visz munkából egy tollat vagy borítékot hogy az nem lopás. Dehogynem az is lopás hisz az a cégé és nem a munkavállalóé.
Kérdezem azok akik letolvajozzák a hiperben bent evőket, hogy ők sose vittek haza valamit munkából? Vagy ha fiatalabbak akkor sose írtak olyan tollal házit, amit a szülők vittek haza?
Másik:
Nem rég viszont különös eset borzolta a kedélyeket a németeknél.
Kirúgtak egy alkalmazottat azért mert munkaidőben töltötte fel a mobilját azaz lopta az áramot (2 euro cent értékben).
Na ez azért már megosztotta a véleményeket pedig a gondolat menet szerint bizony ez is lopás.
Ezek szerint a kemény németeknél is van egy szint ami lopás nem lopás...
"...Valaki írta, hogy biztos nincs gyerekem. valóban nincs, de ha lenne se etetném az áruházban, ..."
Korábban én is ezt mondtam, aztán lett gyerek és változott a véleményem szóval óvatosan a "de ha lenne se" kifejezésekkel.
Nap mint nap látok sarkos kijelentéseket, aminél hamar kiderül hogy a véleményező nem ismeri a gyakorlatot.
"...Még valami : mielőtt ezt a hozzászólást megírtam, felhívtam édesanyámat és megkérdeztem, hogy hogyan volt ez, mikor gyerek voltam ..."
Én időben se volt szokás. És???
Sok minden nem volt szokás pl 2-3 hónapnál tovább szoptatni. Én és a testvérem gyerek korunkban (is) betegesek voltunk, a gyerekeim 1 éves szoptatással majd kicsattantak az egészségtől.
Az hogy valami hogy volt régen az nem garancia max tanulság.
Megjegyzem régen nem egy hétre előre vásárolt az ember és egy bevásárlás 15 perc volt nem 45perc (ha lesz gyereked te is ennyi ideig vásárolsz majd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!