Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 anonim ***** válasza:
72%

furcsa. én gyerekként meg lettem tanítva arra, hogy viselkedni kell a boltban, engem meg tudtak nevelni, hogy várjak.

az a tisztelt szülők nevelési kudarca, hogy a gyerekük nem bírja ki a vásárlást ordibálás nélkül.

az is a szülők hibája, hogy nem tanítják meg a gyereket, hogy ki kell várni míg fizetnek, persze nem csodálom, gondolom ők is ilyen szuper nevelést kaptak.

amikor én voltak kisgyerek, akkor furcsa mód minden kisgyerekes anyukánál volt cumi vagy valami innivaló a gyerekének.

tudom, hogy le leszek pontozva mint atom, de ettől a valóság még nem változik. az a tény, hogy gyerekes anyukák-apukák, nem tudtok nevelni. A nevelés nem ott kezdődik, hogy hallgattassuk el a gyereket egy csokival vagy kiflivel, az már csak tüneti kezelés.

elítélem ezt a nevelési stílust amit nyomattok, de a kérdéshez válaszolva, sokkal jobban elítélem azokat akik ki sem fizetik az árut.

pár éve mikor a tescoban álltunk a sorban, mögöttünk egy ürge vagy 4-5üveg sört vedelt be. hozott egyet, megitta, visszavitte, és ezt így vagy 3-4x. Plusz jó sokszor látni üres csokis papírokat, félig megivott üdítőket félrepakolva, stb. Sokaknak ez természetes, mert ugye a tesconak ez úgyse fáj. Jah, hogy bele van kalkulálva az árba, és velünk fizettetik meg? hát igen...

2010. márc. 18. 09:45
 52/126 anonim ***** válasza:
77%
A férjemmel tettenk jó pár kört az elmúlt hétvégén egy ilyen áruházban! Arra lettünk figelmes hogy egy négytagú család odament a péksüteményekhez és mindenki evett egy egy darabot, még találkoztunk velük kétszer, túrórudit ettek,és utána meg jött a narancs fanta. Jól bereggeliztek!
2010. márc. 18. 09:46
 53/126 anonim ***** válasza:
58%

09:45-ösnek. Ém is meg lettem gyereknek tanítva, hogy mit szabad és mit nem, sőt a gyerekeimet is ebben a szellemben nevelem, de igenis van olyan eset, hogy meg kell engednem a gyereknek, hogy megegyen egy zyömlét, amit persze ki is szoktunk fizetni. Én minden alkalommal, ha viszem magammal a kicsiket bevásárolni, akkor meg is kajázunk valahol bent a bevásárlóközpont területén, tehát eszünk iszunk, sőt mosdóba is elmegyünk. Mire mindent végigjárok, és legutoljára érek mondjuk a péksütihez és veszem ki a kiflit, vagy bármit teljesen mindegy mennyire nem éhes a gyerek rögtön meg fogja kívánni és én pedig oda fogom neki adni, mert tudom, hogy amikor a pénztárnál sorra kerülünk a 2 éves gyerek első lesz, aki azt mondja a pénztárosnak, hogy megevett egy valamit és megmutatja, azt, ami még a kezében van.

Így szerintem nem azzal van a baj, aki odaadja a kicsi gyereknek a péksütit, hanem azzal, aki nem fizeti ki és valóban ott reggelizik meg.

És lehet ítélni én is meg soktam bontani az ásványvizet, mert ha nem iszok rendszeresen, akor rosszul leszek, bár mivel úgyis veszek minden alkalommal vizet, így szándékomban áll kifizetni is.

2010. márc. 18. 10:09
 54/126 anonim ***** válasza:
81%
mondj nekem egy olyan esetet amikor elfogadható és persze nem a te hibádból származik. pl elindulsz úgy reggel vásárolni, hogy nem eteted meg a gyereket az már a te hibád.
2010. márc. 18. 10:15
 55/126 anonim ***** válasza:
41%
10:15 - Mondok én egy példát, bár nem nekem írtál, anyukám cukros, igaz, már nem kell inzulin, de oda kell figyelnie, van, hogy nagyon leesik a vércukra, pl. egy forró nyári napon, vagy egy fárasztó munkanap után, ha nem eszik vagy iszik valamit azonnal, akkor összeesik, és az nagyobb baj, mint ha beleiszik egy üdítőbe vagy felbont egy csomag cukrot, vagy ha előveszi a saját üdítőjét vagy a saját szőlőcukrát, ami ugyanolyan csomagolású, mint a bolti, hiszen boltban vette.
2010. márc. 18. 10:24
 56/126 anonim ***** válasza:
38%

ez nem elég jó indok. az emberek közül akik ezt meg teszik talán 1-2 aki betegség miatt kényszerül rá. persze aki ilyen okból teszi, azt elfogadom, azzal nincs baj, de mondjuk ha belegondolok, akkor ez sem elfogadható, mert a cukrosnál kell legyen cukor,inzulin, vagy ennivaló.

ők tudják, hogy mire számítsanak, vagy alapból úgy mennek vásárolni, hogy ha rosszul leszek, akkor nem baj majd onnan megcsócsálok valamit? olyan mintha az öreg ember bot nélkül menne valahova. egy tartósan beteg embernek előre kell gondolkodnia, a nagy részüknek megy is.

2010. márc. 18. 10:32
 57/126 anonim ***** válasza:
36%
Ti a rohadt multikat véditek, hogy kivesszük a vezetőik zsebéből a pénzt. Ohh, szegények, mi lesz velük, nem tudják megvenni a 6. Ferrarit... Tudjátok mit? Én még örülök is, ha ezt a mocskos szabadon rabló bandát megkárosítják. Ennek ellenére nem szokásom beleenni, beleinni, esetleg nyáron az üdítőbe, de másba nem.
2010. márc. 18. 10:52
 58/126 anonim ***** válasza:
64%
nem védem a multikat. de amit megkárosítanak rajtuk azt a többi becsületes vevőn verik le. idióta.
2010. márc. 18. 11:02
 59/126 anonim ***** válasza:
22%

00:15-nek: Azt mondtam, ha valaki beleiszik, az egy dolog, nem azt, hogy én bele szoktam inni! Olvasni tanuljunk már meg. Olyan megeshet, hogy valaki annyira szomjas, hogy már majd' elájul, iszik egy kortyot és jobban van. Én nem szoktam, mert szerintem illetlenség, de ha az ájulás környékezne, lehet, hogy megtenném. Ettől még nem illik, de ugye jobb, mint elájulni a boltban.

Talán te nézz inkább magadba, mielőtt kiforgatod mások szavait.

2010. márc. 18. 11:04
 60/126 anonim ***** válasza:
19%
Te szerencsétlen majom, hogy a te hangnemedben szóljak, valószínűleg csak azt érted. Szóval ha a papa nem eszi meg a zsömlét, vagy nem issza meg az üdítőt, akkor olcsóbbak lesznek a termékek, és a 20 kasszából nem csak 3 fog működni? Ohh, ha ez valóban igaz, akkor egye penész, nem bontom fel a vizet nyáron, ennyit megér. Te még hiszel a mesékben... Tipikus elbutított magyar vagy, aki azt hiszi, hogy minden az ő hibája, minden rajta múlik. Megnyugtatlak, a vezetők akkor is lopni fognak, ha te nem eszed meg a kiflit, sőt, semmi sem fog változni. Barom...
2010. márc. 18. 11:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!