Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/126 anonim ***** válasza:
62%

És ha mások lopnak, nekem is szabad?

Itt amúgy sem arról van szó (számomra), hogy kifizeti-e vagy sem, hanem hogy nem való bontogatni az ételt addig, amíg nem fizettük ki. Mint ahogy asztaltársasában nem böfögök, az idősebbnek a helyet átadom, a liftet tartom amíg a kapuban bejövő szomszéd is odaér, az ismerősnek köszönök az utcán, az ügyfélszolgálatnál nem könyökölök a pultra, stb. mert ezt kívánja az illem. Lehet, hogy én vagyok maradi (nem tartom magam annak, és mások sem mondták még, hogy az lennék), de engem még úgy neveltek (nem vagyok öreg, 23 éves), hogy illedelmesen viselkedjek.

Azt külön érdekesnek tartom, amikor valaki arra hivatkozik, hogy "hát a gyerek megkívánja a boltban". Mindent megkap, amit megkíván? Hol van itt a nevelés? Az enyém kibírja addig, amíg kifizetjük, nem hiszem, hogy ez természetfeletti képesség lenne.

2010. márc. 18. 22:29
 92/126 anonim ***** válasza:
12%
És mielőtt belekötnétek: nem arra gondolok, amikor valakinek épp úgy jön ki a lépés, hogy a gyereket nem tudta megetetni vásárlás előtt, vagy épp majd el ájul, mert annyira szomjas.
2010. márc. 18. 22:31
 93/126 anonim ***** válasza:
78%

A válasz megírásának időpontja: ma 09:45

az a tisztelt szülők nevelési kudarca, hogy a gyerekük nem bírja ki a vásárlást ordibálás nélkül.

gyerekes anyukák-apukák, nem tudtok nevelni.

Ezek szerint te nem vagy gyerekes anyuka, v. apuka. Fogalmad nincs róla mi a helyzet ha gyereked van, ezért én nem szólnék le másokat, főleg ha kifizetik az árut.

Egyébként bírom hogy a "nem gyerekes" egyének, nagyon jól tudják elméletben hogy kell gyereketnevelni, de még ők nem mutatták meg hogy is kell ezt csinálni. Partvonalról könnyű bekiabálni. Okos.

2010. márc. 18. 23:19
 94/126 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:04

Talán te nézz inkább magadba, mielőtt kiforgatod mások szavait.

Inkább nézz te magadba, és ha enni nem illik , inni se. Inkább ess össze. Nem a 8 a fél kifli miatt fog csődbe menni az Auchan, főleg ha ki is fizetem. Bírom ezt a szemellenzőséget, amit a másik csinál az bunkóság, amit mi az érthető.

Ha valaki megeszi, megissza és visszateszi az hatalmas bunkóság, de a fél kiflin kívül mást sose szokott megenni a gyerekem.

2010. márc. 18. 23:30
 95/126 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt értékelm, hogy mindenki lehurrogja, hogy bezzeg az én gyerekem érdekes az nem jut eszébe senkinek, hogy minden gyerek más és más. Nekem kettő van és míg az egyik kibírta 3 évesen, hogy ne majszoljon el zsemlét, addig a másik nem bírja ki ugyancsak 3 évesen Na akkor ez hogy van. És mind a kettőt ugyanúgy nevelem neveltem nincs túl sok korkülönbség köztük, így mind a kettőnek ugyanazok a szabályok érvényesek csak az egyik csak akkor hajlandó enni, ha otthon leül az asztalához, míg a másik csak akkor hajlandó enni, ha megkívánja és sokszor örülök ha megkíván egy zsömlét a 6-ból egyet a kezébe adok, amit amúgyis megvennék és kifezetném és az övé lenne. Akkor én most buta anyuka vagyok, pedig mind a két gyerekem kimagaslóan intelligens jó gyerekek, csak az egyik ilyen a másik olyan.
2010. márc. 18. 23:34
 96/126 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 20:00

Amúgy innivaló és keksz mindig van a táskámban, pont az ilyen esetekre.

Te mindig bemutatod a kasszánál, és a kekszet megszámolják "Kézzel" hogy hány db? Ha a szatyrodból/táskádból veszed ki is félreérthető lehet. És az talán még cikibb. Minden db. kekszet levinnyettáznak, hogy nem ott vetted?

Ne viccelj már...:)))

2010. márc. 18. 23:44
 97/126 anonim ***** válasza:
61%

Én nem tartom helyesnek azt hogy a boltokban áruházakban a gyerekeknek odaadják a csokikat kifliket mert megszokják hogy lehet és ez így nem helyes!

Bírják ki az a fél-1 órát.Az én gyerekeim is ki bírják nem nyavalyognak és eszükbe se jutna megenni valamit a boltban.

A lopásról meg annyit hogy elég szégyen de ez van! sajnos nem tudnak velük mit kezdeni.

2010. márc. 19. 00:35
 98/126 anonim ***** válasza:
63%

"Ezek szerint te nem vagy gyerekes anyuka, v. apuka. Fogalmad nincs róla mi a helyzet ha gyereked van, ezért én nem szólnék le másokat, főleg ha kifizetik az árut.

Egyébként bírom hogy a "nem gyerekes" egyének, nagyon jól tudják elméletben hogy kell gyereket nevelni, de még ők nem mutatták meg hogy is kell ezt csinálni. Partvonalról könnyű bekiabálni. Okos."

bocs, de dumálhasz amit akarsz, a gyerekbe bele lehet nevelni, hogy kibírja a vásárlást ordibálás nélkül anélkül, hogy meg kelljen kajálnia fizetés előtt. próbálhatod kimagyarázni, de csak magadat járatod le, hogy megpróbálod beadni, hogy nem lehet megnevelni a gyereket.

NEM TUDSZ nevelni, ez az igazság.

ha lenne gyerekem és nekem se sikerülne? előfordulhat igen, de akkor se azt mondanám amit te, hogy nem lehet, hanem bevallanám, hogy én bsztam el. te még erre sem vagy képes, szánalmas.

2010. márc. 19. 00:40
 99/126 anonim ***** válasza:
24%

Eléggé elmérgesedett a vita ezen a kérdésen. Én szeretnék egy egészen új szempontból hozzászólni.

Végiggondolta már valaki, hogy amikor bemegy a boltba, és megfogja a kosarat, bevásárlókocsit, vagy csak bármelyik terméket, azt már előtte pár száz ember is végigtapogatta - köztük a szippantóskocsi manager, aki bevásárlás előtt könyékig turkált a munkája gyümölcsében - majd miután Te is megfogdosod, ugyanazzal a kézzel tömöd magadba a kiflit?

2010. márc. 19. 07:52
 100/126 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki figyelmébe ajánlanám mégegyszer 23:42-es választ, főleg azoknak, akik lehurrogják a másikat.

Emberek fogadjátok már el, hogy nem vagyunk egyformák és a gyerekek sem egyformák.

Egyébként szerintem egy bevásárlás, ami csak fél óra egy óra időtartalmú kibírható, de van, amikor 2 óráig elhúzódik, mert sokan vannak, több minden kell, mint előző alkalommal és igenis az a szerencsétlen gyerek megéhezik, hiába evett ivott előtte.

2010. márc. 19. 08:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!