Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/126 anonim ***** válasza:
100%

Velem is előfordult,hogy már annyira szomjas voltam,hogy bizony beleittam a 2 literes ásványvízbe,majd a kosárba visszaraktam,és kifizettem..Viszont én amióta láttam,hogy mi történt az Auchan-ban a pékáruknál,na azóta nem veszek ilyen helyen sajtos pogácsát..A férjemmel éppen az üzletbe mentünk,hogy veszünk legalább 5 sajtos pogit,mert nagyon finom.Amikor odaértünk akkor láttuk,hogy egy család(tipikus anya,apa,2 gyerek és mind a négyen elhízott ki ha én nem típus) megrohamozták a friss pogácsákat,és szedték le róla sült sajtot,nyugodtan el kezdték eszegetni..de csak a sajtot..A többit visszadobták..Engem már eleve felbosszant ha valaki a csupasz kezével fogdossa a pékárukat.Legyen az pogácsa,kifli,zsömle vagy kenyér...Ki tudja,hogy előtte mit csinált..(sokan wc használata után nem mosnak kezet,de vagy 10 kenyeret végigtapogat...)Na akkor amikor láttam ezt az éppenséggel nem tiszta családod majszolni,akkor megfogadtam,hogy pékárut soha nem veszek nagy üzletben...(vagy csak akkor amikor kifogom,hogy éppen hozzák ki a sütőből..

Szóval személy szerint engem nem az zavar ha egy gyermek éhes,és kiflit eszik,vagy valaki szomjas iszik az üvegből,majd a kosárba teszi,mert ki fogja fizetni,hanem az amit előbb írtam...

2010. márc. 18. 02:08
 42/126 anonim válasza:
57%

egyen csak nyugodtan bent a gyerek,én nem foglalkozok ilyenekkel. azon jár az agyam,hogy nekem mire van szükségem,mit vegyek a főzéshez,mi maradt le a listáról. jellemző a magyar népre, hogy mindig a másikkal foglalkozik...

Amúgy jobban belegondolva,engem nem zavar, ha néha látok ilyet.Bár én nem tenném meg, hogy felbontom az árut fizetés előtt, én kényelmetlenül érezném magam. De ettől még nem kell másokat elitélni!

2010. márc. 18. 02:29
 43/126 anonim ***** válasza:
68%

kedves kérdező, értem a problémádat, de...

én az ásványvízbe bele szoktam inni néha (vagy meg is iszom), de mindig ki szoktam fizetni. a hipermarketekben az ember könnyen megszomjazik (hosszas sorbanállás, nagy vásárló tér).

volt már olyan, hogy azért csekkoltak le, mert a saját vizemet elővettem a táskámból, majd visszatettem. ez nagyon megalázó volt a számomra, ezért a boltit kinyitom, iszom belőle, és a palackot így teszem a kosárba.

nekem ezzel nincs problémám, nem hiszem, hogy elítélendő lennék a szomjúság miatt.

kajálni sose kajálnék a pénztárba érés előtt - ennyi önfegyelmének mindenkinek kéne lenni.

a szülőket is meg tudom érteni, mert a mai hipermarketek úgy vannak kitalálva, hogy a gyerekek a legdrágább édességeket még ott a pénztárnál is le tudják akasztani a polcról... ezeket DIREKT így csinálják marketinges szakemberek - add oda a gyereknek, hadd majszoljon, amíg a kasszánál álltok...

2010. márc. 18. 06:24
 44/126 anonim ***** válasza:
23%

Most mit érdekel ez téged?Nem neked és szerintem az áruháznak se lesz bevételkiesése ettől!

Egyél meg valamit te is amíg körbenézel ne pedig azt lesd hogy ki mit csinál!

2010. márc. 18. 07:36
 45/126 anonim ***** válasza:
68%

én is beleiszok a vízbe, de még sosem volt olyan, hogy ne fizettem volna ki. kajába nem eszek bele, annyi önfegyelmem van, kibírom. inni is csak akkor, ha már nagyon szomjas vagyok. a szülőket meg megértem, én is adnék a gyerekemnek egy kiflit, legalább csendben van és tudok vásárolni. szerintem nem ők azok, akik ezzel lopni akarnak. aki nyíltan iszik egy üvegből, szerintem az ki is fogja fizetni. sőt, néhány kiflibe sem hal bele a hipermarket. a lopás nekem ott kezdődik, mikor a mosogatószívacsok között találom meg az üres édességesdobozokat, az üdítők közé bedobva a kekszeszacsi. na az ilyen azért megy be, hogy lopjon, jól bekajál és távozik, a maradékot meg eldugja. szerintem velük van a baja.

a fogdosós-sajtleevős sztorira annyit mondok, hogy szemrebbenés nélkül odamegyek és rászólok. az illemnek is vannak határai és van az a bunkóság, amit nem viselek el. a kenyeret sem veszem meg, ha a pénztáros a pénzes, koszos kezével összetapogatja. nem halnék bele, de ez illem, plusz úgy is be lehet ütni, hogy nem veszi meg. tessék kiállni a normális viselkedésért, nem végig nézni, hogy valaki agyon fogdos minden pékárut.

2010. márc. 18. 07:59
 46/126 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én Auchanos dolgozó vagyok.

Nálunk ez a dolog rendszeres, hogy odabent megesznek egy csomó terméket és nem fizetik ki. Sajnos nem mindig lehet mit tenni ellene.

Az árúházigazgató egyszer azt mondta nekünk:

Inkább itt egyék a pogácsát, mint a Tescóban:))

2010. márc. 18. 09:16
 47/126 anonim ***** válasza:
67%
egyszer csináltam ilyet hogy kértem levettem 2 péksütit, meg ittam hozzá egy energiaitalt, szépen sétálok kifele aztán lekapcsoltak a biztonságiak. de ők is röhögtek rajta, kifizettem aztán annyi volt.
2010. márc. 18. 09:20
 48/126 anonim ***** válasza:
60%

Nem olvastam a válaszokat...

Én már voltam annyira szomjas, hogy megvettem az ásványvizet, és ott a polcnál egyhúzásra ki is ittam...

A pénztásos csak annyit mondott az üres üveget látva,:de szomjas voltál.(mindjuk ismerős volt)

Vagy 10*10 papírzsepit bontottam fel, mert nem volt nálam, az orrom meg folyt.Hát, inkább felbontottam, mint szipogjak..Nos, ezek egyedi esetek, bárkivel előfordul.

De igen van olyan is aki szépen megeszi a zsömléket, péksütiket, és nem fizet.Előttem is állt már sorban ilyen.

Én azt utálom nagyon, mikot Tescoban oda állnak a sajtos kifli tartóhoz, és kieszik a leesett sajtokat.Háááááát Brrrrrrrr...aztán én meg nyulok, és venném ki a kiflit.De honnan tudhatom, hogy arrol nem csipkedték le?

No ez undoríto.Legalábbis számomra.

Én azt mondom mindehhez pofa kell...

És aki megteszi a zsömlével, megteszi mással is....

(nagy dolgora, értékesebb dolgokra gondolok)

2010. márc. 18. 09:27
 49/126 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is bunkóság, de hát ez ma a divat. Mindenesetre az ember szabadon dönthet, hogy követi-e vagy sem. Én nem szoktam felbontani a pénztár előtt a dolgokat, mert úgy megyek bevásárolni, hogy előtte jóllaktam. Így elkerülhetem, hogy olyan dolgokat is megvegyek, amelyeket egyébként nem terveztem.

A múltkor a keresztfiammal és a nővéremmel mentünk bevásárolni, s a T**** előtt lévő kis üzletekben vettünk Fornettit, hogy a keresztfiam addig ellesz vele,míg a kocsiba összeszedjük a dolgokat.

Ha esetleg felbontanánk egy üdítőt, hogy igyon belőle, akkor azt ugyanúgy kifizetném. De én is láttam már a ruhaosztályon túró rudis papírt.

Sajnos az emberek úgy gondolják, ha úgysem látja senki őket, akkor miért ne lejmoljanak, lopjanak, hiszen mindenki más ezt teszi. De ez még nem mentség a cselekedetre.

A bűn nem csak az, ha megölök valakit. Nem hiszem el, hogy az embernek, aki ilyen fent említett hipermarketekbe/supermarketekbe jár, nincs 80 Ft-ja arra a csokira, pogácsára stb. amit útközben megeszik.

S általában családdal mennek bevásárolni, mit tanulhat a gyerek egy ilyen "lejmolós, nekem mindent szabad" családban? Semmi jót nem!

S akkor a tanárok próbálják meg felépíteni azt a tisztességes embert, aki otthon semmit sem kapott meg ahhoz, hogy azzá váljon.

2010. márc. 18. 09:31
 50/126 anonim ***** válasza:
73%

Előfordult már, hogy rosszul voltam (vagy anyukámmal is - ő pl. cukros, általában hoz magával üdítőt, cukrot, akár ugyanolyan csomagolásban, mint a bolti, hiszen boltban vette egy korábbi vásárlás alkalmával), és ilyenkor beleeszünk, beleiszunk az áruba, de ki is fizetjük.

Egyszer láttunk olyant, hogy a dobozos fagyi volt félig üres a hűtőben, mert beleettek és visszarakták így, akkor szóltunk a pénztárosnak, ő meg intézkedett. De azért ne vegyél mindenkit egy kalap alá.

2010. márc. 18. 09:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!