Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?
Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)
Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?
Lehet engem is elítélni, lepontozni.
Nem vagyok etnikum. Csak mondjuk borzasztó szomjas. Leveszek a polcról egy félliteres üdítőt, bele a kosárba, és ha nem bírom ki a pénztárig, akkor bele is iszom. És ki is fizetem, ez nálam becsületbeli kérdés, hogy sohasem lopok, még egy ingyen utazást se a metrón, jegy nélkül.
Ez egy nagy bunkóság. És a legszörnyűbb mikor gyerekeknek odadadják a kiflit ételt rászoktatják arra hogy még ennyi fegyelmet se tanuljanak.Amű
úgyis fegyelmezetlenek a gyerekek nagy többségben ilyen még csak rontja a helyzetet.
Gyerekkoromban én is gyakran beleittam az üdítőbe, megcsócsáltam a kiflit, és mindig szóltam a pénztárnál, hogy még számoljon hozzá egy vagy két kiflit és elnézést kérek. És rendszerint elnézték.
Persze felnőtt fejjel csak akkor teszek ilyet, ha tényleg vagy rosszul vagyok, vagy meghalok a szomjúságtól.
Szerintem nem lenne szabad, bunkóság. Bár ha én másik vásárlón látnék ilyet, nem szólnék rá, szóljon rá a biztonsági őr (mint ahogy én láttam is erre példát)
Egyszer gyerekkoromban beletörtem a kiflibe a boltban, szóltam Anyukámnak, aki nem dicsért meg érte. Tényleg bírja ki a gyerek, amíg kiérnek, nem hal addig éhen.
Akkor megengedhető, ha valaki rosszul van, és beleiszik a vízbe, amit aztán természetesen kifizet.
Kedves 22:37-es! Én nem ítélkeztem, csak hangosan gondolkodtam és leírtam. Lehet, hogy Te becsületes vagy, mások meg nem! Ha beviszel egy kekszes zacskót és nem mutatod meg az őröknek, pénztárosnak, valakinek, azt is hihetik, hogy ott vetted (ha van olyan termékük).
Ellenben az üres csokipapírt is el lehet dobni, vissza lehet tenni bármelyik pultra. Péksütiknél még inkább bizonyíthatatlan a dolog. Ha becsületes vagy, bevallod, ha nem, nem. Én mindenesetre meg szoktam várni a majszolással, míg áthaladok a pénztáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!