Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 anonim ***** válasza:
73%

22:37-es vagyok

a válasz főleg a 3. hozzászólónak szólt. A kérdezőnek annyit írnék még, hogy az szerintem is gáz, ha el is fogy a kaja pénztár előtt. akkor inkább mindhárom kifli csücskét letöröm, de lássák, hogy 3 db volt. Nem megzabálni az egészet mielőtt kifizetném.

Csak azért kaptam fel a vizet, mert utálom ha általánosítanak, főleg ilyennel, hogy fegyelmet tanuljon az éhes gyerek...akit kajamegvonással fegyelmeznek na mindegy. A kedves hozzászólónak biztos soha életében még nem kellet koplalnia...és azt türlemesen kivárta..na midnegy

további jó vásárlást mindenkinek:)

2010. márc. 17. 22:48
 12/126 anonim ***** válasza:
82%
Inni egy dolog az üdítőből, de szerintem a boltban enni bunkóság. Legalább is engem gyerekkoromban arra tanítottak, hogy nem illik felbontani azt, amit még nem fizettünk ki. Én a gyerekkel is úgy megyek vásárolni, hogy előtte megetetem. Két éves, de tudja, hogy amit a boltban kiválaszt, azt betesszük a kosárba, és akkor kapja meg, ha kifizettük.
2010. márc. 17. 22:50
 13/126 anonim ***** válasza:
75%

Tod az Ilyen hiperekbe is lehetne annyi esze a vezetőségnek, hogy nem állandóan 10 el kevesebb kasszát tartanak nyitva mint amennyi éppen hogy elég lenne.

(na persze így nyereségesebb az üzemeltetés mert a rengeteg állami kedvezmény meg a nevetséges éhbér fizetések már kevés ahhoz hogy elég profitot hozzon a boltnak, a paraszt vevő meg dögöljön meg).

A Majom operátorok meg biztonságiak meg aztán ugranak az ilyesmire, de mint minden ilyen cégnél, a munkatársak meg a kollegák meg az egész menedzsment csak az orrukig látnak nem tovább.

Nekem még nincs gyerekem, de ha lenne és megszomjazna én is kinyitnám neki, meg én is elfogyasztanám ha már nem bírnám tovább, és ha ezért vmelyik szólni merne még le is ugatnám!

2010. márc. 17. 22:53
 14/126 anonim ***** válasza:
86%
Olvassátok el a Tesco titok című könyvet :) abban leírják, hogy az eladók sokkal többet lopnak :) Egyébként én nem szoktam beleenni a kajákba, de a szaloncukrot azért megkóstolom (1 darabot, nem attól fog a Tesco csődbe menni), mielőtt megveszek 1 kilót belőle, hogy ehető-e :-)
2010. márc. 17. 22:53
 15/126 anonim ***** válasza:
73%
Olvastam, tudom mi megy a Tescoban :D De nem csak oda jár az ember vásárolni. Máshol is csinálják ezt az emberek. Ettől még nem illik. De ugye manapság ez már egyre kevesebb embert érdekel.
2010. márc. 17. 22:55
 16/126 anonim ***** válasza:
91%
[link] itt van, nagyon meglepő és tanulságos olvasmány =) Szerintem érdemes elolvasni! :-)
2010. márc. 17. 22:55
 17/126 anonim ***** válasza:
34%
Tökömet már az olyan linkekbe, ahol kéretlenül jön a letöltés :S Ne rakjatok már be ilyeneket, rohadtul nem akartam ezt letölteni, megvan könyvben.
2010. márc. 17. 22:59
 18/126 anonim ***** válasza:
100%

A tesco titkok könyv már elég régi dolgokat taglal, én nem egészen egy éve meloztam tescoba, ami a könyve le van írva az már semmi ahhoz képest amik most mennek ott!!

És nem feltétlenül a dolgozók lopnak, (hiszen 250 kamera meg ólálkodó dögkeselyű és spicli mellett elég nehéz)

hanem mint mindenhol itt is a VEZETŐSÉG!!!

Pl ami volt régebben (8 éve) az a kamionnyi plazma Tv karácsonykor a Biai raktárból, ami aztán nem is lett meg, de méga kamion se (nem tom a könyvbe benne van e) abba is a vezetőség volt benne..

A kiszerelt gps nyomkövetöt megtalálták az út szélén a tankkal együtt (lecserélték a tankot) szal akik csinálták, tudták hol van a jeladó beszerelve.

2010. márc. 17. 22:59
 19/126 anonim ***** válasza:
92%

Nálam is volt már, hogy úgy jött ki a lépés, hogy már eleve éhes volt a ygerek, és akkor először kiflihez vagy zsömlhez mentünk, egy falatot letörtünk, hogy legalább ne adja el a boltot míg végzünk a vásárlással.Nem ette meg az egészet, szerintetek jobb ordíttatni a gyereket, hogy nem ehetsz mert ki kell fizetnem de csak fél óra múlva érünk ám a pénztárhoz, ezt magyarázd el egy éhes gyereknek. Persze nem mindennapos a dolog, és egyáltalán nem édességről van szó, csokit meg pláne nem veszünk neki(2 éves)

Ha én szomjas vagyok, azt kibírom, nem érdekel, de nem éheztetem a gyereket. És egy kifli-vagy zsömle falatnyi hiánya nem minősül szerintem kicsomagolásnak sem, meg dézsmálásnak sem. Amíg kifizetem,és a pénztárnál látszik hogy mondjuk csak kicsi hiányzik nyugodt a lelkiismeretem.

Szerintem ez az egész a multiknak köszönhető. Ahol egy helyen mindent- címszóval- nagybevásárlás, de ugye az időbe telik. Nem fogsz odamenni a pénztárhoz 20 km-es sorba állni 2 kiflivel hogy aztán újra bemenj és bolyongj a boltban. Régen mi volt? Kis boltok. Bementél, kijöttél, kész. Kibírtad kaja nélkül. De tuti már a boltajtóban kint kinyíltak a zacskók-szatyrok :D

vagy mielőtt bemegyünk a multiba menjünk be egy pékhez nehogy megéhezzen a gyerek, csak ugye nem tudhatjuk ki hol él, mivel közlekedik, stb...azért ez nem ilyen egyszerű.

2010. márc. 17. 23:06
 20/126 anonim ***** válasza:
87%

A Tesco titok, megsúgom nektek, olyan 80-90%ban baromság. Én dolgoztam ott, megfordultam elég sok területen. A témánál maradva : a "kamerás ember", vagy ahogy itt nevezte valaki "majom operátor" (sajnos magam is el kell ismerjem, sok köztük a valóban majom) figyel ezekre a dolgokra is, de a legtöbb áruházban egy műszakra egy ember jut erre a feladatra spórolás miatt és ha mondjuk figyel egy, vagy mondjuk az ügyesebbje két nagy értékű potenciális eltulajdonítást, akkor nem fog egy kiflire koncentrálni. Ilyenkor két dolgot tehet, az egyik az, hogy sz@rik az egészre, a másik, hogy szól egy őrnek, hogy amikor a kasszához érnek, nézzen rájuk. (az okos vásárló mondjuk kiflit, zsömlét a melegkonyhán vesz magának, illetve a gyereknek, ha mindenáron éhes, szomjas, ugyanis erre van lehetőség a legtöbb áruházban).

Na most vegyük azt a lehetőséget, hogy az operátor ráér arra, hogy foglalkozzon a dézsmálóval, a szitu a következő : delikvens odaér a kasszához, operátor figyeli, hogy kirakja e az üres csomagolást a szalagra, illetve, ha csomagolás nélküli valami volt, azt is nyomon tudja követni, ugyanis van neki egy számítógépe, amivel bármelyik kasszára rá tud csatlakozni. Na most ezután, ha nem fizeti ki a kuncsaft, amit evett/ivott, még mindig hagyni kell magának kiskaput, mert sem a technika, sem az ember nem tévedhetetlen, így szól az őrnek, hogy tartson egy blokkellenőrzést és ha nem szerepel a blokkon, akkor vagy felkéri, hogy fizesse ki, aztán vagy kifizeti helyben, vagy megtagadja, de akkor bekísérik, jegyzőkönyvet vesznek fel és feljelentik. A jogi lehetőség megvan arra is, hogy fizetési felszólítás nélkül is bekísérjék és rögtön jegyzőkönyv készüljön, feljelentéssel, de a biztonsági szolgálat magának sem ellensége (a legtöbb vagyonőr nem nagyon tud jegyzőkönyvet fogalmazni, ilyenkor az operátornak kell tollba mondania). Van egy másik variáció, megeszik a jó állampolgár egy Túró Rudolfot, a csomagolást meg elhajítja valahol, ahogy kell. Beküldi az operátor a vagyonőrt, megkeresteti a csomagolást és amikor fizet az illető, akkor odarakják neki, hogy tessék csak kifizetni. Ilyenkor, ha elismeri, akkor minden ok, kifizeti, de meg is tagadhatja, de akkor megint csak jegyzőkönyv, feljelentés. A lehetőség itt is megvan arra, hogy ne ajánlják fel a kifizetést, hanem rögtön jegyzőkönyv, feljelentés, hiszen a lopás tényét megvalósította. Természetesen csak úgy lehet feljelenteni valakit, ha legalább egy ember tanusít, vagy ha felvétel van róla.

Van természetesen az a fajta ember, mint én, aki felbontja a fél literes kólát, vagy akármilyen bambit, aztán a kasszáig cigelem az üres flakont, ahol végül kifizetem. Élelmiszerrel nem nagyon szoktam ezt, mert félreérthető, inkább kajálok vásárlás előtt, na meg nem árt, ha van egy kis önkontrollja az embernek, inni is csak nyáron 100 fokban szoktam...

2010. márc. 17. 23:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!