Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/126 anonim ***** válasza:
43%

tegnap 23:56

Na és mi a helyzet akkor ha én megeszek valamit, aztán amikor odajönnek pattogni kezébe nyomom a vételárat??

Már miért kellene kivárnom a rohadt sor, a fizetési szándék megvan és a termék ellenértéke is!

Hol valósul meg a lopás???

A lopás egyébként is csak szabálysértés 20 ezer alatt..

2010. márc. 18. 00:49
 32/126 anonim ***** válasza:
74%

Szal ne legyunk már ennyire korlátoltak!!!!

Rendőrt akkor kell hívni, ha nem lehet valamiylen vitás helyzetet rendezni, nade itt nincs szó vitás helyzetről, ha éhes vagy vagy szomjas, megiszol megeszel valamit, bemutatod a csomagolást és kifizeted ennyi ez így működik!!

Akkor követnél el szabálysértést, ha utánna megkisérelnéd eltuntetni a csomagolást is, illetve megtagadnád az áru kifizetését amit elfogyasztottál..

Nade ilyenröl nincs szó...

Akkor meg mit hőzöngünk??

2010. márc. 18. 00:55
 33/126 anonim ***** válasza:
58%

Szal ezért rászólni valakire jó nagy bunkóság is lenne..

A kérdező meg igazán lazíthatna ahelyett hogy ilyeneket gondol..

2010. márc. 18. 00:59
 34/126 anonim ***** válasza:
37%
Igen, nagyon maradi vagy...
2010. márc. 18. 01:01
 35/126 anonim ***** válasza:
32%

Az meg már a hipermarket nemtörődömsége, hogy a pékárukra nem tesz matricát!

Talán ezeken a termékeken is szerepelnie kellene az össszetételnek, lejárati időnek stb mivel élelmiszerröl van szó!

A kenyérre is ragasztanak plecsnit..

Innentől ha a kedves vevő "elfelejti bevallani" az a biztonsági osztály hanyagsága, és akkor igenis nyelje be a multi a veszteséget ha nem képes megjelölni a szerencsétlen áruját!!

2010. márc. 18. 01:05
 36/126 anonim ***** válasza:
25%

Mellesleg Pénztárost se kellene alkalmazniuk, ha nem kezelnének készpénzt, csak bankkártyával lehetne fizetni...

Minden árut megjelölnének, aztán a vásárló szépen lehuzogatná magának, aztán lehuzná a bankkártyáját, fizetne, és csak ugy engedné ki a forgókapu, ha valamit meg "elfelejtett" lehuzni, akkor szirénázna a terminál és már rohanhatna is a fogdmegjózsi foganatosítani az intézkedést, meg kijavítani a hibát...

Mindenkinek kényelmesebb lenne, még a pénztárosoknak is hogy nem kellene ennyiért ott keccsölniük szünet nélkül.

2010. márc. 18. 01:11
 37/126 anonim ***** válasza:
64%

"...A kisgyereket zsemlévet etető, de mindent kimagyarázóknak : mind a Tescoban, mind az Auchanban a melegkonyhánál az eladótérben kapható pékáru..."

Megyeszékhelyen lakok, de nincs Auchan. Tesco van, de ott pedig nincs melegkonyhánál pékárú csak pizza.

ha lehet ne ott helyben fizteni a szömiért akkor megtenném.

Neked meg fogadjunk nincs még gyereked.

2010. márc. 18. 01:28
 38/126 anonim ***** válasza:
79%

OFF:

a hozzászólások tükrözik a magyar társadalmat.

"majom", "rohadt", "szánalmas" stb. jelzők tömkelege és persze mindig a másik a hülye. és csupa feltételezésből (a többiek is lopnak) hibáztatjuk a másikat. gratulálok.

a sok megjelenő anyukának (ahol természetesen a gyermek a hibás, mert éhes): ha kisgyermekkel indulok bárhova, akkor mindig van nálam enni- és innivaló.

továbbá az is köztudott, hogy nem ajánlatos éhesen bevásárolni menni, mert pontosan akkor vásárolunk olyasmit, amit nem is akartunk.

ON:

kedves kérdező, szerintem nem normális viselkedés, de sokan nem tudnak a hipermarketben sem viselkedni, ugyanúgy, mint az utcán vagy máshol.

2010. márc. 18. 01:38
 39/126 anonim ***** válasza:
87%

"...akkor mindig van nálam enni- és innivaló...."

Apuka vagyok.

Ha kivonjuk a képletből a reggeli, tizórai, ebéd, (ebédutani alvásidő), uzsonna, vacsora és alvás időt akkor elég sovány a 24 óra.

Teljessen rendben van az nekem hogy miután délután felkeltek a gyerekek a család elmegy bevásárolni közben elcsócsálnak egy fél-fél kiflit.

Ha pedig máshol veszek kiflit és azt eszik ott az ugye plánne visszás.

De mint korábban írtam az áruház személyzete abszolút támogató az ügyben. Ha meglátják a megcsócsált kiflit akkor mindig egy mosolyt kapott a gyerek és nem szúrós tekintetet.

Persze ez tőlünk nyugatabbra természetes csak itt érzik néhányan furán magukat, hogy a vaskommunizmus kemény galléruság elmúlt már.

2010. márc. 18. 01:49
 40/126 anonim ***** válasza:
74%

ma 00:49

Ez olyan minthogy valakinek ellopod az autóját furikázol vele, majd megtankolod és felháborodsz ha azt mondják rád hogy elloptad. Te meg erre azt mondanád mentségül hogy vigyáztál rá, és visszatankoltad, meg becsületes vagy, és úgysem ment volna vele a tulajdonosa, stb.

Amíg nem fizetted ki addig nem a te tulajdonod!!! Ha megeszed ellopod, és akármit is mondasz, akármilyen kisgyerekre is hivatkozol, ez nem helyes!

A gyerekedet is ilyenre neveled, hogy bármit elvehet ami nem az övé, ha neki éppen az kell. Elég nagy baj ez!

Nem lehetsz tisztességes ha olyasmit eszel meg ami még nem a tiéd!

Az áruház nem étterem és nem is büfé! Az áruház egy önkiszolgáló árusítóhely, és nem vendéglátóipari egység.

Sok helyen ki van írva, hogy a csomagolás megbontása rongálásnak számít, és eljárást von maga után, és igenis rádhívhatják a rendőrséget és jogosan!

A lopás pedig attól hogy csak szabálysértési súlyú, még lopás marad!!!

2010. márc. 18. 02:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!