Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
39%
A kisgyereket zsemlévet etető, de mindent kimagyarázóknak : mind a Tescoban, mind az Auchanban a melegkonyhánál az eladótérben kapható pékáru...
2010. márc. 17. 23:15
 22/126 anonim ***** válasza:
64%

Amíg ki nem fizetted, addig az nem a te tulajdonod, ergo lopást követsz el, amiért a rendőröket is jogosan hívhatják.

Szerintem neveletlenség is bent elkezdeni kajálni! Nekem is fura ez a magatartás. Engem is úgy neveltek, hogy ha nagyon szomjas/éhes vagyok, akkor sem vehetem el amit nem fizettem ki!

Nem igaz, hogy valaki ne bírna ki 5 percet, amíg kifizetné. Ez kamu! Simán bírhatnátok!

2010. márc. 17. 23:56
 23/126 anonim ***** válasza:
60%

Kedves: A válasz megírásának időpontja: ma 22:15

Neked van gyereked? Mert ha nincs szerintem ne szólj le másokat. Mi is van hogy adunk a kifliből a gyereknek, de mindig bemondjuk mennyit fizetünk, és a gyerekünket is megtanítottuk ha a kezében fog valamit, pl játékot, a kasszánál előretesszük, hogy a pénztáros azt húzza le és vissza is adja. Bírom hogy másokat ilyen módon lebunkózol, de biztos van benned is hiba. Azt ne mondd hogy te teljesen tökéletes vagy. Azzal szerintem nincs gond, ha fogyaszt és bevallja, ott a gond ha beleiszik pl. üditőbe, esetleg meg is issza, és visszateszi valamelyik polcra. Én ilyet sose tennék. Ettől nem vagyunk bunkók, mi a férjemmel nem iszunk, eszünk vásárlás közben, a lányomnak van hogy fél sajtoskiflit adunk, ha nagybevásárolunk. Viszont kikérem magamnak hogy lebunkózz engem vagy a gyerekemet.

2010. márc. 17. 23:58
 24/126 anonim ***** válasza:
37%

válasz megírásának időpontja: ma 22:37

Teljesen egyetértek veled. Gyerekes anyuka vagyok én is. Amúgy az áruházi őrökről csak annyit, hogy ismerek olyat, akinek szól a dolgozó, hogy figyu elvennék innen valamit, forditsd el a kamerát, erre az őr ok, de akkor hozz már nekem is egy rúd téliszalámit. Egyébként tudvalevő hogy az őrök csornak a boltból a legtöbbet, és az alkalmazottak.

Egyébként mi nem egy kiflit veszünk, ált. többet, csak egy felet megeszik a lányunk és a kasszánál mindig mondjuk a db-számot.

Kedves Kérdező! Neked van gyereked? Nincs? Ja igen. Ha majd lesz, meglátod nem minden fekete vagy fehér. Sokszor van, hogy fiatal korában az ember azt mondja ezt vagy azt nem teszek majd ha gyerekem lesz, de mikor ott a gyerek akkor más szemszögből látod a dolgokat.

Sajnos nem ilyen BECSÜLETES emberek dolgoznak a Parlamentben mint Te, mert ha úgy lenne nem tartana itt az ország.

2010. márc. 18. 00:11
 25/126 anonim ***** válasza:
100%
De ha el lop egy kiflit vagy egy pék süteményt akkor is kihívják a rendőröket?Végül is pár 100 forintért senkit se csukhatnak le vihetnek el ja és nem kell kifizetnie ha nem akarja ugyan is 20000 forint alatt nem csinálhatnak vele semmit vagy nem így van?
2010. márc. 18. 00:12
 26/126 anonim ***** válasza:
71%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:50

Tehát te szoktál inni, de enni nem. Ezek szerint egy becsületes SZOMJAS anyuka vagy. Ha itt tartunk beleinni is bunkóság. Bírom amikor valaki a tökéletes anyukaként ossza az észt mit kéne csinálni, de mint irta előbbi válaszolónk, van olyan helyzet, mikor pl. orvos után mennek vásárolni és éhes a gyerkőc. Nem tudom te mi alapján ítélsz meg bárkit is, de nézz magadba SZOMJAS ANYUKA!

2010. márc. 18. 00:15
 27/126 anonim ***** válasza:
63%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:15

A kisgyereket zsemlévet etető, de mindent kimagyarázóknak : mind a Tescoban, mind az Auchanban a melegkonyhánál az eladótérben kapható pékáru...

Ja igen! Ha nem kilométeres sor áll, és egy ember van a grillcsirkés és fagyis részen, kiszolgál és pénztárt kezel. Ja és mi nem zsemlét veszünk mert fel van fújva, hanem sajtos kiflit, az pedig a melegkonyhán nincs Okoska.

2010. márc. 18. 00:29
 28/126 anonim ***** válasza:
67%

Anno én is rácsodálkoztam aztán, apa lettem és természetessé vált hogy amikor gerköccel vagyok és veszek egy kiflit a felét megkapja amíg bent vagyunk.

Rendkivül fegyelmezett gyerek értelmes, ha azt mondanám hogy nem kapp akkor elfogadná, de miért ne.

Ő neki csak haszontalan idő a bevásárlás hát legalább egyen.

Még sose volt olyan hogy ne fizzettük volna ki a megkezdett kiflit. Pénztáros is csak egyszer nézet rám furcsán, amikor nem vette eszre a szallag elött ácsorgó gyereket, de akkor is azt hitte, hogy én vettem el hibás árut. :) Amúgy azt látom hogy teljessen elfogadott a részükről.

2010. márc. 18. 00:32
 29/126 anonim ***** válasza:
100%
Sok itt a becsületes ember, kár hogy nem a Parlamentben ülnek.
2010. márc. 18. 00:32
 30/126 anonim ***** válasza:
65%

Velem rengetegszer előfordult már, hogy még pénztárhoz érés előtt bele ittam az üdítőbe vagy megettem egy túrórudit, de a csomagolást ugyan úgy kiraktam a szalagra és kifizettem. Az pénztárosok meg is szoktak lepődni, hogy kifizetem.

Egyébként elég undorító dolognak tartom azt, hogy valaki elfogyasztja az árut a boltban és nem fizeti ki. Meg azt is, hogy a félig elfogyasztott cola ott van a chipsek közt.

Ami viszont a legundorítóbb dolog, az amikor az ajándék dolgokat kiszedik a csomagolásból. (pl gabonapehelyből a kis kacatokat)

2010. márc. 18. 00:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!