Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hipermarketekben egyre többszö...

Hipermarketekben egyre többször látom, hogy még pénztárhoz érés előtt fogyasztják a vevők az árut. Ha még bent elfogy, talán ki sem fizetik. Normális ez?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer láttam a T***oban, hogy az ásványvízből, üdítőből azelőtt isznak, hogy kifizetnék. Felbontják, és ott helyben a tettek mezejére lépnek. De péksütikkel, zsömlével, kiflivel is láttam már hasonlót. Na most, ez elég furcsa nekem, hogy engedik és nem igazán szólnak rájuk sem a vevőtársak, sem az eladók. (Félreértések elkerülése végett: nem csak az etnikum tagjai csinálják ezt, hanem a magyarok közül is!)

Nem csak a türelem hiánya miatt lehet érdekes ez a dolog: mert oké, van olyan, hogy nagyon hosszú a sor és lassan halad, a vásárló meg éhes / szomjas. De mi van akkor, ha a portéka (pl. péksüti) már a pénztárhoz érés előtt elfogy és a pénztáros ezt nem látja? A vásárló meg "elfelejti" esetleg bevallani. Ez gyakorlatilag lopásnak tekinthető. De senkit nem izgat mindez: akik a kamerákat figyelik, a többi eladó, vevő... Régen nem volt ilyen! Most én vagyok nagyon maradi vagy mi van? Mi a véleményetek?

2010. márc. 17. 22:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/126 anonim ***** válasza:
54%
BOcsánat 23:34-es válasz!
2010. márc. 19. 08:39
 102/126 anonim ***** válasza:
64%

23:44-nek: a bejáratnál meg szoktam mindig mutatni azt, amit be akarok vinni. Mondjuk én nem a Tescoba járok, hanem Interspar-ba, de szerintem ez itt mindegy. A bejáratnál megmutatom az őrnek, hogy ezt bevinném, ad rá egy matricát és kész. Ha ebből bármi probléma adódan, vissza lehet nézni a kamera felvételét. De még sose volt belőle probléma. Szerintem ez nem egy nagy ördöngősség.

De amúgy milyen mentség már az, de tényleg, hogy a gyerek MEGKÍVÁNJA ezért megkapja? Bocs, ha ezen nem tudok túllépni, de egyrészt ha a gyerek megkíván valamit, akkor azt ugyan úgy kívánni fogja akkor is, ha már ki van fizetve, nem hülye az a gyerek, el lehet neki magyarázni, hogy csak akkor a miénk, ha már kifizettük, másrészt pedig ha ez a megkívánás ilyen mindent szentesítő dolgog, akkor ez tényleg mindenre érvényes? Nem hiszem, hogy én spártai szigorral nevelnék, de nálunk nem a gyerek körül forog a világ. Pontosabban végülis teljes mértékben az ő érdekét szolgálja az, hogy megtanuljon viselkedni. De nálunk nem az van, hogy amit a gyerek megkíván, az minden körülmények között az övé lesz, abban a szent percben, amikor igényt formál rá. Vagy ez manapság már nagyon elavult nézet lenne?

2010. márc. 19. 08:58
 103/126 anonim ***** válasza:
69%

Egyáltalán nem elavult dolog, hogy nem minden a gyerek körül forog, de én akkor se látok túl sok kivetnivalót ebben. Én is odaadom neki a kiflit, ha vásárolunk, de nem bontunk ki zacskót, nem iszunk bele üdítőbe. Sőt az én engedélyem nélkül még a családi barát megkínálásából se vesznek. Szerintem nem a gyerekem körül forog a világom, de nem fogom őt mindentől eltiltani csak azért, mert vannak olyanok, akik ezt nem tartják helyesnek.

Az igaz, hogy a mi időnkben nem így volt, de egy nagybevásárlás nem tartott 2 órát, hanem max fél órát és valóban kibírtuk, de most nem így van.

És szerintem nem lesz belőle (illetve remélem) tolvaj, vagy rossz ember, mert éhesen megevett fizetés előtt egy fél kiflit.

És nem tudom, hogy vagytok úgy oda nem hiszem el, hogy ti még soha semmi olyat nem tettetek, amit más nem helyeselt. Úgyhogy nem a nevelés csődje az, ha valaki ilyet megengd alkalmanként a gyerekének. Ha normálisan viselkedik a szülő egy idő után a gyerek is el fogja hagyni ezt a szokását, anélkül, hogy meg kellene fegyelmezni.

2010. márc. 19. 09:49
 104/126 anonim ***** válasza:
64%

ezért van ennyi hülye gyerek(14-17éves) akik megkívánják a boltban a kaját, megeszik vagy beleesznek-isznak és persze nem fizetnek. Lehet, hogy a szülő utólag kifizette, de a gyerek általában továbbfejleszti a technikát.

elég jól látszik, hogy rohadtul nem tudtok mostani szülők nevelni. magatokkal bsztok ki persze így főleg. És még büszkék is vagytok rá, hogy mennyire jól csináljátok. vicces. illetve annyira nem...

2010. márc. 19. 09:54
 105/126 anonim ***** válasza:
81%
Kedvesem tudod miért van ennyi hülye gyerek, ahogy te mondod? Azért, mert anyuka mindent megadott a gyerkenek, amíg kicsi voltaztán mikor a gyerek elkerül az iskolába anyuka elfelejti, hogy akkor is foglalkozni kellene vele, na ezért van sok hülye gyerek és nem azért, mert én odaadom neki a kiflit.
2010. márc. 19. 10:35
 106/126 anonim ***** válasza:
67%

Hülyébbnél hülyébb válaszok érkeztek..

Gratulálok!

Tisztelet a kivételnek!

2010. márc. 19. 10:38
 107/126 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk a kérdés nem csak a gyerekekre vonatkozik, hanem felnőttekre is. Felnőtt sem bírja ki? Vagy csak neki is odaadták kiskorában, aztán elfelejtett leszokni róla?
2010. márc. 19. 10:51
 108/126 anonim ***** válasza:
100%
Én odaadom a gyerekemnek a kiflit, de én soha nem eszek meg egyet sem, pedig én is megkaptam gyerekként, ha kértem.
2010. márc. 19. 10:57
 109/126 anonim ***** válasza:
100%
Én sose kaptam gyerekként, és valószínűleg anyu se, és akkoriban gyors volt egy bevásárlás, nem volt hipermarket, még az én gyerekkoromban se, de ha rosszul vagyunk, vagy előszedjük, ami nálunk van (és ugyanolyan csomagolású, mint a bolti, mert boltban vettük, csak nem helyben), vagy ha nincs nálunk semmi, megbontjuk, nem akarunk összeesni, aztán a pénztárnál kifizetjük, feltéve, ha nem otthonról hozottat szedtünk elő, csak van, aki abba is beleköt, mert azt hiszi, most emeltük le a polcról.
2010. márc. 19. 11:03
 110/126 anonim ***** válasza:
62%
Én nem tudom, miért mondja mindenki, hogy régebben gyorsabb volt a bevásárlás. Persze, régen nem volt hipermarket, hanem boltról boltra kellett járni. De régen az emberek nem is ettek úton-útfélen.
2010. márc. 19. 11:15
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!